Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Anthony3091 said:

9 στα 10 ζαχαροπλαστεια χρησιμοποιουν σκονες τοσο στα γλυκα οσο και στα παγωτα, για τους γνωστους λογους. Επισης τα περισσοτερα εξ αυτων το παιρνουν ετοιμο απο εταιριες χονδρικης. Υπαρχουν ομως διαφορετικης ποιοτητας σκονες, μπορεις να φας ενα αξιολογο παγωτο απο σκονη. Μεχρι εκει ομως. Ποτε δε θα ειναι κατι το εξαιρετικο. Απο τα ελαχιστα που χρησιμοποιουν κανονικες πρωτες υλες 3 πραγματα παιζουν ρολο

1) ποιοτητα πρωτων υλων. Δεν εχει καμια σχεση η valhrona και η callebaut με τη βουλγαρικη ταδε

2) εξοπλισμος. Υπαρχουν μηχανηματα 1000€ και μηχανηματα 10000€. Και αντιστοιχα ανθρωποι που ξερουν να τα χειριζονται και οχι

3) ειδος παγωτου. Κατι που ο περισσοτερις κοσμος αγνοει ειναι το τι παγωτο θες να φτιαξεις. Υφη, ποσοστο διογκωσης, λιπαροτητα κτλ κτλ. Αυτα που βλεπετε σε ζαχαροπλαστεια που ξεχειλιζουν οι βασκες ειναι παγωτα μεγαλης διογκωσης. Εκει να ειστε υποψιασμενοι οτι δε θα φατε κατι τρομερο.

Οποιος θελει θα χαρω να του προτεινω σημεια για καλο παγωτο 😁

Καλησπερα,

εργαζομενος σε παγωτατζιδικο εδω.

ισχυουν ολα οσα γραφεις. εννοειτε οτι υπαρχουν μηχανες ακομα και ανω των 50 κ 100κ ευρω.

10 hours ago, Paralizer said:

Επισκεφτείτε το και μετά ελάτε να μου πείτε αν έχετε φάει άλλο τέτοιο παγωτό. 

ναι το kokkion ειναι πολυ καλο. Εχει και καταπληκτικο φυστικι @stormrain . το dickie dee, ναι μεν εχει παγωτο αλλα ειναι soft.

Επεξ/σία από Megatontnt
  • Like 1
  • Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Anthony3091 είπε

9 στα 10 ζαχαροπλαστεια χρησιμοποιουν σκονες τοσο στα γλυκα οσο και στα παγωτα, για τους γνωστους λογους. Επισης τα περισσοτερα εξ αυτων το παιρνουν ετοιμο απο εταιριες χονδρικης. Υπαρχουν ομως διαφορετικης ποιοτητας σκονες, μπορεις να φας ενα αξιολογο παγωτο απο σκονη. Μεχρι εκει ομως. Ποτε δε θα ειναι κατι το εξαιρετικο. Απο τα ελαχιστα που χρησιμοποιουν κανονικες πρωτες υλες 3 πραγματα παιζουν ρολο

1) ποιοτητα πρωτων υλων. Δεν εχει καμια σχεση η valhrona και η callebaut με τη βουλγαρικη ταδε

2) εξοπλισμος. Υπαρχουν μηχανηματα 1000€ και μηχανηματα 10000€. Και αντιστοιχα ανθρωποι που ξερουν να τα χειριζονται και οχι

3) ειδος παγωτου. Κατι που ο περισσοτερις κοσμος αγνοει ειναι το τι παγωτο θες να φτιαξεις. Υφη, ποσοστο διογκωσης, λιπαροτητα κτλ κτλ. Αυτα που βλεπετε σε ζαχαροπλαστεια που ξεχειλιζουν οι βασκες ειναι παγωτα μεγαλης διογκωσης. Εκει να ειστε υποψιασμενοι οτι δε θα φατε κατι τρομερο.

Οποιος θελει θα χαρω να του προτεινω σημεια για καλο παγωτο 😁

10 στα 10 χρησιμοποιούν σκόνες. Όλοι στο παγωτό χρησιμοποιούν σταθεροποιητές για βάση. Η valhrona και η callebaut είναι στις σοκολάτες. Στα παγωτά υπάρχουν άλλες εταιρείες.Υπάρχουν χιλιάδες πάστες παγωτού απο εκατοντάδες εταιρείες. Σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν από φτηνές μέχρι πολύ ακριβές πάστες σε κάθε γεύση. Το παγωτό όσο πιο καλές πρώτες ύλες και πάστες έχει, τόσο πιο νόστιμο θα είναι.

  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε

10 στα 10 χρησιμοποιούν σκόνες. Όλοι στο παγωτό χρησιμοποιούν σταθεροποιητές για βάση. Η valhrona και η callebaut είναι στις σοκολάτες. Στα παγωτά υπάρχουν άλλες εταιρείες.Υπάρχουν χιλιάδες πάστες παγωτού απο εκατοντάδες εταιρείες. Σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν από φτηνές μέχρι πολύ ακριβές πάστες σε κάθε γεύση. Το παγωτό όσο πιο καλές πρώτες ύλες και πάστες έχει, τόσο πιο νόστιμο θα είναι.

συμφωνω! ηθελα να δωσω μια γενικοτερη εικονα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/5/2019 στις 1:53 ΠΜ, skiabox είπε

Πάντως επειδή βλέπω μια προτίμηση προς το χύμα παγωτό, να πω ότι έχω την εντύπωση ότι πολύ δύσκολα πλέον βρίσκεις καλό χύμα παγωτό.

Κωνσταντινιδης. Κ απέναντιαπό τη νομαρχια εχει ενα καινουριο που κανει γευσεις αναλογα τι φρουτα θα βρει κτλ. Δοκιμασε σορμπε εκει.

 

Επεξ/σία από xgol
Δημοσ.
Στις 16/5/2019 στις 11:59 ΜΜ, HALF EVIL είπε

Ε γω πάντως προτιμώ τα Κρι  Κρι. 

Πάστα Φλώρα και κρέμα  καραμελε 

εισαι μεγάλος παίχτης 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παγωτό για το σπίτι τρία χρόνια τώρα  μόνο από το perfecto στην θηβων. 

Δημοσ.

Πω πω ούτε τα ήξερα αυτά για τις σκόνες τους σταθεροποιητες και τις πατέντες. Από Θεσσαλονίκη ρε γκαις έχετε να προτείνεται κάτι??? 

(Περισσότερο αναφέρομαι σε ποιότητα και καλά προϊόντα όχι σε περίεργες γεύσεις) 

Τα φατζιο βλέπω έχουν πολύ κίνηση και αυτά σκόνες έχουν 

 

 

 

Δημοσ.

Προσωπικά δε βρίσκω κάτι το μεμπτό στο "σκόνες και σταθεροποιητές" από τη στιγμή που το τελικό προϊόν χρησιμοποιεί νόμιμα υλικά, δεν μου πουλάει στην κυριολεξία αέρα κοπανιστό, δεν προσπαθεί να με παραπλανήσει (να λέει πχ ότι είναι βανίλια χωρίς να χρησιμοποιεί βανίλια) και έχει καλή σχέση τιμής/γεύσης.

Στα μαζικής παραγωγής παγωτά τα B&J παίζουν σε άλλη κατηγορία παραδοσιακά τα αγαπημένα μου παραμένουν τα Chocolate Fudge Brownie και Half Baked ενώ πέρυσι είχα ενθουσιαστεί με το επετειακό Birthday Cake.

Φέτος η ευχάριστη έκπληξη μαζικού παγωτού είναι το ξυλάκι white chocolate and cookies του Magnum (γνωστό ως Magic στην Ελλάδα), το έχω τιμήσει αρκετά από τότε που λανσαρίστηκε.

Image result for magnum cookies and cream

Δημοσ.

Τα κρικρι και αλτζιντα κατασκευαζονται με σκοπιανες πρωτες υλες καυ υλικα παραγωγης. Κυπελακια χαρτι σοκολατα κλπ. Προφανως για οικονομικους λογους. Τα ιδια προιοντα  τους πωλουνται σε ολη την  βαλκανικη αγορα στ 1/3 της τιμης. Ακομη και τα ψυγεια τους ειναι γ διαλογης βουλγαρο σκοπιανης προελευσης και οι πρωτες υλες απο ολη τη βαλκανικη, οποτε αναλογη ειναι και η συντηρηση τους. Απο μενα μονο απο γνωστα ζαχαροπλαστεια με καταναλωση αμεση. Δεν θυμαμαι ακριβως πως το λενε αλλα ενα μαγαζακι πλατεια δροσιας..cold dew...καπως ετσι,  εχει παγωτα κολαση, κρεμωδη αριστα υλικα σερβιρει επι τοπου καμμια 50αρια γευσεις και μεγαλες μεριδες για 2 ατομα. Ακριβουτσικο...8 ευρω τα 4 σκουπς με τα ντρεσιγκ ξηρα καρπα. Ο καφες εξτρα. Σιγουρα υπαρχουν και αλλα παρομοια μαγαζια. Πειτε προτιμησεις να τα βαλουμε στο κινητο.

  • Like 2
Δημοσ.

Movenpick σοκολάτα αν βρείτε σε SM. Πλάκα έπαθα με Lindt (το μόνο που ξεπερνούσε το Movenpick) παγωτό σοκολάτα κοντά στο Πάνθεον Ρώμης.  

Δημοσ.

Εχω δοκιμάσει οτι παγωτό μπορείτε να φανταστείτε (συσκευασμένο και χύμα) σε 6-7 ευρωπαικές χώρες και φυσικά στην Ελλάδα. Για μένα τα χύμα παγωτά σε Ιταλικά παγωτατζίδικα δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο!!! 😍 😛 😍 😋

Snip20190522_1.png.c5395a5501e48d4916f708bb755ffc8c.png

  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Παγωτά Γιανννής στα Τρίκαλα. Το παρφε του είναι απίστευτο για τα γούστα μου. Το χει ανεβάσει κι αυτός στο Θεό πια 1.60 η μπάλα. Θεσσαλονίκη μόνο μπλε απολάμβανα παγωτό τις τελευταίες φορές αν και υπήρχε ένας τύπος στην ιπποδρομιου που έκανε τρου παγωτό και τιμουσα παλιότερα. Τα παγωτά στην Ιταλία που έχω φάει είναι εκτός ανταγωνισμού 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, talibanakos είπε

Με καταφερε η βρωμα  να παω να παρω βραδιατικα 2 παγωτα boss.

Που καταντησαμε..

Like a boss

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...