censOred Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπόν είναι ένα θέμα, που με απασχολεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με σεξιστικές προτάσεις ή κινήσεις που ενώ με μια πρώτη ματιά δεν θα τις χαρακτήριζα έτσι δυσκολεύομαι επί της ουσίας να διαχωρίσω πότε μια πρόταση αρχίζει και υποδηλώνει σεξιστικά χαρακτηριστικά. Το δέχομαι ότι μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία με σεξιστικη διάθεση και από τις δύο πλευρές των φύλων αλλά επειδή δεν θέλω να έχω οποιαδήποτε σεξιστικη συμπεριφορά γιατί θεωρώ προσωπικη πρόοδο το θέμα αυτό θέλω να ρωτήσω. Διάβασα σε ένα άρθρο το οποίο απευθύνεται σε γυναικείο κοινό ως επί το πλείστον την αφήγηση ενός γεγονότος που εκ πρώτης όψεως δεν θα το χαρακτήριζα ως σεξιστικό. Σε γεύμα μεταξύ εργαζομένων σε εταιρία υπήρχαν 2 Έλληνες μια γυναίκα και ένας άντρας σε ανώτερο σημείο στην ιεραρχία. Σε κάποια στιγμή που η κουβέντα πήγε σχετικά με μωρά οικογένεια ο Έλληνας ρώτησε την Ελληνίδα στα αγγλικά '' εσύ θα κάνεις κανένα παιδάκι?? '' η αντίδραση της Ελληνίδας ήταν να διατηρήσει την ψυχραιμία της (εδώ δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ήταν ερώτηση που θα μπορούσε να βγάλει κάποιον έξω από τα νερά του) και του την πέσανε και οι υπόλοιποι στο τραπέζι αγγλικής ενότητας. Δεν το καταλαβαίνω μιας και γω μπορεί να ρωτούσα τον θείο μου που δεν έχει παιδιά κάτι αντίστοιχο εσύ πότε θα κάνεις κανένα παιδάκι? Δεν το αντιλαμβάνομαι δηλαδή σαν σεξιστικη δήλωση αλλά περισσότερο κατάλοιπο της αντίληψης ότι είθισται να κάνεις οικογένεια και παιδάκια σε κάποια φάση αν το θες φυσικά. Είναι αδιάκριτη ερώτηση? Θα ήθελα feedback από όσους γίνεται περισσότερο. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από censOred 2
dollyyy19 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 ειναι ο υπεβολικος πολιτισμος και δη δημοκρατικος και δυτικος..... 26 1
Δημοφιλής ανάρτηση logistoulis Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) πριν σκάσουν οι πανίσχυροι sjw του insomnia και το θέμα πάρει το δρόμο του, απλά θα πω ότι ο κόσμος δεν είναι καλά, καθόλου καλά... Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από logistoulis 35 8 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Εγώ θα τη ρώταγα αν θα κάνει κανένα παϊδάκι, να φάμε τίποτα να ντερλικώσουμε ή είναι καμιά απ' αυτές τις αχαΐρευτες που δεν ξέρουν να βράζουν ούτε αυγό
DrLo Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 14 λεπτά πριν, censOred είπε Λοιπόν είναι ένα θέμα, που με απασχολεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με σεξιστικές προτάσεις ή κινήσεις που ενώ με μια πρώτη ματιά δεν θα τις χαρακτήριζα έτσι δυσκολεύομαι επί της ουσίας να διαχωρίσω πότε μια πρόταση αρχίζει και υποδηλώνει σεξιστικά χαρακτηριστικά. Το δέχομαι ότι μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία με σεξιστικη διάθεση και από τις δύο πλευρές των φύλων αλλά επειδή δεν θέλω να έχω οποιαδήποτε σεξιστικη συμπεριφορά γιατί θεωρώ προσωπικη πρόοδο το θέμα αυτό θέλω να ρωτήσω. Διάβασα σε ένα άρθρο το οποίο απευθύνεται σε γυναικείο κοινό ως επί το πλείστον την αφήγηση ενός γεγονότος που εκ πρώτης όψεως δεν θα το χαρακτήριζα ως σεξιστικό. Σε γεύμα μεταξύ εργαζομένων σε εταιρία υπήρχαν 2 Έλληνες μια γυναίκα και ένας άντρας σε ανώτερο σημείο στην ιεραρχία. Σε κάποια στιγμή που η κουβέντα πήγε σχετικά με μωρά οικογένεια ο Έλληνας ρώτησε την Ελληνίδα στα αγγλικά '' εσύ θα κάνεις κανένα παιδάκι?? '' η αντίδραση της Ελληνίδας ήταν να διατηρήσει την ψυχραιμία της (εδώ δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ήταν ερώτηση που θα μπορούσε να βγάλει κάποιον έξω από τα νερά του) και του την πέσανε και οι υπόλοιποι στο τραπέζι αγγλικής ενότητας. Δεν το καταλαβαίνω μιας και γω μπορεί να ρωτούσα τον θείο μου που δεν έχει παιδιά κάτι αντίστοιχο εσύ πότε θα κάνεις κανένα παιδάκι? Δεν το αντιλαμβάνομαι δηλαδή σαν σεξιστικη δήλωση αλλά περισσότερο κατάλοιπο της αντίληψης ότι είθισται να κάνεις οικογένεια και παιδάκια σε κάποια φάση αν το θες φυσικά. Είναι αδιάκριτη ερώτηση? Θα ήθελα feedback από όσους γίνεται περισσότερο. 2
AristidisZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Για αρχή, ξέρεις τι σημαίνει η λέξη υποφαινόμενος ; Μήπως ήθελες να γράψεις κάτι άλλο, π.χ. συγκεκαλυμμένος ; 5
logistoulis Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 σε υπό- θα έβαζα και τη λέξη υποβόσκων στο τραπέζι
AristidisZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, logistoulis είπε σε υπό- θα έβαζα και τη λέξη υποβόσκων στο τραπέζι Πιο σωστή λέξη, όντως Πάντως υποφαινόμενος σεξισμός δεν υπάρχει 1
CarbonFibre Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτή η ερώτηση μπορεί κάλλιστα να γίνει και γίνεται συχνά και σε άντρες. Δεν βλέπω το πρόβλημα. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από CarbonFibre 8
tsioulak Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, CarbonFibre είπε Αυτή η ερώτηση μπορεί κάλλιστα να γίνει και γίνεται συχνά και σε άντρες. Δεν βλέπω το πρόβλημα. Αυτο ακριβως.
sezebo Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 21 λεπτά πριν, censOred είπε Λοιπόν είναι ένα θέμα, που με απασχολεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με σεξιστικές προτάσεις ή κινήσεις που ενώ με μια πρώτη ματιά δεν θα τις χαρακτήριζα έτσι δυσκολεύομαι επί της ουσίας να διαχωρίσω πότε μια πρόταση αρχίζει και υποδηλώνει σεξιστικά χαρακτηριστικά. Το δέχομαι ότι μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία με σεξιστικη διάθεση και από τις δύο πλευρές των φύλων αλλά επειδή δεν θέλω να έχω οποιαδήποτε σεξιστικη συμπεριφορά γιατί θεωρώ προσωπικη πρόοδο το θέμα αυτό θέλω να ρωτήσω. Διάβασα σε ένα άρθρο το οποίο απευθύνεται σε γυναικείο κοινό ως επί το πλείστον την αφήγηση ενός γεγονότος που εκ πρώτης όψεως δεν θα το χαρακτήριζα ως σεξιστικό. Σε γεύμα μεταξύ εργαζομένων σε εταιρία υπήρχαν 2 Έλληνες μια γυναίκα και ένας άντρας σε ανώτερο σημείο στην ιεραρχία. Σε κάποια στιγμή που η κουβέντα πήγε σχετικά με μωρά οικογένεια ο Έλληνας ρώτησε την Ελληνίδα στα αγγλικά '' εσύ θα κάνεις κανένα παιδάκι?? '' η αντίδραση της Ελληνίδας ήταν να διατηρήσει την ψυχραιμία της (εδώ δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ήταν ερώτηση που θα μπορούσε να βγάλει κάποιον έξω από τα νερά του) και του την πέσανε και οι υπόλοιποι στο τραπέζι αγγλικής ενότητας. Δεν το καταλαβαίνω μιας και γω μπορεί να ρωτούσα τον θείο μου που δεν έχει παιδιά κάτι αντίστοιχο εσύ πότε θα κάνεις κανένα παιδάκι? Δεν το αντιλαμβάνομαι δηλαδή σαν σεξιστικη δήλωση αλλά περισσότερο κατάλοιπο της αντίληψης ότι είθισται να κάνεις οικογένεια και παιδάκια σε κάποια φάση αν το θες φυσικά. Είναι αδιάκριτη ερώτηση? Θα ήθελα feedback από όσους γίνεται περισσότερο. Γενικα οταν εχεις να κανεις με συναδελφους στη δουλεια το καλυτερο ειναι να μη λες τιποτα! Δεν ειναι ουτε φιλοι σου, και σε μια δυσκολη στιγμη θα σε δωσουν στεγνα! Απλα σιωπη μεχρι να τελειωσει το 8ωρο... 14 5
godfather0991 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, censOred είπε Λοιπόν είναι ένα θέμα, που με απασχολεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με σεξιστικές προτάσεις ή κινήσεις που ενώ με μια πρώτη ματιά δεν θα τις χαρακτήριζα έτσι δυσκολεύομαι επί της ουσίας να διαχωρίσω πότε μια πρόταση αρχίζει και υποδηλώνει σεξιστικά χαρακτηριστικά. Το δέχομαι ότι μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία με σεξιστικη διάθεση και από τις δύο πλευρές των φύλων αλλά επειδή δεν θέλω να έχω οποιαδήποτε σεξιστικη συμπεριφορά γιατί θεωρώ προσωπικη πρόοδο το θέμα αυτό θέλω να ρωτήσω. Διάβασα σε ένα άρθρο το οποίο απευθύνεται σε γυναικείο κοινό ως επί το πλείστον την αφήγηση ενός γεγονότος που εκ πρώτης όψεως δεν θα το χαρακτήριζα ως σεξιστικό. Σε γεύμα μεταξύ εργαζομένων σε εταιρία υπήρχαν 2 Έλληνες μια γυναίκα και ένας άντρας σε ανώτερο σημείο στην ιεραρχία. Σε κάποια στιγμή που η κουβέντα πήγε σχετικά με μωρά οικογένεια ο Έλληνας ρώτησε την Ελληνίδα στα αγγλικά '' εσύ θα κάνεις κανένα παιδάκι?? '' η αντίδραση της Ελληνίδας ήταν να διατηρήσει την ψυχραιμία της (εδώ δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ήταν ερώτηση που θα μπορούσε να βγάλει κάποιον έξω από τα νερά του) και του την πέσανε και οι υπόλοιποι στο τραπέζι αγγλικής ενότητας. Δεν το καταλαβαίνω μιας και γω μπορεί να ρωτούσα τον θείο μου που δεν έχει παιδιά κάτι αντίστοιχο εσύ πότε θα κάνεις κανένα παιδάκι? Δεν το αντιλαμβάνομαι δηλαδή σαν σεξιστικη δήλωση αλλά περισσότερο κατάλοιπο της αντίληψης ότι είθισται να κάνεις οικογένεια και παιδάκια σε κάποια φάση αν το θες φυσικά. Είναι αδιάκριτη ερώτηση? Θα ήθελα feedback από όσους γίνεται περισσότερο. Στειλε λινκ του αρθρου να το διαβασουμε να σχηματισουμε γνωμη για το συμβαν (αν μπορουμε μεσα απο ενα αρθρο). Αλλα γενικα αυτο που πρεπει να καταλαβει ο κοσμος ειναι οτι στον χωρο εργασιας και φιλος σου να ειναι ο αλλος, ειναι φιλος σου εξω απο αυτον. Μεσα σε ενα χωρο εργασιας πρεπει να ειμαστε τυπικοι απλως με ολους για αποφυγη παρεξηγησεων. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από godfather0991 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, CarbonFibre είπε Αυτή η ερώτηση μπορεί κάλλιστα να γίνει και γίνεται συχνά και σε άντρες. Δεν βλέπω το πρόβλημα. E ναι. Εσυ ποτε θα παντρευτεις? να κανεις κανενα παιδακι? μονος θα μεινεις? μεγαλωσες. ποτε θα γινω γιαγια? να μη δω εγγονακι?
*nenya* Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 16 minutes ago, censOred said: Σε κάποια στιγμή που η κουβέντα πήγε σχετικά με μωρά οικογένεια ο Έλληνας ρώτησε την Ελληνίδα στα αγγλικά '' εσύ θα κάνεις κανένα παιδάκι?? '' η αντίδραση της Ελληνίδας ήταν να διατηρήσει την ψυχραιμία της (εδώ δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ήταν ερώτηση που θα μπορούσε να βγάλει κάποιον έξω από τα νερά του) και του την πέσανε και οι υπόλοιποι στο τραπέζι αγγλικής ενότητας. Δεν το καταλαβαίνω μιας και γω μπορεί να ρωτούσα τον θείο μου που δεν έχει παιδιά κάτι αντίστοιχο εσύ πότε θα κάνεις κανένα παιδάκι? Δεν το αντιλαμβάνομαι δηλαδή σαν σεξιστικη δήλωση αλλά περισσότερο κατάλοιπο της αντίληψης ότι είθισται να κάνεις οικογένεια και παιδάκια σε κάποια φάση αν το θες φυσικά. Είναι αδιάκριτη ερώτηση? Θα ήθελα feedback από όσους γίνεται περισσότερο. Πρώτον, είναι αδιάκριτη η ερώτηση, ειδικά αν μιλάμε για τυπικές σχέσεις μεταξύ των συνομιλητών. Δεύτερον, η ερώτηση εμπεριέχει το υπονοούμενο ότι ο βασικός ρόλος της γυναίκας είναι η τεκνοποίηση. Άρα ειδικά σε συνθήκες εργασιακού γεύματος δεν θά'λεγα ότι είναι και πολύ κατάλληλη η ερώτηση...προσωπικά δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να φέρω με την απάντησή μου σε δύσκολη θέση τον συνομιλητή μου και ούτε φυσικά να με φέρει κι εκείνος σε αντίστοιχα δύσκολη θέση κάνοντάς μου τέτοιου είδους ερώτηση. Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και το ύφος με το οποίο ειπώθηκε η ερώτηση. 15 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις