Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει δοκιμάσει κανείς πρόσφατα να εκδώσει πιστοποιητικό για ψηφιακή υπογραφή;

http://www.aped.gov.gr/more/obtainsignature/18-step6.html

Σύμφωνα με τις οδηγίες χρειάζεται απαραίτητα και μόνο internet explorer 10... ο οποίος έχει καταργηθεί πλέον και δεν παρέχεται ούτε σε παλιές εκδόσεις των windows...

Βρήκα έναν παλιό υπολογιστή με windows 7 έκανα Uninstall τον IE11 αλλά δεν μου έκανε downgrade σε 10 καθώς τον έχει καταργήσει πλέον η ms.

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;

ΥΓ: Την έχω ξανακάνει την διαδικασία πριν από πολλά χρόνια.

Ακόμη και τότε ήταν δύσκολη για έναν απλό χρήστη (υπάρχουν ακόμη και εταιρείες που τις πληρώνεις για την εγκατάσταση...), αλλά δεν περίμενα ότι δεν θα έχει αλλάξει τίποτα τόσα χρόνια και ότι θα υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Επεξ/σία από The_Judas
Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Σύμφωνα με τις οδηγίες χρειάζεται απαραίτητα και μόνο internet explorer 10... ο οποίος έχει καταργηθεί πλέον και δεν παρέχεται ούτε σε παλιές εκδόσεις των windows...

Βρήκα έναν παλιό υπολογιστή με windows 7 έκανα Uninstall τον IE11 αλλά δεν μου έκανε downgrade σε 10 καθώς τον έχει καταργήσει πλέον η ms.

Αστεία πράγματα.

Enterprise mode ίσως;

https://docs.microsoft.com/en-us/internet-explorer/ie11-deploy-guide/what-is-enterprise-mode

Δημοσ.

Το έχω κάνει. Κατεβάζεις επίσημο image με windows και IE10 (για να το τρέξεις σε virtual box, προσοχή με hyper v είχα πρόβλημα). Ενεργοποιείς την υποστήριξη usb κάνεις τη διαδικασία και φτιάχνεις το κλειδί που θα αποθηκευτεί στο hardware token.

Δημοσ.
Στις 17/5/2019 στις 11:23 ΠΜ, The_Judas είπε

ΥΓ: Την έχω ξανακάνει την διαδικασία πριν από πολλά χρόνια.

Ακόμη και τότε ήταν δύσκολη για έναν απλό χρήστη (υπάρχουν ακόμη και εταιρείες που τις πληρώνεις για την εγκατάσταση...), αλλά δεν περίμενα ότι δεν θα έχει αλλάξει τίποτα τόσα χρόνια και ότι θα υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Έχει φασαρία , το έκανα πρόσφατα σε τεχνικό γραφείο .

Ειδικά εάν υπάρξει πρόβλημα με τα πιστοποιητικά όταν τα περναει στο Usb , θέλει εκ νέου.

Είτε κατέβασε το ΙΕ10 ή κάνε εικονικό λειτουργικό .

Για Usb Token προτίμησε της Gemalto  , εγώ έχω της Oberthur  

Στις 17/5/2019 στις 11:29 ΠΜ, johnieXoX είπε

να πας σε ιδιωτική εταιρεία και να πληρώσεις κάνα 100άρι.. :P

150€ θέλουν μαζί με το Usb

Δημοσ.

Μπορώ να έχω δύο ψηφιακές υπογραφές διαφορετικών χρηστών στον ίδιο υπολογιστή; 

Γιατί έχω ένα ήδη σεταρισμένο υπολογιστή και θα μπορούσα από εκεί να κάνω πιο εύκολα την διαδικασία.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Μπορώ να έχω δύο ψηφιακές υπογραφές διαφορετικών χρηστών στον ίδιο υπολογιστή; 

Γιατί έχω ένα ήδη σεταρισμένο υπολογιστή και θα μπορούσα από εκεί να κάνω πιο εύκολα την διαδικασία.

Εγώ χρησιμοποιώ 2 διαφορετικά Usb αναλόγως ποίος υπογράφει στον ίδιο υπολογιστή.

Αρκεί να έχουν ανέβει τα πιστοποιητικά σωστά και στο ΙΕ10 .

Τι ειδικότητα είσαι; Γιατί εάν είσαι μηχ/κος πρέπει και στο ΤΕΕ να τα ανεβάσεις.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ψάχνοντας για Gemalto, βρήκα αυτό το νήμα.

Δεν έχω ιδέα από ψηφιακές υπογραφές και ό,τι άλλο συζητάτε εδώ.

Ένας φίλος προσπαθεί να ανοίξει ένα USB Gemalto που υποτίθεται ότι έχει ένα πρόγραμμα για μελάνια μέσα, ένα demo ή κάτι τέτοιο.

Το συνδέει σε σύστημα με Windows 10, και δεν εμφανίζεται πουθενά το στικάκι, ούτε στο Disc Management.

Μόνο στο Device Manager του βγάζει ένα θαυμαστικό και το Sentinel Dual Hardware Key, όπου σα να μη βρίσκει drivers.

Τι παίζει ακριβώς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...