Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Μην ξεχνάς οτι ειναι πισωκινητο και εχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά απο την αλφα

Ναι το ξέρω. 

Ο τύπος πάντως είναι ψαγμένος και με αγώνες και με πισωκινητα και με όλα 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fylatos είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση λόγω εξαιρετικά (!) κακής εμπειρίας με Mercedes service και κόστη ανταλλακτικών. Επίσης δε μου αρέσει αισθητικά. Αλλά γούστα είναι αυτά. Αν πάω σε 2door roadster θα πάω σε δίλιτρο mx-5

Προσωπικά δεν παω σε δίλιτρο για τους λόγους που προανέφερα, δεν εχω λεφτά για πέταμα. τα σερβις σε αυτό το επίπεδο δεν νομίζω οτι έχουν και τεράστιες διαφορές.

3 λεπτά πριν, adi32 είπε

Ναι το ξέρω. 

Ο τύπος πάντως είναι ψαγμένος και με αγώνες και με πισωκινητα και με όλα 

Τεσπα γουστα ειναι αυτα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Προσωπικά δεν παω σε δίλιτρο για τους λόγους που προανέφερα, δεν εχω λεφτά για πέταμα. τα σερβις σε αυτό το επίπεδο δεν νομίζω οτι έχουν και τεράστιες διαφορές.

Τεσπα γουστα ειναι αυτα

Αν μιλάμε για προγραμματισμένα σέρβις όχι δεν έχουν μεγάλες διαφορές και βασικά υπάρχει ο κανόνας μεγάλη αρχική λιανική=μεγάλο κόστος σέρβις. Ωστόσο πρόβλημα υπάρχει με συνεχείς βλάβες που απαιτούν λύσιμο μεγάλου μέρους του αυτοκινήτου ή ακριβά ανταλλακτικά (πχ αερανάρτηση Mercedes).

Δημοσ.

Έχει ο κολλητός μου την 1.8 σε μαύρη με το κόκκινο σαλόνι. Μια χαρά αμάξι το έχω οδηγήσει και μπαίνει τραίνο. Από προβλήματα δεν του έχει βγάλει κάτι στις 40.000χλμ που την έχει στα χέρια του. Αυτά τα μοτέρ να ξέρεις από την μάνα τους τσιμπάνε λαδακι.

Εγώ δεν θα πήγαινα με τίποτα στο δίλιτρο. Πολύ μικρή η διαφορά σε άλογα για τα τέλη/καύσιμα που ζητάει. Μια χαρά είναι και ο 1.8 με τα 140.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, adi32 είπε

Κάνα χρόνο που το είχα δεν είχε βγάλει κάτι. 

Συνήθως οι alfisti τα προσέχουν πολύ πάντως 

Πάω το αυτοκίνητο σε ένα εξειδικευμένο alfa στο Γέρακα δίπλα στο Σκλαβενίτη.(επισκευάζει και άλλες μάρκες και όχι αποκλειστικά alfa)

Μιλάμε για τρελλούς. Μιλάνε για τα αυτοκίνητα λες και μιλάνε για την κοπέλα τους ξέρω γω.☺️ Βλέπεις όμως κάτι αυτοκίνηττα που τα ζηλεύω και εγώ που ποτέ δεν ήμουν λάτρης.Και ενώ το δικό μου πάντα θα έχει λίγη σκόνη εκείνα ακόμη και στο συνεργείο τα βλέπεις γυαλισμένα πεντακάθαρα και αστράφτουν μέσα έξω.Τρέλα. 

Για αυτό μίλησα για λάτρεις της συγκεκριμένης μάρκας.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, fylatos είπε

Αξίζει να αγοράσει κανείς κάποιο καλοδιατηρημένο δείγμα του παραπάνω;

Το σκέφτομαι γιατί έχω βρει κάτι καλό:

Θετικά: εμφάνιση και.... Εμφάνιση!

Καλή οδηγική συμπεριφορά

Πλήρες σε επίπεδο ευκολιών

Αρνητικά: κατανάλωση

Παθητική ασφάλεια

Βγάζει ζημιές?!?

Πολλά ερωτηματικά στο παραπάνω. Μετά από αναζήτηση έχω ακούσει από ιστορίες φρίκης μέχρι νορμάλ συντήρηση χωρίς βλάβες.

Τι γνώμη έχετε;

0.jpg

75-3-3223.webp 49 kB · 1 download

Υπάρχει ένα συναισθηματικό δέσιμο απο τα παιδικά μας χρόνια με τις Alfa. Είναι λίγο επικύνδυνο αυτό όταν καλείσαι να επιλέξεις. Το συγκεκριμένο είναι όμορφο, φρενάρει και στρίβει. Και μέχρι εδώ. Αγοράζοντάς το όμως θα το μετανοιώσεις.

Δημοσ.

Το αμάξι είναι απόλαυση πάτημα κράτημα οδηγική αίσθηση και κόσμημα  .Απο σέρβις θα βρεις ένα καλό συνεργείο που να γνωρίζει από άλφα και είσαι κομπλέ!(βλέπε αλφιστι)Ανταλλακτικά παίζει κατηγορία με 147 εκτός από μοτέρ που είναι διαφορετικό jts.Επίσης να γνωρίζεις οτι χρειάζεται 100αρα η τουλάχιστον vpower .Σε δυναμομετρηση περιοδικού θυμάμαι η απόκλιση ήταν αρκετα μεγάλη.

Δημοσ.

Τεκμήριο 4400€ το καλύπτω, ασφάλεια απλή με οδική 250 το χρόνο μικτή 440 το χρόνο, κατανάλωση γύρω στα 10-11 τέλη 690. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα την 147 1.600 120hp, 3 ετών αυτοκίνητο τότε το 2006,  ήμουν στα 11 με 12 l/100km

Επεξ/σία από gmts
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gmts είπε

Είχα την 147 1.600 120hp, 3 ετών αυτοκίνητο τότε το 2006,  ήμουν στα 11 με 12 l/100km

10-11 λένε στο alfisti μικτή χρήση. Κάτω από διψήφιο σε πόλη με την καμία απολύτως.

Δημοσ.

Είπα εγώ ότι ήμουν κάτω απο διψήφιο? 

Ξανα λέω, 11 με 12λίτρα και με αλλαγμένα τα μπουζί που κόστιζαν τότε 300 ευρώ.

Όσοι είχαν Alfa Romeo ξέρουν τι λέω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gmts είπε

Είπα εγώ ότι ήμουν κάτω απο διψήφιο? 

Ξανα λέω, 11 με 12λίτρα και με αλλαγμένα τα μπουζί που κόστιζαν τότε 300 ευρώ.

Όσοι είχαν Alfa Romeo ξέρουν τι λέω.

Ναι επιβεβαίωσα απλά αυτά που έγραψες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...