Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Είμαι στην Q και σχεδόν πάντοτε είχα μόνο Sony συσκευές (S, S mini, Z1, Z1 compact, Z5, Z5 compact).

Σε όσα τηλέφωνα είχα η Q εμφανίζεται κανονικά και όχι ως περιαγωγή.

Αντίθετα σε όσα SAMSUNG είχαν γνωστοί μου πάντα την εμφάνιζε σαν περιαγωγή  με αποτέλεσμα για να έχουν data έπρεπε να έχουν data roaming on και επειδή είμαστε σε νησί κοντά στην Τουρκία αν μπει έστω και για λίγα δευτερόλεπτα Τουρκικό δίκτυο αδειάζει την κάρτα.

Μέχρι τώρα πίστευα ότι τα Sony έχουν απλά κάποια «ρύθμιση» που βλέπουν σωστά την Q σε αντίθεση με τα SAMSUNG.

Τελικά είδα ότι ένας γνωστός με SONY XZ2 έβλεπε και αυτός την Q σαν περιαγωγή.

Μετά από ψάξιμο με την SONY έμαθα ότι όλα τα imei των Sony που είχα έδειχναν ότι η συσκευές προορίζονταν για UK ενώ το XZ2 του φίλου μου για Ελλάδα.

Οπότε μάλλον συμπεραίνω ότι οι Αγγλικές rom baseband «βλέπουν» σωστά την Q και μάλλον όλους τους εικονικούς παρόδους (MVNO)

Επίσης έμαθα ότι αν αλλάξω rom σε ελληνικό SONY χάνω την εγγύηση.

Επίσης είδα ότι και τα ΧΙΑΟΜΙ βλέπουν οκ την Q.

Το ερώτημα:

Θέλω να αλλάξω συσκευή και είμαι ανάμεσα σε XZ3 και NOTE 9. Κανονικά λόγο αυτών που ανέφερα ποιο πάνω θα πήγαινα καρφί για SONY. Αλλά που να βρω σίγουρα UK.

Και ακόμη σκέπτομαι μήπως τελικά και τα SAMSUNG με UK rom βλέπουν οκ την Q?

Εσείς την εμπειρία έχετε γύρω από αυτό το θέμα?

Ps

Κάτι ακόμη που δεν είναι ιδέα μου. Το 3G - 4G σε έμενα χωρίς περιαγωγή αλλά και η ομιλία είναι γρηγορότερο – καλύτερη αντιστοιχα από ότι στην Q σε συσκευή που την δείχνει σαν περιαγωγή .

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...