pontez2 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, michael92 είπε Τυπική συμπεριφορά σε τριτοκοσμικές ή/και αναπτυσσόμενες ή/και θεοκρατικές χώρες (π.χ. Ιράν, Ελλάδα, Σ. Αραβία). Στη πραγματικότητα, ο σεξισμός και οι πατριαρχικές κοινωνίες, έχει αρχίσει πλέον να ανεβαίνει κατά πολύ στον "πολιτισμένο Δυτικο κόσμο", παρά στον "νόμιμο" θεοκρατικό. Η ενδοοικογενειακή βία, η προσπάθεια νομιμοποίησης βιασμών, η "ταναπου που το κούναγε και προκαλούσε", η άκρος ανδροκρατουμενη πολιτικη σκηνή, ειναι μερικά πολυ ανησυχητικά στοιχεία. Στην Ελλάδα, που τη θεωρω πιο προοδευτική από άλλες δυτικές στο θέμα αυτό, δεν πάνε πολλά χρόνια από τη περίπτωση της Αμάρυνθου αλλά και του Ρεθύμνου. Στο θέμα μας, ορισμένες φορές ξεφεύγει απο αρκετούς το "θα κάνετε κανα παιδάκι"? Δεν το θεωρώ κακό. Μπορεί ο άλλος να απαντήσει, όχι δε το έχουμε σκοπό και να το κλείσει το θέμα. Δε χρειάζονται ούτε αγένειες, ούτε υπόννοιες για σεξισμούς ούτε τιποτε. 2
michael92 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Salecon είπε Αυτά τα επιχειρήματα είναι επιπέδου "Ναι αλλά τότε είχαμε τις πόρτες ανοιχτές και γίνανε και δρόμοι". Εάν όντως ενδιαφέρεσαι για το θέμα, δεν είναι παραπάνω από 10 λεπτά ψάξιμο στο google γιατί αυτά που γράφεις είναι τέτοια που είναι. Τα δικαιώματα συνοδεύονται από υποχρεώσεις, αλλιώς δεν είναι δικαιώματα αλλά προνόμια. Μόλις τώρα, logistoulis είπε θα μπορούσες να πεις ότι όλα αυτά είναι πατριαρχία, επειδή δεν αντιμετωπίζονται ως ίσες αλλά το ζητούμενό των σύγχρονων τουλάχιστον φεμινιστριών που δεν ζουν την ομολογουμένως δυσάρεστη καθημερινότητα προηγούμενων εποχών, δεν είναι η οποιαδήποτε μη προστασία, αλλά το αντίθετο, πράγμα που στην ουσία είναι τελείως αντίθετο με αυτό που θεωρητικά υποστηρίζουν Δεν είναι πατριαρχία γιατί όλα αυτά εμφανίστηκαν τον 20ο αιώνα. Δεν υπήρχε περίπτωση π.χ κάποια γυναίκα στην αρχαία Ελλάδα να πάρει την επιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο. Το ότι παίρνουμε το επώνυμο του πατέρα μας δεν ήταν πάντοτε διακοσμητικό. Το λέω αυτό γιατί είναι γνωστή καραμέλα ότι η πατριαρχία βλέπει τις γυναίκες σαν μητέρες και τους δίνει τα παιδιά. Στο δεύτερο σκέλος συμφωνώ απόλυτα. 1
babality Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 χρειαστηκε παρεμβαση moderator για να συμφωνησουμε οτι ειναι προσβλητικο. κατα τ'αλλα αστειακια, likes, εξυπναδες, μεσαιωνας κ.τ.λ
Lucifer Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Salecon είπε Δήθεν αντικειμενικό γιατί ενώ έχεις το μυαλό να καταλήξεις σε μία αντικειμενική θεώρηση, δεν το έχεις για να καταλάβεις το εύκολα εννοούμενο από όσους δεν έχουν την δική σου μεγάλη ικανότητα να είναι αντικειμενικοί. Το "ο κάθε άντρας φέρει" κτλ, είναι πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα και αλλαγή θέματος. Νομίζω ότι εμπείπτει σε κάποια από τις λογικές πλάνες περί γενίκευσης. Δεν θυμάμαι ποια και πια, και δεν έχει και σημασία. Αλλά, να το απαντήσω για τον χαβαλέ. Φυσικά και ο κάθε ένας δεν έχει ευθύνη, αλλά δεν έθειξα πουθενά την ευθύνη. ΔεχόμενΟΣ όμως ότι μπορεί να "μην κατάλαβες βρε αδερφέ", ξαναλέω ότι το θέμα δεν είναι η ευθύνη αλλά ότι υπάχει μία συγκεκριμένη κατάσταση. Αυτή η κατάσταση είναι επιβαρυμένη και είναι γνωστό. Μην το παίζεις τώρα δήθεν αντικειμενικός και ότι ήρθες από το φεγγάρι. Και εάν ξεχάστηκες, γιατί άνθρωπος είσαι, πες ένα "σόρρυ, μαλακία μου" και πάμε παρακάτω. Δεν ξέρω εάν κάτι έχει σημασία από μόνο του ή όχι. Δεν είναι το θέμα του thread. Δεν με νοιάζει προς το παρόν. Όμως, δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν παίρνεις χαμπάρι ότι υπάρχουν συνθήκες που δικαιολογούν μία προκατάληψη από μεγάλη μερίδα του κόσμου, ενώ (από την άλλη) ισχυρίζεσαι ότι μπορείς να δεις την αντικειμενική σκοπιά. Τέλος, μην φάσκεις και αντιφάσκεις. Εάν αντιτάσεσαι στους χαρακτηρισμούς και το πως καθορίζουν το αποδεκτό, μην χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς που είναι φορτισμένοι με αποδοχή ή απόρριψη. Γενικά, προσπάθησε να κάνεις λιγότερα λογικά λάθη. Κατ' αρχάς να πω ότι με συγκίνησε το -ΟΣ, γέλασα λίγο όπως γελάω με ανέκδοτα για το ολοκαύτωμα. Κατά τα άλλα δε νομίζω να διαφωνούμε στο μηχανισμό αντίληψης, αλλά στο τι κάνεις με την πληροφορία. Θα μιλήσω προσωπικά γιατί τι άλλο μπορώ να κάνω, αλλά εγώ πχ μπορεί να καταλάβω το "αποδεκτό" (εσύ το πες, το 'χω στο quote) και να μη δίνω μία. Δε με νοιάζει αν το "αποδεκτό" εμπίπτει σε κοινωνικές νόρμες, σεξιστικές ευαισθησίες, βαθμούς ιεραρχίας ή τραύματα ομοφοβίας ή ρατσισμού. Εγώ δεν είμαι σεξιστής, δεν είμαι ρατσιστής και δεν είμαι ομοφοβικός. Άνδρες, γυναίκες, LGBTQ, μαύροι, άσπροι, πράσινοι, είναι δίποδα σκατά μέχρι αποδείξεως του εναντίου και χωρίς τίποτα να βαραίνει στην άποψή μου πέρα από τη συμπεριφορά τους. Οπότε ναι, γίνεται να καταλαβαίνεις το "εύκολα εννοούμενο", γίνεται να καταλαβαίνεις το impact που μπορεί να έχουν τα λόγια σου στον άλλο, γιατί αδρανειακά τα ερμηνεύει βάσει των (αρνητικών) βιωμάτων ΤΟΥ, και γίνεται όλα αυτά απλώς να μη σε νοιάζουν. Έχω πλήρη συναίσθηση ότι "δεμενοιάζουν" γιατί εγώ δεν έφαγα ποτέ βία επειδή έτυχε να τικάρω όλα κουτιά των προνομίων, αλλά προσπαθώ να φέρομαι όχι όπως έχουν τα πράγματα αλλά όπως θα έπρεπε να έχουν. Και δεν ξέρω πού τραβάς τη γραμμή του αποδεκτού για κάθε ομάδα/άτομο -υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που δεν ψήνονται να ακούνε περί ανυπαρξίας του θεού. Υπάρχουν βήγκανζ που προσβάλλονται με φώτο αρνιών το πάσχα και μουσουλμάνοι που δεν θέλουν τον μωάμεθ σε καρτούν. Και υπάρχουν και πραγματικά καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες που δεν μπορούνε να ακούνε μια ερώτηση επειδή έχει λερωθεί από αντιλήψεις χιλιετιών αποτυχίας, ενώ η ίδια η ερώτηση δε θα έπρεπε να σημαίνει τίποτα παραπάνω απ' ό,τι σημαίνει. Επίσης γράφω με το φόβο ότι θα ακουστεί από κάπου "mansplaining", παρακαλώ να μου αναγνωριστεί ότι δε με νοιάζει το αποτέλεσμα της κουβέντας. 5
logistoulis Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, michael92 είπε Τα δικαιώματα συνοδεύονται από υποχρεώσεις, αλλιώς δεν είναι δικαιώματα αλλά προνόμια. Δεν είναι πατριαρχία γιατί όλα αυτά εμφανίστηκαν τον 20ο αιώνα. Δεν υπήρχε περίπτωση π.χ κάποια γυναίκα στην αρχαία Ελλάδα να πάρει την επιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο. Το ότι παίρνουμε το επώνυμο του πατέρα μας δεν ήταν πάντοτε διακοσμητικό. Το λέω αυτό γιατί είναι γνωστή καραμέλα ότι η πατριαρχία βλέπει τις γυναίκες σαν μητέρες και τους δίνει τα παιδιά. Στο δεύτερο σκέλος συμφωνώ απόλυτα. οι γυναίκες κάποια στιγμή κατά το παρελθόν χρειάζονταν προστασία και καλώς κάποια πράγματα θεσμοθετήθηκαν πλέον, ακόμα και στην αναχρονιστική και υποαναπτάκτυκτη για αρκετούς ελλάδα όπου στην ουσία δεν εξαρτάται η επιβίωσή τους από τους συζύγους και πατεράδες , δεν υπάρχει κανένας λόγος για όλα αυτά σε οποιονδήποτε του φέρεσαι λες και είναι μικρό παιδί, είτε είναι γυναίκα, είτε η όποια μειονότητα πολύ απλά δεν τον αντιμετωπίζεις ως ίσο (και δε μιλάμε για αυτονόητα πράγματα όπως η μητρότητα.. ) και όποιος κλαίγεται και "πολεμάει" να τον αντιμετωπίζουν ως παιδί, ο ίδιος δεν σέβεται τον εαυτό του και θέλει να παραμένει "παιδί" που απαιτεί την προστασία Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από logistoulis 5
koulkos Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 16 λεπτά πριν, Salecon είπε Η ερώτηση ήταν σεξιστική. Η ερώτηση ήταν το πολύ αδιάκριτη. Μάθαμε τώρα και κοπανάμε ένα -ισμος σε οτιδήποτε και αν γίνει. Για να υπάρχει σεξισμός πρέπει να υπάρχει πρόθεση μείωσης του άλλου φύλου. Το πότε θα κάνεις παιδί είναι τέτοια ερώτηση δηλαδή; Σεξισμός είναι αν σε ένα τρακάρισμα, γυρίσει ο άνδρας και πει στη γυναίκα, άντε τράβα στην κουζίνα που θέλεις να οδηγείς κιόλας. Σύμφωνα με τη δική σου λογική, αν της πει, νύχτα το πήρες το δίπλωμα, φράση που ένας άντρας έχει πει σε άλλον χιλιάδες φορές, είναι σεξισμός. Χειρότερος από τον σεξιστή είναι αυτός που τα βλέπει όλα σεξιστικά, μονά ζυγά δικά του. Επιτρέπεται να πλησιάσουμε καμιά γυναίκα ή το πέσιμο θεωρείται σεξιστικό; Μήπως λόγω του σεξισμού θα έπρεπε να μας κυνηγάνε οι γυναίκες και όχι το αντίθετο; Μετά όμως πως θα παραπονεθείς πως οι άντρες δεν είναι πλέον κυνηγοί; Θα γυρίσει η φίλη σου και θα πει, άσε φίλη, οι μισοί άντρες πλέον είναι μαμάκηδες και οι άλλοι μισοί gay. Όπα, θα πεταχτώ, ο δόκιμος όρος είναι ομοφυλόφιλοι και έχουν το ίδιο δικαίωμα στον έρωτα και στο κορμί τους όπως και εσύ. Ναι, φυσικά, θα απαντήσεις. Μετά θα βλέπουμε τη eurovision και θα σκάσουν στη σκηνή η κοντσίτα με τη Γαλλίδα τρανς και καθαρά για αισθητικούς λόγους, θα αηδιάζουμε με το μούσι της πρώτης και τη φωνή νταλικέρη της δεύτερης, (σημείωση εδώ πως δεν έχουν όλοι οι νταλικέρηδες τέτοια φωνή άρα είναι στερεότυπο, άρα -ισμός) ενώ είναι ντυμένες πιο ωραία από την παρουσιάστρια. Και θα σκεφτόμαστε από μέσα μας, τι αηδία παρακολουθώ τώρα, αλλά κανείς από τους δυο μας δεν θα μιλάει γιατί θα θεωρηθεί -ισμός. Κάποια στιγμή θα σκάσω όμως και θα σου πω, πωωω ρε συ, δεν μου αρέσει καθόλου όλο αυτό αισθητικά. Και εσύ θα γυρίσεις να μου πεις, μην λες τέτοια, όλοι έχουν δικαίωμα στο μούσι και στη μπάσα φωνή, αυτό είναι -ισμός που κάνεις. Τότε εγώ θα γυρίσω και θα σου πω, δεν μας χέζεις ρε νταλάρα, τράβα να βράσεις κανα αυγό. Και τότε ναι, αυτό, θα είναι σεξισμός. 14 1
Lucifer Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, koulkos είπε καθαρά για αισθητικούς λόγους, θα αηδιάζουμε με το μούσι της πρώτης και τη φωνή νταλικέρη της δεύτερης Η αισθητική διαμορφώνεται από το περιβάλλον μας. Κάποτε οι γιαγιάδες κοιτούσαν τον μαλλιά και τον πάνκη λες και ήταν καλλικάτζαρος, και δεν ήταν επειδή οι γιαγιάδες λιώνανε στους Cypress Hill και κόντραρε η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ τους. Επίσης το ότι και τα δύο παραδείγματά σου είναι αυτά που είναι, παρά τον λογικότατο μανδύα τους, καταλαβαίνεις και εσύ ότι είναι λίγο ακίδα στο μάτι. Θα ήθελα να έχεις παραθέσει και κάτι πιο "αποδεκτό" που σε ΑΗΔΙΑΖΕΙ, τον Πέτρο τον Κωστόπουλο ας πούμε ΕΠΕΙΔΗ είναι σεξιστής, ή τον Αντώνη τον Κανάκη επειδή είναι ο Αντώνης ο Κανάκης. Αλλά η προσπάθεια μετράει και αυτή. 4
vlassish Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Πάντως να ξέρετε οι άντρες, όταν σας ρωτάνε οι θείτσες πότε θα παντρευτείτε κτλ κάποια "καλή κοπέλα" θα έχουν στο νου τους.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 21 minutes ago, Salecon said: Δήθεν αντικειμενικό γιατί ενώ έχεις το μυαλό να καταλήξεις σε μία αντικειμενική θεώρηση, δεν το έχεις για να καταλάβεις το εύκολα εννοούμενο από όσους δεν έχουν την δική σου μεγάλη ικανότητα να είναι αντικειμενικοί. Ενώ ξέρω πως πάλι θα απο...fortistis και θα έχουμε τη γνωστή κατάληξη, ας κάνω για λίγο το(ν) μ...(ανήξερο)!
omega Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 12 λεπτά πριν, vlassish είπε Πάντως να ξέρετε οι άντρες, όταν σας ρωτάνε οι θείτσες πότε θα παντρευτείτε κτλ κάποια "καλή κοπέλα" θα έχουν στο νου τους. Μπα περιεργες και κουτσομπολες ειναι συνηθως. 2
ADHD Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 11 λεπτά πριν, Lucifer είπε ΕΘα ήθελα να έχεις παραθέσει και κάτι πιο "αποδεκτό" που σε ΑΗΔΙΑΖΕΙ, τον Πέτρο τον Κωστόπουλο ας πούμε ΕΠΕΙΔΗ είναι σεξιστής, ή τον Αντώνη τον Κανάκη επειδή είναι ο Αντώνης ο Κανάκης. Αλλά η προσπάθεια μετράει και αυτή. Ξέχασες τον Γρηγόρη τον Αρναούτογλου... 3
Salecon Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Lucifer είπε Κατ' αρχάς να πω ότι με συγκίνησε το -ΟΣ, γέλασα λίγο όπως γελάω με ανέκδοτα για το ολοκαύτωμα. Κατά τα άλλα δε νομίζω να διαφωνούμε στο μηχανισμό αντίληψης, αλλά στο τι κάνεις με την πληροφορία. Θα μιλήσω προσωπικά γιατί τι άλλο μπορώ να κάνω, αλλά εγώ πχ μπορεί να καταλάβω το "αποδεκτό" (εσύ το πες, το 'χω στο quote) και να μη δίνω μία. Δε με νοιάζει αν το "αποδεκτό" εμπίπτει σε κοινωνικές νόρμες, σεξιστικές ευαισθησίες, βαθμούς ιεραρχίας ή τραύματα ομοφοβίας ή ρατσισμού. Εγώ δεν είμαι σεξιστής, δεν είμαι ρατσιστής και δεν είμαι ομοφοβικός. Άνδρες, γυναίκες, LGBTQ, μαύροι, άσπροι, πράσινοι, είναι δίποδα σκατά μέχρι αποδείξεως του εναντίου και χωρίς τίποτα να βαραίνει στην άποψή μου πέρα από τη συμπεριφορά τους. Οπότε ναι, γίνεται να καταλαβαίνεις το "εύκολα εννοούμενο", γίνεται να καταλαβαίνεις το impact που μπορεί να έχουν τα λόγια σου στον άλλο, γιατί αδρανειακά τα ερμηνεύει βάσει των (αρνητικών) βιωμάτων ΤΟΥ, και γίνεται όλα αυτά απλώς να μη σε νοιάζουν. Έχω πλήρη συναίσθηση ότι "δεμενοιάζουν" γιατί εγώ δεν έφαγα ποτέ βία επειδή έτυχε να τικάρω όλα κουτιά των προνομίων, αλλά προσπαθώ να φέρομαι όχι όπως έχουν τα πράγματα αλλά όπως θα έπρεπε να έχουν. Και δεν ξέρω πού τραβάς τη γραμμή του αποδεκτού για κάθε ομάδα/άτομο -υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που δεν ψήνονται να ακούνε περί ανυπαρξίας του θεού. Υπάρχουν βήγκανζ που προσβάλλονται με φώτο αρνιών το πάσχα και μουσουλμάνοι που δεν θέλουν τον μωάμεθ σε καρτούν. Και υπάρχουν και πραγματικά καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες που δεν μπορούνε να ακούνε μια ερώτηση επειδή έχει λερωθεί από αντιλήψεις χιλιετιών αποτυχίας, ενώ η ίδια η ερώτηση δε θα έπρεπε να σημαίνει τίποτα παραπάνω απ' ό,τι σημαίνει. Επίσης γράφω με το φόβο ότι θα ακουστεί από κάπου "mansplaining", παρακαλώ να μου αναγνωριστεί ότι δε με νοιάζει το αποτέλεσμα της κουβέντας. Εδώ είναι προβληματικό αυτό πουτ γράφεται γιατί (πάλι) απορρίπτει το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται κάτι. Πιο σύντομα όμως (και αρκετά εύκολα... γιατί; ) πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Δηλαδή, εάν "δεν σε νοιάζει" τότε τι σε νοιάζει και κάνεις αυτή την κουβέντα για το συκγκεριμένο θέμα; Αποφάσισε πρώτα εάν σε νοιάζει ή όχι, και μετά νομίζω θα είναι πιο βάσιμο να το χρησιμοποιείς ως επιχείρημα. Δηλαδή, ΟΚ το "δεμενοιάζει" αλλά να είναι τέτοιο. Εάν σε νοιάζει όμως, τότε το παραπάνω κείμενο δεν το αποτυπώνει. 16 λεπτά πριν, billdanos είπε Ενώ ξέρω πως πάλι θα απο...fortistis και θα έχουμε τη γνωστή κατάληξη, ας κάνω για λίγο το(ν) μ...(ανήξερο)! Θα ήταν λίγο περίεργο για εσένα να πίστευες ότι με ένοιαζε/νοιάζει εάν τον κάνεις ή όχι. 32 λεπτά πριν, pontez2 είπε Στο θέμα μας, ορισμένες φορές ξεφεύγει απο αρκετούς το "θα κάνετε κανα παιδάκι"? Δεν το θεωρώ κακό. Μπορεί ο άλλος να απαντήσει, όχι δε το έχουμε σκοπό και να το κλείσει το θέμα. Δε χρειάζονται ούτε αγένειες, ούτε υπόννοιες για σεξισμούς ούτε τιποτε. Σε ένα μη πολύ-πολτισμικό περιβάλλον, ναι. Σε ένα περιβάλλον με ανθρώπους από πολλούς πολιτισμούς, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από Salecon
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 4 minutes ago, Salecon said: Θα ήταν λίγο περίεργο για εσένα να πίστευες ότι με ένοιαζε/νοιάζει εάν τον κάνεις ή όχι. Όχι αλλά το κάνει λίγο πιο σαδιστικο-μαζοχιστικό από την πλευρά μου (για να το φέρω και λίγο στα μέτρα του topic)!
Lucifer Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Salecon είπε Εδώ είναι προβληματικό αυτό πουτ γράφεται γιατί (πάλι) απορρίπτει το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται κάτι. Πιο σύντομα όμως (και αρκετά εύκολα... γιατί; ) πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Δηλαδή, εάν "δεν σε νοιάζει" τότε τι σε νοιάζει και κάνεις αυτή την κουβέντα για το συκγκεριμένο θέμα; Αποφάσισε πρώτα εάν σε νοιάζει ή όχι, και μετά νομίζω θα είναι πιο βάσιμο να το χρησιμοποιείς ως επιχείρημα. Οι επιδιώξεις μου, τόσο ταπεινές όσο και ουτοπικές, είναι να αντιλαμβάνεται κανείς τα λεγόμενά μου χωρίς πρόσημο, χωρίς να υποθέτει ένα κίνητρο. Αν ρωτήσω ποτέ κανέναν "ξέρεις αν κάνει στάση Μιχαλακοπούλου;" δε θέλω να μου πει "έχω γκόμενα", θέλω να μου πει "ναι", "όχι" ή "δεν ξέρω". Αν ρωτήσω ποτέ κανέναν "ρε συ με τι σφουγγαρίζεις και μυρίζει έτσι ωραία" δε θέλω να παίξει κάποιο μανιφέστο περί ισότητας, ρωτάω γιατί θέλω να σφουγγαρίσω με το ίδιο καθαριστικό. Αν ρωτήσω κάποια μια συνταγή, κάποιον για κανέναν καλό φαναρτζή ή πώς περνάνε το καρούλι στη ραπτομηχανή, θέλω να πάρω μια νορμάλ απάντηση σε μια νορμάλ ερώτηση αφήνοντας απ' έξω τα γεννητικά μας όργανα και την ιστορική καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. (Όλα real life παραδείγματα εκτός από τη συνταγή, δεν εμπιστεύομαι την ξένη μαγειρική) Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από Lucifer 11
tigergreg Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δυο φορες που με ρωτησαν κοπελες αν θα κανω παιδι τους απαντησα...ΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΕΙΣΑΙ? Οποτε η ερωτηση ειναι 100% σεξιστικη. Περα απο την πλακα η κοινωνια τελευταια παρα υιοθετει ακραιες μαλακιες οπως σεξισμος και σεξουαλικη παρενοχληση με αποτελεσμα να εχουμε πηξει απο μπακουρινες....ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ θαλεγα απο ολες τις πλευρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις