Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, G99Jack είπε

Τελικά από ότι κοίταξα είναι δύο χωριστά εισητήρια και όχι ένα ενιαίο άρα αφήνω βαλίτσα Ηράκλειο και ξανά Αθήνα δεν γίνονται αυτόματα. Online check in δεν έχω κάνει γιατί νομίζω γίνεται μόνο αν δεν έχεις βαλίτσα (όπως και να είναι εγώ από το γκισέ θα πάω να κάνω)

Για τους πίνακες που είναι πριν έχω ερώτηση πχ έστω ότι η πτήση μου είναι η OA 253 θα λένε οι πίνακες για ποια πτήση παραδίδεις την βαλίτσα; Ας πούμε έστω ότι βρίσκω το γκισέ Α20 θα έχει πίνακα και θα λέει την πτήση OA 253 και την ώρα αναχώρησης εφόσον είναι αυτό; Δηλαδή θέλω να πω το καθένα γκισέ γράφει διαφορετικά πράγματα στον πίνακα (Συγγνώμη αν ρωτάω ανοησίες απλά δε ξέρω και καλύτερα να φανώ ανόητος και να μάθω παρά το ανάποδο)

Τώρα όσο αναφορά το αεροπλάνο δεν έχω κλείσει συγκεκριμένη θέση (μπορούσες να το κάνεις αν ήθελες) απλά μπαίνεις και όπου βρεις κάθεσαι; (Οικονομική θέση πάντα έτσι γιατί Business και πρώτη μπαίνεις πιο πριν)

Και για τις ταμπέλες που λες ότι λέει που παραλαμβάνεις τις βαλίτσες θα το αναφέρει πως; Πχ θα λέει OA 253 Her-Ath και την ώρα αναχώρησης και δίπλα στο belt που πρέπει να πας;

Πάντως ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση βοήθησες πάρα πολύ λες και σχεδίασα χάρτη στο μυαλό μου με όλα αυτά 

Δύο εισητήρια είναι τελικά όχι ένα ενιαίο άρα Αθήνα παραλαμβάνω πάλι. Φυσικά και θα έβλεπα τις οθόνες μόνο εν ανάγκη θα ακολουθούσα το μπουλούκι 

Θα έχει πολλους γκισέδες να παραδώσεις, πχ Α20-25. Και ναι θα το λεει σε πινακες. Οταν πατήσεις στην Αθήνα, έχει πάλι οθόνη στις αφίξεις που λέει σε ποια κορδέλα παραλαμβάνεις. Κι η καθε κορδελα πανω εχει δικη της οθονη που λεει απο ποια πτηση βγαζει βαλιτσες. 

Το καταλαβαινω το αγχος σου αλλα το αεροδρομιο ειναι τυφλοσουρτης, δεν εχει κατι να φοβασαι και να αγχωνεσαι. Χαλαρωσε κι απολαυσε το ταξιδι 😎 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, G99Jack είπε

Τελικά από ότι κοίταξα είναι δύο χωριστά εισητήρια και όχι ένα ενιαίο άρα αφήνω βαλίτσα Ηράκλειο και ξανά Αθήνα δεν γίνονται αυτόματα. Online check in δεν έχω κάνει γιατί νομίζω γίνεται μόνο αν δεν έχεις βαλίτσα (όπως και να είναι εγώ από το γκισέ θα πάω να κάνω)

Το ότι είναι διαφορετικά εισητήρια δεν λέει κάτι. Πάντα, όλα τα εισητήρια, διαφορετικά είναι. Κανείς δεν μπορεί να αγοράσει ένα εισητήριο για πολλές πτήσεις. Αυτό που γίνεται είναι μία κράτηση για διαφορετικά εισητήρια. 

Σε κάθε περίπτωση ρώτα στο γκισέ και θα σου πούνε εάν θα πάει μόνη της η βαλίτσα ή όχι. Μην περιμένεις τσάμπα στο belt για τις βαλίτσες. 

Online checkin γίνεται άσχετα από το εάν έχεις βαλίτσα ή όχι. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. 

35 λεπτά πριν, G99Jack είπε

Για τους πίνακες που είναι πριν έχω ερώτηση πχ έστω ότι η πτήση μου είναι η OA 253 θα λένε οι πίνακες για ποια πτήση παραδίδεις την βαλίτσα; Ας πούμε έστω ότι βρίσκω το γκισέ Α20 θα έχει πίνακα και θα λέει την πτήση OA 253 και την ώρα αναχώρησης εφόσον είναι αυτό; Δηλαδή θέλω να πω το καθένα γκισέ γράφει διαφορετικά πράγματα στον πίνακα (Συγγνώμη αν ρωτάω ανοησίες απλά δε ξέρω και καλύτερα να φανώ ανόητος και να μάθω παρά το ανάποδο)

Ο πίνακας θα λέει κάτι σαν: 

ΟΑ253    ΑΘΗΝΑ    19.00      Α10-Α20

Οπότε, εσύ θα πας στα γκισέ από Α10-Α20. Τα γκισέ δεν είναι ανά πτήση. Δηλαδή, τα Α10-Α20 δεν θα είναι μόνο για την δική σου πτήση. Τα γκισέ οργανώνονται ανά εταιρία. Δηλαδή, η Α εταιρία έχει τα Α10-Α20, η Β εταιρία α Α21-ΑΧΧ κτλ. Εσύ θα δεις ποια είναι για την πτήση σου (δηλαδή, ποια είναι για την εταιρία που έχει την πτήση σου) από τον πίνακα και θα πας σε αυτά. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι μερικά γκισέ είναι για business ή μέλη. 

36 λεπτά πριν, G99Jack είπε

Τώρα όσο αναφορά το αεροπλάνο δεν έχω κλείσει συγκεκριμένη θέση (μπορούσες να το κάνεις αν ήθελες) απλά μπαίνεις και όπου βρεις κάθεσαι; (Οικονομική θέση πάντα έτσι γιατί Business και πρώτη μπαίνεις πιο πριν)

Όταν αγοράζεις το εισητήριο ΔΕΝ κλείνεις θέση. Επίσης, πρώτη θέση εντός Ελλάδος δεν υπάρχει. Νομίζω γενικά εντός Ευρώπης δεν υπάρχει πρώτη θέση. 

Όταν πας στο γκισέ θα πρέπει να κάνεις checkin. Τότε θα σου δώσουν και θέση. 

39 λεπτά πριν, G99Jack είπε

Και για τις ταμπέλες που λες ότι λέει που παραλαμβάνεις τις βαλίτσες θα το αναφέρει πως; Πχ θα λέει OA 253 Her-Ath και την ώρα αναχώρησης και δίπλα στο belt που πρέπει να πας;

Άλλο η ταμπέλες άλλο ο πίνακας. Οι ταμπέλες απλά θα λένε προς τα πού είναι ο χώρος παραλαβής αποσκευών. Όταν φτάσεις εκεί, θα έχει πίνακες που θα λένε τα στοιχεία. 

Πάντα λέει κωδικό πτήσης (π.χ. ΟΑ253) και συνήθως λέει πόλη αναχώρησης. Δηλαδή, ΟΑ 253 HER  4. To "4" είναι το belt για να πας. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Salecon είπε

Το ότι είναι διαφορετικά εισητήρια δεν λέει κάτι. Πάντα, όλα τα εισητήρια, διαφορετικά είναι. Κανείς δεν μπορεί να αγοράσει ένα εισητήριο για πολλές πτήσεις. Αυτό που γίνεται είναι μία κράτηση για διαφορετικά εισητήρια. 

Σε κάθε περίπτωση ρώτα στο γκισέ και θα σου πούνε εάν θα πάει μόνη της η βαλίτσα ή όχι. Μην περιμένεις τσάμπα στο belt για τις βαλίτσες. 

Online checkin γίνεται άσχετα από το εάν έχεις βαλίτσα ή όχι. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. 

Ο πίνακας θα λέει κάτι σαν: 

ΟΑ253    ΑΘΗΝΑ    19.00      Α10-Α20

Οπότε, εσύ θα πας στα γκισέ από Α10-Α20. Τα γκισέ δεν είναι ανά πτήση. Δηλαδή, τα Α10-Α20 δεν θα είναι μόνο για την δική σου πτήση. Τα γκισέ οργανώνονται ανά εταιρία. Δηλαδή, η Α εταιρία έχει τα Α10-Α20, η Β εταιρία α Α21-ΑΧΧ κτλ. Εσύ θα δεις ποια είναι για την πτήση σου (δηλαδή, ποια είναι για την εταιρία που έχει την πτήση σου) από τον πίνακα και θα πας σε αυτά. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι μερικά γκισέ είναι για business ή μέλη. 

Όταν αγοράζεις το εισητήριο ΔΕΝ κλείνεις θέση. Επίσης, πρώτη θέση εντός Ελλάδος δεν υπάρχει. Νομίζω γενικά εντός Ευρώπης δεν υπάρχει πρώτη θέση. 

Όταν πας στο γκισέ θα πρέπει να κάνεις checkin. Τότε θα σου δώσουν και θέση. 

Άλλο η ταμπέλες άλλο ο πίνακας. Οι ταμπέλες απλά θα λένε προς τα πού είναι ο χώρος παραλαβής αποσκευών. Όταν φτάσεις εκεί, θα έχει πίνακες που θα λένε τα στοιχεία. 

Πάντα λέει κωδικό πτήσης (π.χ. ΟΑ253) και συνήθως λέει πόλη αναχώρησης. Δηλαδή, ΟΑ 253 HER  4. To "4" είναι το belt για να πας. 

Ωραία τέλεια θα τα βρω εγώ δεν υπάρχει περίπτωση έτσι όπως τα περιγράφεις να χαθώ. Όσο για τις θέσεις μπορούσες σου δείχνει ένα σχεδιάγραμμα το αεροπλάνο και αφού πληρώσεις έξτρα παίρνεις θέση που θες αλλά φυσικά και δεν το έκανα 

Αφού είναι από πάνω ο κάθε πίνακας τότε δεν υπάρχει περίπτωση μη τα βρω 

Και πάλι ευχαριστώ για τις πληροφορίες τώρα έχω κάνει χαρτογράφηση το αεροδρόμιο

4 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Θα έχει πολλους γκισέδες να παραδώσεις, πχ Α20-25. Και ναι θα το λεει σε πινακες. Οταν πατήσεις στην Αθήνα, έχει πάλι οθόνη στις αφίξεις που λέει σε ποια κορδέλα παραλαμβάνεις. Κι η καθε κορδελα πανω εχει δικη της οθονη που λεει απο ποια πτηση βγαζει βαλιτσες. 

Το καταλαβαινω το αγχος σου αλλα το αεροδρομιο ειναι τυφλοσουρτης, δεν εχει κατι να φοβασαι και να αγχωνεσαι. Χαλαρωσε κι απολαυσε το ταξιδι 😎 

Κάτι κατάλαβα ότι είναι τυφολσούρτης το αεροδρόμιο και σίγουρα έχω άγχος επειδή πρώτη φορά ταξιδεύω μόνος από όταν φύγω Αθήνα και μετά θα τα έχω μάθει απέξω σίγουρα 

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τον χρόνο που διαθεσες να βοηθήσεις

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, G99Jack είπε

Όσο για τις θέσεις μπορούσες σου δείχνει ένα σχεδιάγραμμα το αεροπλάνο και αφού πληρώσεις έξτρα παίρνεις θέση που θες αλλά φυσικά και δεν το έκανα 

Αυτό είναι checkin, αλλά σου δίνει την δυνατότητα να το κάνεις αμέσως μετά την αγορά, εάν πληρώσεις για extra leg space. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Salecon είπε

Αυτό είναι checkin, αλλά σου δίνει την δυνατότητα να το κάνεις αμέσως μετά την αγορά, εάν πληρώσεις για extra leg space. 

Δεν είδα κάτι για extra leg space αλλά όπως και να έχει δε νομίζω να αξίζει στη δική μου περίπτωση γι'αυτό και δεν το επέλεξα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελπιζω το επομενο μηνυμα να μην ειναι του στυλ εχω χαθει στη Ριγα ,πως γυρναω πισω;

@SaleconΜια χαρα υπαρχει πρωτη θεση στην Ευρωπη

Επεξ/σία από cumulus
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, cumulus είπε

Ελπιζω το επομενο μηνυμα να μην ειναι του στυλ εχω χαθει στη Ριγα ,πως γυρναω πισω;

@SaleconΜια χαρα υπαρχει πρωτη θεση στην Ευρωπη

Μπορείς να μου δείξεις πού; 

Επίσης, σημείωσε πως άλλο πρώτη θέση και άλλο business. 

Δημοσ.

Κατι χαζομαρες εχω δει εγω για πρωτη θεση εντος Ευρωπης που τραβανε μια κουρτινα και εχουν καλυτερο πρωινο ξερωγω. Α και πιο ωραιες και φιλικες αεροσυνοδους 🤭

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, dazed είπε

Κατι χαζομαρες εχω δει εγω για πρωτη θεση εντος Ευρωπης που τραβανε μια κουρτινα και εχουν καλυτερο πρωινο ξερωγω. Α και πιο ωραιες και φιλικες αεροσυνοδους 🤭

Αλλο business και άλλο πρώτη. Μπορείς να μου δείξεις ένα online στοιχείο; Π.χ., να λέει First class ΚΑΙ ΟΧΙ Business, για μία ευρωπαϊκή πτήση; 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Salecon είπε

Αλλο business και άλλο πρώτη. Μπορείς να μου δείξεις ένα online στοιχείο; Π.χ., να λέει First class ΚΑΙ ΟΧΙ Business, για μία ευρωπαϊκή πτήση; 

Δεν ξερω γιατι το εχεις παρει τοσο προσωπικα. Οχι, δεν εχω κατι να σου δειξω γιατι δεν με ενδιαφερει τοσο. Απλα καποιες φορες που πεταξα σε μεγαλες πτησεις υπηρχε ο διαχωρισμος (με κουρτινα..) αναμεσα στους απλους επιβατες και την -αυτο που θεωρουσαμε οτι ειναι- πρωτη θεση. Τωρα αν ειναι τοσο σημαντικο για εσενα οτι λεγεται business, λογικα το εχεις ψαξει παραπανω και ισχυει.

Δημοσ.

Κατ αρχήν όχι μην  ακολουθήσεις το μπουλούκι.

Για τις βαλίτσες θα ρωτήσεις στο checkin στην Κρήτη αν θα σου τις στείλουν κατευθείαν ή αν θα πρέπει στην Αθήνα να τις πάρεις και να ξανατσεκάρεις. Λογικά για Λετονία θα τις πάρεις και θα πας στον 1ο στα ελεγκτήρια να τις δώσεις.

Το θέμα είναι να επιβεβαιώσεις με ποια εταιρεία πετάς από Αθήνα για Ρίγα. Δεν πετάει απευθείας η Aegean, μόνο η Air Baltic.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, dazed είπε

Δεν ξερω γιατι το εχεις παρει τοσο προσωπικα. Οχι, δεν εχω κατι να σου δειξω γιατι δεν με ενδιαφερει τοσο. Απλα καποιες φορες που πεταξα σε μεγαλες πτησεις υπηρχε ο διαχωρισμος (με κουρτινα..) αναμεσα στους απλους επιβατες και την -αυτο που θεωρουσαμε οτι ειναι- πρωτη θεση. Τωρα αν ειναι τοσο σημαντικο για εσενα οτι λεγεται business, λογικα το εχεις ψαξει παραπανω και ισχυει.

Εάν δεν είναι σημαντικό για εσένα, τότε γιατί μπήκες στον κόπο εξαρχής να απαντήσεις και να πεις ότι "υπάρχει πρώτη θέση"; Πόσο μάλλον δε, από την στιγμή που δεν γνωρίζεις και λες πράγματα που δεν ισχύουν αλλά νομίζεις ότι ισχύουν ή σου φαίνονται ότι ισχύουν, υποστηρίζοντας όμως ότι ισχύουν. 

Ξαναλέω, ότι άλλο πρώτη θέση και άλλο business. Δεν είναι θέμα ονομασίας μόνο. Σε ευρωπαϊκές πτήσεις δεν υπάρχει πρώτη θέση. Εάν θες να υποστηρίξεις αυτό που είπες, μπορείς να φέρεις ένα παράδειγμα. Εάν δεν μπορείς, τότε το σωστό είναι να παραδεχθείς ότι κάνεις λάθος. 

Επειδή δεν γνωρίζεις, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Η "κουρτίνα" δεν δείχνει πρώτη θέση. 

Τέλος, σε μεγάλες πτήσεις είναι που υπάρχει πρώτη πτήση. Αλλά το μεγάλο το δικό σου προφανώς είναι κάτω από 6 ώρες, το οποίο ΔΕΝ είναι "μεγάλες" πτήσεις αλλά μεσαίες. 

Επεξ/σία από Salecon
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Salecon είπε

Εάν δεν είναι σημαντικό για εσένα, τότε γιατί μπήκες στον κόπο εξαρχής να απαντήσεις και να πεις ότι "υπάρχει πρώτη θέση"; Πόσο μάλλον δε, από την στιγμή που δεν γνωρίζεις και λες πράγματα που δεν ισχύουν αλλά νομίζεις ότι ισχύουν ή σου φαίνονται ότι ισχύουν, υποστηρίζοντας όμως ότι ισχύουν. 

Ξαναλέω, ότι άλλο πρώτη θέση και άλλο business. Δεν είναι θέμα ονομασίας μόνο. Σε ευρωπαϊκές πτήσεις δεν υπάρχει πρώτη θέση. Εάν θες να υποστηρίξεις αυτό που είπες, μπορείς να φέρεις ένα παράδειγμα. Εάν δεν μπορείς, τότε το σωστό είναι να παραδεχθείς ότι κάνεις λάθος. 

Επειδή δεν γνωρίζεις, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Η "κουρτίνα" δεν δείχνει πρώτη θέση. 

Τέλος, σε μεγάλες πτήσεις είναι που υπάρχει πρώτη πτήση. Αλλά το μεγάλο το δικό σου προφανώς είναι κάτω από 10 ώρες, το οποίο ΔΕΝ είναι "μεγάλες" πτήσεις αλλά μεσαίες. 

Τις μετραμε τωρα, δεν εχω καταλαβει..? Συγγνωμη, δεν ηξερα οτι εχεις θεματα πριν γραψω. Δεν θα ξαναγινει. 

Sorry για το off topic G99Jack

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, dazed είπε

Τις μετραμε τωρα, δεν εχω καταλαβει..? Συγγνωμη, δεν ηξερα οτι εχεις θεματα πριν γραψω. Δεν θα ξαναγινει. 

Sorry για το off topic G99Jack

Θέματα έχεις εσύ που ξεκινάς την επίθεση επί προσωπικού, αντί να παραδεχθείς το λάθος σου. 

Δηλαδή, πετάς το μαργαριτάρι σου, σε διορθώνουν, και αντί να πεις "Λάθος μου, δεν το ήξερα", αρχίζεις να προσπαθείς να προσβάλεις τον άλλο που έχει δίκιο. 

Τέλος, αφού δεν ξέρεις, γιατί πετάγεσαι να γράψεις; Από εκεί που είσαι, πώς τον λένε αυτόν που δεν γνωρίζει αλλά πετάγεται να πει την βλακεία του; 

Εάν έχεις έστω και λίγη αξιοπρέπεια, είτε παραδέξου το λάθος σου είτε φέρε μου ένα παράδειγμα που να δείχνει ότι έχεις δίκιο και κάνω εγώ λάθος. 

Επίσης, επειδή εσύ δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει ΕΠΙΣΙΜΗ κατηγοριοποίηση για το τι είναι μεγάλη, μεσαία, ή μικρή πτήση, δεν σου φταίει ο άλλος. Δεν φταίει ο άλλος για την δική σου άγνοια και ασχετοσύνη. 

Μεγάλη πτήση θεωρείται από τις 6 ώρες έως και τις 12 ώρες πτήσης. Κάτω από τις 6 έως και τις 3 είναι μεσαία. 

Επεξ/σία από Salecon
Δημοσ.

19 χρονών παιδί έχει ζητήσει βοήθεια και τσακώνεστε για κάτι εντελώς άσχετο και ανούσιο μ αυτό που ρώτησε ρε μάγκες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...