filip123go Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Καλησπέρα στο forum, θα ήθελα σας παρακαλώ να μου προτείνετε έναν υπολογιστή που να τρέχει Mac Os , αποκλειστικά για Swift development. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι σταθερός η φορητός. Αυτό που θέλω είναι να τρέχει τον Ide και τον emulator χωρίς πρόβλημα. Δεν θα έχει απολύτως καμία άλλη χρήση. Ούτε video editing , ούτε καν browsing. Θα τρέχε μόνο xcode. Δεν θα με πείραζε να είναι καινούριο η μεταχειρισμένο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 52 λεπτά πριν, filip123go είπε Καλησπέρα στο forum, θα ήθελα σας παρακαλώ να μου προτείνετε έναν υπολογιστή που να τρέχει Mac Os , αποκλειστικά για Swift development. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι σταθερός η φορητός. Αυτό που θέλω είναι να τρέχει τον Ide και τον emulator χωρίς πρόβλημα. Δεν θα έχει απολύτως καμία άλλη χρήση. Ούτε video editing , ούτε καν browsing. Θα τρέχε μόνο xcode. Δεν θα με πείραζε να είναι καινούριο η μεταχειρισμένο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας. Το πιο σημαντικό δεν αναφέρεις. Budget.
filip123go Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Είμαι ελαστικός γι αυτό δεν το ανέφερα. Όσο γίνεται λιγότερα, αλλά να μπορώ δουλέψω σαν άνθρωπος μικρές εφαρμογές. Αν αυτό γίνεται με 300 ευρώ, no problem. Αν γίνεται με 1000 , πάλι μπορώ να τα διαθέσω.
kormos Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, filip123go είπε Καλησπέρα στο forum, θα ήθελα σας παρακαλώ να μου προτείνετε έναν υπολογιστή που να τρέχει Mac Os , αποκλειστικά για Swift development. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι σταθερός η φορητός. Αυτό που θέλω είναι να τρέχει τον Ide και τον emulator χωρίς πρόβλημα. Δεν θα έχει απολύτως καμία άλλη χρήση. Ούτε video editing , ούτε καν browsing. Θα τρέχε μόνο xcode. Δεν θα με πείραζε να είναι καινούριο η μεταχειρισμένο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας. Νομίζω πως μπορείς να καλυφθεί και με MacMini i5> Στα μεταχειρισμένα θα βρεις μέσα στα χρήματα που διαθέτεις... 1 1
onelonelystar Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Επειδή αγόρασα Mac για αυτό το λόγο θα σου πω τα specs για XCode: CPU: Minimum: i5 dual core // Προτεινόμενο: i5 quad core ( βρίσκεται στα MacBook Pro 2018 και μετά) Σκληρός: SSD ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, 256GB minimum. RAM: 8GB minimum. Υπόψιν πως στα MacBooks 2013 κ έπειτα δεν μπορείς να την αναβαθμίσεις 16GB προτεινόμενο αν είσαι ήδη σούπερ ντούπερ προγραμματιστής και γράφεις μεγάλες εφαρμογές) Οθόνη: όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο. Μπορείς να γράψεις κώδικα και στο 13άρι Macbook, αλλά μια μεγαλύτερη οθόνη θα σε διευκολύνει περισσότερο, οπότε αν πας σε MacBook Pro/Mac Mini πάρε μια 27" να τη συνδέσεις. Κάρτα γραφικών: δεν επηρρεάζει για τη συγκεκριμένη δουλειά (development) ΤΕΛΟΣ, αν το δεις επαγγελματικά το iOS development κάνε την επένδυση που χρειάζεται στο σωστό εργαλείο για τη δουλειά. Δεν θα το μετανιώσεις. Ακόμα και να το μετανιώσεις τα Apple προιόντα έχουν πάρα πολύ καλή μεταπωλητική αξία.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, onelonelystar είπε Επειδή αγόρασα Mac για αυτό το λόγο θα σου πω τα specs για XCode: CPU: Minimum: i5 dual core // Προτεινόμενο: i5 quad core ( βρίσκεται στα MacBook Pro 2018 και μετά) Σκληρός: SSD ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, 256GB minimum. RAM: 8GB minimum. Υπόψιν πως στα MacBooks 2013 κ έπειτα δεν μπορείς να την αναβαθμίσεις 16GB προτεινόμενο αν είσαι ήδη σούπερ ντούπερ προγραμματιστής και γράφεις μεγάλες εφαρμογές) Οθόνη: όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο. Μπορείς να γράψεις κώδικα και στο 13άρι Macbook, αλλά μια μεγαλύτερη οθόνη θα σε διευκολύνει περισσότερο, οπότε αν πας σε MacBook Pro/Mac Mini πάρε μια 27" να τη συνδέσεις. Κάρτα γραφικών: δεν επηρρεάζει για τη συγκεκριμένη δουλειά (development) ΤΕΛΟΣ, αν το δεις επαγγελματικά το iOS development κάνε την επένδυση που χρειάζεται στο σωστό εργαλείο για τη δουλειά. Δεν θα το μετανιώσεις. Ακόμα και να το μετανιώσεις τα Apple προιόντα έχουν πάρα πολύ καλή μεταπωλητική αξία. Και όλα αυτά με 1000 ευρώ;
onelonelystar Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) είπε ότι είναι ευέλικτος στο budget. όχι, θα του στοιχίσει λίγο παραπάνω. έκανα την πιο απλή εφαρμογή σε Mac Mini 2015, χωρίς SSD, (η εφαρμογή είχε μόνο ένα κουμπί που το κάνεις κλικ, δηλ ο κώδικας είχε 3 γραμμές) και για να το κάνει compile περίμενα τουλάχιστον 3 λεπτά. Αν δεν θέλει να βαράει το κεφάλι του στον τοίχο, τα παραπάνω specs είναι μονόδρομος. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από onelonelystar
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 13 λεπτά πριν, onelonelystar είπε είπε ότι είναι ευέλικτος στο budget. όχι, θα του στοιχίσει λίγο παραπάνω. έκανα την πιο απλή εφαρμογή σε Mac Mini 2015, χωρίς SSD, (η εφαρμογή είχε μόνο ένα κουμπί που το κάνεις κλικ, δηλ ο κώδικας είχε 3 γραμμές) και για να το κάνει compile περίμενα τουλάχιστον 3 λεπτά. Αν δεν θέλει να βαράει το κεφάλι του στον τοίχο, τα παραπάνω specs είναι μονόδρομος. Το πρόβλημα σε αυτή τη περίπτωση είναι ο μηχανικός δίσκος και μνήμη.
onelonelystar Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 για αυτό επιμένω σε SSD. To Mac Mini είχε 8GB RAM, όσο και το MacBook μου. όμως ο SSD έκανε τεράστια διαφορά.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, onelonelystar είπε για αυτό επιμένω σε SSD. To Mac Mini είχε 8GB RAM, όσο και το MacBook μου. όμως ο SSD έκανε τεράστια διαφορά. Δεν νοείται εν έτει 2019 να πας σε μηχανικό. Όποιος και αν είσαι, ό,τι και αν κάνεις. Ακόμα και mac mini 2012 να πάρει, θα πρέπει να του βάλει SSD. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από natural_sgf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα