Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλά η intel παλεύει ακόμα με virus παρόμοιoυς με spectre στη νέα γενιά επεξεργατών. Τρελό φιάσκο το προηγούμενο...

Επεξ/σία από nosstrom
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Ακριβώς αυτο, ο adtakhs, γουστάρει φουλ την AMD αλλά λάθος σύνθεση δεν έχει προτείνει σε κανέναν. Όπως δεν είναι κολλημένος μόνο σε AMD συστήματά. Οι προτάσεις του εναλλάσσονται ανάλογα τις ανάγκες του καθενός. Κατά πλειοψηφία δίνει AMD based συνθέσεις ωστοσο καμία δεν είναι επειδή είναι κολλημένος-βαμμένος με την κόκκινη. 

Το καλύτερο ανέκδοτο που γράφτηκε ποτέ στο φόρουμ . Με διαφορά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Ανέκδοτα είναι αυτά που γράφεις σε καθημερινή βαση. Βασικά, μακάρι να ήταν ανέκδοτα αυτά που γράφεις, τότε δε θα είχες εκτεθεί. Με διαφορά. Ο adtakhs και ο κάθε adtakhs προσφέρει στο board και σε όσους χρειάζονται βοήθεια, από την άλλη έχουμε εσένα απλά να γεμίζεις σελίδες. Οκ βοηθάς το traffic, κάτι είναι και αυτό. Μας φτιάχνεις και τη μέρα με τα αστεία σου. 

Δεν θα αργήσουν να βγουνε οι Ryzen 3rd Gen. Τότε και ο TS θα αποφασίσει έχοντας όλα τα χαρτιά ανοιχτά ποια είναι η καλύτερη επιλογή για αυτόν, και θα κλείσουν τα στοματα είτε των μεν είτε των δε. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Ανέβα στο βουνό, το βράδυ κατά προτίμηση, και φώναξε δυνατά: "intel σε αγαπώ, intel είσαι μία, intel είσαι ανωμαλία"...

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
Δημοσ.
Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε

Ανέκδοτα είναι αυτά που γράφεις σε καθημερινή βαση. Βασικά, μακάρι να ήταν ανέκδοτα αυτά που γράφεις, τότε δε θα είχες εκτεθεί. Με διαφορά. 

Ο συγκεκριμένος, έχει 10Κ+ posts που προτείνει αποκλειστικά amd. Πρότεινε amd, την εποχή των haswel και των skylake. 

Είναι γραμμένα και εύκολο να βρεθούν . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω ο adtakhs έχει την τιμητική του ,ας γράψω και την δική μου άποψη 

Όσο καιρό είμαι στο ινσομνια από το 2010 δεν έχω δει νομίζω ποτέ ο adtakhs να έχει προτείνει ιντελ επεξεργαστή ακόμα και επί εποχές faildozer ήταν μεγας υποστηρικτης του ,αλλά έχω δει να προτείνει Nvidia κάρτες αρκετές φορές 

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Παιδιά μιάς και το θέμα είναι για AMD και έχω το PC κυρίως για gaming  (σε 1080-1440p) τι MB συνιστάται να έχει κανείς ώστε για να είσαι αρκετά Future proof καλυμμένος σχετικά με Ryzen ? (είτε τους υπάρχοντες είτε τους καινούργιους) και σε λογικά πλαίσια τιμών ? επειδή και γω σκέφτομαι να κάνω σύντομα κάποιες αλλαγές σε βασικά πράγματα στο PC μιάς και για την ώρα είμαι με Intel και 4πύρηνο I5 7500 κοιτάω να κτυπήσω κάποια στιγμή αναβάθμιση και σε κάρτα γραφικών αλλά θέλω να ανεβάσω πρώτα επεξεργαστή/MB για να μην κάνει bottleneck κάποια σχετικά καλή κάρτα που θα πάρω αργότερα.

B450 Carbon Pro, B450 Tomahawk από Β450

X470: Taichi, C7H, AORUS Gaming 7, MSI M7, Carbon Pro, ASUS X470-Pro και Gaming Pro/Gaming PLUS σκέτο (όχι carbon) από MSI

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Βλέπω ο adtakhs έχει την τιμητική του ,ας γράψω και την δική μου άποψη 

Όσο καιρό είμαι στο ινσομνια από το 2010 δεν έχω δει νομίζω ποτέ ο adtakhs να έχει προτείνει ιντελ επεξεργαστή ακόμα και επί εποχές faildozer ήταν μεγας υποστηρικτης του ,αλλά έχω δει να προτείνει Nvidia κάρτες αρκετές φορές 

Eστω οτι ειναι ετσι, τι γινεται στις καρτες, βγαζει τη φανελα? 

Εγω τον θυμαμαι παντως καργα να προτεινει Intel σε ατομα που ηθελαν photoshopping αλλα και σε budget συνθεσεις κατι pentium, αλλα δεν εχει και σημασια.

1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Ξαναδιαβάζοντας όλα τα μνμ του νήματος και πόσο στέκουν με τις ευρέως αποδεκτές μετρήσεις που υπάρχουν προσβάσιμες για πάσα ενδιαφερόμενο συμπεραίνω τα εξής.

1) Οποιος συμφωνεί με τις προκαταλήψεις μας είναι αντικειμενικός , όταν δεν είναι οπαδός.

2) Δεν μας ενδιαφέρει η ουσία , αν αντέχουν στο reality check  τα γραφόμενα. Μας ενδιαφέρει μόνο να έχει κάποιος ίδιες με εμάς αβάσιμες ιδεοληψίες.

Ας μας δώσει κάποιος ένα website ή σοβαρό youtuber με σοβαρή τεκμηρίωση που να συμφωνεί με αυτά που λέει.

Σε ολα δικιο θα ειχες, αλλα υπαρχει ενα σοβαρο προβλημα. Η θεση που εχεις και συ και ο dr73 ειναι αυτοαναιρουμενη. Και θα εξηγησω.

Εποχες 1st gen ryzen και οι 2 σας διατυμπανιζατε οτι ειναι καλυτερος ο i5 7400 / 7500 απο τον R5 1600. Ο R5 2600 ειναι ~10-15% καλυτερος του 1600, και ξαφνικα τον συγκρινεται με τον 9400, ο οποιος ειναι >50% καλυτερος του 7400 / 7500. Αυτο απο μονο του νομιζω τα λεει ολα.

Οσο για το σοβαρο website, μαγκα μου και οι πετρες 2600 προτεινουν εναντι του 9400. Παρε το review του hwunboxed, που ειναι το πλεον αξιοπιστο site. Τι μας λεει? Οτι στο gaming ειναι ιδιοι αν και ο 9400 τα πινει με τις ram που προτεινετε στον κοσμο, και σε οτιδηποτε αλλο ο 2600 καταστρεφει / καταπινει / εξολοθρευει τον 9400. Δεν ειναι δικα μου λεγομενα αυτα, ειναι του site. 

https://www.techspot.com/review/1829-intel-core-i5-9400f-vs-amd-ryzen-5-2600x/

15 φορες γραφει οτι ο 2600 >>>> 9400 (και του 8400 που προτεινατε). Μακραν ομως.  Και δεν ειναι το μονο. Θα δυσκολευτεις να βρεις σοβαρο gaming site που να προτεινει τον 8400 / 9400 εναντι του 2600! Που σημενει αυτοματα, συμφωνα με αυτο που μολις ειπες, οτι και εσυ και ο dr73 ειστε λαθος.

Να, παρε αλλο ενα 

This chip has nearly the same gaming performance as both the $229 i5-8600 and $249 i5-8600K, and isn't that far behind them in CPU tests, which means its gaming performance is a bit better than the Core i5-8400. Overall, these differences are small though and mostly of academic interest—a difference of a few percent isn't really noticeable during actual gameplay. The Ryzen 5 2600 has enough in it to be a processor we recommend under $200 (even counting the i5-8500 as a sub-$200 chip). 

Although we're big fans of the Core i5-8400 for entertainment, Ryzen 5 2600X is a smarter all-around value when it has the change to stretch its six cores and 12 threads. The processor distances itself from the i5-8400 in our rendering, encoding, compression, and decompression apps. It even challenges the eight-core Ryzen 7 1700X in several tests, particularly after tuning. That highlights the improvements borne of the Ryzen 2000-series’ enhanced multi-core boost algorithms and lower memory/cache latency.

Τα μεγαλυτερα gaming sites (hwunboxed / toms hardware / techpowerup) διαφωνουν με σενα..

44 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Ο συγκεκριμένος, έχει 10Κ+ posts που προτείνει αποκλειστικά amd. Πρότεινε amd, την εποχή των haswel και των skylake. 

Είναι γραμμένα και εύκολο να βρεθούν . 

Ακριβως επειδη ειναι γραμμενα και ευκολο να βρεθουν το εψαξα. Ψευδεσαι. Οκτωβρη του 2016 σε thread i5 6500 vs fx83xx προτεινε στο παιδι ειτε να παρει τον i5 ειτε να περιμενει τους Ryzen. Περιμενω να ζητησεις συγνωμη...αλλα φευ

Επεξ/σία από Αμπλαουμπλας
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Αμπλαουμπλας είπε

Eστω οτι ειναι ετσι, τι γινεται στις καρτες, βγαζει τη φανελα? 

Εγω τον θυμαμαι παντως καργα να προτεινει Intel σε ατομα που ηθελαν photoshopping αλλα και σε budget συνθεσεις κατι pentium, αλλα δεν εχει και σημασια.

Σε ολα δικιο θα ειχες, αλλα υπαρχει ενα σοβαρο προβλημα. Η θεση που εχεις και συ και ο dr73 ειναι αυτοαναιρουμενη. Και θα εξηγησω.

Εποχες 1st gen ryzen και οι 2 σας διατυμπανιζατε οτι ειναι καλυτερος ο i5 7400 / 7500 απο τον R5 1600. Ο R5 2600 ειναι ~10-15% καλυτερος του 1600, και ξαφνικα τον συγκρινεται με τον 9400, ο οποιος ειναι >50% καλυτερος του 7400 / 7500. Αυτο απο μονο του νομιζω τα λεει ολα.

Οσο για το σοβαρο website, μαγκα μου και οι πετρες 2600 προτεινουν εναντι του 9400. Παρε το review του hwunboxed, που ειναι το πλεον αξιοπιστο site. Τι μας λεει? Οτι στο gaming ειναι ιδιοι αν και ο 9400 τα πινει με τις ram που προτεινετε στον κοσμο, και σε οτιδηποτε αλλο ο 2600 καταστρεφει / καταπινει / εξολοθρευει τον 9400. Δεν ειναι δικα μου λεγομενα αυτα, ειναι του site. 

https://www.techspot.com/review/1829-intel-core-i5-9400f-vs-amd-ryzen-5-2600x/

15 φορες γραφει οτι ο 2600 >>>> 9400 (και του 8400 που προτεινατε). Μακραν ομως.  Και δεν ειναι το μονο. Θα δυσκολευτεις να βρεις σοβαρο gaming site που να προτεινει τον 8400 / 9400 εναντι του 2600! Που σημενει αυτοματα, συμφωνα με αυτο που μολις ειπες, οτι και εσυ και ο dr73 ειστε λαθος.

Να, παρε αλλο ενα 

This chip has nearly the same gaming performance as both the $229 i5-8600 and $249 i5-8600K, and isn't that far behind them in CPU tests, which means its gaming performance is a bit better than the Core i5-8400. Overall, these differences are small though and mostly of academic interest—a difference of a few percent isn't really noticeable during actual gameplay. The Ryzen 5 2600 has enough in it to be a processor we recommend under $200 (even counting the i5-8500 as a sub-$200 chip). 

Although we're big fans of the Core i5-8400 for entertainment, Ryzen 5 2600X is a smarter all-around value when it has the change to stretch its six cores and 12 threads. The processor distances itself from the i5-8400 in our rendering, encoding, compression, and decompression apps. It even challenges the eight-core Ryzen 7 1700X in several tests, particularly after tuning. That highlights the improvements borne of the Ryzen 2000-series’ enhanced multi-core boost algorithms and lower memory/cache latency.

Τα μεγαλυτερα gaming sites (hwunboxed / toms hardware / techpowerup) διαφωνουν με σενα..

Ακριβως επειδη ειναι γραμμενα και ευκολο να βρεθουν το εψαξα. Ψευδεσαι. Οκτωβρη του 2016 σε thread i5 6500 vs fx83xx προτεινε στο παιδι ειτε να παρει τον i5 ειτε να περιμενει τους Ryzen. Περιμενω να ζητησεις συγνωμη...αλλα φευ

Φαντασιώνεσαι υποθετικές θέσεις μου , ξαναδιάβασε τα μηνύματα μου. Βρες κάποιο που λέω κάτι που δεν στέκει , δείξτο μας να το παραδεχθώ.

ΥΓ1

Ο Ι5 7400 ήταν αποτυχημένο μοντέλο γιατί λόγω χαμηλής συχνότητας "έκαιγε" το πλεονέκτημα της INTEL που είναι η υψηλή single core ταχύτητα. Για τον Ι5 7500 συνδιασμένο με πολύ φθηνή μητρική και πολύ φθηνές μνήμες είναι πιθανό να το έχω προτείνει ως ΧΑΜΗΛΟΥ BUDGET gamming pc της εποχής εκείνης για να μπορεί κάποιος να παίξει παιχνίδια. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πρώτες υλοποιήσεις του R1600 (πριν βγει η 8η γενιά σε INTEL) είχε πολλά θέματα και απόδοσης συμπεριλαμβανομένου γιατί όλοι πειραματίζονταν με μητρικές και μνήμες. Οπότε τους πρώτες μήνες πράγματι έβγαινε ποιο φθηνή και ποιο αξιόπιστη gaming λύση ο Ι5 7500 με φθηνή Η110 μητρική και φθηνές 2400 μνήμες. Οι RYZEN υλοποιήσεις ωρίμασαν αφού βγήκε η 8η γενιά σε INTEL.

ΥΓ2

Φτιάξε 2 ίσης αξίας pc με I5 9400F και με RYZEN και θα καταλάβεις γιατί ο Ι5 9400F είναι μπροστά (μνήμη και μητρική ΜΑΧ 150ευρώ και τα 2) . Τώρα αν στον RYZEN βάλεις 300ευρώ μητρική , 200ευρώ μνήμη και R2600X και υδρόψυξη , ναι χαίρω πολύ ποιο γρήγορος θα είναι ο ryzen.  Κριτής ΠΑΝΤΑ είναι το budget , αλλιώς αν το ανεβάσεις πρέπει να δεχθείς αντίστοιχο budget και από την INTEL πλευρά.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Φτιάξε 2 ίσης αξίας pc με I5 9400F και με RYZEN και θα καταλάβεις γιατί ο Ι5 9400F είναι μπροστά (μνήμη και μητρική ΜΑΧ 150ευρώ και τα 2) . Τώρα αν στον RYZEN βάλεις 300ευρώ μητρική , 200ευρώ μνήμη και R2600X και υδρόψυξη , ναι χαίρω πολύ ποιο γρήγορος θα είναι ο ryzen.  Κριτής ΠΑΝΤΑ είναι το budget , αλλιώς αν το ανεβάσεις πρέπει να δεχθείς αντίστοιχο budget και από την INTEL πλευρά.

Mε τις μνημες και μητρικη που προτεινεις ο 9400 εχει lows 2-3 φορες χειροτερα του 2600 σε μια πλειαδα games (ac origins / farcry / battlefield) συμφωνα με το hwunboxed....οποτε και παλι, λαθος εισαι. Αλλα αντε τωρα να το παραδεχτεις, τι σου λεω ε..

Υδροψυξεις και μητρικες 300€ δεν χρειαζονται, ψαξιμο με το bios ναι, λιγο παραπανω απο οτι με τον Intel.

Επεξ/σία από Αμπλαουμπλας
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

23 λεπτά πριν, Αμπλαουμπλας είπε

Mε τις μνημες και μητρικη που προτεινεις ο 9400 εχει lows 2-3 φορες χειροτερα του 2600 σε μια πλειαδα games (ac origins / farcry / battlefield) συμφωνα με το hwunboxed....οποτε και παλι, λαθος εισαι. Αλλα αντε τωρα να το παραδεχτεις, τι σου λεω ε..

Υδροψυξεις και μητρικες 300€ δεν χρειαζονται, ψαξιμο με το bios ναι, λιγο παραπανω απο οτι με τον Intel.

υπάρχουν μνήμες Gskill 16GB/3000 και μητρική gigabyte Z370 με 150ευρώ & ο I5 9400F σύνολο 305ευρώ.

πες μας εσύ εσύ σετ μνημη/μητρική/ryzen με 300ευρώ που θα είναι γρηγορότερο σε gaming.

YG (deadlazarus) από κάτω.

Ανωμαλία που αναφέρεις στο προηγούμενο μνμ σου είναι να αγοράζεις INTEL για εσένα και στους άλλους να προτείνεις RYZEN. Επίσης ανωμαλία είναι όταν στριμώχνεσαι να ρίχνεις την μπάλα στην εξέδρα και να σε ενοχλούν "οι κακοί που λένε μη βολικές αλήθειες".

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.

Κι έτσι, ένα ακόμη νήμα οδεύει προς οριστικό λουκέτο. Εμφανίστηκαν τα γνωστά τρελόπαιδα και το έκαναν καλοκαιρινό.

Άντε, ένα νήμα με κάποια ''κίνηση'' έχει απομείνει (2080ti owners), φροντίστε να ''τελειώσει'' κι αυτό. 

Οι ίδιοι και οι ίδιοι που ''εξαφάνισαν'' τα νήματα στις ενότητες των επεξεργαστών και καρτών γραφικών, αλωνίζουν ανενόχλητοι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να τελειωνει η ιστορια. Η καλυτερη επιλογη ειναι η παρακατω για mid range συστημα

https://www.skroutz.gr/s/14650949/AMD-Ryzen-5-2600-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html

https://www.skroutz.gr/s/14722753/Gigabyte-X470-Aorus-Ultra-Gaming.html

145+86+130 παμε στα 360 ευρω για ενα αρκετο future proof συστημα που αντε να υπολειπετε ενα 5-10% απο εναν 9700Κ που μονος του κανει 402 ευρω σημερα. Να ειστε φαν της τσεπης σας και των ανθρωπων που αγοραζουν να μην πετανε τα χρηματα τους. Οχι της καθε intel και της καθε amd/nvidia κτλ. Αν αυριο βγαλει η intel καλυτερα cpu σε χαμηλοτερες τιμες τοτε θα προτεινω εκεινα. Μεχρι τοτε απλα δεν εχει θεση ουτε στη low range ουτε στην mid ουτε καν στην high end μιας και ο 2700x δινει πονο με καλες bdie ram.

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Κι έτσι, ένα ακόμη νήμα οδεύει προς οριστικό λουκέτο. Εμφανίστηκαν τα γνωστά τρελόπαιδα και το έκαναν καλοκαιρινό.

Άντε, ένα νήμα με κάποια ''κίνηση'' έχει απομείνει (2080ti owners), φροντίστε να ''τελειώσει'' κι αυτό. 

Οι ίδιοι και οι ίδιοι που ''εξαφάνισαν'' τα νήματα στις ενότητες των επεξεργαστών και καρτών γραφικών, αλωνίζουν ανενόχλητοι.

Πολυ ποιοτικο content το 2080ti thread, κρατα το γερα να μη σου φυγει:P

κανε αιτηση για mod, μαν. να βαλεις τα πραμματα στη θεση τους.

Επεξ/σία από rofl
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...