themis_81 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Καλησπέρα στην παρέα ! Πριν λίγες μέρες αγοράστηκε μια ηλεκτρονική συσκευή μεγέθους tablet και επειδή η διάσταση είναι μεγαλύτερη από αυτή που χρειαζόμαστε επιθυμώ την επιστροφή της . Σαν συσκευή δεν βγήκε ποτέ από το κουτί της ( ούτε αφαιρέθηκε το προστατευτικό που την περιβάλει , ούτε συνδέθηκε σε οτιδήποτε , ούτε άνοιξε σαν συσκευή ) Η συσκευασία είχε μόνο το σελοφαν που έχουν ορισμένες φορές τα κουτιά εξωτερικά το οποίο δεν είχε κάποια ταινία γνησιότητας ή υδατογράφημα ή λογότυπο της εταιρίας , το οποίο δεν ήταν και ερμητικά κλειστό . Αυτό αφαιρέθηκε ώστε να δούμε το πραγματικό της μέγεθος και αν εξυπηρετεί . Η αγορά έγινε ηλεκτρονικά στις 08 Μαίου , πληρώθηκε με κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης και απεστάλη με ΕΛΤΑ στις 10 Μαΐου. Το Σάββατο λοιπόν επικοινώνησα με το κατάστημα για να τους ρωτήσω αν γίνεται επιστροφή γιατί είναι μεγαλύτερη από αυτό που θέλουμε και η απάντηση από μια ευγενική κοπέλα ήταν ότι απλά δεν γίνεται διότι ανοίχτηκε η συσκευασία . Γνωρίζοντας τον Ευρωπαϊκό νόμο αλλά όχι όλες τις λεπτομέρειες ζήτησα ευγενικά να μου βρουν μια λύση , και σε αυτό το σημείο μου έδωσαν τον υπεύθυνο του καταστήματος ο οποίος επίσης αρχικα μου ανέφερε ότι δεν γίνεται κάτι . Στο άκουσμα του νόμου για την υπαναχώρηση αγοράς μου είπε ότι θα το ελέγξει και θα με ενημερώσει την Δευτέρα . Μπορεί κάποιος να μου πει τι "δικαιώματα" έχουμε σε τέτοιες περιπτώσεις ?
christakos07 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Λογικά έχεις το δικαίωμα της αλλαγής. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Θα δεχοσουν να αγοράσεις μια συσκευή που έχει ανοιχθεί η σφραγίδα;
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, christakos07 είπε Λογικά έχεις το δικαίωμα της αλλαγής. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Θα δεχοσουν να αγοράσεις μια συσκευή που έχει ανοιχθεί η σφραγίδα; Ποια σφραγίδα φίλε; Σελοφάν αφαίρεσε σου λέει.
gakos1112 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) ο ευρωπαικος νομος λεει απλα οτι οτιδηποτε αγοραζεις ηλεκτρονικα εχεις 14 ημερες δικαιωμα να κανεις γραπτως, με φαξ, γραμμα η μειλ "υπαναχωρηση Αγορας" καπου στην σελιδα του παπατζη θα βρεις στα ψιλα γραμματα τους ορους και γραπτο υποδειγμα υπαναχωρησης Αγορας. Αμα ζορισουν τα πραγματα, δεν βγαζεις ακρη και κινδυνευεις να χασεις την προθεσμια ριξε μια ματια εδω: https://www.ekpizo.gr/el/καταγγελίες/υπαναχώρηση-αγορά-από-απόσταση κοιτα στο συνημενο .doc Ηλεκτρονική επίλυση διαφορών Υποβάλετε τη διαδικτυακή καταναλωτική σας διαφορά σε εγκεκριμένο φορέα επίλυσης διαφορών https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=EL Ypanachorisi_ Agora apo apostasi.doc Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από gakos1112
mercier Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, christakos07 είπε Λογικά έχεις το δικαίωμα της αλλαγής. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Θα δεχοσουν να αγοράσεις μια συσκευή που έχει ανοιχθεί η σφραγίδα; Σε μια χώρα όπως π.χ. η Αλβανία ή κάποια αφρικανική χώρα, έχει κάποιο νόημα το ερώτημα σου. Στην ενιαία αγορά της Ευρώπης, το ζήτημα αυτό δεν τίθεται γιατί από τους βασικούς σκοπούς της Ένωσης είναι η προστασία του καταναλωτή και του αδύναμου. Αλλά και ο έμπορος δεν θα χάσει στο τέλος. 1 ώρα πριν, themis_81 είπε . Το Σάββατο λοιπόν επικοινώνησα με το κατάστημα για να τους ρωτήσω αν γίνεται επιστροφή γιατί είναι μεγαλύτερη από αυτό που θέλουμε και η απάντηση από μια ευγενική κοπέλα ήταν ότι απλά δεν γίνεται διότι ανοίχτηκε η συσκευασία . Υπάρχουν βέβαια οι κανόνες προστασίας, αλλά αν θες να κάνεις την δουλειά σου, θα σε συμβούλευα αντί να καλείς στα τηλέφωνα και να κρατάς στο σπίτι αυτό που πλήρωσες και δεν σου κάνει, να παρουσιαστείς τάχιστα στο κατάστημα. Νομίζω το καταλαβαίνεις αυτό.
christakos07 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, mercier είπε Σε μια χώρα όπως π.χ. η Αλβανία ή κάποια αφρικανική χώρα, έχει κάποιο νόημα το ερώτημα σου. Στην ενιαία αγορά της Ευρώπης, το ζήτημα αυτό δεν τίθεται γιατί από τους βασικούς σκοπούς της Ένωσης είναι η προστασία του καταναλωτή και του αδύναμου. Αλλά και ο έμπορος δεν θα χάσει στο τέλος. Η ενιαία αγορά της Ευρώπης, απαιτεί και Ευρωπαίους(τουλάχιστον στην αγοραστική συνείδηση) πολίτες. Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει στην περίπτωση του σελοφάν, αλλά το ερώτημα μου είναι σαφές. Εσείς που θέλετε να επιστρέψετε μη σφραγισμένα, θα αγοράζατε αντίστοιχα; Παρόλα αυτά, οι κανονισμοί είναι μη σαφείς: Επιστρέφετε το προϊόν, στον προμηθευτή, στην αρχική του κατάσταση, μέσα σε 14 ημερολογιακές ημέρες. Πρακτικά μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν είναι στην αρχική του συσκευασία, οπότε χάνει από τη μεταπωλητική αξία. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από christakos07
mercier Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, christakos07 είπε Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει στην περίπτωση του σελοφάν, αλλά το ερώτημα μου είναι σαφές. Εσείς που θέλετε να επιστρέψετε μη σφραγισμένα, θα αγοράζατε αντίστοιχα; Παρόλα αυτά, οι κανονισμοί είναι μη σαφείς: Επιστρέφετε το προϊόν, στον προμηθευτή, στην αρχική του κατάσταση, μέσα σε 14 ημερολογιακές ημέρες. Πρακτικά μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν είναι στην αρχική του συσκευασία, οπότε χάνει από τη μεταπωλητική αξία. Για τις αγορές από απόσταση (ιντερνετικές) υπάρχει αυξημένη προστασία και αυτό το ρίσκο το γνωρίζει και ο έμπορος. Στην ακόμα πιο μεγάλη αγορά των ΗΠΑ φαντάζομαι ότι ξέρεις τι γίνεται: δοκιμάζεις κανονικά το προϊόν και αν δε σου κάνει το επιστρέφεις. (το άλλο περί ευρωπαϊκής αγοραστικής συνείδησης: οκ αυτοί που μας δέχτηκαν μέσα, πήραν τα ρίσκα τους...😁. Το θέμα είναι για εμένα να εκτιμούν οι νεώτεροι την δουλειά που έγινε κάποτε για να μπορούν σήμερα να βρίσκονται με τους ισχυρούς, αλλά και τι σημαίνει αυτή η ισχύς, που επίσης κάποιοι δεν γνωρίζουν). Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από mercier
christakos07 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, mercier είπε Για τις αγορές από απόσταση (ιντερνετικές) υπάρχει αυξημένη προστασία και αυτό το ρίσκο το γνωρίζει και ο έμπορος. Στην ακόμα πιο μεγάλη αγορά των ΗΠΑ φαντάζομαι ότι ξέρεις τι γίνεται: δοκιμάζεις κανονικά το προϊόν και αν δε σου κάνει το επιστρέφεις. (το άλλο περί ευρωπαϊκής αγοραστικής συνείδησης: οκ αυτοί που μας δέχτηκαν μέσα, πήραν τα ρίσκα τους...😁. Το θέμα είναι για εμένα να εκτιμούν οι νεώτεροι την δουλειά που έγινε κάποτε για να μπορούν σήμερα να βρίσκονται με τους ισχυρούς, αλλά και τι σημαίνει αυτή η ισχύς, που επίσης δεν το γνωρίζουν). Στην Αμερική έχεις και 1 χρόνο εγγύηση. Πάντως το "αρχική κατάσταση", περιπλέκει αρκετά το όλο ζήτημα.Ένα μεγαθήριο όπως το amazon θα δεχόταν εύκολα την επιστροφή, ένα συνοικιακό κατάστημα θα έκανε νερά. ts τηλέφωνο στη ΓΓΚ, για να σου λυθούν οι απορίες. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από christakos07
themis_81 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, christakos07 είπε Λογικά έχεις το δικαίωμα της αλλαγής. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Θα δεχοσουν να αγοράσεις μια συσκευή που έχει ανοιχθεί η σφραγίδα; Το μονο που αφαιρεθηκε ηταν το πολυ λεπτο σελοφαν που ειχε εξωτερικα ( το οποιο ηταν ηδη ανοιγμενο αλλα οχι σε βαθμο που να μπορει καποιος να αφαιρεσει το κουτι ) Αν ηταν απο μεγαλη αλυσιδα καταστηματων τα πραγματα θα ηταν πιο ευκολα . Δεν νομιζω οτι δεν θα βρω ακρη , απλα θελω να μαθω συγκεκριμενα τι ισχυει στην περιπτωση που μου αρνηθουν
vagos789 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Εχω κατσει να διαβασω τους σχετικους νομους και δεν εχω βγαλει ακρη ακριβως γιατι ναι μεν ολα ωραια τα λεει η ΕΕ αλλα στο τελος σου πεταει το : Αναφορά σε κείμενο Επιστρέφετε το προϊόν, στον προμηθευτή, στην αρχική του κατάσταση Πρακτικα επαφιεται στο καταστημα να αποφασισει αν η κατασταση ειναι αρχικη,και πχ πως θα ξερει σιγουρα αν μπηκε σε λειτουργια ή οχι; Θα πρεπει να το θεσει σε λειτουργια! Αυτη απο το τηλεφωνο πως κατεληξε οτι ειναι χρησιμοποιημενο; Εχει τηλεπαθεια; Και οπως ηδη ειπωθηκε,αν ειναι πχ το mediamarkt,δεν θα ασχοληθει.Αν ειναι ενα συνοικιακο σκρουτζομαγαζο,θα σου πει οτι το κοιταξες πολυ εντονα (ενω ηταν στο κουτι) και το ματιασες. Παντως το πνευμα του νομου ειναι οτι αν εσυ επιστρεφεις ενα προιον που ειναι σε 100% αριστη κατασταση (και ας λειπει το σελοφαν), θα πρεπει να το δεχτουν.
G30RGE Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, vagos789 είπε Παντως το πνευμα του νομου ειναι οτι αν εσυ επιστρεφεις ενα προιον που ειναι σε 100% αριστη κατασταση (και ας λειπει το σελοφαν), θα πρεπει να το δεχτουν. Άλλο άριστη κατάσταση και άλλο αρχική κατάσταση. Σε άριστη κατάσταση μπορείς να επιστρέψεις κάτι και μετά από χρήση μιας βδομάδας, που λέει ο λόγος, αν το προσέχεις σαν τα μάτια σου. Την απορία για την αρχική κατάσταση και αυτό με το σελοφάν την έχω και εγώ πάντως. Γιατί η αρχική κατάσταση ήτανε με σελοφάν το οποίο τώρα λείπει, οπότε αν το κατάστημα πάει να το πουλήσει στον επόμενο γιατί αυτός να το δεχτεί αφού δεν ξέρει τι χρήση έγινε αφότου ανοίχθηκε το σελοφάν?
vagos789 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 10 λεπτά πριν, G30RGE είπε Την απορία για την αρχική κατάσταση και αυτό με το σελοφάν την έχω και εγώ πάντως. Γιατί η αρχική κατάσταση ήτανε με σελοφάν το οποίο τώρα λείπει, οπότε αν το κατάστημα πάει να το πουλήσει στον επόμενο γιατί αυτός να το δεχτεί αφού δεν ξέρει τι χρήση έγινε αφότου ανοίχθηκε το σελοφάν? Κανονικα θα πρεπει να του το πουλησουν με μια εκπτωση,πχ ως εκθεσιακο Αν απλως ανοιχτηκε μια φορα και εγινε χρηση,προφανως δεν εχει παθει τιποτα,αντιθετως ξερεις οτι δεν ειναι DOA Mεγαλες εταιρειες οπως amazon εχουν πολλες επιλογες για το θεμα,μπορουν να το γυρισουν και πισω στον προμηθευτη
mary Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Δημοσ. 25 Μαΐου 2019 Παιδια μια βοηθεια, γιατι η πανεξυπνη αδερφη μου την εκανε τη μλκ. Παρηγγειλε το Huawei p30 pro χωρις να με ρωτησει και το ελαβε χθες. Της λεω στειλτο οπως ειναι πισω και μου λεει ρωτησα στο μαγαζι και λενε οτι δεν μπορω να το γυρισω, γιατι εχει ανοιχτει η συσκευασια. Ξερω οτι λενε μλκ, απλα θελω για σιγουρια να ρωτησω, αν οντως μπορει και τι διαδικασια να ακολουθησει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα