Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδες

Εχω παρει ενα μεταχειρισμενο 2960g cisco. Απο οτι εψαξα πλεον δεν υπαρχει.

απο καποια βιντεο που ειδα και απο εγχειριδιο που διαβασα δεν καταλαβα και πολλα. Το μονο που καταλαβα ειναι οτι πρεπει εσυ να ρυθμισεις τη  καθε θυρα. Του εκανα ενα ρεσετ απο το κουμπι κρατωντας το πατημενο αλλα απο εκει και περα χαος.

επισης δεν καταλαβαινω την χρησιμοτητα του κουμπιου.

εγω αυτο που θελω να κανω ειναι να το συνδεσω σε ενα repeater.

ελπιζω καποιος να με διαφωτισει.ευχαριστω

Επισης μια συμβουλη για μοντεμ θα ηταν χρησιμη. Θελω να αγορασω ενα tp link modem και θελω να ρωτησω εαν θα ειναι ευκολο να το ρυθμισω και να λειτουργησει ομαλα(cyta 24ara).Ο λογος που θελω να το αλλαξω ειναι για να κουμπωσω πανω του κατι σκληρους δισκους.

ευχαριστω και παλι

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.

Καλησπέρα, το cisco 2960 είναι managed και όπως είπες σωστά μπορείς να το προγραμματίσεις όπως εσύ θέλεις.

Από τη στιγμή που το έκανες reset όλες οι πόρτες μεταξύ τους είναι στο vlan.1 και όλα τα network devices επικοινωνούν μεταξύ τους.

Αν θέλεις specific configuration θα χρειαστείς console cable και μάλλον USB serial adapter προκειμένου να το συνδέσεις στο pc σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστω θερμα φιλε μου.Επειδη δεν το κατεχω καθολου.....

αμα το βαλω ετσι....δεν θα δουλεψει;

εγω αυτο που θελω ειναι να συνδεσω ειναι το repeater με το cisco. Και πανω στο cisco να βαλω 2 υπολογιστες.

Ps:εκεινα τα 4 καθετα λαμπακια....τι συμβολιζουν;και που πρεπει να ειναι γι αυτο που θελω να κανω;

να σαι καλα

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.

Θα χρειαστείς καλώδιο κονσόλας για να συνδέσεις το switch με το pc σου. Στη συνέχεια θα βάλεις putty client στο pc σου και αυτά τα μηνύματα θα τα δεις στο putty

Δημοσ.
Στις 16/5/2019 στις 1:02 ΠΜ, nickvas19 είπε

Γεια σας παιδες

Εχω παρει ενα μεταχειρισμενο 2960g cisco. Απο οτι εψαξα πλεον δεν υπαρχει.

απο καποια βιντεο που ειδα και απο εγχειριδιο που διαβασα δεν καταλαβα και πολλα. Το μονο που καταλαβα ειναι οτι πρεπει εσυ να ρυθμισεις τη  καθε θυρα. Του εκανα ενα ρεσετ απο το κουμπι κρατωντας το πατημενο αλλα απο εκει και περα χαος.

επισης δεν καταλαβαινω την χρησιμοτητα του κουμπιου.

εγω αυτο που θελω να κανω ειναι να το συνδεσω σε ενα repeater.

ελπιζω καποιος να με διαφωτισει.ευχαριστω

Επισης μια συμβουλη για μοντεμ θα ηταν χρησιμη. Θελω να αγορασω ενα tp link modem και θελω να ρωτησω εαν θα ειναι ευκολο να το ρυθμισω και να λειτουργησει ομαλα(cyta 24ara).Ο λογος που θελω να το αλλαξω ειναι για να κουμπωσω πανω του κατι σκληρους δισκους.

ευχαριστω και παλι

Απο τη στιγμή που δεν γνωρίζεις απο δίκτυα και κυρίως απο cisco έκανες λάθος επιλογή.

Δεν είναι απλό να το ρυθμίσεις. Καλύτερα πάρε ένα unmanaged plug and play,

Δημοσ.
On 16/05/2019 at 22:26, nickvas19 said:

καλωδιο κονσολας. δλδ καλωδιο εθερνετ σε usb?!

αλλο το καλωσιο console cisco αλλο το usb to serial adapter.κατα τα αλλα πηρες ενα switch που δεν θα σου προσφερει τιποτα μα τιποτα παραπανω απο ενα switch  των 10 ευρω για την χρηση που το θες και τις γνωσεις που μπορεις να εχεις πανω στα  cisco

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...