Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποια περίοδο είχα κάποια μουσχάρο που περπάταγε όλο το 24ώρο με τακούνια στο σπίτι! Όλο το 24ωρο ακουγόταν σπαστικό τακα τακα. Και όσο πιο μικρό είναι το σπιτι σου, τόσο περισσότερο ακούγεται ο θόρυβος και δεν μπορείς να τον απομονώσεις. 

Τελικά ήταν 2 ορόφους πιο πάνω. Αυτό βέβαια δεν ήταν το μόνο μου πρόβλημα γιατί υπήρχαν άπειροι θόρυβοι απο παντού. Τεράστια αποτυχία. Τελικά σηκώθηκα έφυγα απο την πολυκατοικία - παρότι δικό μου το διαμέρισμα. 

Ηθικό δίδαγμα. Πλέον επιλέγω σπίτι αποκλειστικά βάσει γειτόνων. Δεν με απασχολεί ούτε περιοχή ούτε χρονολογία. ΗΣΥΧΙΑ θέλω απο γέιτονες που είναι πρώτα άνθρωποι!

• Like 6
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Κάποια περίοδο είχα κάποια μουσχάρο που περπάταγε όλο το 24ώρο με τακούνια στο σπίτι! Όλο το 24ωρο ακουγόταν σπαστικό τακα τακα. Και όσο πιο μικρό είναι το σπιτι σου, τόσο περισσότερο ακούγεται ο θόρυβος και δεν μπορείς να τον απομονώσεις. 

Τελικά ήταν 2 ορόφους πιο πάνω. Αυτό βέβαια δεν ήταν το μόνο μου πρόβλημα γιατί υπήρχαν άπειροι θόρυβοι απο παντού. Τεράστια αποτυχία. Τελικά σηκώθηκα έφυγα απο την πολυκατοικία - παρότι δικό μου το διαμέρισμα. 

Ηθικό δίδαγμα. Πλέον επιλέγω σπίτι αποκλειστικά βάσει γειτόνων. Δεν με απασχολεί ούτε περιοχή ούτε χρονολογία. ΗΣΥΧΙΑ θέλω απο γέιτονες που είναι πρώτα άνθρωποι!

Το θεμα ειναι οτι ανα πασα στιγμη μπορει οι γειτονες να αλλαξουν.

Στην πολυκατοικια μου ειχα ενα διαμερισμα που αυτος που έμενε  ηταν 6 μηνες Αθηνα 6 μηνες σε νησι για δουλεια..

Εμενε μονος δεν τον ακουγες σχεδον ποτε.

Ξαφνικα πλακωσαν συνεργεια ανακαινίσεως μαραγκοι,αλουμιναδες κτλ.

Τσουπ να το διαμερισμα στο AirBNB και να σου βαλιτσες 3 το πρωι και φασαρια οποτε τους καπνισει...

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, sphinxgr said:

Μονοκατοικία ftw 😛

• Like 5
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Μονοκατοικία ftw 😛

Καλα, προφανως, αλλα στην Αθηνα αυτο ελαχιστοι μπορουν να το καταφερουν :rolleyes:

• Confused 1
Δημοσ.

Πάντως αν αναρωτιέστε για την κατάσταση γύρω μας είναι απλά τα πράγματα. Έλλειψη παιδείας, αντίληψης και σταρχιδισμός. Μόνο τον εαυτό μας να κοιτάμε και κανέναν άλλο.

Πας και του κάνεις παρατήρηση του αλλουνού που κάνει φασαρία χαράματα και αντί να ντραπεί και να το βουλώσει - σου φέρνει την αστυνομία. Άντε αυτό τον ηλίθιο να το έχεις συνάδερφο, αδερφό, γείτονα και μετά να ψηφίζει κ όλας. Να του δίνεις αξία εν ολίγοις.

Ελπίδα καμία...

• Like 7
  • Sad 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ σε όλους για την άποψη τους.

Θα ελέγξω ξανά από που έρχεται η φασαρία  μιλώντας σε όλους στην πολυκατοικία μιας και ξεκάθαρα μου φαίνεται ότι ο θόρυβος είναι από πάνω αλλά μπορεί όπως κάποιοι είπαν να είναι απλά το πως μεταφέρεται ο ήχος. 

Δεν είναι από το παιδί τους, τον ήχο του να πετάει το παιδί πράγματα τον έμαθα, πραγματικά δεν με πειράζει αυτός ο ήχος πολύ. 

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, sphinxgr said:

Πάντως αν αναρωτιέστε για την κατάσταση γύρω μας είναι απλά τα πράγματα. Έλλειψη παιδείας, αντίληψης και σταρχιδισμός. Μόνο τον εαυτό μας να κοιτάμε και κανέναν άλλο.

Πας και του κάνεις παρατήρηση του αλλουνού που κάνει φασαρία χαράματα και αντί να ντραπεί και να το βουλώσει - σου φέρνει την αστυνομία. Άντε αυτό τον ηλίθιο να το έχεις συνάδερφο, αδερφό, γείτονα και μετά να ψηφίζει κ όλας. Να του δίνεις αξία εν ολίγοις.

Ελπίδα καμία...

Δεν είναι σίγουρος όμως ότι την κάνει αυτός.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δεν είναι σίγουρος όμως ότι την κάνει αυτός.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να είναι διαλλακτικός και να προσπαθήσει να βρει άκρη μαζί του

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως έγραψα παλαιότερα σε παρόμοιο θέμα, δεν παίζει τόσο ρόλο ο γείτονας, όσο η κατασκευή της πολυκατοικίας.

Εδώ που μένω τώρα, η πολυκατοικία, έχει Άλφα μπλοκ (οι μηχανικοι καταλαβαίνουν). Το χαρακτηριστικό του είναι η θερμομόνωση και η ηχομόνωση. Οπότε οι θόρυβοι που ακούω είναι οι πραγματικά δυνατοί (πχ το τακούνι θα ακουστεί. Το πιτσιρίκι και να τρέχει δε θα ακουστεί. Η μουσική πρέπει να είναι στη διαπασών)

Στη πολυκατοικία που έμενα παλαιότερα, άκουγα τον από πάνω να περπατάει, να συνομιλεί στο τηλέφωνο, να κατουράει.

Το 2ο, είναι έλλειψη ηχομόνωσης της πολυκατοικίας και όσοι δε το ανέχονται πρέπει να μετακομίσουν. Ειδάλλως θα έχουμε ιστορίες με τύπους που θα τους κάνουν παρατήρηση για τον τρόπο περπατήματός τους, για το να μη μιλάνε τις ώρες κοινές ησυχίας, να μη κατουράνε απευθείας στη τρύπα αλλά στα πλάγια, να μη τρωνε διοτι ακούγονται τα μαχαιροπήρουνα και όλα τα γνωστά που έχουμε ακούσει κατά καιρούς.

Πες ότι πας σε μια πολυκατοικία και είναι σα νεκροταφειο και αυριο σκάει από πάνω σου οικογένεια με 5 παιδιά. Τι θα κάνεις; Θα μετακομίσεις πάλι; Και ο πατέρας των 5 παιδιών τι θα κάνει? Θα απαγορεψει στα παιδιά του να μιλάνε πχ?

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, sphinxgr said:

Οι γείτονες μπορεί να αλλάξουν.

Δεν είναι λύση αλλά μετριάζεται σημαντικά το θέμα. Έχεις επιχειρήσει να βάλεις ωτοασπίδες. Χρόνια τώρα κοιμάμαι με αυτές επειδή έχω φασαρία από κεντρικό δρόμο δίπλα μου.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να δοκιμάσεις να πάρεις μια συσκευή λευκού θορυβου μέχρι να λύσεις το πρόβλημα σου, για να μπορεις να κοιμηθείς σαν άνθρωπος. Είχα το παρόμοιο πρόβλημα στο παλιό μου σπίτι. Μια περίεργη από δίπλα, κάθε μέρα ξεκινούσε δουλειές στις 6.30 το πρωί. Κάθε μέρα. Οπότε ψάχνοντας τι μπορώ να κάνω, έπεσα σε ένα thread, στο οποίο ένας τύπος άνοιγε τον αφυγραντήρα και ο ήχους "σκέπαζε" τους υπόλοιπους. Το δοκίμασα, περισσότερο από περιέργεια και όντως εμένα με βοήθησε πάρα πολύ..!

• Like 3
Δημοσ.

Οι λευκοί ήχοι πιάνουν μόνο υπόκωφες ή ήπιες φασαρίες.

Άμα τρέχει το απροσάρμοστο του από πάνω σου στις 7 τα χαράματα Κυριακής που ξυπνάει ορεξάτο μαθημένο από το σχολείο, δε μπορείς να κάνεις τίποτα, πέρα από το να συγκρουστείς. Αυτή τη φασαρία δεν την πιάνουν ούτε οι ωτοασπίδες.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατεμέ (καθώς για τον Ελληνάρα η έννοια ενσυναίσθηση είναι άγνωστη), ρίχνεις ένα γερό καντήλι μπας και στρώσει. Εγώ για παράδειγμα θεωρώ την έννοια "ώρα κοινής ησυχίας" λίγο περίεργη και παρεξηγημένη. Κανείς δεν είναι περίεργος με τα όριά του. Εγώ για παράδειγμα, αν κάποιος κάνει πάρτυ επειδή γιορτάζει δε θα ενοχληθώ (ακόμα και αν είναι ώρα κοινής ησυχίας) γιατί δεν είναι κάτι κατ΄εξακολούθηση. Αν το κάνει κάθε μέρα όμως και 8 το απόγευμα να είναι θα φάει μπινελίκι.

Μεγάλο πρόβλημα είναι πχ. τα (συμπαθή κατά τ' άλλα)΄παρατημένα σκυλιά σε βεράντες και αυλές που γαβγίζουν όλη μέρα. Ρε φίλε εσύ πήρες το σκύλο όχι όλη η γειτονιά. Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις (σκύλων σε γειτονικά σπίτια) πήγαινα και τους ξύπναγα 3-4 το πρωί (όταν λύσαγαν τα σκυλιά τους) και τους έλεγα "όποτε ξανακούσω το σκυλί τέτοια ώρα θα έρχομαι και θα σας ξυπνάω". 

Μία γιαγιά έβαζε σκούπα (στο μπαλκόνι!!) κάθε μέρα (και ΣΚ η υποχόνδρια ψυχαναγκαστική ) δίπλα στα αυτιά μας 8¨00 το πρωι... Της λέω "κυρία μου μαζί σας θα ξυπνάμε κάθε μέρα;". Μα μου λέει"μα δεν είναι ω.κ.η."... Της απάντησα ο "ε και; ο σεβασμός και το μυαλό δεν έχουν ω.κ.η. Να βάζετε σκούπα πιο μετά και να σέβεστε αυτούς που θέλουν να ξεκουραστούν."

Γενικά αν δε παίρνει με το καλό πρέπει να πέφτει γερό μπινελίκι γιατί οι περισσότεροι είναι αναίσθητοι μπουρτζόβλαχοι που δε σέβονται κανέναν και τίποτα.

Επεξ/σία από mordred
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, arongas είπε
Η ερώτηση μου λοιπόν είναι:
2.πως θα μπορούσα να κάνω την αστυνομία να έρθει στο σπίτι μου και να κάτσει 5 λεπτά.
3. Τη άλλο μπορώ να κάνω να προστατέψω τον ύπνο μου?

Αν είσαι ιδιοκτήτης ξεκίνα προετοιμασία για ένδικα μέσα.

Spoiler

Βγάζεις εισαγγελική παραγγελία,την καταθέτεις στο ΑΤ της περιοχής.

Ξεκινάς συνεχείς κλήσεις στο 100 και πάντα ενημερώνεις για την παραγγελία.(μαζεύεις τα αντίγραφα και αυτό της ΑΥ οταν τον εγκαλέσει για συστάσεις).

Πας σε δικηγόρο,κάνεις εξώδικο.(200-300 κατοστάρικα με ή άνευ αποδείξεως.)

Προσπάθησε να βρείς γείτονες-μάρτυρες να υπογράψουν επισήμως,έστω μια υπεύθυνη δήλωση.

Παράλογος (1) θα είσαι αν δεν το παλεύεις για τα αυτονόητα δικαιώματα σου.

Αν είσαι ενοικιαστής,"είσαι κροίσος μές την κρίση".

Επεξ/σία από momotis
  • Like 2
Δημοσ.

Βαλε   και  μια   ανακοινωση    στον   πινακα   ανακοινωσεων   της   πολυκατοικιας  η  στο   ασανσερ    που  να   ενημερωνεις   τους   συγκατοικους   για   τις   νεες   ωρες   κοινης

ησυχιας   και    παρακληση   με   μεγαλα   και  εντονα   γραμματα   να   γινουν  σεβαστοι   γιατι   υπαρχει   προβλημα   ηχομονωσης   στο  κτιριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...