andreas1gr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Στις 21/2/2025 στις 4:02 ΜΜ, Tsino είπε Τι σημαίνει με λίγη προσοχή ? Πώς θα ξέρεις πότε δουλεύει η αντλία ή πότε θα ξεκινήσει να δουλεύει ? Και να το ξέρεις τι θα κάνεις? Θα σβήσεις το φούρνο που μαγειρεύεις? Θα σταματήσεις το πλυντήριο? Μήπως να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη από επαγγελματία ? Θα προγραμματιστεί πχ το πλυντήριο να κάνει δουλειά μια "νεκρή" στιγμή... πχ αργά υο βράδυ ή το πρωί που ενδεχομένως να απουσιάζει η οικογένεια.... Το ίδιο ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας... Τον βάζεις μα ζεστάνει νερό όταν έχεις λιγα φορτία... Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει θέληση...
cabamaru4 Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου Διαβάζοντας όλη τη συνομιλία σας έχω μπερδευτεί. Έχω ισόγειο κατάστημα που το ρολόι ήταν μέσα και ο πίνακας 20 εκατοστά δίπλα. Έκανα ανακαινιση και δημιουργία οικίας. Άλλαξα χρήση σε οικιακή. Έβαλα ταχυθερμ 9kw. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι μόνο με επαύξηση ισχύος θα είμαι ήσυχος. Διαβάζοντας κατάλαβα ότι από μονοφασικό σε επαυξημένο μονοφασικό δεν έχει κόστος. Οπότε έκανα αίτηση εδώ και 3 μήνες αλλα ακόμα αναμονή. Από πίνακα και μετα είναι ετοιμη η εγκατάσταση με 6αρια καλώδια από ότι μου είπε ο ηλεκτρολόγος. . Άρα θέλει 10αρι από χελώνα σε πίνακα . Τι καλώδιο πριν τη χελώνα; Η δε με ενδιαφέρει;
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου 3 ώρες πριν, cabamaru4 είπε Οπότε έκανα αίτηση εδώ και 3 μήνες αλλα ακόμα αναμονή. Από πίνακα και μετα είναι ετοιμη η εγκατάσταση με 6αρια καλώδια από ότι μου είπε ο ηλεκτρολόγος. Δεν υπαρχει παροχή με 6αρια καλώδια, η απλη μονοφασική εχει 10αρια και η ενισχυμένη 16αρια 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου 4 ώρες πριν, cabamaru4 είπε Άρα θέλει 10αρι από χελώνα σε πίνακα . Τι καλώδιο πριν τη χελώνα; Η δε με ενδιαφέρει; Το καλωδιο πριν τη χελωνα ειναι του ΔΕΔΔΗΕ .Γιατι να σ ενδιαεφρει .Αν καταλαβα καλα
Vasileios-gr Δημοσ. 16 Ιουλίου Δημοσ. 16 Ιουλίου Για να κάνεις επαύξηση , θέλει 16άρια καλώδια από πίνακα μέχρι το ρολόι. Τα 10άρια είναι για το απλό μονοφασικό και όχι το ενισχυμένο. Τα 6άρια ως καλόδια παροχής είναι παλιά καλώδια τα οποία δεν τα αποδέχετε ο ΔΕΔΔΗΕ πλέον και σίγουρα δεν είναι για επαυξηση ισχύος.
cabamaru4 Δημοσ. 17 Ιουλίου Δημοσ. 17 Ιουλίου Ίσως να μην κατάλαβα καλά. Θα ξαναμιλήσω με ηλεκτρολόγο για παροχή από πίνακα στο σπίτι, κουζίνα, κλιματιστικό και ταχυθερμ (9kw). Έτσι και αλλιώς από ρολόι σε πίνακα απόσταση 20 εκατοστά θα το βάλει εκείνη την ώρα . Από πίνακα και μετά νομίζω τα έβαλε ανάλογα τη χρήση... Πάντως σε ερώτηση στη ΔΕΔΔΗΕ για ενισχυμένο μονοφασικό μου είπαν ότι έχει χρέωση.
NikosKallithea Δημοσ. 17 Ιουλίου Δημοσ. 17 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, cabamaru4 είπε Ίσως να μην κατάλαβα καλά. Θα ξαναμιλήσω με ηλεκτρολόγο για παροχή από πίνακα στο σπίτι, κουζίνα, κλιματιστικό και ταχυθερμ (9kw). Έτσι και αλλιώς από ρολόι σε πίνακα απόσταση 20 εκατοστά θα το βάλει εκείνη την ώρα . Από πίνακα και μετά νομίζω τα έβαλε ανάλογα τη χρήση... Πάντως σε ερώτηση στη ΔΕΔΔΗΕ για ενισχυμένο μονοφασικό μου είπαν ότι έχει χρέωση. Εχει χρέωση γιατι θα ερθει συνεργείο να συνδεσει τα νεα καλώδια ειτε αυτα ειναι ενα μετρο ειτε τριαντα μετρα όταν έρθει ο δεδδηε πρέπει να ειναι ήδη έτοιμες οι αναμονες απο τον ηλεκτρολόγο. Επεξ/σία 17 Ιουλίου από NikosKallithea
andreas1gr Δημοσ. 17 Ιουλίου Δημοσ. 17 Ιουλίου Εγώ περιμένω απο Ιανουαρίου το να έρθει ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ για να περάσει νέο καλώδιο από κολόνα μεχρι ρολόι λόγο φ/β.... Σε 1 χρόνο ίσως έρθει....
NikosKallithea Δημοσ. 17 Ιουλίου Δημοσ. 17 Ιουλίου 12 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Εγώ περιμένω απο Ιανουαρίου το να έρθει ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ για να περάσει νέο καλώδιο από κολόνα μεχρι ρολόι λόγο φ/β.... Σε 1 χρόνο ίσως έρθει.... Αυτο είναι ανεπάρκεια του καλωδίου του δεδδηε, εχεις πεσει στην περίπτωση. Το 90% των ατομικών επαυξήσεων επαρκούν τα καλωδια του δικτύου.
cabamaru4 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Τελικά ήρθε ο τεχνικός της ΔΕΔΔΗΕ για επισκόπηση και μου είπε ότι κακως που περιμένω από τον Μάρτιο και κανένας άλλος δεν μου ανέφερε το εξής: Ότι η χελώνα-μετρητης, εφόσον πρόκειται για οικία (ήταν κατάστημα και έγινε οικια-loft) πρέπει να βγει από την οικία και να μεταφερθεί όπως τα άλλα ρολόγια στη είσοδο της οικοδομής. Και μετά να κάνω αίτηση επαύξησης. Άντε φτου και από την αρχή. Έχω μιλήσει 100 φορές με ΔΕΔΔΗΕ και κανένας δεν μου είπε ότι ενώ τους έλεγα ότι ο μετρητής είναι εσωτερικός και θέλω να κάνω επαύξηση ισχύος μου έλεγαν κάνε αίτηση για επαύξηση. Έκανα αίτηση και τώρα που ήρθε ο τεχνικός μου είπε κάνε αίτηση ξανά αλλά για αλλαγή θέσης μετρητή και μετά για επαύξηση. Μου είπε ότι καμία οικία -λοφτ δεν έχει χελώνα ρολόι μέσα. Όλες έξω. Άντε φτου και από την αρχή. Το θέμα είναι πως θα βάλω το καλώδιο μέχρι τα ρολόγια στην είσοδο. Γύρω γύρω την πολυκατοικία; Στις 17/7/2025 στις 1:52 ΜΜ, cabamaru4 είπε Ίσως να μην κατάλαβα καλά. Θα ξαναμιλήσω με ηλεκτρολόγο για παροχή από πίνακα στο σπίτι, κουζίνα, κλιματιστικό και ταχυθερμ (9kw). Έτσι και αλλιώς από ρολόι σε πίνακα απόσταση 20 εκατοστά θα το βάλει εκείνη την ώρα . Από πίνακα και μετά νομίζω τα έβαλε ανάλογα τη χρήση... Πάντως σε ερώτηση στη ΔΕΔΔΗΕ για ενισχυμένο μονοφασικό μου είπαν ότι έχει χρέωση.
cabamaru4 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Ξαναμιλήσω τώρα με ΔΕΔΔΗΕ και μου είπε ότι δε χρειάζεται να το μεταφέρω μπορώ να κάνω αίτηση για μετρητή με τηλεμετρηση. Άντε βγάλε άκρη με ΔΕΔΔΗΕ
alex84 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Δεδδηε....μεγάλος πόνος 2 μήνες πάλευα να κάνω αίτηση νέας ηλεκτροδότησης από οικία που δεν είχε ποτέ ρεύμα σε επαγγελματικό χώρο . Μετά από 8-9 αιτήσεις online και περίπου 15 τηλέφωνα (στο τελευταίο έπεσαν χριστοπαναγιες) ήρθε το ρεύμα. Άπειρες φορές upload έγγραφα τα οποία ενώ μου έλεγαν πως τα έβλεπαν online μετά από 1-2 μέρες έστελναν sms για να τα κάνω ξανά... Δεν ξέρω τι συμβαινει εκεί μέσα (δεν υπάρχει πρόσβαση για το κοινό) όλες οι αιτήσεις γίνονται online αλλα πραγματικά είναι να τους βάλεις μπουρλότο. 1
takoulou Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 14 ώρες πριν, cabamaru4 είπε Ξαναμιλήσω τώρα με ΔΕΔΔΗΕ και μου είπε ότι δε χρειάζεται να το μεταφέρω μπορώ να κάνω αίτηση για μετρητή με τηλεμετρηση. Άντε βγάλε άκρη με ΔΕΔΔΗΕ Θα ακούσεις αυτό που σου είπε αυτός που ηρθε από τον Δεδδηε.. Και όχι αυτά που σου είπαν από το τηλεφωνικό κέντρο του Δεδδηε.. Δεν είναι άτομα που γνωρίζουν.. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 3 ώρες πριν, takoulou είπε Θα ακούσεις αυτό που σου είπε αυτός που ηρθε από τον Δεδδηε.. Και όχι αυτά που σου είπαν από το τηλεφωνικό κέντρο του Δεδδηε.. Δεν είναι άτομα που γνωρίζουν.. Με 800 ευρω τον μηνα απο τον εργολαβο λογικο ειναι .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα