Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σταμάτα να τρολάρεις hynix CJR έβαλα, παίζουν 3466 με σφιχτά timings. Χαντακώνουν αυτές τον 2600 λες και θα βάλεις καμιά 2080ti πάνω, ενώ o 9400f που είναι ίσα βάρκα θα τη πάει τραίνο.

Περιμένω ακόμα να μου πεις το upgrade path από z270/kaby που πρότεινες, γιατί ο 7400/7500 δε τρέχει κάστανο πλέον.

κκthxbb

Επεξ/σία από ilos
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ilos είπε

Σταμάτα να τρολάρεις hynix CJR έβαλα, παίζουν 3466 με σφιχτά timings. Χαντακώνουν αυτές τον 2600 λες και θα βάλεις καμιά 2080ti πάνω, ενώ o 9400f που είναι ίσα βάρκα θα τη πάει τραίνο.

Περιμένω ακόμα να μου πεις το upgrade path από z270/kaby που πρότεινες, γιατί ο 7400/7500 δε τρέχει κάστανο πλέον.

κκthxbb

Είναι χειρότεροι και από τα Apple fan boys.. πραγματικά διαβάζω αυτά που λένε και παρακαλάω να μην τους ακούσει κανένας και πάει και αγορασει αυτά που προτείνουν..

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ μου λέει ψέμματα ότι ο linus στο vid συγκρίνει με χειρότερο cpu και άλλη κάρτα. Αν πας στο 5:50 το adjusted intel build που και πάλι είναι 2% κάτω από τον 2600 overclocked είναι με τον 8400 και την ίδια ακριβώς zotac 2060. το πρώτο build ήταν για κλάματα με τον 8350k (εντάξει ήταν καλύτερο για csgo 24/7).😎

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, ilos είπε

Εδώ μου λέει ψέμματα ότι ο linus στο vid συγκρίνει με χειρότερο cpu και άλλη κάρτα. Αν πας στο 5:50 το adjusted intel build που και πάλι είναι 2% κάτω από τον 2600 overclocked είναι με τον 8400 και την ίδια ακριβώς zotac 2060. το πρώτο build ήταν για κλάματα με τον 8350k (εντάξει ήταν καλύτερο για csgo 24/7).😎

δες το 5.55 με τις συνθέσεις.

1) όπως είπες και μόνος σου ο I5 9400f ειναι ποιο γρήγορος από τον I5 8400

2) έβαλε στον ΙΝΤΕL B360 μητρική που δεν κλειδώνει το TURBO SIX CORES

3) στον AMD έβαλε 2χ4GB ποιοτική RAM ενώ στον INTEL έβαλε μια 8αρα και τον χαντάκωσε χωρίς dual channel

4) Κλοκαρε τον RYZEN2600 και δεν ξέρουμε αν ένας απλός χρήστης θα πέσει σε καλό κομμάτι και θα μπορέσει να τον φτάσει εκεί με την μαμίσια ψύκτρα και την budget μητρική.

Και όλα αυτά για να βγάλει σε 3-4 παιχνίδια καλύτερες επιδόσεις ο AMD και ο ΙΝΤΕL να βγάζει καλύτερες επιδόσεις στο 99,9% των παιχνιδιών. Δεν νόμιζω ότι έπρεπε να δείξεις αυτό το video μάλλον δυσφήμιση είναι για τον RYZEN. Ψάξε να βρεις κάποιο άλλο συγκριτικό που αν είναι υπερ του RYZEN γιατί αυτό δένει πισθάγκωνα τον παλιό Ι5 8400 για να τον πιάσει ο RYZEN σε λίγα επιλεγμένα παιχνίδια. Αυτό το βιντεο θα μπορούσε άνετα να ήταν διαφήμιση της INTEL. 

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.

η βασικη δυναμικη του ραιζεν, που ειναι τα ccx γιατι βγαινουν πιο φθηνα στην παραγωγη, ειναι και η μεγαλη του αδυναμια στην πραξη. αν προσθεσεις καποια προβληματα στην cache το αποτελεσμα ειναι οτι με ιντελ πας πιο "μακρια' απο πλευρας cpu και ας δωσεις λιγα παραπανω. οι μνημες σωζουν καπως το βατερλο των ραιζεν,  μη ξεχναμε οτι οι ιδια η amd στην παρουσιαση της εβαλε 2666 μνημες και μετα το αλλαξε το παραμυθι της αφου ειδε οτι δεν τραβανε. αν βαλεις σημερα υποθετικα, τον 9600κ θα πας απο καρτες πιο μακρια σε σχεση με τον αντιστοιχο amd που ειναι ο 2600χ που η διαφορα τους ειναι 70 ευρω. η διαφορα του 9700κ με τον 2700χ ειναι 100 ευρω και τον στηνεις για πλακα με 2666 μνημες γιατι δε παιζει τοσο ρολο το ring. γι' αυτο δε βλεπουμε και τοσο μεγαλες διαφορες σε ιντελ. το βλεπουμε αυτο με τον 9400/8400 που στελνει τις καλες καρτες στο gpu usage  αλλα και στα fps.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Το all core boost στο ίδιο ρολόι με single thread boost δε δουλεύει στους κλειδωμένους, μόνο στους ξεκλείδωτους (που εκεί έτσι και αλλιώς δεν έχει πολύ νόημα γιατί βάζεις  ότι multiplier θες). Και αν δούλευε σε 1-2 μητρικές κάποτε θα ήταν από bug  και θα χουν πλέον σωστά bios.

2) Ότι και στο 1) η μόνη διαφορά είναι οτί οι z370 παίρνουν παραπάνω μνήμες από 2666.

3) Σε αυτό σου δίνω δίκιο. Δε ξέρω γιατί έβαλε ένα stick , ίσως γιατί δε βγαίναν τα κουκιά αλλιώς για να είναι κάτω από 750$. Όσο "Ποιοτικές" είναι oι patriot είναι και οι aegis, 3000 rated hynix afr είναι και τα 2.

4)Με τη stock όλοι οι 2600 πάνε μέχρι 4 Ghz για gaming. Για άλλες δουλειές (handbrake κλπ) ή παραπάνω Mhz τότε σίγουρα χρειάζεσαι καλύτερη ψύκτρα και silicon lottery.

Τέλος πάντων τα κλειδωμένα της intel δεν είναι τόσο διαστημικά όσο νομίζεται η πλειοψηφία για high end gaming. Από τα 4GHz στα 5 Ghz είναι μια διαφορά στο STP του 25%. Και ο 8700k στα 5Ghz, ήδη ρίχνει μπουκάλι στην 2080ti στα 1080p σε "λιτά" games απο πλευράς απαιτήσεων σε gpu load.

Επεξ/σία από ilos
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, ilos είπε

1) Το all core boost στο ίδιο ρολόι με single thread boost δε δουλεύει στους κλειδωμένους, μόνο στους ξεκλείδωτους (που εκεί έτσι και αλλιώς δεν έχει πολύ νόημα γιατί βάζεις  ότι multiplier θες). Και αν δούλευε σε 1-2 μητρικές κάποτε θα ήταν από bug  και θα χουν πλέον σωστά bios.

2) Ότι και στο 1) η μόνη διαφορά είναι οτί οι z370 παίρνουν παραπάνω μνήμες από 2666.

3) Σε αυτό σου δίνω δίκιο. Δε ξέρω γιατί έβαλε ένα stick , ίσως γιατί δε βγαίναν τα κουκιά αλλιώς για να είναι κάτω από 750$. Όσο "Ποιοτικές" είναι oι patriot είναι και οι aegis, 3000 rated hynix afr είναι και τα 2.

4)Με τη stock όλοι οι 2600 πάνε μέχρι 4 Ghz για gaming. Για άλλες δουλειές (handbrake κλπ) ή παραπάνω Mhz τότε σίγουρα χρειάζεσαι καλύτερη ψύκτρα και silicon lottery.

Δεν σου κάνει εντύπωση που δεν έβαλε ίδια μνήμη και στα 2 συστήματα και έβαλε 1 dimm χωρίς dual channel και με μητρική που βλέπει 2666? 

Δεν σου κάνει εντύπωση που έβαλε αργό μηχανικό δίσκο αντί για SSD240 στα ίδια λεφτά? Το ξέρεις ότι ο μηχανικός δίσκος επιβαρύνει τα FPS? Πιθανοτατα το έκανε γιατί λόγω sata3 DMA η επιβάρυνση θα ηταν μικρότερη σε dual channel 3Ghz RAM.

Δεν σου κάνει εντύπωση που δεν χρησιμοποίησε τον I5 9400F ενώ τον Μάρτιο που έκανε το συγκριτικό ήταν 30$ φθηνότερος από τον ποιο αργό & παλιότερης γενιάς Ι5 8400?

