Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι τοσο fanboyliki εκατερωθεν. Μετοχες? Απλα πυροβολημενοι? Νταξει ολοι μας εχουμε συμπαθειες αλλα εσεις το παρατραβατε. Και εγω ειμαι AMD fanboy, αλλα ειμαι AMD fanboy του 10ευρου. Αυτο σημαινει πως εαν Ιntel και AMD βγαζαν εναν πανομοιοτυπο επεξεργαστη (εντελως ιδιο) και κοστιζαν το ιδιο, θα αγοραζα τον AMD. Αν το Intel ηταν 10€ φτηνοτερο θα αγοραζα το Intel. Δηλαδη το fanboyliki μου αξιζει 10€. Επίσης το fanboyliki μου καιει 20w ρευματος. Αυτο σημαινει πως οταν ειχα να διαλεξω μεταξυ 1060 και RX480 οταν ειχαν την ιδια τιμη, διαλεξα την 1060 λογω 20w χαμηλοτερης καταναλωσης. Τα υπολοιπα fanboyika οπως το να προτεινεις 8400/9400 εναντι 2600 δεν τα κατανοω. Και το χειροτερο ειναι οτι καποιοι ειστε τοσο βαμμενοι που αποκαλειτε fanboys ακομα και ατομα που ειναι παντελως αντικειμενικα..

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Αμπλαουμπλας είπε

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι τοσο fanboyliki εκατερωθεν. Μετοχες? Απλα πυροβολημενοι? Νταξει ολοι μας εχουμε συμπαθειες αλλα εσεις το παρατραβατε. Και εγω ειμαι AMD fanboy, αλλα ειμαι AMD fanboy του 10ευρου. Αυτο σημαινει πως εαν Ιntel και AMD βγαζαν εναν πανομοιοτυπο επεξεργαστη (εντελως ιδιο) και κοστιζαν το ιδιο, θα αγοραζα τον AMD. Αν το Intel ηταν 10€ φτηνοτερο θα αγοραζα το Intel. Δηλαδη το fanboyliki μου αξιζει 10€. Επίσης το fanboyliki μου καιει 20w ρευματος. Αυτο σημαινει πως οταν ειχα να διαλεξω μεταξυ 1060 και RX480 οταν ειχαν την ιδια τιμη, διαλεξα την 1060 λογω 20w χαμηλοτερης καταναλωσης. Τα υπολοιπα fanboyika οπως το να προτεινεις 8400/9400 εναντι 2600 δεν τα κατανοω. Και το χειροτερο ειναι οτι καποιοι ειστε τοσο βαμμενοι που αποκαλειτε fanboys ακομα και ατομα που ειναι παντελως αντικειμενικα..

και πως μπορω να κρινεις οτι καποιος ειναι αντικειμενικος; αφου μπορει να ειναι για σενα και οχι για μενα ... το θεμα ειναι οτι ολες οι πλευρες εχουν υπερ και κατα . Και συμφωνω απολυτα σε αυτο που ειπες. Fanboy της τσεπης μας πρεπει να μαστε :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dragonitelvl100 είπε

και πως μπορω να κρινεις οτι καποιος ειναι αντικειμενικος; αφου μπορει να ειναι για σενα και οχι για μενα ... το θεμα ειναι οτι ολες οι πλευρες εχουν υπερ και κατα . Και συμφωνω απολυτα σε αυτο που ειπες. Fanboy της τσεπης μας πρεπει να μαστε :)

Ε ναι, πολυ δυσκολο να καταλαβεις αν ο dr73/jrgeorgiou και ο ΙΝΤΕΛΡΙΣΕΝ ειναι αντικειμενικοι η οχι. Ελα ρε συ, πλακα κανουμε τωρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, ShooterX είπε

Όπως ξαναείπα ,αν μπορείς περίμενε Ryzen 3xxx

Πριν κ μετά πρέπει να βάλεις... και ίδια εκδοσή cpuz....αλλιώς να χαμε να λέγαμε...

Έκτος και αν πιστεύεις ότι είναι σχεδόν 2x πιο γρήγορος στο single thread κιόλας ο 1600x απο τον 8400...🤣

13 ώρες πριν, ilos είπε

Όπως είπε και ο shooter πλέον το cpu-z έχει πολλαπλά benches και διαφορετικά σκορ. Τα mitigations ρίξαν αρκετά τα IOPs όχι το STP, αλλά σιγά μη νοιάζει αυτό όλους τους intel sponsored shroud του insomnia που έχουν μαζευτεί εδώ πέρα με τα 60 hz panels και τις 1050ti.

Συγνωμη παιδια αλλα ειναι το ιδιο Benchmark Version ,δεν εχει σχεση η εκδοση του cpuz. Tωρα γιατι βγαζει τοσο χαμηλο σκορ ο 8400 στο single ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Αμπλαουμπλας είπε

Ε ναι, πολυ δυσκολο να καταλαβεις αν ο dr73/jrgeorgiou και ο ΙΝΤΕΛΡΙΣΕΝ ειναι αντικειμενικοι η οχι. Ελα ρε συ, πλακα κανουμε τωρα?

Αρχηγε μου δεν λεω για αυτους . Αυτοι ειναι στρουμφομενικοι. Απο την αλλη ο adtakhs ειναι αντικειμενικος ;

37 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Συγνωμη παιδια αλλα ειναι το ιδιο Benchmark Version ,δεν εχει σχεση η εκδοση του cpuz. Tωρα γιατι βγαζει τοσο χαμηλο σκορ ο 8400 στο single ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.

Το γιατι βγαζει οπως ειπες ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. Το γιατι το ποσταρε ειναι το θεμα . Χαζος δεν ειναι! Ειχαμε τα στρουμφακια με τα μπεντς σε ραιζεν με 2133 μνημες ή φτηνα μπιλντ ι5 με cas19 . Αλλα ηταν αυτοι και τερμα. Απλα βλεπω να εχουμε και κοκκινοσκουφιτσες. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε

Αρχηγε μου δεν λεω για αυτους . Αυτοι ειναι στρουμφομενικοι. Απο την αλλη ο adtakhs ειναι αντικειμενικος ;

Το γιατι βγαζει οπως ειπες ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. Το γιατι το ποσταρε ειναι το θεμα . Χαζος δεν ειναι! Ειχαμε τα στρουμφακια με τα μπεντς σε ραιζεν με 2133 μνημες ή φτηνα μπιλντ ι5 με cas19 . Αλλα ηταν αυτοι και τερμα. Απλα βλεπω να εχουμε και κοκκινοσκουφιτσες. 

καλο θα ειναι οταν ποσταρουμε κατι να βαζουμε και ενα λινκ ,αλλιως το Post χανει την ουσια του. Μια εικονα απο μονη της ειναι η μιση αληθεια. Φανταζομαι ο Τακης θα επανελθει με Link. Παρολα αυτα το σκορ ειναι αρκετα χαμηλο ,γυρω στα 460 βγαζει single ο 8400 το πιο πιθανο ειναι να τρεχει στα 2800Mhz με το turbo off.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

καλο θα ειναι οταν ποσταρουμε κατι να βαζουμε και ενα λινκ ,αλλιως το Post χανει την ουσια του. Μια εικονα απο μονη της ειναι η μιση αληθεια. Φανταζομαι ο Τακης θα επανελθει με Link. Παρολα αυτα το σκορ ειναι αρκετα χαμηλο ,γυρω στα 460 βγαζει single ο 8400 το πιο πιθανο ειναι να τρεχει στα 2800Mhz με το turbo off.

Όπως είπες κ εσύ είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...πάλι ο σωστός τρόπος όπως είπα είναι πριν-μετά και με ίδια εκδοσή software...ΟΚ δεν θυμόμουν από ποια εκδοσή κ μετά άλλαζε τελείως το σκορ άλλα αυτό δεν λέει τπτ μπροστά στο ΜΙΣΟ STP του 8400 vs 1600 που ποσταρε...Θα είχε γίνει worldwide χαμουλης αν έπαιζε κάτι τέτοιο...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ShooterX είπε

Όπως είπες κ εσύ είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...πάλι ο σωστός τρόπος όπως είπα είναι πριν-μετά και με ίδια εκδοσή software...ΟΚ δεν θυμόμουν από ποια εκδοσή κ μετά άλλαζε τελείως το σκορ άλλα αυτό δεν λέει τπτ μπροστά στο ΜΙΣΟ STP του 8400 vs 1600 που ποσταρε...Θα είχε γίνει worldwide χαμουλης αν έπαιζε κάτι τέτοιο...

Ναι ρε δεν παιζει να εινα hit απο Mitigation αυτο καποια αλλη παπαρια εχουν κανει (turbo off)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dragonitelvl100 είπε

Αντικειμενικος οχι δεν ειναι. Αλλα καμμια σχεση με τους αλλους που προαναφερα. Να σου πω και κατι, εγω τον εχω δει να προτεινει και Intel και nvidia. Βρες εσυ post του dr73 να λεει το οτιδηποτε θετικο για AMD, ποσο δε μαλλον να τους προτεινει κιολας. Τωρα για γνωσεις δεν θα συγκρινω καν. Οταν λεει κατι ο adtakhs ξερει τι του γινεται, ο αλλος εχει hardware απο το 2005, δεν ξερει να benchnari, δεν ξερει να βλεπει τα bench, δεν γνωριζει τι σημαινει να βαζεις 8700 σε μητρικη με 1 vrm, δεν γνωριζει τι αντικτυπο εχουν οι μνημες στο gaming, δεν γνωριζει καν ποσο καλο η κακο ειναι το Ιntel build που προτεινει, απλα το προτεινει γιατι ειναι Intel. Γενικα κοσμο στον λαιμο του ο adtakhs δεν περνει. Θα ελεγες το ιδιο για τους υπολοιπους; 

Επεξ/σία από Αμπλαουμπλας
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Αμπλαουμπλας είπε

Αντικειμενικος οχι δεν ειναι. Αλλα καμμια σχεση με τους αλλους που προαναφερα. Να σου πω και κατι, εγω τον εχω δει να προτεινει και Intel και nvidia. Βρες εσυ post του dr73 να λεει το οτιδηποτε θετικο για AMD, ποσο δε μαλλον να τους προτεινει κιολας. Τωρα για γνωσεις δεν θα συγκρινω καν. Οταν λεει κατι ο adtakhs ξερει τι του γινεται, ο αλλος εχει hardware απο το 2005, δεν ξερει να benchnari, δεν ξερει να βλεπει τα bench, δεν γνωριζει τι σημαινει να βαζεις 8700 σε μητρικη με 1 vrm, δεν γνωριζει τι αντικτυπο εχουν οι μνημες στο gaming, δεν γνωριζει καν ποσο καλο η κακο ειναι το Ιntel build που προτεινει, απλα το προτεινει γιατι ειναι Intel. Γενικα κοσμο στον λαιμο του ο adtakhs δεν περνει. Θα ελεγες το ιδιο για τους υπολοιπους; 

Ακριβώς αυτο, ο adtakhs, γουστάρει φουλ την AMD αλλά λάθος σύνθεση δεν έχει προτείνει σε κανέναν. Όπως δεν είναι κολλημένος μόνο σε AMD συστήματά. Οι προτάσεις του εναλλάσσονται ανάλογα τις ανάγκες του καθενός. Κατά πλειοψηφία δίνει AMD based συνθέσεις ωστοσο καμία δεν είναι επειδή είναι κολλημένος-βαμμένος με την κόκκινη. 

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Αμπλαουμπλας είπε

oχι δεν θα ελεγα το ιδιο . αλλα σου λεω δεν ειναι αναγκη να ειμαστε σαν και αυτους. τεσπα δεν καθομαι να το αναλυσω αλλο ουτε κατι εχω με τον φιλο απλα το ποστ του δεν ηταν αντικειμενικο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξαναδιαβάζοντας όλα τα μνμ του νήματος και πόσο στέκουν με τις ευρέως αποδεκτές μετρήσεις που υπάρχουν προσβάσιμες για πάσα ενδιαφερόμενο συμπεραίνω τα εξής.

1) Οποιος συμφωνεί με τις προκαταλήψεις μας είναι αντικειμενικός , όταν δεν είναι οπαδός.

2) Δεν μας ενδιαφέρει η ουσία , αν αντέχουν στο reality check  τα γραφόμενα. Μας ενδιαφέρει μόνο να έχει κάποιος ίδιες με εμάς αβάσιμες ιδεοληψίες.

Ας μας δώσει κάποιος ένα website ή σοβαρό youtuber με σοβαρή τεκμηρίωση που να συμφωνεί με αυτά που λέει.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά μιάς και το θέμα είναι για AMD και έχω το PC κυρίως για gaming  (σε 1080-1440p) τι MB συνιστάται να έχει κανείς ώστε για να είσαι αρκετά Future proof καλυμμένος σχετικά με Ryzen ? (είτε τους υπάρχοντες είτε τους καινούργιους) και σε λογικά πλαίσια τιμών ? επειδή και γω σκέφτομαι να κάνω σύντομα κάποιες αλλαγές σε βασικά πράγματα στο PC μιάς και για την ώρα είμαι με Intel και 4πύρηνο I5 7500 κοιτάω να κτυπήσω κάποια στιγμή αναβάθμιση και σε κάρτα γραφικών αλλά θέλω να ανεβάσω πρώτα επεξεργαστή/MB για να μην κάνει bottleneck κάποια σχετικά καλή κάρτα που θα πάρω αργότερα.

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά το θέμα στην αρχή ήταν αυτό που γράφει ο τίτλος. Μετά έγινε INTEL vs AMD. Τώρα θα γίνει best AMD system για futureproof gaming...:P

Εγώ θα έλεγα να περιμένεις για τους νέους ryzen

Edit: Γράψε λάθος το VS μάλλον θα συνεχιστεί για τις επόμενες 2,3.. σελίδες. Καλύτερα άνοιξε νέο θέμα

Επεξ/σία από thor777
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...