Προς το περιεχόμενο

Διατομή καλωδίου για 16 μέτρα απόσταση

BigHomie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Έχω το συσγκεκριμένο home cinema της panasonic. https://www.trustedreviews.com/reviews/panasonic-sc-btt505

Η ονομαστική ισχύς του κάθε δορυφόρου είναι 200watt στα 3ohm.

Tα καλώδια που είχε στην συσκευασία για τα πίσω ηχεία ήταν OFC 5 μέτρων με διατομή 0.75mm

Το πρόβλημα είναι ότι η μόνη θέση που μπορώ να τοποθετήσω τα surround ηχεία στο σαλόνι μου είναι πίσω  από τον καναπέ και χρειάζομαι 15-16 μέτρα.

Προς το παρών έχω κάνει επέκταση των καλωδίων σε συνολικό μήκος 16 μέτρων για το κάθε ηχείο και διατομή 0.75mm

Από κάποιες αναζητήσεις στο google εχω βρει διάφορα απλά ο καθένας λέει τα δικά του και δεν ξέρω αν απευθύνονται σε high end συστήματα.

Για το δικό μου home cinema αν χρησιμοποιήσω 2 x 2.5mm OFC καλώδιο θα είναι οκ;

Και με το 0.75mm που είμαι τωρα δουλεύει, απλά δεν ξέρω αν χάνω μεγάλη ισχύ και αλλοίωση συχνοτήτων σε σύγκριση με το να βάλω καλώδιο μεγαλύτερης διατομής.

Δεν είμαι κανάς ψείρας σε αυτά απλα θα ήθελα το home cinema να λειτουργεί όπως πρέπει και να μην "χάνω" μεγάλη απόδοση και ποιότητα λόγω καλωδίων.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από BigHomie
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ απλά αυτό που πρέπει να δεις είναι να διατηρείται η εμπέδηση στο 1/10 στην απόσταση αυτή. Αυτό γίνεται με διαφορετικής διατομής καλώδιο φυσικά.

Επεξ/σία από mitspetr

Επειδή δεν γνωρίζω πως να το κάνω αυτό μπορείς να μου το αναλύσεις λίγο η να μου προτείνεις να κάνω και μία δοκιμή με άλλο καλώδιο; ( Έχω πολύμετρο αν κάνει γι αυτήν την δουλειά)

Στην αρχή σκέφτηκα να κάνω το εξής. Να αφήσω το ένα ηχείο όπως είναι ήδη συνδεδεμένο και το άλλο να το φέρω κοντά αναγκαστικά στον ενισχυτή και να το συνδέσω με μεγαλύτερης διατομής καλώδιο ωστέ να δω αν θα καταλάβω καμία διαφορά στην ένταση η απόκλιση συχνοτητων μεταξύ των δύο.

Το πολύμετρο δεν μετραει μιγαδικό φορτίο. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Πρέπει να βρεις τη πραγματική αντίσταση των ηχείων σου η οποία ως γνωστόν μεταβάλλεται αναλόγως συχνότητας. Να μετρήσεις αντίσταση σε ένα κύκλωμα από το οποίο δεν περνάει ρεύμα εκείνη τη στιγμή, είναι άκυρο σε ηχεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν σκεφτεις οτι το 2χ1,5 σηκωνει 20Α συνεχους εντασης πριν αρχισει και λιωνει...................... τοτε και το 0,75 μια χαρα σου κανει.

Και εγω 0.75 εχω για τα πισω ηχεια χρονια τωρα σε καμια 10ρια μετρα.

Επεξ/σία από M@dB0x

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρε φθηνα ηλεκτρολογικα καλωδια 0.75 .Και μην ασχολεισαι παραπανω .Προπαντως μην ξοδευεσαι παραπανω

Δεν λες να εχει η ταινια δρασης τιποτα σοβαρα εφε που θα ακουστουν απο τα περιφερειακα...σιγα μην πεσει κι η ποιοτητα τους απο την διατομη και το υλικο του καλωδιου.

Στις 16/5/2019 στις 2:38 ΜΜ, BigHomie είπε

Να αφήσω το ένα ηχείο όπως είναι ήδη συνδεδεμένο και το άλλο να το φέρω κοντά αναγκαστικά στον ενισχυτή και να το συνδέσω με μεγαλύτερης διατομής καλώδιο ωστέ να δω αν θα καταλάβω καμία διαφορά στην ένταση η απόκλιση συχνοτητων μεταξύ των δύο.

Εδω δεν δινουν διαγραμματα (και σιγα μην τα καταλαβαιναι η μην ασχολιοταμ ο αγοραστης )  οι εταιρειες, εσυ θα στησεις αυτι ? Μην ασχολεισαι , φαε τα 20-30 ευρω σε σουβλακια να πιασουν τοπο.

Επεξ/σία από bluesattack

Και εδω ενα λινκ

https://www.djshop.gr/poio-kalodio-na-epilexo-ga-ti-syndesi-icheioy-enischyti

Βεβαια αν εχεις ενα χωρο οτι ναναι , ανομοιο συχνα μηκος καλωδιων, εχεις δηλωσει τα ηχεια small και τα μπασα τα αναλαμβανει το sub , αυξομειωνεις τα μπασα και ενταση των ηχειων (επιλεκτικα απο το μενου ) απο τον ενισχυτη....οι αποκρισεις  του  πισω αριστερα περιφερειακου καναλιου στη μαχη των avengers μας μαραναν.:D

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και όπως έκανα και μια δοκιμή επιβεβαιώθηκαν τα λόγια σας. Δοκίμασα το ένα ηχείο από την left surround έξοδο συνδεδεμένο στα 16 μέτρα περίπου με καλώδιο 0.75 και το άλλο στην right surround με καλώδιο 1 μέτρο των 2.5mm. Με τα δικά μου αυτιά δεν κατάλαβα καμία απολύτως διαφορά, οπότε τα άφησα και τα δύο με 16 μέτρα καλώδιο και διατομή 0.75. Όλα καλά, σας ευχαριστώ και πάλι!

Γιατι νομιζεις οτι οι αλλοι που βαζουν χρυσα καλωδια που εχει 432553467685566547678 ευρω το μετρο.................. καταλαβαινουν διαφορα? Απλα ετσι λενε γιατι πρωτον το νομιζουν και δευτερο το πληρωσαν οσο ενα σπιτι.

• Confused 1

Παρατέθηκε πιο πριν ο λόγος δια του συστήματος ανακατεύθυνσης χαμηλών συχνοτήτων σε σχέση με τη μεταβολή στον τύπο των συνιστωσών που επηρεάζονται από τη διατομή. Είναι μικρότερη η διαφορά εφ' όσον μιλάμε για ηχεία περιορισμένης συχνοτικής απόκρισης. Σε πλήρους φάσματος ηχεία, ακριβώς επειδή επηρεάζεται το damping factor, είναι περισσότερο κρίσιμος ο λόγος διατομής προς απόσταση.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...