Moderators Malthador Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, babality said: απο αυτα που σου λεω εδω και 3-4 posts απαντας επιλεκτικα. Νόμιζα ότι σε κάλυψα σε όλα με την απάντησή μου. Οκ τότε: 28 minutes ago, babality said: οι παπαδες ξερουν οτι ζουν σε κοινωνια απο προβατα ή οχι? Δεν το ξέρω, μπορεί να το ξέρουν, μπορεί και να μην το ξέρουν. Έχει κάποια σημασία για την κουβέντα μας; 28 minutes ago, babality said: εχουν λοιπον ευθυνη ή οχι? Σε ποιό πράγμα να έχουν ευθύνη; Στο να έχουν μια «άποψη»; Ναι, έχουν. Στο ότι η «άποψη» μπορεί να παρακινήσει κάποιον άλλο σε πράξεις βίας, όχι δεν έχουν. 28 minutes ago, babality said: οποτε να εγκλειστουν ολοι οι πιστοι? Αν με ρωτάς προσωπικά, ναι η πεποίθηση ότι οι νεκροί μπορεί να αναστηθούν είναι αρκετός λόγος εγκλεισμού. Σε τι άλλο θες να σου απαντήσω; Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από Malthador 1
babality Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 22 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν το ξέρω, μπορεί να το ξέρουν, μπορεί και να μην το ξέρουν. Έχει κάποια σημασία για την κουβέντα μας; Σε ποιό πράγμα να έχουν ευθύνη; Στο να έχουν μια «άποψη»; Ναι, έχουν. Στο ότι η «άποψη» μπορεί να παρακινήσει κάποιον άλλο σε πράξεις βίας, όχι δεν έχουν. με καλυψες 1
tsioulak Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 6 ώρες πριν, cabdik είπε Ρε παιδια.. .μια μονο απορια εχω....!!! για ολα τα αλλα που λετε σορρυ αλλα καρφι δε μου καιγεται..........!!! υπαρχει τετοιος ορος ..., "Λανθανων Σεξισμος"...? τι ακριβως σημαινει? σπαω το κεφαλι μου................................. Η λέξη λανθανων εχει διπλη εννοια, μπορεί να σημαινει "κανει λαθος" και μπορει επισης να σημαινει κατι που δεν γινεται αντιληπτο αμεσως, ειναι κρυμμενο κτλ. Προφανως μια φεμινιστρια (στο περιεχομενου της αρχικης αναρτησης) δεν υπαρχει περιπτωση να εννοουσε σεξισμο που κανει λαθος (και ας πουμε δεν ειναι σεξισμος), οποτε (προφανως) αναφερεται σε σεξισμο που δεν γινεται αντιληπτος αμεσως.
jmirko15 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Εγώ πάλι χαίρομαι που γίνεται αυτός ο διάλογος (άμα αγνοήσουμε κάποιους θυγμένους που μιλάν για "alt-right" και φαντάσματα). 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Η ερώτηση "αν θα κάνεις ή θα κάνεις ποτέ κανένα παιδί" είναι αδιάκριτη και καλό είναι να αποφεύγεται σε συναδέλφους, μπορεί να γίνει σε γυναίκα αλλά μπορεί και σε άντρα που είναι παντρεμένος και δεν έχει αποκτήσει ακόμα παιδί με την σύζηγό του. Δεν ξέρω αν αποτελεί σεξισμό, πιθανόν αν γίνει σε γυναίκα να το θεωρήσουν ορισμένοι εύθηκτοι σε τέτοια θέματα ως σεξισμό. Η σωστή ερώτηση που θα μπορούσες να κάνεις σε παντρεμένο/παντρεμένη είναι αν έχουνε παιδιά και οχι "πότε θα κάνετε παιδιά, αν θα κάνουν ποτέ παιδιά" κοκ. Στην πρώτη περίπτωση εκφράζουμε το ενδιαφέρον μας αν ο άλλος έχει παιδί, ενώ στην δεύτερη εκφράζουμε την γνώμη μας οτι αν δεν έχουνε κάνει πρέπει να κάνουν. Συνήθως όταν γίνονται τέτοιες ερωτήσεις σαν την δεύτερη περίπτωση εδώ στην Ελλάδα, με μεγάλη πιθανότητα θα ακολουθήσει το κλασσικό συντηρητικό - κατινίστικο κύρηγμα από τον ερωτόμενο "γιατί δεν θέλετε να κάνετε παιδί; Κάντε παιδί όσο είναι καιρός; Και άλλοι έχουν προβλήματα. Μην περιμένετε πότε θα αποκτήσετε χρήματα. Στην Αφρική πεινάνε κάνοντας 4-5 παιδιά και εδώ εμείς ούτε ένα. Και εγώ έχω τρια παιδιά τα πέρασαν και άλλοι" και μπλα μπλα μπλα. Παιδί θα κάνουμε αν και όποτε μας γουστάρει και δεν θα δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν. 2
XPHSTOS_ Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία υπερβολικά εύθικτη και βιαστική στο να κρίνει! Όλοι θέλουν να κρίνουν τους πάντες. Όλοι θέλουν να είναι εκεί για να υποδείξουν/"ανακαλύψουν" μια ακόμη συμπεριφορά που είναι σεξιστική, ρατσιστική κλπ. Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που είναι μη πρέπουσες και τελειώνει εκεί το θέμα. Απλά δεν είναι πρέπων ή η κατάλληλη στιγμή να ρωτήσεις κάποιον πότε θα γίνει γονιός, ειδικά μπροστά σε κόσμο. Όχι γιατί ήταν εργασιακό γεύμα... γιατί απλά δεν πρέπει! Εδώ η ίδια σου η οικογένεια σου κάνει αυτή την ερώτηση στο οικογενειακό τραπέζι και σε φέρνει σε δύσκολη θέση... πόσο μάλλον μπροστά σε ένα μάτσο κόσμο "άγνωστο"!
babs8 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 "σεξισμος" ειναι λεξη μοντερνα, την χρησιμοποιει και την εμαθε τωρα τα τελευταια χρονια ο κοσμος στην ψηφιακη εποχη και των social media με τις υπολοιπες (ρατσισμος, φεμινισμος και τα γνωστα) οπου προσβληθει ή νιωσει ασχημα καποιος το παει στο ακρο, αν μια γυναικα νιωσει ασχημα θα το χαρακτηρισει σεξισμο παρολου που ο σεξισμος δεν εχει καμια σχεση. ειναι ακομα φρεσκα ολα αυτα που ερχοντε απο το εξωτερικο και θα παρει μερικα χρονια μεχρι να καθιερωθει αυτο το συστημα μοντερνου φασισμου. 2 3 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 εδώ τι έχουμε? hate speech η κάτι άλλο? Μπαίνεις στη βουλή και μετά λες μια συγνώμη και τέλος?
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 48 minutes ago, Xacti said: εδώ τι έχουμε? hate speech η κάτι άλλο? Μπαίνεις στη βουλή και μετά λες μια συγνώμη και τέλος? Δεν είναι hate speech αυτό. noun noun: hate speech abusive or threatening speech or writing that expresses prejudice against a particular group, especially on the basis of race, religion, or sexual orientation. Hate speech είναι όταν στρέφεσαι («στρέφεσαι» με την έννοια «παρακινείς») εναντίον ομάδας ανθρώπων, όχι όταν απλά βρίζεις συγκεκριμένα άτομα. Και καλό θα ήταν να αφαιρέσεις το βίντεο γιατί παραπέμπει σε πολιτική κουβέντα. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2019 από Malthador 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, Malthador είπε Και καλό θα ήταν να αφαιρέσεις το βίντεο γιατί παραπέμπει σε πολιτική κουβέντα. Eπίσης καλό θα ήταν να αφαιρεθούν και όλα τα προηγούμενα ποστ που παραπέμπουν σε πολιτική κουβέντα
possiz Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Που είναι το σεξιστικό? Έλεος. Αδιάκριτο ίσως, σεξιστικό με τίποτα. 2
l337 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Εκτός από αδιακρισία είναι και σεξισμός. Αρχικά σεξισμός είναι η προκατάληψη ή διάκριση σχετικά με το φύλο ενός ατόμου. Στις συντηρητικές και πατριαρχικές κοινωνίες, όπως συμβαίνει και στο απέραντο χωριό που ονομάζεται Ελλάδα υπάρχουν στερεότυπα και προκαταλήψεις. Περισσότερα δε για τις γυναίκες. Από παιδιά μαθαίνουμε τι πρέπει να έχουμε επιτύχει σε διάφορες ηλικίες και ό,τι παρεκκλίνει από το συνηθισμένο μας φορτώνουν την ενοχή να δώσουμε εξηγήσεις. Και έτσι μεγαλώνοντας εμείς, εκείνοι μαθαίνουν να το απαιτούν. Απαιτούν εξηγήσεις από μια γυναίκα που αν και ενήλικη δεν έχει σχέση, από μια άλλη γυναίκα που δεν παντρεύεται αν και σε σχέση, από μια άλλη γυναίκα που δεν κάνει παιδί αν και παντρεμένη, από μια παντρεμένη γυναίκα με παιδί να κάνει και άλλο παιδί (εγγονάκι ντε..) και ούτω καθεξής. Έτσι η γυναίκα μοιάζει κάθε φορά να δικαιολογεί τα κουτάκια που επέλεξε να μην τικάρει. Τα δικά της κουτάκια, επαναλαμβάνω. Οι άντρες δεν νιώθουν τέτοιου είδους πίεση (σίγουρα όχι στον ίδιο βαθμό) και έτσι συντηρείται όλο το πατριαρχικό παραμύθι. Ενδιαφέρον φυσικά ότι στο παράδειγμα του TS, ρωτήσανε την γυναίκα -και μόνο- και κανέναν άλλον (άντρα), κάτι που επιβεβαιώνει και όσα έγραψα παραπάνω. Είμαι σίγουρος πως κάποιοι δεν θα καταλάβουν. Είμαι αρκετά μεγάλος για να έχω δει στην καθημερινότητα μου ότι η πατριαρχία μια χαρά κάνει την δουλειά της και πάει ακόμη από γενιά σε γενιά. Δυστυχώς, όπως είπα και παραπάνω, είμαστε ένα απέραντο χωριό. 3
babs8 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 39 λεπτά πριν, l337 είπε Εκτός από αδιακρισία είναι και σεξισμός. Αρχικά σεξισμός είναι η προκατάληψη ή διάκριση σχετικά με το φύλο ενός ατόμου. Στις συντηρητικές και πατριαρχικές κοινωνίες, όπως συμβαίνει και στο απέραντο χωριό που ονομάζεται Ελλάδα υπάρχουν στερεότυπα και προκαταλήψεις. Περισσότερα δε για τις γυναίκες. Από παιδιά μαθαίνουμε τι πρέπει να έχουμε επιτύχει σε διάφορες ηλικίες και ό,τι παρεκκλίνει από το συνηθισμένο μας φορτώνουν την ενοχή να δώσουμε εξηγήσεις. Και έτσι μεγαλώνοντας εμείς, εκείνοι μαθαίνουν να το απαιτούν. Απαιτούν εξηγήσεις από μια γυναίκα που αν και ενήλικη δεν έχει σχέση, από μια άλλη γυναίκα που δεν παντρεύεται αν και σε σχέση, από μια άλλη γυναίκα που δεν κάνει παιδί αν και παντρεμένη, από μια παντρεμένη γυναίκα με παιδί να κάνει και άλλο παιδί (εγγονάκι ντε..) και ούτω καθεξής. Έτσι η γυναίκα μοιάζει κάθε φορά να δικαιολογεί τα κουτάκια που επέλεξε να μην τικάρει. Τα δικά της κουτάκια, επαναλαμβάνω. Οι άντρες δεν νιώθουν τέτοιου είδους πίεση (σίγουρα όχι στον ίδιο βαθμό) και έτσι συντηρείται όλο το πατριαρχικό παραμύθι. Ενδιαφέρον φυσικά ότι στο παράδειγμα του TS, ρωτήσανε την γυναίκα -και μόνο- και κανέναν άλλον (άντρα), κάτι που επιβεβαιώνει και όσα έγραψα παραπάνω. Είμαι σίγουρος πως κάποιοι δεν θα καταλάβουν. Είμαι αρκετά μεγάλος για να έχω δει στην καθημερινότητα μου ότι η πατριαρχία μια χαρά κάνει την δουλειά της και πάει ακόμη από γενιά σε γενιά. Δυστυχώς, όπως είπα και παραπάνω, είμαστε ένα απέραντο χωριό. εισαι μεγαλος οκ... παμε στα απλα : πως εβγαλες 15 σειρες συμπερασμα και κουραστηκες να γραφεις, μονο απο το οτι στο συγκεκριμενο περιστατικο ρωτηθηκε μια γυναικα? πως βγαζεις τετοιο συμπερασμα λες και τετοιες ερωτησεις δεν γινοντε σε αντρες και γυναικες σε ολο τον κοσμο? και τελος ΔΕΝ ειναι σεξισμος, ο σεξισμος ειναι η διακριση των 2 φυλων. Καμια φορα οταν γυρναω στο σοι μου, με ρωτανε διαφορες θειες "αντε ποτε θα βρεις μια", "αντε ποτε θα παντρευτεις", "αντε και στα δικα σου" κλπ. Πω πω πολυ σεξισμος επεσε, ενιωσα μειονεκτικα σε σχεση με τις γυναικες 😢 (οπως και η γυναικα για τους αντρες στο περιστατικο) Πετας και ενα "Ειμαι σιγουρος οτι πολλοι δεν θα καταλαβουν" και ξεμπερδεψες? 😂 ρε μαγκες πλακα κανετε? 1 1
l337 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, babs8 είπε εισαι μεγαλος οκ... παμε στα απλα : πως εβγαλες 15 σειρες συμπερασμα και κουραστηκες να γραφεις, μονο απο το οτι στο συγκεκριμενο περιστατικο ρωτηθηκε μια γυναικα? πως βγαζεις τετοιο συμπερασμα λες και τετοιες ερωτησεις δεν γινοντε σε αντρες και γυναικες σε ολο τον κοσμο? και τελος ΔΕΝ ειναι σεξισμος, ο σεξισμος ειναι η διακριση των 2 φυλων. Καμια φορα οταν γυρναω στο σοι μου, με ρωτανε διαφορες θειες "αντε ποτε θα βρεις μια", "αντε ποτε θα παντρευτεις", "αντε και στα δικα σου" κλπ. Πω πω πολυ σεξισμος επεσε, ενιωσα μειονεκτικα σε σχεση με τις γυναικες 😢 (οπως και η γυναικα για τους αντρες στο περιστατικο) Πετας και ενα "Ειμαι σιγουρος οτι πολλοι δεν θα καταλαβουν" και ξεμπερδεψες? 😂 ρε μαγκες πλακα κανετε? Όταν ήσουν μικρός μήπως σου φοράγανε φουστάνι, σε βάζανε να στριφογυρίσεις για να σου πούνε πόσο όμορφη είσαι; Αδυνατείς να καταλάβεις γιατί η προυπόθεση είναι να το θέλεις πρώτα. Μετά πετάς και το "μάγκες" και τον δεύτερο πληθυντικό, λες και είμαι το φιλαράκι σου, και καταλαβαίνω οτι απλά χάνω τον χρόνο μου μαζί σου.
gr1goris Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 μπλα μπλα μπλα 17 σελιδες με μπλα μπλα αν ηταν κανα σοβαρο θεμα θα ειχε κλειδωθη στα 3 ποστ τελως παντων γιατι δεν του εκανε μυνηση για σεξουαλικη παρενοχληση που ειναι και στην μοδα 😄
Προτεινόμενες αναρτήσεις