Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Καλησπερα. Περιπλοκο το προβλημα μου. Με ASUS Prime Z370-P ii, Ι3 8100 και Windows 10. Εγκατασταση Intel Optane M10 16gb. Γυρισα τα Windows 10 σε UEFI (δεν ηταν). Γυρισα τον δισκο σε GPT (δεν ηταν). Ολα μια χαρα μεχρι εδω, και το MSINFO32 λεει UEFI και το Disk Management GPT. Και εχει και EFI χωρο στον δισκο στο Disk mngmt. Μετα αφησα και 1 giga ελευθερο στο τελος του δισκου (οπως πρεπει για την Optane). BIOS τελευταια εκδοση. Βαζω την καρτα στο M2.2 μου, και απενεργοποιω το CSM οπως λενε οι οδηγιες. Δεν κανει Boot (inaccesible boot device). Αν βαλω CSM Auto μπουταρουν ολα και ενεργοποιω την Optane με επιτυχια. Αυτο ομως ειναι αναποδο με τις οδηγιες (πρωτο προβλημα). Δευτερο προβλημα ειναι οτι το Crystal Disk Mark απογειωνει τα READ (μια χαρα μεχρι εδω) ΑΛΛΑ το write ειναι στο μισο. Πραγμα περιεργο μια και το Optane δεν εχει καμια δουλεια με το write απο οσο διαβασα. Αυτα τα δυο μου δειχνουν οτι κατι δεν παει καλα, αν και τα Windows δεν δειχνουν λαθη στα event. Αν κανεις μπορει να βοηθησει ..... Ευχαριστω Να προσθεσω οτι ο δισκος boot & OS ειναι SSD 240gb Sandisk. Αυτον αφορουν τα παραπανω και οχι μηχανικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EddieObscurant Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Ολες οι caching solutions εχουν μειονεκτηματα και οταν τις συνδιαζεις με γρήγορα μεσα (ssd), γινονται πιο ευκολα εμφανη. Γενικα optane caching εχει λίγο νοημα με hdd. Με ssd δεν αξίζει ιδιαιτερα καθως αρχιζεις και χανεις σε καποια πραγματα. Ακομα και ετσι ομως τα reviews προτείνουν τουλαχιστον το 32gb μοντελο για καλύτερα αποτελεσματα. Γνωμη μου, πουλησε τον και πήγαινε σε 800/900/905p αναλογα με τα οικονομικα σου και βαλε το λειτουργικο και μην μπλεκεις με caching solutions. Αλλιως ενας απλος καλος ssd ειναι αρκετος Στα υπολοιπα που ρωτας δεν μπορω να σε βοηθήσω. Το χα δοκιμασει οταν πρωτοβγήκε πριν 1-2 χρονια αλλα δεν αξιζε και τον εδωσα και δεν θυμάμαι, αν και το write θυμαμαι επηρεαζοταν. Βεβαια εγω τον ειχα βαλει να κανει caching σε nvme που δεν προτεινεται, και γενικα τα αποτελεσματα μπλεκονταν ακομα περισσοτερο, δεν ειχαν συνεπεια, και γενικα ηταν χειροτερα. Αν σου αρεσει η εξτρα αποκρισιμοτητα που σου δίνει παρε ενα απο τα μεγαλύτερα μοντελα που σου ειπα και χρησιμοποιησε τον σαν κανονικο δίσκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Ευχαριστω για την απαντηση. Τα ξερω ολα αυτα αλλα χρειαζομαι την M10. Βασικα ειναι τελειως τρελοι στην Intel να εχουν κανει ΤΟΣΟ περιπλοκη την εγκατασταση. Δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα ποτε, ειλικρινα. Αλλα λεει η Intel και αλλα η ASUS. Επισης να σου πω οτι το ιδιο κανει και στον secondary μηχανικο δισκο 4tb που δοκιμασα να ενεργοποιησω. Και εκει βασικα θα χρησιμοποιηθει οταν και αν δουλεψει σωστα. Το Macrium Reflect να ειναι καλα. Εχω κανει καμια 10αρια image restore. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα