Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, 

έχω το game boy το παλιό το χοντρό, 

είχανε σκάσει μπαταρίες μέσα, ευτυχώς άλλαξα τα τερματικά και έφτιαξε δουλεύει μια χαρά.

Ειχε και ένα άλλο θέμα με τις κασέτες οι οποίες δεν έπαιζαν. το άνοιξα και καθάρισα τις επαφές που μπαίνει  η κασέτα  με ένα υγρό σαν οινόπνευμα καθαρό είναι,  έκανε δουλειά και  τώρα παίζει μια χαρά. 

Η  ερώτηση μου είναι μπορώ να αφήνω μια κασέτα μέσα στο gameboy για να μην πιάνει αυτή την μούχλα από το φύσημα και δεν παίζουν πάλι οι κασέτες;

επίσης  αν μπορώ να το καθαρίσω μέσα στις επαφές  χωρίς να το ανοίξω ξανά γιατί είναι λίγο δύσκολο με την ταινία που έχει μέσα.

Εσεις τι εμπειρίες έχετε από την κονσόλα αυτή;  είχατε προβλήματα;  

Δημοσ.

Καλησπέρα, για να μην πιάνει μούχλα από το φύσημα, μην φυσάς τις κασέτες!

Δεν νομίζω να πάθει κάτι αν αφήνεις κασέτα μέσα, εκτός από το να χαλαρώσουν οι επαφές, τα ελάσματα, αφού δεν θα είναι σε idle state αλλά πιεσμένα.

• Like 2
Δημοσ.

Άρα υπάρχει κίνδυνος να πάθει ζημιά,  γιατί είχα διαβάσει κάπου ότι αν βάλεις μια κασέτα  δεν παιρναει μέσα η σκόνη η βρομιά και κυρίως η υγρασία,  ο πωλητής τότε είχε  πει στην μητέρα μου ότι δεν πρέπει να αφήνω κασέτα μέσα. Τώρα οι κασέτες από το βγάλε βάλε χαλάνε οι επαφές,  αν δεν της φυσήξω δεν παίζουνε 

Δημοσ.
Στις 17/5/2019 στις 11:40 ΠΜ, panos0100 είπε

Άρα υπάρχει κίνδυνος να πάθει ζημιά,  γιατί είχα διαβάσει κάπου ότι αν βάλεις μια κασέτα  δεν παιρναει μέσα η σκόνη η βρομιά και κυρίως η υγρασία,  ο πωλητής τότε είχε  πει στην μητέρα μου ότι δεν πρέπει να αφήνω κασέτα μέσα. Τώρα οι κασέτες από το βγάλε βάλε χαλάνε οι επαφές,  αν δεν της φυσήξω δεν παίζουνε 

*** είναι ότι με το φύσημα φτιάχνουν, ετσι χαλάνε! Με μπατονετα και αλκοόλη φτιάχνουν οι επαφές. Όχι σάλια και σκόνη...

Αν δεν το δουλεύεις πολύ καιρό πάρε κάποιο καπάκι για την θύρα της κασέτας, ή στην τελική βάλε λίγο σιλοτειπ πάνω από την τρύπα.

• Like 1
Δημοσ.
34 minutes ago, panos0100 said:

Το φυσημα είναι πλασιμπο εφφεκτ, όλοι το κάναμε και αναφέρουν στο ιντερνετ πλεον οτι ήταν τυχαίο περιστατικό το οτι δουλευε μετά, το χειρότερο ήταν οτι εριχνες σάλιο πάνω στις επαφές και τις διάβρωνε με τον καιρό. Κάτι αντίστοιχο και με το τηλεκοντρόλ που οταν δεν πιάνει το χτυπάς μια δυο φορές και πιάνει :P

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευτυχώς τώρα παίζουν και τα 2 μια χαρά, και το color,  είναι κονσόλες μιας ζωής αυτά   

update:  Πριν λίγη ώρα ενώ ήτανε μέσα στο συρτάρι έχασε την κασέτα, δηλαδή έβγαζε πάλι κινέζικα, δεν ξέρω γιατί να την χάνει;  αφού δεν την έβγαλα από το πρωί,  άρα ίσως και οι επαφές του να  είναι φθαρμένες αρκετά μέσα,  το καθάρισα με το υγρό από τον μασουτη που πήρα είναι σαν καθαρό οινόπνευμα  

img_20190517_193736.jpg

img_20190517_195819.jpg

Επεξ/σία από panos0100
Επισκέπτης
Δημοσ.

Βάλτο μέσα σε σακούλα για να το προφυλάξεις από τη σκόνη όταν δεν το χρησιμοποιείς αν δεν θες να του έχεις μόνιμα μια κασέτα μέσα.

Δημοσ.

Για τον καθαρισμο υπαρχουν εξειδικευμενα προιοντα, μπορεις να δοκιμασεις ομως και με ισοπροπυλικη αλκοολη. Δεν ειμαι σιγουρος αν κανεις αυτο που αγορασες για τις επαφες των κασετων και του μηχανηματος.

Το απλο που μπορεις να κανεις για να καθαρισεις την θυρα υποδοχης των κασετων ειναι να το ξεβιδωσεις, και να βαλεις εκει ενα επισης ξεβιδωμενο παιχνιδι που θα εχεις βαλει στις ακρες ενα πολυ λεπτο καθαριστικο πανακι με καποιο καθαριστικο. 8-10 φορες βαλε-βγαλε θα καθαρισει.

Αν θες να αλλαξεις τωρα το κελυφος η την οθονη δες αυτη την σελιδα

https://www.deadpanrobot.co.uk

Δημοσ.

Η συγκεκριμενη λοσιον δεν εχει τις ιδιοτητες του καθαρου οινοπνευματος και της ισοπροπυλικης αλκοολης.Γιαυτο εχει και 1μιση ευρω το μπουκαλακι.Μη το ξαναχρησιμοποιησεις για τετοιες δουλειες

• Like 1
Δημοσ.

Το cartride connector δεν παθαίνει τίποτα απολύτως αν αφήσεις ( ή ξεχάσεις ) κασέτα .Δεν υπάρχει κίνδυνος να χαλαρώσουν τα ελάσματα .

Ο πιο αποδοτικός τρόπος να καθαρίσεις το cartridge connector είναι με ισοπροπυλική αλκοόλη και μια μπατονετα που θα την πατήσεις με μια πενσα. Έτσι χωράει ευκολότερα στις επαφές . Ίσως να χρειαστείς πάνω από μια μπατονετα αν είναι πολύ βρώμικες οι επαφές . Εννοείται πως αυτό θα το κάνεις αφού λύσεις την κονσόλα . Το ίδιο θα κάνεις και για τις κασέτες που έχεις ( ισοπροπυλική αλκοόλη και αρκετές μπατονετες )

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Περίπου πόσο βγαίνει  αυτή η αλκοόλη; και που την πουλάνε; στα φαρμακεία έχει;  και που είναι χρήσιμη; εκτός από το να καθαρίζει επαφές;  βασικά κι άλλοι με είπανε γι αυτό το προϊόν ,  καθαριζει και ξεραμένη πάστα από επεξεργαστή υπολογιστών, η λοσιόν είναι τόσο επικίνδυνη; μπορεί να το κάψει το gameboy ή την κασέτα; 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Gameboy

Έχει κανείς ακόμη; 

Ξέρει κανείς αν μπορούν να επισκευαστούν και αν μπορώ να βρω κάπου φορτιστή; 

Πάντως οι τιμές για τις κασέτες είναι κάπως για τόσο παλιά παιχνίδια. 

Δημοσ.
Στις 5/8/2020 στις 2:49 ΜΜ, katerina200 είπε

Έχει κανείς ακόμη; 

Ξέρει κανείς αν μπορούν να επισκευαστούν και αν μπορώ να βρω κάπου φορτιστή; 

Πάντως οι τιμές για τις κασέτες είναι κάπως για τόσο παλιά παιχνίδια. 

Όσο παλιωνει μια κονσόλα, αυξάνεται η τιμή των παιχνιδιών της.

Λογικό αν σκεφτείς ότι πλέον η προσφορά δε μπορεί να καλύψει τη ζήτηση σε πολλούς τίτλους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...