Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά, εάν κάποιος πει/γράψει/σκεφτεί οτιδήποτε μπορεί να θίξει θέματα που άπτονται της πολιτικής ορθότητας, τότε καταλήγει στον Καιάδα ως φασίστας – ρατσιστής και πολλά σε –ιστής.
Εάν πάλι κάποιος πει/γράψει/σκεφτεί οτιδήποτε μπορεί να είναι υπέρ της θρησκείας, του έθνους, της πατρίδας και των χρηστών ηθών και εθίμων τότε πάλι καταλήγει στον Καιάδα ως φασίστας – ρατσιστής και πολλά σε –ιστής.

Win-win για τους SJW

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, primeragt said:

Οχι βεβαια. Δεν ειπα αυτο.

Δεν είπα ότι το είπες, αρχικά τον ikaguga σχολίασα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Φυσικά και πρέπει να έχει όριο. 

Δεν σατυρίζεις τον πόνο του άλλου πχ. Δε σατιριζεις την αναπηρία του. Δεν μπαίνεις στα προσωπικά δεδομένα του. 

η όποια καλλιτεχνική έκφραση δεν πρέπει να περιορίζεται, πάρτο και όταν γινόταν από την ανάποδη , από πιο σκοταδιστικές καταστάσεις.. 

ποιος σου λέει εσένα ότι βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή στη σωστή πλευρά της ιστορίας (επειδή πιθανώς ακολουθείς τον σύγχρονο συντηρητισμό ) , ώστε να έχεις την απαίτηση και το δικαίωμα να περιορίζεις την όποια καλλιτεχνική έκφραση; έχεις κάποιο αλάθητο σαν τον πάπα; 

καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για πολλούς να αντιληφθούν ότι κάνουν όλα αυτά τα οποία θεωρητικά κατακρίνουν, αλλά ειλικρινά δεν τους παρεξηγώ.. είναι οι άνθρωποι που κάνουν αυτό που κάθε εποχή ορίζεται να κάνει η μάζα.. που στη γερμανία του χίτλερ θα ήταν ναζί, στη ρωσία του στάλιν σοβιετικοί μέχρι το κόκαλο και στη σημερινή κοινωνία πολιτικά ορθοί..

αν διαφωνείς με κάτι προσπάθησε να το αντικρούσεις, όχι να το φιμώσεις 

κάτι σωκράτηδες κτλ επειδή κατέκριναν τα κακά της δημοκρατίας θανατώθηκαν, επειδή δεν άρεσαν αυτά που έλεγε στους πολλούς που είχαν το δίκιο της μάζας.. 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pontez2 είπε

Κιόμως το hate speech αυτό ακριβως κάνει. Υποκινεί τη βία.Άρα τα λόγια γίνονται πράξη, όχι από αυτον που τα είπε, αλλά απο αυτους που θα δεχτούν τις συγκεκριμένες απόψεις.

Ναι σωστα αλλα πιος εχει το βαρος των πραξεων? Αυτος που τις κανει. Και σωστα να τους πιασουν και να τους επιβληθουν κυρωσεις. Αυτος που μιλαει αν δεν λεει ξεκαθαρα για πραξεις βιας δεν φερει ευθυνη αν ο αλλος ειναι αουγκανος και κανει οτι του κατεβει. Με αυτο που λες απειρα πραγματα θα μπορουσαν να εμπεσουν στην κατηγορια που λες και θα πρεπει να καταργηθουν που δεν ειναι λογια ή ιδεες αλλα πχ ταινειες,βιντεοπαιχνιδια, κομικ, βιβλια κλπ κλπ. Δεν γινεται. Τα λογια και οι ιδεες δεν θα πρεπει να επιφερουν επουδενει κατηγοριες ΕΚΤΩΣ και αν αναφερονται ρητα και καλουνε για κακοβουλες πραξεις.Γιατι πχ ενας Αμβροσιος ειναι πχ ομοφοβικος και καλει σε πραξεις (αρα κανει ρητορικη μισους) αλλα ενας στον αντιποδα φιλοζωως που καλει να ελευθεροσουνε τα ζωα απο τον ζωολογικο κηπο οχι (αλλα παρολα αυτα κανουν την ιδια ακριβως πραξη, καλουν σε πραξεις).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, primeragt είπε

Αυτος που μιλαει αν δεν λεει ξεκαθαρα για πραξεις βιας δεν φερει ευθυνη αν ο αλλος ειναι αουγκανος και κανει οτι του κατεβει

Αυτός που τα λέει, το κάνει με σκοπό να επηρεάσει κόσμο.

Οταν ανεβαίνεις σε ένα βήμα (ειτε κανονικό, είτε διαδικτιακό), γνωρίζεις οτι απο κάτω σε ακουει κόσμος και ο σκοπός σου ειναι να επιρεάσεις αυτο το κόσμο ανάλογα με τα πιστεύω σου.

Οπότε αυτό που θα πεις, γνωρίζεις οτι αν το υιοθετήσει ακόμα και ένας, έχεις ευθυνη!

3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ποιος σου λέει εσένα ότι βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή στη σωστή πλευρά της ιστορίας (επειδή πιθανώς ακολουθείς τον σύγχρονο συντηρητισμό ) , ώστε να έχεις την απαίτηση και το δικαίωμα να περιορίζεις την όποια καλλιτεχνική έκφραση; έχεις κάποιο αλάθητο σαν τον πάπα; 

Κρίνουμε βάση της εποχής μας και βάση του τι έχουμε δει να γινεται στο παρελθόν. 

Το hate speech οδήγησε σε 2 παγκοσμίους πολέμους, σε ρατσισμό, σε γεννοκτονίες. Ακόμα και τωρα.

Η όποια καλλιτεχνική έκφραση λοιπόν που προσβάλει συγκεκριμένη ομάδα ανθρωπων, είναι κατακριταία και απαράδεκτη. Αν θες να εισαι καλλιτέχνης και να ξεχωρίζεις βρες τον τρόπο να αναδειχθείς με το το ταλέντο σου και χωρις να προσβάλεις κανέναν. 

Αν πας σε ένα 5χρονο και του πεις "αυτος ειναι μλκας", θα αρχισει και θα γελάει. Η χυδαιολογία του φαίνεται αστεία. Το να το κάνεις το παιδάκι να γελάσει όμως μέσα απο τη τέχνη, δεν ειναι τόσο ευκολο. Πόσο μάλλον τον ενήλικα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Κιόμως το hate speech αυτό ακριβως κάνει. Υποκινεί τη βία.Άρα τα λόγια γίνονται πράξη, όχι από αυτον που τα είπε, αλλά απο αυτους που θα δεχτούν τις συγκεκριμένες απόψεις.

Ναι ε; Πως ακριβώς υποκινεί την βία; Με την φαντασία τους; Γιατί με αυτήν την λογική -όλα- (όλα όμως) υποκινούν την βία. Θα σου φέρω ως παράδειγμα μια σαχλή κωμωδία που δεν θυμάμαι ποια είναι αλλά η σκηνή το θυμάμαι ότι ήταν ένας τύπος που λέει στον διπλανό του "πωωω ρε φίλε έχω μια φαγούρα εδώ στον αγκώνα μου" και βλέπεις ο άλλος του σκάει δυο μπουκέτα και τον σωριάζει οπότε τον ρωτάει ο σωριασμένος "τι κάνεις ρε φίλε; Τρελός είσαι;" και του απαντάει ο επιτιθέμενος "μα μου είπες ότι έχεις φαγούρα στον αγκώνα, εγώ αυτό το παίρνω ότι θες να παίξουμε ξύλο". 

10 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Διότι όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, το μονο που μπορεις να κάνεις αν εισαι αμορφωτος και απαιδευτος, ειναι να προσβάλεις τον άλλο.

Δεν μπορείς να προσβάλλεις κανέναν. Αν εσένα ο σκοπός σου ήταν να προσβάλλεις και ο άλλος το προσπέρασε σαν Neo τις σφαίρες από το Matrix τότε δεν έκανες τίποτα. Και το αντίθετο, αν κάποιος σε προσβάλλει και εσύ απλά γελάς τότε δεν υπάρχει καμία προσβολή προς το πρόσωπο σου. Offense is only taken, never given που λένε και στας Αγγλίας.

13 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Φυσικά και πρέπει να έχει όριο. 

Δεν σατυρίζεις τον πόνο του άλλου πχ. Δε σατιριζεις την αναπηρία του. Δεν μπαίνεις στα προσωπικά δεδομένα του. 

Μια χαρά μπορείς να τα κάνεις αρκεί να μην αναφέρεσαι σε πολύ συγκεκριμένο άτομο με πολύ συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα. Δεν μπορώ να κάνω πλάκα με τον "σακάτη" που έλεγε ο γελοίος Λαζόπουλος στην προπαγάνδα του όμως μπορώ να κάνω πλάκα με την αναπηρία γενικότερα ή οτιδήποτε άλλο ευαίσθητο θέμα. Βλέπε George Carlin που έπιανε μπόλικα ευαίσθητα θέματα και μια χαρά τα κατάφερνε.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Το hate speech οδήγησε σε 2 παγκοσμίους πολέμους, σε ρατσισμό, σε γεννοκτονίες. Ακόμα και τωρα.

οι πόλεμοι και οι γεννοκτονίες γίνονται καθαρά και μόνο για οικονομικούς λόγους, οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούνται είναι χαζομάρες για να αποπροσανατολίζονται οι μάζες 

και όπως και να χει, η ελευθερία της σκέψης είναι πιο σημαντική από όσα εκατομμύρια ζωές και να μου μετρήσεις

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Ναι ε; Πως ακριβώς υποκινεί την βία; Με την φαντασία τους; Γιατί με αυτήν την λογική -όλα- (όλα όμως) υποκινούν την βία. Θα σου φέρω ως παράδειγμα μια σαχλή κωμωδία που δεν θυμάμαι ποια είναι αλλά η σκηνή το θυμάμαι ότι ήταν ένας τύπος που λέει στον διπλανό του "πωωω ρε φίλε έχω μια φαγούρα εδώ στον αγκώνα μου" και βλέπεις ο άλλος του σκάει δυο μπουκέτα και τον σωριάζει οπότε τον ρωτάει ο σωριασμένος "τι κάνεις ρε φίλε; Τρελός είσαι;" και του απαντάει ο επιτιθέμενος "μα μου είπες ότι έχεις φαγούρα στον αγκώνα, εγώ αυτό το παίρνω ότι θες να παίξουμε ξύλο". 

Δεν μπορείς να προσβάλλεις κανέναν. Αν εσένα ο σκοπός σου ήταν να προσβάλλεις και ο άλλος το προσπέρασε σαν Neo τις σφαίρες από το Matrix τότε δεν έκανες τίποτα. Και το αντίθετο, αν κάποιος σε προσβάλλει και εσύ απλά γελάς τότε δεν υπάρχει καμία προσβολή προς το πρόσωπο σου. Offense is only taken, never given που λένε και στας Αγγλίας.

Μια χαρά μπορείς να τα κάνεις αρκεί να μην αναφέρεσαι σε πολύ συγκεκριμένο άτομο με πολύ συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα. Δεν μπορώ να κάνω πλάκα με τον "σακάτη" που έλεγε ο γελοίος Λαζόπουλος στην προπαγάνδα του όμως μπορώ να κάνω πλάκα με την αναπηρία γενικότερα ή οτιδήποτε άλλο ευαίσθητο θέμα. Βλέπε George Carlin που έπιανε μπόλικα ευαίσθητα θέματα και μια χαρά τα κατάφερνε.

Αν όλοι έκαναν σάτιρα σα τον Carlin δε θα υπήρχε πρόβλημα. Διοτι η διαφορά του με τους άλλους (πρωτοπόρος στο συγκεκριμένο θέμα) ήταν οτι μπορουσε να σε σατιρίσει χωρις να σε προσβάλει. Η σάτιρά του είχε θετικο αντικτυπο. Για αυτο και τα βραβεία του.

Η δευτερη και η πρωτη σου παράγραφος, πάνε να αναιρέσουν ένα ολόκληρο φαινόμενο που αφορά το hate speech. Οπως και να το κάνουμε, υπάρχει κόσμος που υποκινείται απο διάφορα.

Το παράδειγμα με τον αγκωνα, ειναι κάτι πολυ ακραίο που δεν ανηκει σε αυτη τη κατηγορία. Κι εγω μπορει να σου πω καλημέρα κι εσυ να με δειρεις. Δε προσπάθησα να σε επιρεάσω κάτα κάποιου άλλου όμως, ούτε σε έβρισα. Ειναι ξεκάθαρο το τι ειναι hate speech ας μη το τραβαμε αλλού.

Τι πάει να πει δε μπορεις να προσβάλεις κανέναν; Ναι αν το παιξω Ιησούς Χριστός δε θα προσβάλομαι. Ομως δεν ειμαστε όλοι έτσι. Αν έρθω ο τάδε και κοινοποιήσει στο νετ οτι ο ikagura ειναι δολοφόνος βρεφών, εσύ ας πουμε θα κάτσεις και θα γελάς.Δε θα υποστεις τις συνέπειες της μάζας που θα δεχτεί τη βλακεία που πέταξε ο τάδε.

9 λεπτά πριν, logistoulis είπε

και όπως και να χει, η ελευθερία της σκέψης είναι πιο σημαντική από όσα εκατομμύρια ζωές και να μου μετρήσεις

Η ελευθερία σκέψης σαφως. Η ελευθερία λόγου που οδηγει σε κακές πράξεις ειναι το προβλημα

• Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Το παράδειγμα με τον αγκωνα, ειναι κάτι πολυ ακραίο που δεν ανηκει σε αυτη τη κατηγορία. Κι εγω μπορει να σου πω καλημέρα κι εσυ να με δειρεις. Δε προσπάθησα να σε επιρεάσω κάτα κάποιου άλλου όμως, ούτε σε έβρισα. Ειναι ξεκάθαρο το τι ειναι hate speech ας μη το τραβαμε αλλού.

Δώσε μου ένα ξεκάθαρο δείγμα του hate speech να το κρίνω και εγώ μιας και διαφέρουμε στον τρόπο σκέψης. Γιατί μέχρι τώρα όπου και αν έχω κοιτάξει, ότι και αν έχω δει, ότι και να μου έχουν παρουσιάσει ως hate speech μόνο με απορία τους κοιτάω. Γιατί αν μου δείξεις κάτι και δεν με προκαλέσει σε βιοπραγία τότε μάλλον δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο σωστά; 

9 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Τι πάει να πει δε μπορεις να προσβάλεις κανέναν; Ναι αν το παιξω Ιησούς Χριστός δε θα προσβάλομαι. Ομως δεν ειμαστε όλοι έτσι. Αν έρθω ο τάδε και κοινοποιήσει στο νετ οτι ο ikagura ειναι δολοφόνος βρεφών, εσύ ας πουμε θα κάτσεις και θα γελάς.Δε θα υποστεις τις συνέπειες της μάζας που θα δεχτεί τη βλακεία που πέταξε ο τάδε.

Τα είπαμε και παραπάνω, άλλο η συκοφαντία που έχει σοβαρές ποινικές και άλλες φυσικές συνέπειες προς το πρόσωπο μου (προκαλεί ξεκάθαρα δράση δηλαδή εναντίον μου) και άλλο το να με πεις "άντε χοντρέ, προχώρα". Το να με πεις δολοφόνο βρεφών λοιπόν δεν είναι προσβολή, είναι κατηγορία και έχει άλλη αντιμετώπιση. 

Για το θέμα της κωμωδίας ήταν απλά ένα παράδειγμα ότι δεν έχει καμία σημασία του ποιος λέει τι όσο δεν είναι ξεκάθαρη κλήση σε δράση, πάντα θα υπάρχουν μαλάκες που απλά ψάχνουνε αφορμή για να κάνουν τα δικά τους. Το ίδιο και με το δήθεν hate speech, πάντα στο μυαλό τους κάποιοι θα νομίζουν ότι πρόκειται για επίκληση σε δράση από κάποιο φανταστικό γκρουπ κάθε φορά (συνήθως αναφέρονται σε φασίστες). 

• Like 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Για άλλη μια φορά: το να πεις πως ο ikaruga είναι δολοφόνος βρεφών στον ελεύθερο του χρόνο, δεν είναι γνώμη, είναι ψέμα.

Το να πεις πως όσοι υποστηρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση είναι δολοφόνοι βρεφών είναι γνώμη και το βασικό σου επιχείρημα απέναντι σε αυτούς που υποστηρίζουν το δικαίωμα της γυναίκας να ορίζει το σώμα της.

Σταματήστε να μπερδεύετε τη γνώμη με τη συκοφαντία.

• Like 3
Δημοσ.

Ένα απλό παράδειγμα γιατί ο περιορισμός του λόγου απλά δεν δουλεύει.

Είναι hate speech ,ρατσιστικό ,βάρβαρο κλπ κλπ να αρνείται κάποιος το ολοκαύτωμα.

Τι γίνεται με ένα ολόκληρο κόμμα (ΚΚΕ) που αρνείται την σφαγή του Στάλιν λίγο πριν τον 2 παγκόσμιο πόλεμο;

Θα το βγάλουμε παράνομο;

Θα του λέμε εμείς τι μπορεί να υποστηρίζει και τι όχι;

Θα συλλαμβάνεται κάθε μέλος του που το αρνείται;

Ελευθερία λόγου και ας ακούμε ότι παπάρια εχει ο καθένας μέσα του. 

Όποιος καλεί σε παράνομη πράξη στην μπουζου.

ΥΓ

Logistouli ο Σωκράτης δεν καταδικάστηκε για αυτό που λες.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, punky είπε

δεν είναι γνώμη, είναι ψέμα.

Είναι ψεμα που προκαλεί μια αλυσιδωτή αντιδραση αν το ανεβάσεις πχ στο διαδύκτιο. Και αυτο το κάνει hate speech.

8 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Δώσε μου ένα ξεκάθαρο δείγμα του hate speech να το κρίνω και εγώ μιας και διαφέρουμε στον τρόπο σκέψης.

Θα σου δωσω ένα που βιβλιογραφικά πλέον θεωρείτε απο τα κλασικότερα παραδείγματα, δημιουργίας στερεότυπου και φυσικά ειναι hate speech

Oι δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, τέος προέδρου του Eurogroup, τον Μάρτιο του 2017.

Α να βρηκα και το αυτο που ρωταγα νωριτερα

Στο άρθρο 1 του Νόμου 927/1979 (τροποποιήθηκε με το Ν.4285/2014) για τη «Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους» όπου εντάσσεται πλέον η ρητορική μίσους, προβλέπονται ποινές για όσους/ες με πρόθεση, δημόσια, είτε προφορικά είτε διαμέσου του τύπου ή του διαδικτύου, διεγείρουν ή προτρέπουν σε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπων, επειδή ανήκουν σε κάποια ομάδα.

Αν λοιπόν κάποιος έλεγε αυτο που έγραψα παραπάνω για τον φίλο μας (σορρυ που χρησιμοποιησα το νικ για τόσο ακραιο παράδειγμα, αν σε ενοχλει το διαγράφω), θα προκαλούσε άμεσα μίσος ή και βία κατά του προσώπου του.

Ας δουμε ένα ακομα παράδειγμα που εφαρμόζεται στο εξωτερικο.

Πχ...Ω ρε μανουλομάνουλο να σε ειχα να σε κανα να πεις τον Δεσπότη Παναγιώτη.

"Στο Νότιγχαμ της Αγγλίας συζητιέται από την τοπική αστυνομία η ανάδειξη της σεξουαλικής παρενόχλησης ή, ορισμένο αλλιώς, το δικαίωμα των ανδρών να εκφράζουν με εμφανή τρόπο σε μια γυναίκα που δε γνωρίζουν πόσο αυτή τους αρέσει, σε έγκλημα μίσους. Αναγνωρίζοντας πως αυτή η πρακτική επηρεάζει τον τρόπο που κινούνται οι γυναίκες στο δημόσιο χώρο περιορίζοντας την ελευθερία τους, βιώνοντας την προσβολή που προέρχεται από την ενασχόληση με τα σώματά τους πολύ συχνά με παραπομπές σεξουαλικού περιεχομένου, η τοπική αστυνομία προχώρησε σε αυτή την απαγόρευση"

https://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/13/nottinghamshire-police-becomes-first-force-to-record-misogyny-as/

Oπα...που ειναι η ελευθερία λόγου παιδιά;  Έχει άδικο η αστυνομια του Νοτιγχαμ;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pontez2 είπε

"Στο Νότιγχαμ της Αγγλίας συζητιέται από την τοπική αστυνομία η ανάδειξη της σεξουαλικής παρενόχλησης ή, ορισμένο αλλιώς, το δικαίωμα των ανδρών να εκφράζουν με εμφανή τρόπο σε μια γυναίκα που δε γνωρίζουν πόσο αυτή τους αρέσει, σε έγκλημα μίσους. Αναγνωρίζοντας πως αυτή η πρακτική επηρεάζει τον τρόπο που κινούνται οι γυναίκες στο δημόσιο χώρο περιορίζοντας την ελευθερία τους, βιώνοντας την προσβολή που προέρχεται από την ενασχόληση με τα σώματά τους πολύ συχνά με παραπομπές σεξουαλικού περιεχομένου, η τοπική αστυνομία προχώρησε σε αυτή την απαγόρευση"

https://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/13/nottinghamshire-police-becomes-first-force-to-record-misogyny-as/

Oπα...που ειναι η ελευθερία λόγου παιδιά;  Έχει άδικο η αστυνομια του Νοτιγχαμ;

Ναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Seldon68 είπε

ΥΓ

Logistouli ο Σωκράτης δεν καταδικάστηκε για αυτό που λες.

διαφθορά νέων και ασέβεια προς τους θεούς.. ή επειδή έλεγε πράγματα που δεν άρεσαν, διάλεξε και πάρε.. 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Είναι ψεμα που προκαλεί μια αλυσιδωτή αντιδραση αν το ανεβάσεις πχ στο διαδύκτιο. Και αυτο το κάνει hate speech.

Είναι κλήση σε δράση σε ειδική περίπτωση γι αυτό. Η συκοφαντία/κατηγορία δεν έγκειται στην ελευθερία του λόγου και είναι κάτι απόλυτα ξεκάθαρο.

19 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Θα σου δωσω ένα που βιβλιογραφικά πλέον θεωρείτε απο τα κλασικότερα παραδείγματα, δημιουργίας στερεότυπου και φυσικά ειναι hate speech

Oι δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, τέος προέδρου του Eurogroup, τον Μάρτιο του 2017.

Σε τι ακριβώς αναφέρεσαι από τα λεγόμενα του γιατί στον γούγλη δεν βλέπω να μου βγάζει κάτι. Κάνε το μια παράθεση με την πηγή να το κρίνω ο ίδιος. 

Το υπόλοιπο δεν το παραθέτω καθαρά για χώρο όμως δεν ζήτησα το νομικό πλαίσιο γιατί και αυτό δεν ορίζει απολύτως τίποτα και είναι σε ελεύθερη μετάφραση ούτως ή άλλως. Δώστε ξεκάθαρα παραθέσεις, συνεντεύξεις, ομιλίες, ότι επιθυμεί η καρδούλα σας ρε παιδιά από οποιονδήποτε που ξεκάθαρα από τα λεγόμενα/γραφόμενα του είναι hate speech και προκαλεί άμεσα σε καταστάσεις βίας. 

Πες μου λίγο, αν πω "Ως πόντιος είμαι τρομερά ξεροκέφαλος", έχει διαφορά(;) αν πω "Οπως όλοι οι πόντιοι έτσι και εγώ είμαι τρομερά ξεροκέφαλος". Πιστεύεις ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των δυο; 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...