Trelloneritis Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Καλημέρα σε ολους. Είμαι κάτοχος του συστήματος της υπογραφής μου και μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του PC μου. Η μητρική τρέχει ακόμα το BIOS με το οποίο ήρθε (version 4011). Μέχρι σήμερα η ASUS έχει κυκλοφορήσει 6 εκδόσεις/ενημερώσεις για την μητρική μου με τελευταία την version 4602. Θέλω να κάνω ενημέρωση αλλα η ASUS έχει σαν σημείωση το εξής: "ROG STRIX X470-F GAMING BIOS 4602 Update AGESA 0072 for the upcoming processors. ASUS strongly recommends that you update AMD chipset driver 18.50.16 or later before updating BIOS." Εγω τρέχω chipset driver 19.10.0429 απο τη σελίδα της AMD Πρέπει να εγκαταστήσω τον οδηγό που προτείνει η ASUS για να προχωρήσω στην αναβάθμιση του BIOS ή είμαι ΟΚ με τον οδηγό της AMD; Αξίζει η αναβάθμιση ή να κάτσω στα αυγά μου; Την βοήθεια σας παρακαλώ.
enable_your_mind Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Trelloneritis είπε Καλημέρα σε ολους. Είμαι κάτοχος του συστήματος της υπογραφής μου και μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία του PC μου. Η μητρική τρέχει ακόμα το BIOS με το οποίο ήρθε (version 4011). Μέχρι σήμερα η ASUS έχει κυκλοφορήσει 6 εκδόσεις/ενημερώσεις για την μητρική μου με τελευταία την version 4602. Θέλω να κάνω ενημέρωση αλλα η ASUS έχει σαν σημείωση το εξής: "ROG STRIX X470-F GAMING BIOS 4602 Update AGESA 0072 for the upcoming processors. ASUS strongly recommends that you update AMD chipset driver 18.50.16 or later before updating BIOS." Εγω τρέχω chipset driver 19.10.0429 απο τη σελίδα της AMD Πρέπει να εγκαταστήσω τον οδηγό που προτείνει η ASUS για να προχωρήσω στην αναβάθμιση του BIOS ή είμαι ΟΚ με τον οδηγό της AMD; Αξίζει η αναβάθμιση ή να κάτσω στα αυγά μου; Την βοήθεια σας παρακαλώ. Καλησπερα Δεν θα εχεις θεμα αφου σου λεει 18.50 η ανωτερο.. το 19 version που εβγαλε τωρα η Amd ειναι νεοτερη εκδοση... Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από enable_your_mind
panoskatos Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Αν δεν έχεις κανένα πρόβλημα και όλα λειτουργούν σωστά μην κάνεις καμία αναβάθμιση γιατί μπορεί να αποκτήσεις. 1
Trelloneritis Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 @panoskatos Αυτό είναι το σκεπτικό μου! Αν δουλέυει μη το πειράζεις. Το θέμα είναι οτι τρώγομαι για αναβάθμιση του BIOS γιατί νομίζω οτι πρέπει να δουλεύουμε τις τελευταίες εκδόσεις BIOS/sofrware για να έχουμε πλήρη εκμετάλλευση (;) των δυνατοτήτων του hardware που κατέχουμε. Προς το παρόν μένω ώς εχω, δεν αναβαθμίζω τίποτα
Azerothakis Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, panoskatos είπε Αν δεν έχεις κανένα πρόβλημα και όλα λειτουργούν σωστά μην κάνεις καμία αναβάθμιση γιατί μπορεί να αποκτήσεις. Μόνο Ryche. 5 ώρες πριν, Trelloneritis είπε @panoskatos Αυτό είναι το σκεπτικό μου! Αν δουλέυει μη το πειράζεις. Το θέμα είναι οτι τρώγομαι για αναβάθμιση του BIOS γιατί νομίζω οτι πρέπει να δουλεύουμε τις τελευταίες εκδόσεις BIOS/sofrware για να έχουμε πλήρη εκμετάλλευση (;) των δυνατοτήτων του hardware που κατέχουμε. Προς το παρόν μένω ώς εχω, δεν αναβαθμίζω τίποτα Καλησπέρα φίλε μου. Επειδή τυχαίνει να έχω την ίδια μητρική έχω τρέξει κανονικά τα bios updates σε 4601 και το AMD chipset driver σε Windows 1903 έκδοση χωρις κανενα προβλημα. Αντιθετως οι μνημες μου βελτιωθηκαν και συγχρονισαν παραπανω στα 3.400Mhz. Κατα τα άλλα σταθερότητα και αξιοπιστία μια χάρα τρέχουν όλα ευτυχώς.
Trelloneritis Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 @Azerothakis καλησπέρα. Τα συστήματα μας είναι παρόμοια (CPU-M/B-RAM). Την GPU θα την αναβαθμίσω κατα το Σεπτέμβριο (πιστεύω). Τρέχω Windows 10 έκδοση 1809 (δεν μου βρίσκει τίποτα για ενημέρωση το windows update) και chipset driver τον 19.10.0429 απο τη σελίδα υποστήριξης της AMD. Για να κάνω update στo BIOS απο τη σελίδα της ASUS στη version 4602 θέλει πρώτα να αναβαθμίσω τον chipest driver που δίνει στη σελίδα της η ASUS ή είμαι ΟΚ με τον driver της AMD; @enable_your_mind Δεν ξέρω αν η αρίθμιση μεταξύ ASUS και AMD είναι ίδια. O προηγούμενος driver που έδινε στη σελίδα της η AMD ήταν ο 18.10.1018 ενω η ASUS έδινε τη version 18.50.16.01.
Azerothakis Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε @Azerothakis καλησπέρα. Τα συστήματα μας είναι παρόμοια (CPU-M/B-RAM). Την GPU θα την αναβαθμίσω κατα το Σεπτέμβριο (πιστεύω). Τρέχω Windows 10 έκδοση 1809 (δεν μου βρίσκει τίποτα για ενημέρωση το windows update) και chipset driver τον 19.10.0429 απο τη σελίδα υποστήριξης της AMD. Για να κάνω update στo BIOS απο τη σελίδα της ASUS στη version 4602 θέλει πρώτα να αναβαθμίσω τον chipest driver που δίνει στη σελίδα της η ASUS ή είμαι ΟΚ με τον driver της AMD; @enable_your_mind Δεν ξέρω αν η αρίθμιση μεταξύ ASUS και AMD είναι ίδια. O προηγούμενος driver που έδινε στη σελίδα της η AMD ήταν ο 18.10.1018 ενω η ASUS έδινε τη version 18.50.16.01. Πρωτα αναβαθμισε το chipset driver απο την AMD και μετα κανεις το bios update απο την ASUS. 1
enable_your_mind Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Trelloneritis είπε @Azerothakis καλησπέρα. Τα συστήματα μας είναι παρόμοια (CPU-M/B-RAM). Την GPU θα την αναβαθμίσω κατα το Σεπτέμβριο (πιστεύω). Τρέχω Windows 10 έκδοση 1809 (δεν μου βρίσκει τίποτα για ενημέρωση το windows update) και chipset driver τον 19.10.0429 απο τη σελίδα υποστήριξης της AMD. Για να κάνω update στo BIOS απο τη σελίδα της ASUS στη version 4602 θέλει πρώτα να αναβαθμίσω τον chipest driver που δίνει στη σελίδα της η ASUS ή είμαι ΟΚ με τον driver της AMD; @enable_your_mind Δεν ξέρω αν η αρίθμιση μεταξύ ASUS και AMD είναι ίδια. O προηγούμενος driver που έδινε στη σελίδα της η AMD ήταν ο 18.10.1018 ενω η ASUS έδινε τη version 18.50.16.01. Και εγω που εχω gigabyte το ιδιο version με την msi ζηταγε.. απλα η AMD τοτε στο site της ειχε κατωτερη εκδοση απο αυτη που ζηταγαν οι κατασκευαστες και το εδιναν στο σαιτ τους.. Τωρα η AMD εβγαλε αλλη ακομα νεοτερη εκδοση ... Επεξ/σία 21 Μαΐου 2019 από enable_your_mind
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα