Προς το περιεχόμενο

Devolo Magic 1 WiFi Starter Kit Review

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά το Devolo Magic 2 Wifi Multiroom Kit που είδαμε σε προηγούμενη παρουσίαση, στο πάγκο των δοκιμών ανεβαίνει το Devolo Magic 1 WiFi Starter Kit, που αποτελεί μέλος της οικογένειας των Devolo Magic και υποστηρίζει και αυτό με την σειρά του Mesh Networking. Το VDSL είναι πλέον  στη ζωή μας και το FTTH αρχίζει έστω και σε περιορισμένες περιοχές να κάνει την εμφάνισή του. Αυτό κάνει περισσότερο από ποτέ, πιο επιτακτική την ανάγκη για μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και Internet και μεγαλύτερη κάλυψη WiFi σε κάθε γωνιά του σπιτιού ή του χώρου εργασίας ώστε οι δικτυακές μας συσκευές να δουλεύουν απρόσκοπτα και στις μέγιστες δυνατές ταχύτητες.

Για αυτό το λόγο, όπως και για πολλούς άλλους που θα αναλύσουμε παρακάτω, οι εταιρείες φέρνουν στην αγορά καινούρια προϊόντα ώστε να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις μας. Το προϊόν που πέρασε από πολλές δοκιμές σήμερα είναι το Devolo Magic 1 Wifi Starter Kit, που είναι ένα  Powerful Mesh Kit. Παρουσιάστηκε στην IFA 2018 για πρώτη φορά και λίγο αργότερα έγινε διαθέσιμο στην αγορά σε δύο βασικές εκδόσεις. Η μία έκδοση είναι το Devolo Magic 1 και η άλλη το Devolo Magic 2. Και οι δύο εκδόσεις διατίθενται σε έκδοση Lan αλλά και σε WiFi. To Devolo Magic 1 ανήκει στην γενιά των Powerlines με ταχύτητες που φτάνουν τα 1200Mbit. Η Devolo χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τη δεύτερη γενιά chipsG.hn. Τα Powerline chipsG.hn παρέχουν μια μέγιστη αύξηση στις επιδόσεις και σημαντική βελτίωση σε σταθερότητα και εμβέλεια. Οι νέοι προσαρμογείς Devolo Magic μπορούν να διαχειριστούν γραμμές ρεύματος μήκους έως και 400 μέτρων, επιτρέποντας εύκολα τη μετατροπή οποιασδήποτε πρίζας σε σημείο πρόσβασης Internet υψηλής ταχύτητας.

Η Devolo είναι μία γερμανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2002 και σήμερα απασχολεί περίπου 300 άτομα. Έχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων εκτός από Plc όπως WiFi usb sticks, WiFi Repeaters, Smart Metering Plugs, Radiator Thermostats, Smoke Detectors και γενικότερα αρκετές επιλογές για ένα έξυπνο σπίτι. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται πάνω από 40 εκατομμύρια προσαρμογείς Powerlines διεθνώς.

Διαβάστε ολόκληρη την παρουσίαση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν κάνει tests με pings ανα δευτερόλεπτο για καμιά εβδομάδα περίπου και δεν ποστάρει results το θεωρώ πιο πολύ διαφήμιση παρά review!

1 hour ago, skiabox said:

Αν δεν κάνει tests με pings ανα δευτερόλεπτο για καμιά εβδομάδα περίπου και δεν ποστάρει results το θεωρώ πιο πολύ διαφήμιση παρά review!

Σπάνια review δεν είναι διαφήμιση!

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Cisco-Linksys PLSK400 το πήρα απο ενα παλικάρι απο τις αγγελίες, δεν έχω ξανά δουλέψει τόσο κάλο pοwerline, ανεβασε 10ms στο BF αλλα κλαιν ειναι πολυ stable.

Spoiler

123.jpg

Επεξ/σία από Fil_X

32 λεπτά πριν, Fil_X είπε

Cisco-Linksys PLSK400 το πήρα απο ενα παλικάρι απο τις αγγελίες, δεν έχω ξανά δουλέψει τόσο κάλο pοwerline, ανεβασε 10ms στο BF αλλα κλαιν ειναι πολυ stable.

Απόκρυψη περιεχομένων

123.jpg

Βάλε αν θέλεις ένα σκριπτάκι να τρέχει στο background για καμιά εβδομάδα.

Εκεί θα φανεί αν χάνεις πακέτα.

9 λεπτά πριν, skiabox είπε

Βάλε αν θέλεις ένα σκριπτάκι να τρέχει στο background για καμιά εβδομάδα.

Εκεί θα φανεί αν χάνεις πακέτα.

Ειχα βαλει για ενα 24ωρο οταν τα πρωτο πηρα και απ΄οτι θυμαμαι ειχε ελαχιστο packet loss, οταν ομως τα δοκιμασα με πολλές συσκευές εν ενεργεία ειχα περίπου 20% loss, το θεωρό λογικο για το δικο μου σπιτι διότι η καλωδίωση είναι παλιά και δεν εχει ξεχωριστές γραμμές για πρίζες, κουζίνα, πλυντήριο κτλπ

1 λεπτό πριν, Fil_X είπε

Ειχα βαλει για ενα 24ωρο οταν τα πρωτο πηρα και απ΄οτι θυμαμαι ειχε ελαχιστο packet loss, οταν ομως τα δοκιμασα με πολλές συσκευές εν ενεργεία ειχα περίπου 20% loss, το θεωρό λογικο για το δικο μου σπιτι διότι η καλωδίωση είναι παλιά και δεν εχει ξεχωριστές γραμμές για πρίζες, κουζίνα, πλυντήριο κτλπ

Τα powerlines θα τα βάζεις μόνα τους στην πρίζα.

3 λεπτά πριν, skiabox είπε

Τα powerlines θα τα βάζεις μόνα τους στην πρίζα.

Ναι το ξερω, αλλα το σπιτι δεν εχει καλη ηλεκτρολογική εγκατάσταση οποτε η γραμμη της πριζας ειναι ιδια με την γραμμή πχ της κουζίνας

3 λεπτά πριν, DionGard είπε

Ρε παιδιά τόσο χάλια είναι τα devolo? 

Έλεγα να πάρω τα magic 2 αλλά με αποθαρρυνατε με όλα τα σχόλια που διαβαζω

Εγώ με devolo είμαι τώρα, αλλά critical application δεν θα τρέξεις πάνω.

Για τέτοιες περιπτώσεις καλώδιο ethernet μόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DionGard είπε

Ρε παιδιά τόσο χάλια είναι τα devolo? 

Έλεγα να πάρω τα magic 2 αλλά με αποθαρρυνατε με όλα τα σχόλια που διαβαζω

Τουναντίον είναι από τις καλύτερες μάρκες για plc (αν όχι η καλύτερη) και αποτελούν must σε περιπτώσεις τριφασικού ρεύματος.

Αν όμως έχεις δυνατότητα να ρίξεις καλώδιο ή θέλεις σχεδόν 100% reliability, τότε καλύτερα να τα αποφύγεις (όχι μόνο τα συγκεκριμένα αλλά γενικά οποιοδήποτε plc). Για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που θέλει μια απλή καθημερινή λύση, είναι ένα εξαιρετικό προϊόν.

Προσωπικά αναγκάστηκα να βάλω plc (Devolo) πριν 4-5 χρόνια λόγω μεγάλων αποστάσεων και έχω σωθεί. Παίζουν σχεδόν τέλεια σε Vdsl50 με ελάχιστα προβλήματα που πλέον ούτε καν με απασχολούν. Τεράστιο value for money. Και σε άλλο σπίτι να πάω θα προτιμήσω να ξαναβάλω τα ίδια παρά να ρίχνω από δω κι από κει 50 μέτρα χύμα καλούμπα καλώδιο γύρω-γύρω, να τρυπάω τοίχους, να μπλέκω με μερεμέτια κλπ. 

Επεξ/σία από nzeppos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά TP-Link και τα μυαλά στα κάγκελα από μένα. Είχα τα 200άρια, μετά τα 500άρια, τώρα τα άλλαξα με τα 1300άρια και όλα μα όλα έπαιζαν καταπληκτικά. Δύο χρόνια κιτ από τρία κομμάτια να κάνουν stream ταινίες σε δύο διαφορετικά δωμάτια από NAS και όχι απλά δεν κόλλησαν ποτέ, δεν χρειάστηκε ποτέ μα ποτέ ούτε να τα κάνω reset. Διαμέρισμα του 1990 μιλάμε, ταχύτητες 500-550MBit. Τώρα το ένα έχει και WiFi (8630) όλες οι συσκευές επάνω βράχος. Μπορεί να έπεφτα σε καλά κομμάτια δεν ξέρω, αυτό πάντως έχω να πω.

Επεξ/σία από menthol1979
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...