Προς το περιεχόμενο

Νέες κρίσιμης σημασίας ευπάθειες στους επεξεργαστές της Intel

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, lawlezz είπε

οποιος θελει fps στο θεο κ οχι στο πατο

τα fps δεν τα κανει μονο ο επεξεργαστης... στα παιχνιδια λειτουργει ενα μικρο μερος του μονο.

αν καποιος ασχολειται με multimedia ναι εκει βλεπει διαφορες αν ομως καποιος παιζει μονο παιχνιδια τοτε δεν θα δει διαφορες απο γενια σε γενια γιατι ειναι αποιρολεχιστες. και μιλα καποιος που εχει τον 9700Κ προκατοχος του 8700Κ και παει λεγοντας.... γιατι εχω τον 9700Κ;;;; γιατι η χρηση που κανω σαφος δεν ειναι για να παιζω ΜΟΝΟ metro exodus κτλ.... ;)

Επεξ/σία από JohnyFire
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή εχω αποκλεισει τα hardware updates για ευνόητους λογους (windows 10 🤮) μπορει σας παρακαλω καποιος να μου πει σύμφωνα με το συστημα της υπογραφής μου που μπορω να κατεβασω χειροκίνητα αυτα τα "ειδικα" updates-patch?
 Θα εχω θεμα που έχω κλεισει hardware updates και δε θα μου ερθουν αυτοματα?

Επεξ/σία από giorgosmcmc

4 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε

Επειδή εχω αποκλεισει τα hardware updates για ευνόητους λογους (windows 10 🤮) μπορει σας παρακαλω καποιος να μου πει σύμφωνα με το συστημα της υπογραφής μου που μπορω να κατεβασω χειροκίνητα αυτα τα "ειδικα" updates-patch?
 Θα εχω θεμα που έχω κλεισει hardware updates και δε θα μου ερθουν αυτοματα?

Αν έχεις κλείσει τα αυτόματα updates, τότε τοίχο τοίχο μην σε πετύχουν. Από πότε έχεις να κάνει update;

• Like 3

μετά τα spectre και meltdown που ήταν η πρώτη φορά που θορυβηθήκαμε λόγω του hardware level των ευπαθειών, έχουμε πια πάθει τόσο overdose που είμαστε λες και παίρνουμε ηρεμιστικά. Δλδ ανακοινώνεται τρελή ευπάθεια και εμείς στα @@    μας.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά οι Piledriver με τους Sandy bridge, όπως ανέφερε και ένα παλικάρι σε διπλανό φόρουμ,  αν βάλουμε στους δεύτερους σωστότερο και ασφαλέστερο speculative execution στα ίδια επίπεδα με τα FX, δεν πρέπει να έχουν και μεγάλη διαφορά ισχύος ανά πυρήνα.

Μάλλον η Intel για να δώσει επιδόσεις στα chip της από το 2008 και μετά έχει κάνει σοβρακο την ασφάλεια.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2

16 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Όσο τα πατσάρουν με windows updates τόσο πιο αργό γίνεται το σύστημα .....

Με ένα καινούργιο τρόπο που βρήκε η Google και χρησιμοποίησε στο τελευταίο update η Microsoft, η καθυστέρηση είναι αμελητέα.

3 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Τελικά οι Piledriver με τους Sandy bridge, όπως ανέφερε και ένα παλικάρι σε διπλανό φόρουμ,  αν βάλουμε στους δεύτερους σωστότερο και ασφαλέστερο speculative execution στα ίδια επίπεδα με τα FX, δεν πρέπει να έχουν και μεγάλη διαφορά ισχύος ανά πυρήνα.

Μάλλον η Intel για να δώσει επιδόσεις στα chip της από το 2008 και μετά έχει κάνει σοβρακο την ασφάλεια.

Χωρίς να θέλω να του υπερασπιστώ, σαν προγραμματιστής ξέρω ότι μπορεί να σου ξεφύγουν bug σε πολύ πιο απλά πράγματα. Εδώ μιλάμε για τρομερά πολύπλοκη διαδικασία που για να προβλέψεις τέτοιο πράγμα, θα είναι απλά από τύχη. Δηλαδή σκέφθηκαν ένα τρόπο αλλά ο τρόπος αυτός είχε μια παγίδα που ήταν σχεδόν αδύνατο να την προβλέψουν. Θα μου πεις γιατί η amd έχεις λιγότερη ευπάθεια. Γιατί απλά σκέφθηκαν διαφορετικό τρόπο που από τύχη δεν είχε τόση ευπάθεια. Μην νομίζεις ότι στην amd το είχαν προβλέψει. Αν το είχαν τότε θα είχαν αποφύγει όλα τα bug και θα είχαν αποκαλύψει τα bug της Intel εδώ και καιρό.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Με ένα καινούργιο τρόπο που βρήκε η Google και χρησιμοποίησε στο τελευταίο update η Microsoft, η καθυστέρηση είναι αμελητέα.

Χωρίς να θέλω να του υπερασπιστώ, σαν προγραμματιστής ξέρω ότι μπορεί να σου ξεφύγουν bug σε πολύ πιο απλά πράγματα. Εδώ μιλάμε για τρομερά πολύπλοκη διαδικασία που για να προβλέψεις τέτοιο πράγμα, θα είναι απλά από τύχη. Δηλαδή σκέφθηκαν ένα τρόπο αλλά ο τρόπος αυτός είχε μια παγίδα που ήταν σχεδόν αδύνατο να την προβλέψουν. Θα μου πεις γιατί η amd έχεις λιγότερη ευπάθεια. Γιατί απλά σκέφθηκαν διαφορετικό τρόπο που από τύχη δεν είχε τόση ευπάθεια. Μην νομίζεις ότι στην amd το είχαν προβλέψει. Αν το είχαν τότε θα είχαν αποφύγει όλα τα bug και θα είχαν αποκαλύψει τα bug της Intel εδώ και καιρό.

Δεν είπα πως το έκαναν επίτηδες.

Απλά νομίζω πως έβαλαν σαν πρώτο στόχο την μέγιστη επίδοση και όχι την μέγιστη ασφάλεια.

Σαν τα μονοθέσια της F1 vs συμβατικά αυτοκίνητα, που τα μεν φτιάχνονται για συγκεκριμένα χιλιόμετρα αλλά μέγιστη επίδοση, τα δε με βάση την μακροημέρευση για χρηστικότητα μέσα στον χρόνο θυσιάζοντας εν μέρη επιδόσεις.

Επεξ/σία από adtakhs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Δεν είπα πως το έκαναν επίτηδες.

Απλά νομίζω πως έβαλαν σαν πρώτο στόχο την μέγιστη επίδοση και όχι την μέγιστη ασφάλεια.

Σαν τα μονοθέσια της F1 vs συμβατικά αυτοκίνητα, που τα μεν φτιάχνονται για συγκεκριμένα χιλιόμετρα αλλά μέγιστη επίδοση, τα δε με βάση την μακροημέρευση για χρηστικότητα μέσα στον χρόνο θυσιάζοντας εν μέρη επιδόσεις.

Χωρίς να είμαι σίγουρος (πως θα μπορούσα) αλλά δεν νομίζω ότι είπαν ας το κάνουμε γρήγορο και ότι γίνει. Μπορεί όμως και να έχεις και δίκιο. Απλά άμα διαβάσεις λίγο πως δουλεύουν οι συγκεκριμένες ευπάθειες θα σου φανεί αδιανόητο που ανακαλύφθηκε κάτι τόσο πολύπλοκο. Τώρα βέβαια θα τα βρίσκουν πιο εύκολα γιατί είναι υποψιασμένοι.

Επεξ/σία από Retromaniac

5 ώρες πριν, james01gr είπε

Αν έχεις κλείσει τα αυτόματα updates, τότε τοίχο τοίχο μην σε πετύχουν. Από πότε έχεις να κάνει update;

Δεν εχω κλεισει τα αυτοματα updates, εχω κλεισει μονο τα hardware updates μεσω DDU και ρυθμισεων των windows οπως φαινετε στις παρακατω εικονες.

DDU.png

windows.png

Πιστεύω πάντως ότι τέτοια bug σε αρχιτεκτονικες hardware είναι κατι που μπορεί να μην απασχολεί τον απλο κοσμακη σε επίπεδο ατομικό. Περισσότερο θα έχουν πρόβλημα συστήματα σέρβερ, όμως δυστυχώς τώρα πια όλοι με σέρβερ έχουμε συνδεθεί είτε με cloud είτε με μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε με τράπεζες κλπ οπότε όλους τελικά φαίνεται να μας αφορά. Γενικά από ότι έχω καταλάβει και μπορεί να είναι και λάθος, όταν κάποιος έχει πρόσβαση σε ένα κομμάτι μνήμης που δεν έχει κρυπτογραφηθει, είτε έχει κρυπτογραφηθει αλλά με μη επαρκή τρόπο τότε μπορεί να βρει ότι θέλει. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πως μπορεί ένα πρόγραμμα να αποκτήσει τοσο low level πρόσβαση σε σημεία της μνήμης ή της cache του επεξεργαστή. Και αν μπορεί να αποκτήσει τέτοια πρόσβαση τότε πως μπορεί να συρραψει scrambled δεδομένα και να βγάλει συμπέρασμα για το τι είναι χρήσιμο και τι όχι. Το μέλλον μπορεί να διαγράφεται δύσκολο πάντως, φανταστείτε προγράμματα που με machine learning να μπορούν να ανασυνθέσουν δεδομένα από μνήμη ραμ που θα είναι ελλειπή. Να προσθέσω επίσης ένα πολύ καλό βίντεο

Περί ψύξης ραμ και ανάκτησης δεδομένων.

24 λεπτά πριν, Paris777 είπε

Πιστεύω πάντως ότι τέτοια bug σε αρχιτεκτονικες hardware είναι κατι που μπορεί να μην απασχολεί τον απλο κοσμακη σε επίπεδο ατομικό. Περισσότερο θα έχουν πρόβλημα συστήματα σέρβερ, όμως δυστυχώς τώρα πια όλοι με σέρβερ έχουμε συνδεθεί είτε με cloud είτε με μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε με τράπεζες κλπ οπότε όλους τελικά φαίνεται να μας αφορά. Γενικά από ότι έχω καταλάβει και μπορεί να είναι και λάθος, όταν κάποιος έχει πρόσβαση σε ένα κομμάτι μνήμης που δεν έχει κρυπτογραφηθει, είτε έχει κρυπτογραφηθει αλλά με μη επαρκή τρόπο τότε μπορεί να βρει ότι θέλει. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πως μπορεί ένα πρόγραμμα να αποκτήσει τοσο low level πρόσβαση σε σημεία της μνήμης ή της cache του επεξεργαστή. Και αν μπορεί να αποκτήσει τέτοια πρόσβαση τότε πως μπορεί να συρραψει scrambled δεδομένα και να βγάλει συμπέρασμα για το τι είναι χρήσιμο και τι όχι. Το μέλλον μπορεί να διαγράφεται δύσκολο πάντως, φανταστείτε προγράμματα που με machine learning να μπορούν να ανασυνθέσουν δεδομένα από μνήμη ραμ που θα είναι ελλειπή. Να προσθέσω επίσης ένα πολύ καλό βίντεο

Περί ψύξης ραμ και ανάκτησης δεδομένων.

Το πιο επικίνδυνο είναι στους server και στα vm. Όπου μπορείς από το ένα vm να αποκτήσεις πρόσβαση σε ένα άλλο vm.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...