Προς το περιεχόμενο

Asus crosshair 6 hero fans controls

overpower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα προχωρησα στην αγορα της μητρικης, αλλα εχω καποια μικρο-θεματακια.

Αρχικα, για τον 2600, θερμοκρασιες 30-34 idle και 60 μετα απο 2-3 runs cinebench ειναι οκ? Ο cpu stock ειναι, μονο τις μνημες τις εβαλα στα 3100.

2) Φαινεται να εχω θεμα με τα fans. Η pump ειναι στο aio pump connector και το βλεπω σταθερα 1400 (οπως και πρεπει). Ολα τα αλλα τα fans τα εχω συνδεδεμενα πανω στην μητρικη αλλα με y-splitters (4 pins) (τα 2 push pull ειναι στο cpu fan). 

Αν παω στο bios και τα βαλω ολα στο pwm mode και standard profile, ειδικα του cpu ακουγονται αρκετα ακομα και σε idle (προσωρινα το εβαλα σε dc mode). Ολα τα fans ειναι 4πινα (enermax tb silence 1500rpm). Στην προηγουμενη μητρικη με τον fx8350 και δεν ειχα θεμα με τον θορυβο, ακομα και σε 60 βαθμους under load, και σε pwm ετρεχαν.

Edit: fixed ο θορυβος. Αντι να εχω τα 2 cpu fans σε y splitter τα εβαλα σε cpu fan και opt το καθενα, και στριμωξα αλλιως τα chassis fans ωστε να τα συνδεσω ολα.

Γενικα μου κανει εντυπωση που αρχικα τρεχει σε idle με τοσο υψηλες θερμοκρασιες (με τον fx επιανα 18-20 (!))

Επεξ/σία από overpower
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, overpower είπε

Τελικα προχωρησα στην αγορα της μητρικης, αλλα εχω καποια μικρο-θεματακια.

Αρχικα, για τον 2600, θερμοκρασιες 30-34 idle και 60 μετα απο 2-3 runs cinebench ειναι οκ? Ο cpu stock ειναι, μονο τις μνημες τις εβαλα στα 3100.

2) Φαινεται να εχω θεμα με τα fans. Η pump ειναι στο aio pump connector και το βλεπω σταθερα 1400 (οπως και πρεπει). Ολα τα αλλα τα fans τα εχω συνδεδεμενα πανω στην μητρικη αλλα με y-splitters (4 pins) (τα 2 push pull ειναι στο cpu fan). 

Αν παω στο bios και τα βαλω ολα στο pwm mode και standard profile, ειδικα του cpu ακουγονται αρκετα ακομα και σε idle (προσωρινα το εβαλα σε dc mode). Ολα τα fans ειναι 4πινα (enermax tb silence 1500rpm). Στην προηγουμενη μητρικη με τον fx8350 και δεν ειχα θεμα με τον θορυβο, ακομα και σε 60 βαθμους under load, και σε pwm ετρεχαν.

Γενικα μου κανει εντυπωση που αρχικα τρεχει σε idle με τοσο υψηλες θερμοκρασιες (με τον fx επιανα 18-20 (!))

Πρέπει να κάνεις train τα fans, πάνω σε splitter αν δεν ειναι ίδια, δεν θα γίνει δουλειά. Κατεβάζει την τάση (ή τα %) και βλέπει που σταματάνε, και μετά βρίσκει που ξεκινάνε (τάση ή %) και θέτει αυτό το ελάχιστο.

Γενικά είναι απίστευτο σύστημα αλλά αντο αφήσεις στοκ έχει 60% ελάχιστο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Πρέπει να κάνεις train τα fans, πάνω σε splitter αν δεν ειναι ίδια, δεν θα γίνει δουλειά. Κατεβάζει την τάση (ή τα %) και βλέπει που σταματάνε, και μετά βρίσκει που ξεκινάνε (τάση ή %) και θέτει αυτό το ελάχιστο.

Γενικά είναι απίστευτο σύστημα αλλά αντο αφήσεις στοκ έχει 60% ελάχιστο.

Εκανα edit για τον θορυβο. Τωρα ακομα και με 1000rpm τα cpu fans δεν ακουγονται, και τα αλλα ειναι οπως πρεπει (<900). Απλα το μονο θεμα μου ειναι τα temps. Τωρα τρεχω στοκ με μονο offset -0.025

Επεξ/σία από overpower

Στις 16/5/2019 στις 9:02 ΜΜ, overpower είπε

Εκανα edit για τον θορυβο. Τωρα ακομα και με 1000rpm τα cpu fans δεν ακουγονται, και τα αλλα ειναι οπως πρεπει (<900). Απλα το μονο θεμα μου ειναι τα temps. Τωρα τρεχω στοκ με μονο offset -0.025

Καλά οι θερμοκρασίες στους fx ήταν εντελώς ψεύτικες, δεν υπάρχει σύγκριση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...