Προς το περιεχόμενο

Εξωπραγματικό (για μη χρήστη Mac)

NLS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά για βοηθήστε με γιατί θα... κουφαθώ που λένε.

Έχω ένα συνεργάτη που έχει ένα Macbook Air. Αποφασίζει να το δωρίσει στην κοπέλα του.

Μου λέει λοιπόν, πως θα γίνει να σβήσουν όλα τα δικά του από μέσα και να είναι δικό της "καθαρό" μεν, αλλά με το software δε (πχ. το Office).

Γνώσεις από Mac έχω μεν, όχι στο βαθμό που έχω για τα PC δε.

Οπότε τι κάνω;

• Φτιάχνω έναν νέο admin user,
  • αποσυνδέω τον αρχικό user από icloud κλπ.,
  • μπαίνω στον καινούριο χρήστη
  • σβήνω το προφίλ του παλιού
  • ...και πράγματι έχω ένα login με επιλογές μόνο το νέο χρήστη και τον guest...
  • ...μπαίνω στον νέο χρήστη, όλα καλά, δικό του appleID κλπ.

...περνάει καμιά βδομάδα που δεν το είχε ανοίξει η κοπέλα...

Ανοίγει σήμερα και τι βλέπει;;;

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ LOGIN ΜΟΝΟ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΑ και ο guest!!!
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ!

Εξηγείται αυτό;;;

Υποψιάζομαι κάτι σχετικό με το time machine, κάτι έγινε αυτοματοποιημένα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι και γιατί!

Ξέρει κανείς να μου πει μέχρι αύριο που θα μου τον φέρει να τον δω;

Επεξ/σία από NLS
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω ακριβώς πώς μπορεί να έγινε αυτό αλλά απ'όσο γνωρίζω ο κάθε χρήστης (appleID) πρέπει να έχει τα δικά του προγράμματα αγορασμένα (στο όνομά του δηλαδή, και όχι να τα αγόρασε ο φίλος σου με το δικό του ID και να τα εγκατέστησε) για να παίξουν όπως λέει. Εξαίρεση είναι το Office και λοιπά συνδρομητικά που παίζουν με license οπότε αν το license του Office που έχει εκείνος (αν μιλάμε για origina) το υποστηρίζει, τότε βάζεις serial και παίζει. 

To καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι πλήρες σβήσιμο σα να λέμε format.. και να στηθεί το μηχάνημα απ'την αρχή με αρχικό appleID το appleID της κοπέλας του.

12 minutes ago, polaki said:

Δεν ξέρω ακριβώς πώς μπορεί να έγινε αυτό αλλά απ'όσο γνωρίζω ο κάθε χρήστης (appleID) πρέπει να έχει τα δικά του προγράμματα αγορασμένα (στο όνομά του δηλαδή, και όχι να τα αγόρασε ο φίλος σου με το δικό του ID και να τα εγκατέστησε) για να παίξουν όπως λέει. Εξαίρεση είναι το Office και λοιπά συνδρομητικά που παίζουν με license οπότε αν το license του Office που έχει εκείνος (αν μιλάμε για origina) το υποστηρίζει, τότε βάζεις serial και παίζει. 

To καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι πλήρες σβήσιμο σα να λέμε format.. και να στηθεί το μηχάνημα απ'την αρχή με αρχικό appleID το appleID της κοπέλας του.

Ούτε εγώ μπορώ να φανταστώ. Αυτόματο restore από Time Machine δεν νομίζω να γίνεται.

Οι εφαρμογές που έχουν αγοραστεί/κατέβει απ΄ το Store, θα δουλεύουν κανονικά σε άλλο Apple ID αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν update εκτός αν έχει το password του λογαριασμού που κατέβηκαν.

4 ώρες πριν, NLS είπε

Ρε παιδιά για βοηθήστε με γιατί θα... κουφαθώ που λένε.

Έχω ένα συνεργάτη που έχει ένα Macbook Air. Αποφασίζει να το δωρίσει στην κοπέλα του.

Μου λέει λοιπόν, πως θα γίνει να σβήσουν όλα τα δικά του από μέσα και να είναι δικό της "καθαρό" μεν, αλλά με το software δε (πχ. το Office).

Γνώσεις από Mac έχω μεν, όχι στο βαθμό που έχω για τα PC δε.

Οπότε τι κάνω;

• Φτιάχνω έναν νέο admin user,
  • αποσυνδέω τον αρχικό user από icloud κλπ.,
  • μπαίνω στον καινούριο χρήστη
  • σβήνω το προφίλ του παλιού
  • ...και πράγματι έχω ένα login με επιλογές μόνο το νέο χρήστη και τον guest...
  • ...μπαίνω στον νέο χρήστη, όλα καλά, δικό του appleID κλπ.

...περνάει καμιά βδομάδα που δεν το είχε ανοίξει η κοπέλα...

Ανοίγει σήμερα και τι βλέπει;;;

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ LOGIN ΜΟΝΟ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΑ και ο guest!!!
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ!

Εξηγείται αυτό;;;

Υποψιάζομαι κάτι σχετικό με το time machine, κάτι έγινε αυτοματοποιημένα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι και γιατί!

Ξέρει κανείς να μου πει μέχρι αύριο που θα μου τον φέρει να τον δω;

Mono me timemachine backup μπορει να γινει αυτο και όχι δεν γινεται αυτοματα. Μήπως καποιος εβαλε το χερι του?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...