Katman21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα την βοήθεια σας αν είναι εφικτό να μου πείτε σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω που έχει να κάνει με την κάρτα μνήμης. Ο υπολογιστής που έχω αυτήν την στιγμή δουλεύει κανονικά τα τελευταία 2 χρόνια έπειτα από αναβάθμιση που έγινε από όλες της μεριές: κουτί, cpu, ram, ssd, motherboard κλπ., αλλά επειδή δεν έμεινα ευχαριστημένος με το κουτί που είχα πάρει τότε, κατέληξα να πάρω ένα νέο κουτί πριν 2 ήμερες που όπως καταλαβαίνετε εχει ως αποτέλεσμα να γίνει επανασυναρμολόγηση και ξανά από την αρχή. Η συναρμολόγηση έγινε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα και το μηχάνημα δουλεύει μια χαρά αλλά όχι όπως ήταν κανονικά και πριν, τι σημαίνει αυτό: Κατέχω 3 ξεχωριστές με ίδιο μοντέλο CORSAIR RAM των 4GB η κάθε μια, η μητρική παράλληλα παίρνει έως 4 slots ram. Όταν βάζω της 2 ram δουλευει οκ το μηχάνημα αλλά όταν βάζω και την τρίτη και πατάω το power ανοίγει για 2 δευτέρα, έπειτα κλείνει και ξανά ανοίγει με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνει συνεχεία το ίδιο πράγμα... έχω δοκιμάσει όλες της ram ξεχωριστά μήπως υπήρχε κάποιο πρόβλημα π.χ στην τρίτη που έβαλα αλλά κάνει το ίδιο, όποτε δεν υπάρχει προβληματική ram και αντίστοιχα και για slots που έγινε δοκιμή το ίδιο και είναι οκ.. το πρόβλημα είναι όταν μπαίνει η οποιαδηποτε σαν τρίτη RAM, υποψιάζομαι μήπως είναι κάποιο βραχυκύκλωμα και δεν μπορώ να σκεφτώ απο που. Τέλος να πω ότι έχω κάνει και reset CMOS battery από την μπαταριά. Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσαμε να βρούμε μια λύση σε αυτό.. Ευχαριστώ πολύ!!!
panos0100 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Οι μνημες ειναι ολες ιδιες; δηλαδη στα ιδια mhrz στα ιδια timmings αυτα ειναι ιδια;
Katman21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, panos0100 είπε Οι μνημες ειναι ολες ιδιες; δηλαδη στα ιδια mhrz στα ιδια timmings αυτα ειναι ιδια; Γεια σου Πάνο σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, ναι είναι ίδιες μόνο η version αλλάζει. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από Katman21
panos0100 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Η μαρκα λες αλλαζει; για πες μου λιγο πως της βαζεις εχει 4 σλοτ η μητρικη λογικα τις 2 τις βαζεις στο ιδιο χρωμα σλοτς και την αλλη μονη της ετσι δεν ειναι; δοκιμασες να βαλεις αυτη που σου κανει το προβλημα μονη της; μηπως εχει θεμα; ανοιγει με την τριτη μονο η μητρικη;
Katman21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 24 λεπτά πριν, panos0100 είπε Η μαρκα λες αλλαζει; για πες μου λιγο πως της βαζεις εχει 4 σλοτ η μητρικη λογικα τις 2 τις βαζεις στο ιδιο χρωμα σλοτς και την αλλη μονη της ετσι δεν ειναι; δοκιμασες να βαλεις αυτη που σου κανει το προβλημα μονη της; μηπως εχει θεμα; ανοιγει με την τριτη μονο η μητρικη; Καλησπέρα, Ναι οπως τα λες και έχει δοκιμαστεί και μόνη της και δουλεύει κανονικά χωρίς πρόβλημα. Το πρόβλημα δημιουργείτε όπως αναφέρω μόνο όταν βάζω πάνω από 2 ram.
panos0100 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Παρα πολυ περιεργο αν την βαλεις μονη της την προβληματικη ανοιγει το pc ή κανει τα ιδια; την δοκιμασες σε αλλο pc; τωρα την αγορασες αυτη να φανταστω οτι εκανα και εγω με λιγα λογια ειχα 2 4gb 8gb συνολο και πηρα μια απο το eshop της gskill 1333 απλα αλλη μαρκα οι πρωτες ητανε corsair αλλα σε εμενα ανοιξε αμεσως, γι αυτο λεω μηπως εχει καποιο θεμα memtest την εκανες το περναει το τεστ;
Katman21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 45 λεπτά πριν, panos0100 είπε Παρα πολυ περιεργο αν την βαλεις μονη της την προβληματικη ανοιγει το pc ή κανει τα ιδια; την δοκιμασες σε αλλο pc; τωρα την αγορασες αυτη να φανταστω οτι εκανα και εγω με λιγα λογια ειχα 2 4gb 8gb συνολο και πηρα μια απο το eshop της gskill 1333 απλα αλλη μαρκα οι πρωτες ητανε corsair αλλα σε εμενα ανοιξε αμεσως, γι αυτο λεω μηπως εχει καποιο θεμα memtest την εκανες το περναει το τεστ; Όπως ανέφερα ξανά και πάνω έχουν δοκιμαστεί όλες ξεχωριστά και μόνες τους και δουλεύουν κανονικά, δεν έχουν δοκιμαστεί σε άλλον υπολογιστή γιατί πιστεύω δεν υπάρχει και λόγος. Πώς γίνεται Memtest? δεν το έχω κάνει ποτέ..
panos0100 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 λοιπον μπανεις εδω https://www.memtest.org/ κατεβαζεις την εκδοση που λεει οτι ειναι για το στικακι usb βαζεις ενα στικακι και θα στο φτιαξει το προγραμα, κανεις boot μπανεις με το στικακι και θα σε βγαλει μια μπλε οθονη, θα κανεις το τεστ με μια μια τις μνημες δηλαδη θα βαζεις την μια θα την κανεις το τεστ θα τελειωνει θα την βγαζεις μετα θα βαλεις την αλλη κοκ
Pstathece Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στα πόσα volt ειναι τα modules? Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από Νυσταγμένος
Katman21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε Στα πόσα volt ειναι τα modules? Αυτες ειναι οι μνημες που ειχα αγορασει: https://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmz4gx3m1a1600c9-vengeance-4gb-pc3-12800-p-PER.549215 Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από Katman21
Pstathece Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 3 ίδιες από όσο είπες. Και μετά την αναβάθμιση κουτιού δεν δουλεύουν και οι 3 μαζί. Σωστά τα κατάλαβα?
Katman21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε 3 ίδιες από όσο είπες. Και μετά την αναβάθμιση κουτιού δεν δουλεύουν και οι 3 μαζί. Σωστά τα κατάλαβα? Οχι Όλες δουλεύουν κανονικά, αλλά δεν δουλεύει η οποιαδήποτε τρίτη που θα πάω να βάλω σε οποιοδήποτε slot.
Pstathece Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Ναι αυτό λέω. Και οι 3 μαζί, στο ίδιο πισι δεν δουλεύουν. Μόνο οι 2 από αυτές. Όποιες και αν είναι. Memtest έτρεξες? Αν και δεν πιστεύω να βγάλει τίποτα αλλά τέλος πάντων. Τρέξε ένα μεμτεστ.
Katman21 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε Ναι αυτό λέω. Και οι 3 μαζί, στο ίδιο πισι δεν δουλεύουν. Μόνο οι 2 από αυτές. Όποιες και αν είναι. Memtest έτρεξες? Αν και δεν πιστεύω να βγάλει τίποτα αλλά τέλος πάντων. Τρέξε ένα μεμτεστ. Και εγω αυτο πιστευω τσαμπα θα το τρεξω το memtest, αλλα θα κανω ενα check.
Katman21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Έκανα την δοκιμή με το memtest και δεν βρέθηκε κάποιο πρόβλημα, αλλά παρατήρησα το εξής που μάλλον δεν το είχα δοκιμάσει στην αρχή.. όταν βάζω οποιαδήποτε μια μνήμη στα slot 1-2 δουλευει μια χαρά αλλά άμα την βάλω στα slot 3-4 κλείνει ο υπολογιστής και ξανά ανοίγει για 2 δευτερα με το ιδιο πρόβλημα... δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί να το κάνει αυτό... μέχρι τα χθες δούλευε στο προηγούμενο κουτί μια χαρά 😕 Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από Katman21
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα