zeys13 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Καλημέρα σας συνφρουμίτες, έχω το παραπάνω ερώτημα. Ένας θείος μου (αδερφός του πατέρα μου) πέθανε πριν 2 μήνες περίπου ο οποίος δεν είχε παιδιά. Με τον αδερφό μου αναλάβαμε τα περί κηδείας και τακτοποίησης δηλώσεων στο ικα και εφορίας (δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα). Το ερώτημα μας είναι αν ο θείος είχε κάνει διαθήκη, και πως μπορούμε να το ανακαλύψουμε; Έχει κανείς καμιά ιδέα; Φαντάζομαι ότι το ερώτημα απευθύνεται περισσότερο σε δικηγόρους. Για πείτε καμιά ιδέα.
adsl2+ Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, zeys13 είπε Καλημέρα σας συνφρουμίτες, έχω το παραπάνω ερώτημα. Ένας θείος μου (αδερφός του πατέρα μου) πέθανε πριν 2 μήνες περίπου ο οποίος δεν είχε παιδιά. Με τον αδερφό μου αναλάβαμε τα περί κηδείας και τακτοποίησης δηλώσεων στο ικα και εφορίας (δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα). Το ερώτημα μας είναι αν ο θείος είχε κάνει διαθήκη, και πως μπορούμε να το ανακαλύψουμε; Έχει κανείς καμιά ιδέα; Φαντάζομαι ότι το ερώτημα απευθύνεται περισσότερο σε δικηγόρους. Για πείτε καμιά ιδέα. Κάνεις αίτημα στον γραμματέα του ειρηνοδικείου της μόνιμης διαμονής του θείου https://diadikasies.gr/Έκδοση_Πιστοποιητικού_Δημοσίευσης_ή_Μη ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: από 01-03-2013 αρμόδια υπηρεσία είναι το οικείο Ειρηνοδικείο 1
zeys13 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάπου όμως μπερδεύομαι μάλλον, αν κάποιος απο τους συγγενείς δεν έχει καταθέσει διαθήκη στο ειρηνοδικείο, προφανώς το ειρηνοδικείο θα δώσει πιστοποιητικό μη δημοσίευσης. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει διαθήκη κάποιος πρέπει να την πάει-καταθέσει στο ειρηνοδικείο, σωστά; Αν υπάρχει διαθήκη σε συμβολαιογράφο, πως ενημερωνόμαστε οι συγγενείς; Πως θα μάθει ο συμβολαιογράφος οτι πέθανε ο πελάτης του; Κοινώς αν υπάρχει διαθήκη σε συμβολαιογράφο πως ενημερωνόμαστε; Σε ζάλισα νομίζω...
zeys13 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, Xacti είπε Ευχαριστώ, ενδιαφέρον έχει το αν έχει συνταχτεί σε συμβολαιογράφο είναι υποχρεωμένος να τη καταθέσει στο Πρωτοδικείο. Και πως θα το μάθει ο συμβολαιογράφος;;;; Αφού δεν ξέρουμε ποιος είναι (και αν υπάρχει).
juventinos Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Καλησπέρα παιδιά. Μία ερώτηση θέλω να κάνω και εγώ, και για να μην ανοίγω καινούριο νήμα είπα να την κάνω εδώ. Μήπως γνωρίζει κανείς τί χρονική ισχύ έχει ένα πιστοποιητικό περι μη δημοσίευσης διαθήκης και ένα πιστοποποιητικό εγγυτέρων συγγενών απο την ημερομηνία έκδοσής τους; Ευχαριστώ.
adsl2+ Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 37 λεπτά πριν, juventinos είπε Καλησπέρα παιδιά. Μία ερώτηση θέλω να κάνω και εγώ, και για να μην ανοίγω καινούριο νήμα είπα να την κάνω εδώ. Μήπως γνωρίζει κανείς τί χρονική ισχύ έχει ένα πιστοποιητικό περι μη δημοσίευσης διαθήκης και ένα πιστοποποιητικό εγγυτέρων συγγενών απο την ημερομηνία έκδοσής τους; Ευχαριστώ. Το πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης έχει ισχύ όσο χρονικό διάστημα κάνει να δημοσιεύσει το Ειρηνοδικείο τις νέες διαθήκες, το εγγυτέρων συγγενών δεν λύει αν δεν υπάρχει μεταβολή της ως προς στους αναγραφόμενους!!
juventinos Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, adsl2+ είπε Το πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης έχει ισχύ όσο χρονικό διάστημα κάνει να δημοσιεύσει το Ειρηνοδικείο τις νέες διαθήκες, το εγγυτέρων συγγενών δεν λύει αν δεν υπάρχει μεταβολή της ως προς στους αναγραφόμενους!! Σε ευχαριστώ adsl2+ για την απάντηση. Μου είχανε πει στο ειρηνοδικείο οτι έχει ισχύ για 2 ή για 3 μήνες. Αυτό δε θυμάμαι ακριβώς, εάν είναι για 2 ή για 3 μήνες. Νομίζω οτι είναι και λογικό να έχει μία ελάχιστη ισχύ, γιατι το ειρηνοδικείο μπορεί να δημοσιεύει διαθήκες κάθε 2 εβδομάδες, εάν κατάλαβα καλά απο την απάντηση που μου έδωσες.
adsl2+ Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, juventinos είπε Σε ευχαριστώ adsl2+ για την απάντηση. Μου είχανε πει στο ειρηνοδικείο οτι έχει ισχύ για 2 ή για 3 μήνες. Αυτό δε θυμάμαι ακριβώς, εάν είναι για 2 ή για 3 μήνες. Νομίζω οτι είναι και λογικό να έχει μία ελάχιστη ισχύ, γιατι το ειρηνοδικείο μπορεί να δημοσιεύει διαθήκες κάθε 2 εβδομάδες, εάν κατάλαβα καλά απο την απάντηση που μου έδωσες. είναι ανάλογα το ειρηνοδικείο
juventinos Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 59 λεπτά πριν, adsl2+ είπε είναι ανάλογα το ειρηνοδικείο Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα