Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως θα καταλάβατε και απο τον τίτλο θέλω να μάθω αν αξίζει να πάω σε 9700κ ή να περιμένω να δω και τους ryzen 3rd gen για ένα καινούριο pc Που θέλω να φτιάξω. 

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να περιμενεις του ryzen τριτης γενιας. Δεν θα αργησουν και σιγουρα θα μπορεσεις να κανεις την καλυτερη επιλογη.

• Like 3
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, SiderisMav είπε

Οπως θα καταλάβατε και απο τον τίτλο θέλω να μάθω αν αξίζει να πάω σε 9700κ ή να περιμένω να δω και τους ryzen 3rd gen για ένα καινούριο pc Που θέλω να φτιάξω. 

Περίμενε ακομα λίγο που θα γίνει παρουσίαση 3rd gen Ryzen και μετά αποφάσισε 

• Like 1
Δημοσ.

Μετά τους 3ης γενιάς ryzen δεν θα βγάλει και η intel νέα γενιά ;;;

Θα σταματήσει η ιστορία ;

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SiderisMav είπε

Πως να ξέρουμε τις ανάγκες σου (για ποιό λόγο θα τον χρησιμοποιείς), πόσο θα κοστίζουν οι νέοι ryzen και ενδεχομένως τι άλλες επιλογές καλύτερες υπάρχουν για σένα? Πάντως αν δεν βιάζεσαι καλό είναι να περιμένεις λίγο για να δεις εφόσον σε ενδιαφέρουν οι ryzen

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Συντομα οχι δε θα βγαλει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

απλα μετα τους ζεν 2 θα παγωσουμε τον χρονο, αφου παιζει για πρωτη φορα μετα απο καμια δεκαετια η amd να εχει καλυτερο single core performance απο την ιντελ:D

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikos5800 είπε

απλα μετα τους ζεν 2 θα παγωσουμε τον χρονο αφου παιζει για πρωτη φορα μετα απο καμια δεκαετια η amd να εχεις καλυτερο single core performance απο την ιντελ:D

μην του λες τετοια θα γραφει μεχρι τα χριστουγεννα... και στο τελος θα πει και για τους Fx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ryzen 3, περιμένεις

Αν έχεις κάποιο νορμαλ συστηματάκι, μπορείς και μέχρι τον Οκτώβριο [;] για τη νέα γενιά της Ιντελ, ούτως ώστε να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο- ανάλογα και τη χρήση που κάνεις.

Εξάλλου μέχρι να βγουν στα ράφια όλες οι μητρικές X570/B550 ΚΛΠ, να καλμάρει και η αγορά, να ξεχωρίσουν οι καλές μητρικές ( με δυνατή υποστήριξη, bios updates, VRM καλά ) αλλά και να δοκιμαστούν τις πρώτες βδομάδες από reviewers και άτομα του χώρου, θα φτάσει κουτσά στραβά Αύγουστος με Σεπτέμβριο. Αν δε κάνω λάθος, Ιούλιο (μέσα) με αρχές Αυγούστου αναμένονται να βγουν τα τσιπάκια με τις πρώτες Χ570 μητρικές.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Για επεξεργαστές δεν ξέρουμε αλλά κανένα patch για spectre & meltdown σίγουρα 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Stamer είπε

Πως να ξέρουμε τις ανάγκες σου (για ποιό λόγο θα τον χρησιμοποιείς), πόσο θα κοστίζουν οι νέοι ryzen και ενδεχομένως τι άλλες επιλογές καλύτερες υπάρχουν για σένα? Πάντως αν δεν βιάζεσαι καλό είναι να περιμένεις λίγο για να δεις εφόσον σε ενδιαφέρουν οι ryzen

Καθαρά για gaming. Ντάξει σπουδάζω και πληροφορική και γράφω κώδικα στο Pc δε νομίζω να παίξει κάποιο ρόλο ο επεξεργαστής πάνω σε αυτό. Έχω σκοπό να τον συνδυάσω με μία rtx 2070 και να παίξψ σε 1440p Monitor 144hz . Αυτά!

3 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Ryzen 3, περιμένεις

Αν έχεις κάποιο νορμαλ συστηματάκι, μπορείς να περιμένεις και μέχρι τον Οκτώβριο για τη νέα γενιά της Ιντελ, ούτως ώστε να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο- ανάλογα και τη χρήση που κάνεις.

Εξάλλου μέχρι να βγουν στα ράφια όλες οι μητρικές X570/B550 ΚΛΠ, να καλμάρει και η αγορά, να ξεχωρίσουν οι καλές μητρικές αλλά και να δοκιμαστούν τις πρώτες βδομάδες από reviewers και άτομα του χώρου θα φτάσει κουτσά στραβά Αύγουστος με Σεπτέβριο. Αν δε κάνω λάθος, Ιούλιο (μέσα) με αρχές Αυγούστου αναμένονται να βγουν τα τσιπάκια με τις πρώτες Χ570 μητρικές.

Αδερφέ μέχρι οκτώβρη δύσκολα να περιμένω :P . Κατά τα άλλα έχεις δίκιο ότι και να βγουν θα πρέπει να περιμένω να τεστάρουν να δουν τι παίζει. Απο την άλλη βλέπω απο leaks ότι οι ryzen 3rd gen φαίνονται αρκετά δυνατοί αλλά και οι ιντελ σε gaming απο φίλους που έχω δει μου φαίνονται ότι δε μασάνε και πολύ .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, SiderisMav είπε

Καθαρά για gaming. Ντάξει σπουδάζω και πληροφορική και γράφω κώδικα στο Pc δε νομίζω να παίξει κάποιο ρόλο ο επεξεργαστής πάνω σε αυτό. Έχω σκοπό να τον συνδυάσω με μία rtx 2070 και να παίξψ σε 1440p Monitor 144hz . Αυτά!

Αδερφέ μέχρι οκτώβρη δύσκολα να περιμένω :P . Κατά τα άλλα έχεις δίκιο ότι και να βγουν θα πρέπει να περιμένω να τεστάρουν να δουν τι παίζει. Απο την άλλη βλέπω απο leaks ότι οι ryzen 3rd gen φαίνονται αρκετά δυνατοί αλλά και οι ιντελ σε gaming απο φίλους που έχω δει μου φαίνονται ότι δε μασάνε και πολύ .

Χμ ανάλογα, μπορείς να δεις και κάτι στα μεταχειρισμένα, τουλάχιστον επεξεργαστή για να γλυτώσεις κάποια χρήματα, εγώ θα έριχνα και μια ματιά στις αγγελίες. 

Παίζουν σε καλές τιμές και 8700Κ/9700Κ, αλλά και τώρα που ετοιμάζονται αρκετοί για 3000 ryzen μπορείς να βρεις κάποιον 2700(Χ)/2600(Χ) όσο περιμένεις τα νέα τσιπάκια, τσιμπάς μια δυνατή μητρική και απλά αλλάζεις επεξεργαστή εάν το θέλεις.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 16/5/2019 στις 5:29 ΜΜ, SiderisMav είπε

υπολογισε ιουλιο δηλαδη, μη πω αυγουστο για ραιζεν. πηγαινε σε 9700κ ή 8700k, με μνημες φθηνες.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο καλύτερος και αν είναι ο 8700K/9700K από τον 2600Χ, δε νομίζω πως αξίζει τη διαφορά. Ο 2600Χ έχει 183 ευρώ ετοιμοπαράδοτος, ο 8700Κ έχει 375. Μιλάμε για υπερδιπλάσια τιμή. Και σε αυτό πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα χρήματα για ψύκτρα για τον 8700K. Πάμε στα 192 + 40 για μια σχετικά καλή ψύκτρα = 232 παραπάνω ευρώ. Θα γλυτώσεις 20-30 ευρώ αν πάρεις μνήμη 16GB DDR2666 αντί για DDR3200CL16 που θες για το Ryzen. Οπότε πάμε σε 200 ευρώ παραπάνω - θεωρώντας πως η μητρική θα κάνει πάνω κάτω το ίδιο - αν και για να εκμεταλλευτείς στο τέρμα τον 8700K  μάλλον πρέπει να πάρεις και ακριβότερη μητρική. Αυτά τα 200+ ευρώ μπορείς να τα δώσεις για να πας από RTX 2070 σε RTX 2080 και συνολικά κερδίζεις σε απόδοση, ή τα κρατάς στη τσέπη και χάνεις λίγο σε απόδοση. Ο 9700Κ είναι ακόμα ακριβότερος, ξεκινάμε στα 405 ευρώ. Οπότε μιλάμε για 230+ ευρώ στη τσέπη. 

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...