Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, themis_81 είπε

Εμενα παντως το καταστημα μου επεστρεψε ολο το ποσο χωρις κανενα προβλημα . 

Τι διαδικασία ακολούθησες;

Τους το έστειλες έτσι πίσω χωρίς να τους ενημερώσεις; Ή στο τηλέφωνο αφού τους είπες ότι έχεις δικαίωμα υπαναχωρησης τότε κάναν πίσω και είπαν οκ στείλτο πίσω και σου επιστρέφουμε τα λεφτά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρόμοια φάση  με φίλο μου

Αγόρασε από κωτσοβολο το s10+

Το άνοιξε, το κράτησε 2 μέρες και δεν τον βόλεψε. 

Πάει πίσω κωτσοβολο και λέει το επιστρέφω (υπαναχωρηση) και θέλω να πάρω κάτι άλλο (όχι χρήματα πίσω φανταστειτε άλλο κινητό) 

Του έριξαν άκυρο επειδή είναι κινητό του λένε και ανοίχτηκε η συσκευασία, δεν επιστρέφετε πίσω. 

Τι μπορεί να κάνει τώρα; 

Εννοείται ότι στο site λέει 14 ημερολογιακες (ειναι στις 3 με την σημερινή) 

3 ώρες πριν, mary είπε

Παιδια μια βοηθεια, γιατι η πανεξυπνη αδερφη μου την εκανε τη μλκ.

Παρηγγειλε το Huawei p30 pro χωρις να με ρωτησει και το ελαβε χθες. Της λεω στειλτο οπως ειναι πισω και μου λεει ρωτησα στο μαγαζι και λενε οτι δεν μπορω να το γυρισω, γιατι εχει ανοιχτει η συσκευασια.

Ξερω οτι λενε μλκ, απλα θελω για σιγουρια να ρωτησω, αν οντως μπορει και τι διαδικασια να ακολουθησει.

Γιατί να το στείλει πισω; δεν τις άρεσε; είναι απίστευτο κινητό με φοβερές κάμερες. (δεν πιστεύω να το στέλνει πίσω για τις μαλακιες που λέγονται με τους Αμερικανούς)  γιατί αν είναι γ αυτό κρατήστε το και πες της να το χαρεί, μήν αγνωνεται όλα αυτά σε 3-4 μέρες θα τελειώσουν. 

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Πάει πίσω κωτσοβολο και λέει το επιστρέφω (υπαναχωρηση) και θέλω να πάρω κάτι άλλο (όχι χρήματα πίσω φανταστειτε άλλο κινητό) 

Του έριξαν άκυρο επειδή είναι κινητό του λένε και ανοίχτηκε η συσκευασία, δεν επιστρέφετε πίσω. 

Τι μπορεί να κάνει τώρα; 

Γιατί να το στείλει πισω; δεν τις άρεσε; είναι απίστευτο κινητό με φοβερές κάμερες. (δεν πιστεύω να το στέλνει πίσω για τις μαλακιες που λέγονται με τους Αμερικανούς)  γιατί αν είναι γ αυτό κρατήστε το και πες της να το χαρεί, μήν αγνωνεται όλα αυτά σε 3-4 μέρες θα τελειώσουν. 

Ναι για αυτό το λόγο. Πως σε 3-4 βρε συ;

Λύνεται έτσι εύκολα αν η Google σου απαγορέψει να έχεις το λογισμικό της; θα στήσει η Huawei σε 3-4 μέρες νέες εφαρμογές ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, mary είπε

Ναι για αυτό το λόγο. Πως σε 3-4 βρε συ;

Λύνεται έτσι εύκολα αν η Google σου απαγορέψει να έχεις το λογισμικό της; θα στήσει η Huawei σε 3-4 μέρες νέες εφαρμογές ;

Καταρχήν αν υπάρξει καποιος περιορισμος θα ισχύει από τα επόμενα μοντέλα, μέχρι τα P30 και P30 pro είναι όλα οκ. 

Μην ακούς τις μπαρούφες που πετάει ο καθένας εδώ μέσα, ρίξε ένα διάβασμα σε ξένα άρθρα και τι ισχύει και θα δεις :)

Επισεις δεν συμφέρει κανέναν και σε καμία περίπτωση λόγω απώλειας δις να συνεχιστει η όλη κατάσταση, και γ αυτό θα δεις ότι είπε ο τραμπ να βρεθεί άμεσα μια εμπορική λύση 😉 και πολλά ακόμα, αλλα μην ανχωνεστε, απολαύστε την κινηταρα και μην σκατε για αυτά που λένε. 

Και κατι τελευταίο, οι Κινέζοι τα είχαν προβλέψει αυτά καθώς υπάρχει εδώ και καιρό διαμάχη μεταξύ τους, επειδή γιγαντωθηκε η Huawei έπρεπε κάπως να την πολεμήσει. Οπότε δεν το είχαν αφήσει στην τύχη 😉😉

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, mary είπε

Τι διαδικασία ακολούθησες;

Τους το έστειλες έτσι πίσω χωρίς να τους ενημερώσεις; Ή στο τηλέφωνο αφού τους είπες ότι έχεις δικαίωμα υπαναχωρησης τότε κάναν πίσω και είπαν οκ στείλτο πίσω και σου επιστρέφουμε τα λεφτά;

Αρχικά τηλεφωνικά , μετά μέσω email όπου μου απάντησαν που θα βρω και πως θα  συμπληρώσω την αίτηση που είχαν online . Βέβαια το μόνο που ήθελαν είναι να είναι στην ίδια κατάσταση με την οποία αγοράστηκε. Εγώ το μόνο που είχα αφαιρέσει ήταν η διάφανη ζελατίνα που είχε εξωτερικά η "έξω" συσκευασία . Για να ειναι και οι ιδιοι οκ πηγα απο εκει το ειδαν και ολα μια χαρα 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το χω πει και θα το ξαναπω, μεσα στο κειμενο της ευρωπαικης οδηγιας δεν εχω βρει να αναφερει πουθενα για αρχικη κατασταση της συσκευασιας παρα μονο για τη κατασταση του προιοντος (και ζημια στο προιον να υπαρχει δε μπορουν να αρνηθουν την υπαναχωρηση, αλλα μειωνεται το ποσο της επιστροφης). αμα λενε μα-μου ζητηστε να σας στειλουν το σημειο μεσα στο οποιο αναφερεται κατι τετοιο μεσα στην ευρωπαικη οδηγια ωστε να πεταξετε σ αυτους το μπαλακι

αυτο που καταλαβαινω ειναι πως το πνευμα της οδηγιας ειναι να μπορεις να δοκιμασεις το προιον οπως θα μπορουσες να κανεις σε ενα φυσικο καταστημα. εξ ορισμου λοιπον το να ειναι αθικτη η συσκευασια δε βγαζει νοημα 

παντως νομιζω δεν απαγορευει να σε χρεωσουν ενα μικρο ποσο για να συσκευαστει το προιον ξανα, ΑΛΛΑ πρεπει να σ ενημερωσουν εξ αρχης αλλιως οποιαδηποτε ξαφνικη χρεωση σε δευτερο χρονο ειναι παρανομη. προφανως τα μεταφορικα τα πληρωνουμε εμεις

επισης, αμα εχεις ενημερωσει εντος των 14 ημερων οτι θες να κινηθεις προς υπαναχωρηση τοτε τη δικαιουσε και μετα το περας των ημερων αυτων (νομιζω 3 ή 6 μηνες, δε θυμαμαι αλλα το περιγραφει μεσα στην οδηγια)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Moderators
Δημοσ.
Στις 25/5/2019 στις 11:22 ΜΜ, stelios18120 είπε

Τι μπορεί να κάνει τώρα; 

Επειδή ώρες ώρες νομίζω ότι είμαι παράλογος, δούλεψε το κινητό 2 μέρες και θέλει να το επιστρέψει?

Αν πας εσύ να αγοράσεις συσκευή θα δεχοσουν να την πάρεις για καινούργια?

αυτό που αναφέρει ο φίλος επάνω να επεξεργαστείς το κινητό όπως θα έκανες στο κατάστημα, στο κατάστημα δεν τους υποχρεωνει κανένας να έχουν demo συσκευές, οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις σε ένα κατάστημα είναι να πιάσεις το κουτί και να διαβάσεις τα χαρακτηριστικά δεν το ανοίγεις, δεν βάζεις τη sim σου να παρεις τηλέφωνο δεν κάνεις τίποτα, η ταινία ασφαλείας υπάρχει για αυτό το λόγο μην ανοίγει ο καθένας την συσκευή και παίζει με της ώρες

Άμα είναι έτσι θα τους είχαμε φαλυρισει όλους γιατί κάθε 13 ημέρα θα πήγαινα να επιστρέφουμε της συσκευές (κινητά τηλεοράσεις και οτιδήποτε άλλο) για να πάρουμε καινούργιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Επειδή ώρες ώρες νομίζω ότι είμαι παράλογος, δούλεψε το κινητό 2 μέρες και θέλει να το επιστρέψει?

Αν πας εσύ να αγοράσεις συσκευή θα δεχοσουν να την πάρεις για καινούργια?

αυτό που αναφέρει ο φίλος επάνω να επεξεργαστείς το κινητό όπως θα έκανες στο κατάστημα, στο κατάστημα δεν τους υποχρεωνει κανένας να έχουν demo συσκευές, οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις σε ένα κατάστημα είναι να πιάσεις το κουτί και να διαβάσεις τα χαρακτηριστικά δεν το ανοίγεις, δεν βάζεις τη sim σου να παρεις τηλέφωνο δεν κάνεις τίποτα, η ταινία ασφαλείας υπάρχει για αυτό το λόγο μην ανοίγει ο καθένας την συσκευή και παίζει με της ώρες

Άμα είναι έτσι θα τους είχαμε φαλυρισει όλους γιατί κάθε 13 ημέρα θα πήγαινα να επιστρέφουμε της συσκευές (κινητά τηλεοράσεις και οτιδήποτε άλλο) για να πάρουμε καινούργιο

Μου φαίνεται όμως ότι ο νόμος επιτρέπει να το πάρει πίσω κόβοντας ένα ποσό επειδή το δούλεψε ας πουμε δύο μέρες και είναι ξεσφραγιστο. (αν δεν κάνω λάθος) 

Πάντως ο νόμος για αυτά τι λέει; αν πάρεις κινητο μετά δεν υπάρχει υπαναχωρηση αν το ανοίξεις; 

• Moderators
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Μου φαίνεται όμως ότι ο νόμος επιτρέπει να το πάρει πίσω κόβοντας ένα ποσό επειδή το δούλεψε ας πουμε δύο μέρες και είναι ξεσφραγιστο. (αν δεν κάνω λάθος) 

Πάντως ο νόμος για αυτά τι λέει; αν πάρεις κινητο μετά δεν υπάρχει υπαναχωρηση αν το ανοίξεις; 

Πας σε ενα καταστημα και ζητας το s15 πχ , δεν το εχει demo συσκευη και σου δινει το κουτι να κοιταξεις χαρακτηριστικα , περα απο το να δεις την συσκευασια τι αλλο μπορεις να κανεις?(υποθετω τιποτα) αρα το να επεξεργαστεις μια συσκευη οπως θα εκανες σε ενα φυσικο καταστημα για εμενα δεν λεει κατι γιατι πρακτικα σε ενα καταστημα δεν μπορω να κανω τιποτα τις πιο πολλες φορες η ακομα και να εχει demo αρκετες φορες ειναι ενα πλαστικο τουβλο στις διαστασεις του κινητου , οποτε για εμενα οτιδηποτε δεν ειναι στην αρχικη κατασταση , δεν πρεπει να επιστρεφετε , αρχικη κατασταση θεωρω το σφραγγισμενο κουτι με την ταινια ασφαλειας ακοπη , και τη ζελατινα αθικτη (οπου αυτη υπαρχει)

αν επιστρεφαμε τα παντα , ολοι καθε 12-13 μερες θα γυρνουσαμε οτι αγοραζαμε και θα αλλαζαμε συσκευες για να ειμαστε μονιμα με το δικαιωμα υποαναχωρησης , και πληρη εγγυηση

Δημοσ.

Σε κάτι τέτοια είναι πολύ μπροστά η Αμερική. Χωρίς αιτιολογίες. Απλά τους τα δίνεις πίσω αν δε σε καλύπτει-δε σου αρέσει η συσκευή.

Μιλάω απο προσωπική εμπειρία και όχι φίλων,γνωστών κλπ.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Inuyasha said:

Ότι αγοράζεις εκτός φυσικού καταστήματος μπορείς να το επιστρέψεις εντός 14 ημερών χωρίς καμία αιτιολόγηση.  Λογικό, παράλογο, σωστό, λάθος, δεν μας ενδιαφέρει, από τη στιγμή που ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα, το θέμα είναι λήξαν.

Από εκεί και πέρα, αυτό που περιγράφεις είναι κάτι διαφορετικό και αφορά σε κατάχρηση του δικαιώματος επιστροφής. Προφανώς εκεί μπορεί να σε αγνοήσει το κατάστημα αν το κάνεις πολλές απανωτές φορές ή ακόμα και να σε κυνηγήσει. Πάντα μιλάμε για εύλογα περιστατικά και στα πλαίσια της καλής πίστης.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ότι αγοράζεις εκτός φυσικού καταστήματος μπορείς να το επιστρέψεις εντός 14 ημερών χωρίς καμία αιτιολόγηση.  Λογικό, παράλογο, σωστό, λάθος, δεν μας ενδιαφέρει, από τη στιγμή που ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα, το θέμα είναι λήξαν.

Από εκεί και πέρα, αυτό που περιγράφεις είναι κάτι διαφορετικό και αφορά σε κατάχρηση του δικαιώματος επιστροφής. Προφανώς εκεί μπορεί να σε αγνοήσει το κατάστημα αν το κάνεις πολλές απανωτές φορές ή ακόμα και να σε κυνηγήσει. Πάντα μιλάμε για εύλογα περιστατικά και στα πλαίσια της καλής πίστης.

Oταν το προιον ειναι στην αρχικη κατασταση , ενα κινητο που καποιος το δουλεψε 2 μερες (περασε λογαριασμους , πιθανων να εκανε και samsung account /register) μονο στην αρχικη του κατασταση δεν ειναι

Επιστρέφετε το προϊόν, στον προμηθευτή, στην αρχική του κατάσταση, μέσα σε 14 ημερολογιακές ημέρες

εσυ θεωρεις ενα κινητο με χρηση 2 ημερων στην αρχικη κατασταση ?εδω αρκετοι βγαινουν και λενε για επανακολλημενες ταινιες ασφαλειας , βγαλμενες ζελατινες κτλ

Επεξ/σία από Inuyasha
  • Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Inuyasha said:

Oταν το προιον ειναι στην αρχικη κατασταση , ενα κινητο που καποιος το δουλεψε 2 μερες (περασε λογαριασμους , πιθανων να εκανε και samsung account /register) μονο στην αρχικη του κατασταση δεν ειναι

Δεν αναφέρει κάτι περί «αρχικής κατάστασης» ο νόμος ή η οδηγία.

Αναφέρει μόνο ότι μπορείς να το επιστρέψεις εντός 14 ημερών. Τίποτα περισσότερο.

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Δεν αναφέρει κάτι περί «αρχικής κατάστασης» ο νόμος ή η οδηγία.

Αναφέρει μόνο ότι μπορείς να το επιστρέψεις εντός 14 ημερών. Τίποτα περισσότερο.

apo to link Που μου εβαλες αντεγραψα την σειρα και τονισα με κοκκινο το κομματι

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...