Kostasspil Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 4 minutes ago, *nenya* said: Δεν μου φαίνεται καθόλου αντίστοιχη με το 'Τί μαγείρεψες σήμερα;' Δε θεωρεις οτι θα μπορουσα δλδ να σε ρωταω υποτιμητικα; Δεν συγκρινω τις ερωτησεις, αλλα θεωρω λαθος να υποθετεις οτι κρυβεται καποιο σεξιστικο υπονοουμενο. Ετσι κι αλλιως, δε χρειαζεται να ειναι οι ερωτησεις αντιστοιχες. Υπονοουμενα μπορει να κρυβονται σε οποιαδηποτε ερωτηση. Κουβεντα να γινεται βεβαια, μιας και δεν ξερουμε καθολου το context 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Επίσης να βάλουμε στα υπ' όψιν και την περίπτωση κάποια γυναίκα να θέλει να κάνει παιδάκι αλλά να μην μπορεί και να το κρύβει. Πιστεύω αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να της δημιουργούν μεγαλύτερο ψυχολογικό βάρος
primeragt Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Το context παντως συμφωνα με τον ts ηταν οτι στο γευμα η κουβεντα πηγε περι παιδιων κλπ και επεσε αυτη η κουβεντα στο τραπεζι. Υπο αυτο το πρισμα δεν την θεωρω ακυρη. Αν ηταν στο ξεκαρφωτο θα ηταν οχι απλα ακυρη αλλα περα απο το οριο του παρεξηγησιμου. 1
Kostasspil Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 34 minutes ago, Snoob said: Σε δικό μου άνθρωπο, με το που γυρίζουν από το ταξίδι του μέλιτος, ο άντρας λέει της γυναίκας πως δεν θέλει να κάνει παιδιά. Θα του χαλάσει την καριέρα, δεν κάνει για πατέρας κτλ. Σοκ. Το έμαθα μετά από χρόνια, αφού είχαν χωρίσει. Σκεφτόμουν πως κι εγώ δεν το είχα συζητήσει με τη γυναίκα μου, το θεωρούσα δεδομένο ότι θα κάναμε παιδιά Μου κανει εντυπωση που δεν ειχε γινει ποτε κουβεντα γι αυτο το θεμα 1
*nenya* Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Πάντως για σεξισμό δεν έχω μιλήσει, μήπως μπερδεύεις το μήνυμά μου με μηνύματα άλλων; Εμένα θα με ενοχλούσε γιατί είναι προσωπική ερώτηση που δεν αρμόζει σε συνομιλίες με συναδέλφους. That's all. Καθένας κρίνει ο ίδιος τί θα ρωτήσει και πότε....αλλά να είναι προετοιμασμένος να λάβει και απαντήσεις που ίσως να μην του αρέσουν. 1
kallair Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, *nenya* είπε Πάντως για σεξισμό δεν έχω μιλήσει, μήπως μπερδεύεις το μήνυμά μου με μηνύματα άλλων; Εμένα θα με ενοχλούσε γιατί είναι προσωπική ερώτηση που δεν αρμόζει σε συνομιλίες με συναδέλφους. That's all. Καθένας κρίνει ο ίδιος τί θα ρωτήσει και πότε....αλλά να είναι προετοιμασμένος να λάβει και απαντήσεις που ίσως να μην του αρέσουν. Oπως λεει και ο μετρ, "προσωπικα ζητηματα, συζητηση κομμενη". 1
ADHD Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Καπως άκομψο για γευμα μεταξυ εργαζομενων αυτα ας λεγονται προσωπικα με καποιον που εχεις μεγαλη οικειότητα αλλα μεχρι εκεί, παντως δεν εχει να κανει με το φυλλο και στους αντρες απο μια ηλικία και μετα γίνονται αντίστοιχα τέτοιες ερωτήσεις. Είναι σχεδον το ίδιο με το να του έλεγε αυτή "Άντε πότε θα βρεις καμιά γυναίκα να νοικοκυρευτεις" ή "Εσύ πότε θα παντρευτείς επιτέλους?" Συμπέρασμα για εμένα: ενοχλητικό, άκομψο, out of place, σεξιστικό μάλλον όχι. 5
LongTom Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, censOred είπε Λοιπόν είναι ένα θέμα, που με απασχολεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με σεξιστικές προτάσεις ή κινήσεις που ενώ με μια πρώτη ματιά δεν θα τις χαρακτήριζα έτσι δυσκολεύομαι επί της ουσίας να διαχωρίσω πότε μια πρόταση αρχίζει και υποδηλώνει σεξιστικά χαρακτηριστικά. Το δέχομαι ότι μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία με σεξιστικη διάθεση και από τις δύο πλευρές των φύλων αλλά επειδή δεν θέλω να έχω οποιαδήποτε σεξιστικη συμπεριφορά γιατί θεωρώ προσωπικη πρόοδο το θέμα αυτό θέλω να ρωτήσω. Διάβασα σε ένα άρθρο το οποίο απευθύνεται σε γυναικείο κοινό ως επί το πλείστον την αφήγηση ενός γεγονότος που εκ πρώτης όψεως δεν θα το χαρακτήριζα ως σεξιστικό. Σε γεύμα μεταξύ εργαζομένων σε εταιρία υπήρχαν 2 Έλληνες μια γυναίκα και ένας άντρας σε ανώτερο σημείο στην ιεραρχία. Σε κάποια στιγμή που η κουβέντα πήγε σχετικά με μωρά οικογένεια ο Έλληνας ρώτησε την Ελληνίδα στα αγγλικά '' εσύ θα κάνεις κανένα παιδάκι?? '' η αντίδραση της Ελληνίδας ήταν να διατηρήσει την ψυχραιμία της (εδώ δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ήταν ερώτηση που θα μπορούσε να βγάλει κάποιον έξω από τα νερά του) και του την πέσανε και οι υπόλοιποι στο τραπέζι αγγλικής ενότητας. Δεν το καταλαβαίνω μιας και γω μπορεί να ρωτούσα τον θείο μου που δεν έχει παιδιά κάτι αντίστοιχο εσύ πότε θα κάνεις κανένα παιδάκι? Δεν το αντιλαμβάνομαι δηλαδή σαν σεξιστικη δήλωση αλλά περισσότερο κατάλοιπο της αντίληψης ότι είθισται να κάνεις οικογένεια και παιδάκια σε κάποια φάση αν το θες φυσικά. Είναι αδιάκριτη ερώτηση? Θα ήθελα feedback από όσους γίνεται περισσότερο. Μέγας Ιεροεξεταστής του γνήσιου ΕΛ Καραμπαμπισμού ο τύπος. Αν είναι δυνατόν σε επίσημο επαγγελματικό γεύμα να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις σαν να είσαι η κουτσομπόλα κυρά Κατίνα της γειτονιάς... Έλεος. | Εσύ ρωτάς τον θείο σου δίχως πρόβλημα επειδή είναι ο ..θείος, όχι τυχαίος συνάδελφος σε επαγγελματικό τραπέζι.
suffocater Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Πέρα απ την αδιαμφισβήτητη αδιακρισία,έχει σημασία η οικειότητα ,ο τρόπος και λοιπές περιστασιακές συνθήκες. Πχ,αν στο τραπέζι υπάρχουν 4 άντρες και 1 γυναίκα και ρωτήσουν μόνο την γυναίκα αν θα κάνει παιδιά ή θα την βγάλει solo,μπορείς να τεκμηριώσεις πιο εύκολα για υποβόσκουσα αντίληψη οτι αυτός είναι ο ρόλος της.
Glikos Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Στην σημερινή κοινωνία ακόμα και να κατουρήσεις χωρίς να τινάξεις το π0υλί σου είναι offensive. 2 1
james01gr Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 σεξισμός δεν είναι αλλά είναι λανθάνουσα γαϊδουριά του συνομιλητή. σε γεύμα εργασίας δεν είχαν κάτι άλλο να συζητήσουν αλλά μόνο πότε θα τεκνοποιήσουν; δηλαδή εάν του κοπάναγε αυτή κανένα αμίμητο ''εσύ ακόμη κερατώνεις την γυναίκα σου;'' ακόμη και εάν ήταν ψέμα. που θα έτρεχε να κρυφτεί; σε επαγγελματικά γεύματα, ακόμη παραπάνω εάν ήταν με ξένους, δεν συζητάς κάτι τέτοιο. εξαιρούνται οι περιπτώσεις που έχεις επαφή με τον άλλο για μεγάλο χρονικό διάστημα. είμαι 11 χρόνια στην εταιρεία και γνωρίζω πολλούς συνεργάτες από το εξωτερικό για χρόνια. δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε για φαγητό, όταν έρθουν Ελλάδα ή όταν πάω εξωτερικό, που να μην μιλάμε για προσωπικά.
bluesattack Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Εδω που τα λεμε και το ''τι κανεις '' '' που βρισκεσαι αυτον τον καιρο'' μια νοικοκυραιικη σαχλαμαρα και μιση ειναι .Ο αλλος μπορει να ειναι ανεργος , τον ρωτας αν εχει ορεξη να απολογηθει ? Ενα '' τι λεει '' ειναι αρκετο.Καλα απανταει ο αλλος και τελειωσε το θεμα. 1
Salecon Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 1) Τόσα χρόνια πατριαρχίας και έντονου σεξισμού, οδηγούν εύκολα στο ύπονοούμενο. Όσοι προσποιούνται ότι δεν το αντιλαμβάνονται, είναι επειδή τους συμφέρει/αρέσει. Τυπική συμπεριφορά σε τριτοκοσμικές ή/και αναπτυσσόμενες ή/και θεοκρατικές χώρες (π.χ. Ιράν, Ελλάδα, Σ. Αραβία). 2) Φυσικά και την ερώτηση την κάνεις σε άντρα, αλλά τόσες χιλιετίες δεν καταπιέζονταν τα αρσενικά. 3) Το θέμα δεν είναι η αδιακρισία αλλά ο σεξισμός. Το να ασχολείται κανείς με την αδιακρισία δίνει άλλοθι στο σεξιστικό μέρος. 4) Το πρόβλημα που φαίνεται είναι ότι μερικοί υιθοετούν μία δήθεν αντικειμενική στάση (π.χ. "την ίδια ερώτηση την κάνεις σε αρσενικό" ), σφυρίζοντας αδιάφορα για το ότι η ίδια ερώτηση έχει διαφορετική σημασία σε γυναίκες λόγω της ιστορία τόσων χιλιετιών. Και το κάνουν αυτό συνήθως για να δικαιολογήσουν την σεξιστική τους στάση. Και το "θα πλύνεις κανένα πιάτο" το λες σε αρσενικό. Έχει όμως άλλη σημασία εάν ειπωθεί σε θηλυκό. 2 5
tz3s Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Salecon είπε 1) Τόσα χρόνια πατριαρχίας και έντονου σεξισμού, οδηγούν εύκολα στο ύπονοούμενο. Όσοι προσποιούνται ότι δεν το αντιλαμβάνονται, είναι επειδή τους συμφέρει/αρέσει. Τυπική συμπεριφορά σε τριτοκοσμικές ή/και αναπτυσσόμενες ή/και θεοκρατικές χώρες (π.χ. Ιράν, Ελλάδα, Σ. Αραβία). 2) Φυσικά και την ερώτηση την κάνεις σε άντρα, αλλά τόσες χιλιετίες δεν καταπιέζονταν τα αρσενικά. 3) Το θέμα δεν είναι η αδιακρισία αλλά ο σεξισμός. Το να ασχολείται κανείς με την αδιακρισία δίνει άλλοθι στο σεξιστικό μέρος. 4) Το πρόβλημα που φαίνεται είναι ότι μερικοί υιθοετούν μία δήθεν αντικειμενική στάση (π.χ. "την ίδια ερώτηση την κάνεις σε αρσενικό" ), σφυρίζοντας αδιάφορα για το ότι η ίδια ερώτηση έχει διαφορετική σημασία σε γυναίκες λόγω της ιστορία τόσων χιλιετιών. Και το κάνουν αυτό συνήθως για να δικαιολογήσουν την σεξιστική τους στάση. Δηλαδη απαγορευεται να ρωτησουμε κατι την γυναικα.... και το ιδιο αν το ρωτησεις τον αντρα δεν υπαρχει θεμα? Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από tz3s
Salecon Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Υ.Γ. Μετρήστε τον σεξισμός σας αναλόγως το πως απαντήσατε μέσα στο κεφάλι σας στην ερώτηση: "Θα πλύνεις κανένα πιάτο;".
Προτεινόμενες αναρτήσεις