makaros1 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Καλησπέρα, είμαι στο ψάξιμο για αγορά μεταχειρισμένης μηχανής και θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να είμια σίγουρος για τον αριθμό των πρότερων ιδιοκτητών. Φαίνεται πάνω σε κάποιο νομικό έγγραφο της μηχανής? Επίσης γνκ τίπς για το τι να προσέξω στην αγορά ευπρόσδεκτα.
TechnoState Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Ζήτα απο τον τελευταίο ιδιοκτήτη το έγγραφο απο εφορία για το ιστορικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας. Εκεί βλέπεις πόσα διαφορετικά ΑΦΜ έχουν περάσει ανά τα χρόνια κυκλοφορίας. 1
NikosKallithea Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, TechnoState είπε Ζήτα απο τον τελευταίο ιδιοκτήτη το έγγραφο απο εφορία για το ιστορικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας. Εκεί βλέπεις πόσα διαφορετικά ΑΦΜ έχουν περάσει ανά τα χρόνια κυκλοφορίας. Τώρα μάλιστα σώθηκε
TechnoState Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Τώρα μάλιστα σώθηκε @ts .... αν έχεις γνωστό που εργάζεται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, ζήτα εσύ το έγγραφο, αρκεί μόνο ο αριθμός κυκλοφορίας 1
Joshua21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Τώρα μάλιστα σώθηκε Αυτό το έγγραφο λέγεται βεβαίωση τελών κυκλοφορίας και τυγχάνει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεταβίβαση, κατά κανόνα όποιος πουλάει το έχει βγάλει ήδη. 2 ώρες πριν, TechnoState είπε @ts .... αν έχεις γνωστό που εργάζεται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, ζήτα εσύ το έγγραφο, αρκεί μόνο ο αριθμός κυκλοφορίας Ο αριθμός κυκλοφορίας αρκεί, δεν χρειάζεται να έχεις γνωστό, 2 φορές που έχω χρειαστεί μου έδωσαν τη βεβαίωση χωρίς να μου ζητήσουν τίποτα άλλο. 1
TechnoState Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Αυτό το έγγραφο λέγεται βεβαίωση τελών κυκλοφορίας και τυγχάνει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεταβίβαση, κατά κανόνα όποιος πουλάει το έχει βγάλει ήδη. Ο αριθμός κυκλοφορίας αρκεί, δεν χρειάζεται να έχεις γνωστό, 2 φορές που έχω χρειαστεί μου έδωσαν τη βεβαίωση χωρίς να μου ζητήσουν τίποτα άλλο. ... συμφωνώ. Έχει αρχίσει νέα μόδα όμως τώρα κ πολλοί επικαλούνται "προστασία προσωπικών δεδομένων" αν το ζητήσει τρίτο πρόσωπο. (Οπότε δίδεται μόνο σε δικαιούχους) Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από TechnoState
alexinhogr Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Σημασία δεν έχει πόσα χέρια άλλαξε, αλλά τι χέρια ήταν αυτά, δεν ξέρεις αν το πρόσεχαν κ πόσο μάλλον έχουν κατέβασει χιλιόμετρα χάχα.
georgeγ Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Ενα τιπ δικό μου δεν θα αγόραζα ποτέ όχημα απο κάποιον νεαρό που θα τον έκοβα για καγκουρα 😁
ziaba Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 το χαρτί γράφει ότι δεν χρωστάει τέλη δεν αναφέρει όλους τους ιδιοκτήτες... μόνο σε υπουργείο μεταφορών απο τον φάκελο του οχήματος μπορείς να δεις από πόσα χέρια πέρασε το μηχανάκι με προϋπόθεση ότι η πρώτη άδεια δεν έχει βγει σε άλλον νομό
Joshua21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 12 λεπτά πριν, ziaba είπε το χαρτί γράφει ότι δεν χρωστάει τέλη δεν αναφέρει όλους τους ιδιοκτήτες... μόνο σε υπουργείο μεταφορών απο τον φάκελο του οχήματος μπορείς να δεις από πόσα χέρια πέρασε το μηχανάκι με προϋπόθεση ότι η πρώτη άδεια δεν έχει βγει σε άλλον νομό Κάνεις λάθος, το χαρτί αυτό αναγράφει τα ονοματεπώνυμα και τα ΑΦΜ όλων των ιδιοκτητών. 3
ziaba Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, Joshua21 είπε Κάνεις λάθος, το χαρτί αυτό αναγράφει τα ονοματεπώνυμα και τα ΑΦΜ όλων των ιδιοκτητών. δεν παίζει τέτοιο σενάριο νόμιμα η εφορία να δίνει τόσο προσωπικά δεδομένα σε τρίτους σε επίσημο έγγραφο κιόλας δηλ ονοματεπώνυμο, αφμ που είχε το τάδε όχημα από τάδε έως τάδε χρονιά χωρίς συναίνεση, αυτό είναι τέρμα παράνομο ... έχω πάρει 2 τέτοια χαρτιά όταν έκανα μεταβίβαση από την εφορία εδώ και απλά έγραφε μέσα ότι το όχημα υπ αριθμό τάδε δεν οφείλει τέλη κυκλοφορίας έως σήμερα και το χαρτί αυτό έχει διάρκεια 3 μήνες στην εφορία της δική σου περιοχής δεν γνωρίζω τι γίνεται πάντως δεν είναι φυσιολογικό 1
Joshua21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, ziaba είπε δεν παίζει τέτοιο σενάριο νόμιμα η εφορία να δίνει τόσο προσωπικά δεδομένα σε τρίτους σε επίσημο έγγραφο κιόλας δηλ ονοματεπώνυμο, αφμ που είχε το τάδε όχημα από τάδε έως τάδε χρονιά χωρίς συναίνεση, αυτό είναι τέρμα παράνομο ... έχω πάρει 2 τέτοια χαρτιά όταν έκανα μεταβίβαση από την εφορία εδώ και απλά έγραφε μέσα ότι το όχημα υπ αριθμό τάδε δεν οφείλει τέλη κυκλοφορίας έως σήμερα και το χαρτί αυτό έχει διάρκεια 3 μήνες στην εφορία της δική σου περιοχής δεν γνωρίζω τι γίνεται πάντως δεν είναι φυσιολογικό Πολύ αμφιβάλλω για το αν έχεις δει καν πως είναι η βεβαίωση τελών κυκλοφορίας που εκδίδει η εφορία. Καταρχήν δεν λέει απλά ότι δεν οφείλει τέλη κυκλοφορίας, έχει ολόκληρη τη λίστα με τα τέλη κυκλοφορίας όλων των ετών, και για κάθε έτος ξεχωριστά γράφει ποσό, ημερομηνία πληρωμής, τυχόν περιβαλλοντολογικά τέλη, τυχόν ειδικός φόρος, το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη τη στιγμή πληρωμής, αν πληρώθηκε σε τράπεζα ή σε ΔΟΥ, τον κωδικό του υποκαταστήματος ή της ΔΟΥ, μέχρι και τον κωδικό πληρωμής εφόσον έχει πληρωθεί σε τράπεζα. Η ισχύς του δεν είναι 3 μήνες όπως νομίζεις, είναι μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης στην τελευταία σελίδα σου δίνουν το ιστορικό μεταβολών οχήματος, εκεί φαίνεται οποιαδήποτε αλλαγή κατάστασης, όλες οι μεταβιβάσεις, ακινησίες κτλ με ημερομηνίες και ονοματεπώνυμο/ΑΦΜ ιδιοκτήτη. Αν τυχόν δεν έχουν πληρωθεί πχ τα τέλη του 2016 λόγω ακινησίας, μόνο η ύπαρξη της τελευταίας σελίδας μπορεί να πιστοποιήσει ότι το όχημα ήταν σε ακινησία όλο το 2016. Και τέλος, η προσωπική σου άποψη για το τι είναι παράνομο και τι όχι, είναι εντελώς αδιάφορη. 1
teo n.irakleio Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Καλησπερα σε ολους.πριν 6 μηνες που πουλησα την μηχανη μου οταν πηγα σρην εφορια να παρω το χαρτι ηταν ολοι οι πρωην ιδιοκτητες με αφμ.τσεκαρε και τα χλμ με το κτεο να εισαι σιγουρος
christopher0016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, ziaba είπε δεν παίζει τέτοιο σενάριο νόμιμα η εφορία να δίνει τόσο προσωπικά δεδομένα σε τρίτους σε επίσημο έγγραφο κιόλας δηλ ονοματεπώνυμο, αφμ που είχε το τάδε όχημα από τάδε έως τάδε χρονιά χωρίς συναίνεση, αυτό είναι τέρμα παράνομο ... έχω πάρει 2 τέτοια χαρτιά όταν έκανα μεταβίβαση από την εφορία εδώ και απλά έγραφε μέσα ότι το όχημα υπ αριθμό τάδε δεν οφείλει τέλη κυκλοφορίας έως σήμερα και το χαρτί αυτό έχει διάρκεια 3 μήνες στην εφορία της δική σου περιοχής δεν γνωρίζω τι γίνεται πάντως δεν είναι φυσιολογικό το πώς λειτουργεί το σύστημα είτε είναι εφορία είτε οποιαδήποτε υπηρεσία δεν έχει να κάνει με το πώς τα έχει ο καθένας μας στο μυαλό του...Αφού δεν έχετε καμία ιδέα για το πώς λειτουργεί κάτι και το τι παίζει καλύτερα να μην γράφετε . Το Μόνο που καταφέρνετε είναι παραπληροφόρηση και να μπερδεύεται αυτόν που ζητάει πληροφορίες 2
teo n.irakleio Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Καλησπερα σε ολους.πριν 6 μηνες που πουλησα την μηχανη μου οταν πηγα σρην εφορια να παρω το χαρτι ηταν ολοι οι πρωην ιδιοκτητες με αφμ.τσεκαρε και τα χλμ με το κτεο να εισαι σιγουρος.τι εργαλειο θες να παρεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα