Προς το περιεχόμενο

Καποιος να με βοηθησει με το DOS

Fotis_Greece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω φτιαξει ενα cd bootable απο την δισκεττα για εκινηση dos των win98.

Εχω πειραξει λιγο το config.sys και το autoexec.bat και ετσι στην εκινηση προσθεσα και κανα δυο αλλες επιλογες αντι των κλασικων start with cd support κτλ

Η μια επιλογη ειναι να ξεκινησει με cd support και να φορτωσει το ghost που βρισκεται στο cd. Δουλευει τελεια. Το μονο προβλημα ειναι οτι πρεπει να δηλωσω στο autoexec το drive letter και το path στον φακελο με το ghost. Ενταξει το δικο μου cd rom drive ειναι το D: σε ενα αλλο ενος φιλου μου ειναι το E:

Πως λοιπον γινεται να δηλωσω στο autoexec οτι το ghost ειναι οχι σε ενα συγκεκριμενο drive letter αλλα στο πρωτη cd rom συσκευη που φορτωνεται απο το mscdex.exe ώστε να μπορει να δουλευει σε ολα τα PC και να μην κολαω στο να δινω συγκεκριμενο drive letter?

Μπορει καποιος να με βοηθησει?

Δημοσ.

Για επαναφορά σε φορητό χρησιμοποιώ το εξής :

A:\MSCDEX.EXE /D:ARCCD01 /M:12 /V /L:Z

RECOVER.BAT Z

Το ARCCD01 είναι ο Driver για το Cd (PCMCIA)

To RECOVER.BAT είναι το αρχείο που έχω στο CD και θέλω να τρέχει.

Ζ είναι το γράμμα του Cd rom το οποίο είναι πάντα το Ζ όσα CD η δίσκους και να έχει το μηχάνημα.

Με μερικές μετατροπές θα κάνεις αυτό που θέλεις..

Δημοσ.

Swstos o Tipos! Foti dhlwse to cdrom na fortwnetai panta se kapoio drive letter opws R. Drive me drive letter R einai polu duskolo na exei kapoios, dhladh kapooio drive letter apo to telos ths agglikhs alfabhtou! Etsi apo to autoexec 8a ton odhgeis se auto to drive pou panta 8a einai auto!

Yparxei ki allos tropos bebaia gia ton opoio den mporw na se boh8hsw twra, an 3erei kapoios as to pei alla mporeis na to psa3eis ki esu! Mporeis na baleis se mia metablhth to drive letter pou 8a exeis kanei kapws capture to cd. Etsi sto autoexec 8a dhlwseis na phgainei sthn metablhth opou 8a einai to cd. :)

Δημοσ.

ωραια, δηλωσα L:K και ετσι ειμαι ενταξει. Το δοκιμασα δουλευει σωστα.

Επι την ευκαιρια να σας πω οτι εφτιαξα ενα φοβερο boot cd και μαλιστα σε ενα μικρο cd business card. Οταν μπουταρει ξεκιναει επιλογη

1)Start Ghost from CD

2)Start Ghost from USB pen drive

3)Start Partition Magic from CD

4)Start Partition Magic from USB pen drive

5)Start DOS with CD support

Ειναι τελειο και ξεμπερδεψα με τις δισκεττες μια και καλη

Ενα αλλο προβλημα που εχω ειναι οτι οι δισκοι μου ειναι NTFS οποτε το USB pen drive δηλωνεται αυτοματως σαν C:

Ετσι το εχω ρυθμισει και εγω αλλα αν το βαλω σε αλλο PC που εχει FAT δισκο μεσα τοτε το pen drive θα παει σαν D: και δεν θα μου δουλευει

Λετε να μπορω να βρω καποια αντιστοιχη λυση και σε αυτο?

Δημοσ.

Επι της ευκαιρίας του topic εγώ που θέλω να φτιάξω ένα boot dvd rom για το ghost δεν τα έχω καταφέρει και αυτό επειδή οι δισκέττες boot είναι δύο και μάλιστα αλυσίδες μεταξύτ τους (στο dos ζητάει να φορτώσει και τη δεύτερη) ενώ το nero δίνει επιλογή για μία..Επειδή δεν ξέρω πολλά απο boot μήπως έχετε καμιά λύση?

Δημοσ.

Την πρωτη δισκετα δεν την χρειαζεσαι. Μονο το αρχειο mouse.com θα παρεις, θα το βαλεις σε μια δισκετα boot win 98 και με το notepad θα πειραξεις το αρχειο autoexec.bat ωστε να φορτωνει το αρχειο mouse.com και μετα να πηγαινει στο cd rom και να φορτωνει το ghost.

Δημοσ.
Επι της ευκαιρίας του topic εγώ που θέλω να φτιάξω ένα boot dvd rom για το ghost δεν τα έχω καταφέρει και αυτό επειδή οι δισκέττες boot είναι δύο και μάλιστα αλυσίδες μεταξύτ τους (στο dos ζητάει να φορτώσει και τη δεύτερη) ενώ το nero δίνει επιλογή για μία..Επειδή δεν ξέρω πολλά απο boot μήπως έχετε καμιά λύση?

Καταρχήν κατέβασε το Ghost_Boot

Αποσυμπίεσέ το, βάλε μια δισκέτα στο Floppy και τρέξτο, και έχεις έτοιμη την δισκέτα που θέλεις.

Κάνε την εγραφή του CD, DVD που θέλεις με τα images του Ghost μέσα και με αυτή την δισκέτα για Boot στην επιλογή του Nero η οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για την εγραφή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...