Προς το περιεχόμενο

Huawei H35-10 και Asus-ac56u

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω τα 2 παραπάνω ρούτερ και θα ήθελα να τα συνδέσω μεταξύ τους. Το Huawei αναγκαστικά σας πρώτο για να κρατήσω το booster και το voip και το  asus σαν δεύτερο για να μου κρατήσει όλο το δίκτυο ασύρματο και ενσύρματο με τις συσκεύες. Ήθελα να ρωτήσω όμως πως μπορώ να έχω πρόσβαση και στα 2 ταυτόχρονα μέσω του pc για να μπορώ να ελέγχω όλες τις ρυθμίσεις. Προηγουμένως είχα το asus πρώτο για το internet και σαν δεύτερο είχα το speedport για το voip σε subnet στο οποίο όμως δεν μπορούσα να έχω πρόσβαση μέσω της ip του. Αυτό που θέλω να κάνω γίνεται? 

Δημοσ.

Με κανόνα static route και στα 2. Π.χ. το Huawei έχει LAN ΙΡ 192.168.1.1 και η WAN IP του Asus είναι 192.168.1.2 (η LAN είναι 192.168.2.1).

Ορίζεις έναν κανόνα static route στο Asus με τιμές στα αντίστοιχα σε σειρά πεδία: 192.168.1.0 - 255.255.255.0 - 192.168.2.1 - κενό - WAN.

Οι αντίστοιχες τιμές στο Huawei θα είναι: 192.168.2.0 - 255.255.255.0 - 192.168.1.2 - κενό - LAN.

Τέλος καλό είναι στο Huawei να ορίσεις στο DMZ την WAN IP του Asus (192.168.1.2) ώστε να μην μπλέξεις με το 2πλό ΝΑΤ.

Δημοσ.

Αυτά είναι για το LAN. Σε άλλο σημείο είναι οι ρυθμίσεις static route. Δεν φαντάζομαι να μην έχει τέτοιες, όταν ακόμη και σε απλά οικιακά modem/router υπάρχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω το βρήκα! Αυτό δεν εννοείς? Sorry απλά οι γνώσεις μου στα δίκτυα είναι λίγο περιορισμένες!

Annotation 2019-05-16 200236.jpg

Επεξ/σία από Antonisk2003
Δημοσ.

Ναι αυτό, αλλά δεν καταλαβαίνω τα 2 "Sourse ..." τι ρόλο παίζουν. Σε κανένα άλλο router δεν τα έχω δει.

Βάζεις με την σειρά 192.168.2.0 - 255.255.255.0 - 192.168.1.2 - κενό - κενό - LAN.

Δημοσ.

Λογικά είναι το br0.

Ενδεχομένως να μην χρειάζεται ο κανόνας στο Huawei και να αρκεί αυτός του Asus. Δοκίμασε και θα δεις αν παίζει.

Δημοσ.

Όχι θέλω να μπαίνω και στα 2 αυτό είναι το ζητούμενο. Στο asus για να βλέπω τι γίνεται με τις συσκευές και στο huawei για να ελέγχω το δίκτυο να βλέπω τι παίζει με τα data του booster κλπ. Μάλλον κάτι έχω κάνει λάθος στο asus γιατί δεν κάνει τίποτα είναι σα νεκρό!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...