Τέλος πάντων , εγώ στην συγκεκριμένη φθηνή Ζ370 που έχω είναι κλειδωμένο το turbo και στους 6 πυρήνες στον 9400f. Εσύ αυτό που λες ότι δεν γίνεται το έχεις δοκιμάσει?

Λυπάμαι που θα το πω αλλά στην προσπάθεια του να βγάλει συγκεκριμένο αποτέλεσμα ουσιαστικά δυσφήμισε τους RYZEN. Μπορεί να τον έχει πληρώσει η ΙΝΤΕΛ για να το κάνει γιατί το βλέπω μεγάλο ρεζιλικι.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Ναι σton 8600k που έχω δουλεύει το ACB στο cinebench (τα πάει όλα 4.3). Σε φίλο μου που έχει 8400 παραμένουν (στα 3.7 νομίζω) είτε με αυτό on είτε off στο bios. Στα παιχνίδια επειδή παίζουν συνεχώς τα ρολόγια μπορεί να έχεις το placebo effect και να νομίζεις για λίγο ότι έχεις πάνω από 1-2 cores στα 4 Ghz με τον 8400, αλλά δεν ισχύει. Δε ξέρω γιατί ο linus έκανε ότι έκανε και νομίζω δεν είχαν βγει 9400f όταν βγήκε το video. Τα cpu είναι παρόμοια. Υπερτερεί στο latency και στο ipc ο 9400f, έχει λίγο μεγαλύτερα ρολόγια overclocked και διπλάσια threads ο 2600. ανάλογα τις ανάγκες σου διαλέγεις.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ilos είπε

Ναι σton 8600k που έχω δουλεύει το ACB στο cinebench (τα πάει όλα 4.3). Σε φίλο μου που έχει 8400 παραμένουν (στα 3.7 νομίζω) είτε με αυτό on είτε off στο bios. Στα παιχνίδια επειδή παίζουν συνεχώς τα ρολόγια μπορεί να έχεις το placebo effect και να νομίζεις για λίγο ότι έχεις πάνω από 1-2 cores στα 4 Ghz με τον 8400, αλλά δεν ισχύει. Δε ξέρω γιατί ο linus έκανε ότι έκανε και νομίζω δεν είχαν βγει 9400f όταν βγήκε το video. Τα cpu είναι παρόμοια. Υπερτερεί στο latency και στο ipc ο 9400f, έχει λίγο μεγαλύτερα ρολόγια overclocked και διπλάσια threads ο 2600. ανάλογα τις ανάγκες σου διαλέγεις.

Αυτή είναι η τίμια απάντηση από πλευράς AMD. Κάνεις έναν μικρό συμβιβασμό στο gaming και έχεις καλύτερο σύστημα όταν έχεις πολλές διεργασίες/νήματα.

Νομίζω ότι μια τέτοια τίμια προσέγγιση θα είχε εκτιμηθεί περισσότερο από την αγορά και θα είχε ο κόσμος περισσότερη εμπιστοσύνη στην AMD. (και θα κέρδιζε και μεγαλύτερα μερίδια).

Δημοσ.
10 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Φαντασιώνεσαι υποθετικές θέσεις μου , ξαναδιάβασε τα μηνύματα μου. Βρες κάποιο που λέω κάτι που δεν στέκει , δείξτο μας να το παραδεχθώ.

ΥΓ1

Ο Ι5 7400 ήταν αποτυχημένο μοντέλο γιατί λόγω χαμηλής συχνότητας "έκαιγε" το πλεονέκτημα της INTEL που είναι η υψηλή single core ταχύτητα. Για τον Ι5 7500 συνδιασμένο με πολύ φθηνή μητρική και πολύ φθηνές μνήμες είναι πιθανό να το έχω προτείνει ως ΧΑΜΗΛΟΥ BUDGET gamming pc της εποχής εκείνης για να μπορεί κάποιος να παίξει παιχνίδια. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πρώτες υλοποιήσεις του R1600 (πριν βγει η 8η γενιά σε INTEL) είχε πολλά θέματα και απόδοσης συμπεριλαμβανομένου γιατί όλοι πειραματίζονταν με μητρικές και μνήμες. Οπότε τους πρώτες μήνες πράγματι έβγαινε ποιο φθηνή και ποιο αξιόπιστη gaming λύση ο Ι5 7500 με φθηνή Η110 μητρική και φθηνές 2400 μνήμες. Οι RYZEN υλοποιήσεις ωρίμασαν αφού βγήκε η 8η γενιά σε INTEL.

ΥΓ2

Φτιάξε 2 ίσης αξίας pc με I5 9400F και με RYZEN και θα καταλάβεις γιατί ο Ι5 9400F είναι μπροστά (μνήμη και μητρική ΜΑΧ 150ευρώ και τα 2) . Τώρα αν στον RYZEN βάλεις 300ευρώ μητρική , 200ευρώ μνήμη και R2600X και υδρόψυξη , ναι χαίρω πολύ ποιο γρήγορος θα είναι ο ryzen.  Κριτής ΠΑΝΤΑ είναι το budget , αλλιώς αν το ανεβάσεις πρέπει να δεχθείς αντίστοιχο budget και από την INTEL πλευρά.

https://www.skroutz.gr/s/14650949/AMD-Ryzen-5-2600-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/14176590/G-Skill-Sniper-X-Classic-Camo-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GSXFB.html

https://www.skroutz.gr/s/15598886/Asrock-B450M-Pro4.html

145+100+70= 315

https://www.skroutz.gr/s/17125425/Intel-Core-i5-9400F-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/14609834/Asrock-B360M-Pro4.html

https://www.skroutz.gr/s/14713234/G-Skill-Sniper-X-16GB-DDR4-2666MHz-F4-2666C19D-16GSXW.html

151+75+74=300

Για να μην λεμε οτι μας κατεβει στο κεφαλι...

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε

Αυτή είναι η τίμια απάντηση από πλευράς AMD. Κάνεις έναν μικρό συμβιβασμό στο gaming και έχεις καλύτερο σύστημα όταν έχεις πολλές διεργασίες/νήματα.

Νομίζω ότι μια τέτοια τίμια προσέγγιση θα είχε εκτιμηθεί περισσότερο από την αγορά και θα είχε ο κόσμος περισσότερη εμπιστοσύνη στην AMD. (και θα κέρδιζε και μεγαλύτερα μερίδια).

Μόνο ο 2600 έκανε outsale όλο το intel lineup στο DIY market μέχρι και πριν από λίγους μήνες. Βέβαια η intel είχε τα προβλήματα παραγωγής της και είχε φτάσει να έχει ο 8400 280 ευρώ Ελλάδα. Με τον 9400f στα 150 παίζει μπάλα πλεον μια χαρά, άσχετα αν εγώ πάλι θα προτιμούσα τον 2600.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

akoinonitos

https://www.skroutz.gr/s/14477247/Gigabyte-Z370M-DS3H-rev-1-0.html    80.42euros

https://www.skroutz.gr/s/14451935/Corsair-16GB-DDR4-3000MHz-CMK16GX4M2D3000C16.html 70.73euros

https://www.skroutz.gr/s/17125425/Intel-Core-i5-9400F-Box.html?from=catspan&keyphrase=i5+9400f 151.29

συνολο 302,44

ΥΓ

ILOS  συμφωνούμε. Οπως συμφωνώ ότι ευτυχώς που πρεσάρει η AMD με τους RYZEN , όπως συμφωνώ ότι η AMD εκτός παιχνιδιών συνήθως έχει προβάδισμα λόγω περισσοτέρων cores/threads

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

* Με τον αστερίσκο ότι δε πρόκειτε να αλλάξεις ποτέ cpu σε μητρική με 3 phases και γυμνά vrm.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

βρε βαλε οτι γουσταρεις αυτα τα 300 ευρω μητρικη και 200 ευρω μνημες που γραφεις ,πες μου που τα διαβαζεις??? Το αποτελεσμα ειναι ενα οτι με 10 ευρω παραπανω εχει ιδιες επιδοσεις σε Gaming και πολυ καλυτερες σε ολα τα υπολοιπα...

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ILOS  μιλάμε για budget pc. Μέχρι 100W tdp παίρνει , αν πας να κάνεις o/c ΔΕΝ το αντέχει γιατί η κατανάλωση ανεβαίνει εκθετικά.

AKOINONITOS , το είχα αναφέρει γιατί σε κάποια συγκριτικά χρησιμοποιούν πανάκριβα υποσυστήματα. Ξαναδιάβασε τι ακριβώς είπα και τι απαντούσα. Πλεον συζητάμε για budget λύσεις.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...