Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Γιάννης Platano said:

Ο πίνακας του σπιτιού είναι μόνο 40 εκατοστά μακρυά από την παροχή;; 

Πως γίνεται; 

Συνήθως ο πίνακας είναι μέσα στο σπίτι και ο μετρητής έξω. 

Γίνεται, άμα πας πίσω στο χρόνο!

Παλιό κατάστημα του '54 και πιθανώς το πρώτο κτίσμα με μπετόν στην περιοχή. Το ρολόι είναι τοποθετημένο ακριβώς πίσω από την τζαμαρία και ο πίνακας δίπλα.

ρολοι πινακας.jpg

• Like 1
  • Haha 1
  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τον άλλο μήνα ξεκινάμε εργασίες για ν μπει αντλία. Έχω φέρει ηλεκτρολόγο ώστε να φέρει καινούρια παροχή από από το ρολόι μέχρι τον πίνακα 3χ10. Η παλιά παροχή ήταν 3χ6 με 40αρα ασφάλεια στο ρολόι. 

Από ότι μου είπε θα σηκώνει άνετα την 9αρα  αντλία. Απλά μου είπε να προσέχω όταν λειτουργεί η αντλια να μην  ανάψουμε όλα τα μάτια της κουζίνας ή το θερμοσίφωνο. Ρώτησα δύο ηλεκτρολόγος και μου είπαν ότι πλέον δεν κάνει η ΔΕΗ επαύξηση και ότι όλοι βάζουν αντλία με την ίδια παροχη που έχουν τόσα χρόνια.  

Και στην ΔΕΗ που ρώτησα το ίδιο μου είπαν.  Μου ειπαν μόνο αν το γυρίσω σε τριφασικό.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, pavloa είπε

Τον άλλο μήνα ξεκινάμε εργασίες για ν μπει αντλία. Έχω φέρει ηλεκτρολόγο ώστε να φέρει καινούρια παροχή από από το ρολόι μέχρι τον πίνακα 3χ10. Η παλιά παροχή ήταν 3χ6 με 40αρα ασφάλεια στο ρολόι. 

Από ότι μου είπε θα σηκώνει άνετα την 9αρα  αντλία. Απλά μου είπε να προσέχω όταν λειτουργεί η αντλια να μην  ανάψουμε όλα τα μάτια της κουζίνας ή το θερμοσίφωνο. Ρώτησα δύο ηλεκτρολόγος και μου είπαν ότι πλέον δεν κάνει η ΔΕΗ επαύξηση και ότι όλοι βάζουν αντλία με την ίδια παροχη που έχουν τόσα χρόνια.  

Και στην ΔΕΗ που ρώτησα το ίδιο μου είπαν.  Μου ειπαν μόνο αν το γυρίσω σε τριφασικό.

Εξαρια καλωδια σε παροχή ισως και να μην εχω ακουσει ποτέ, ποσών χρόνων ειναι το σπιτι;

Δημοσ.

δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά εργασίας, ένας νέος (όχι εγώ) μπορεί να δουλεύει και σε παλιά κτήρια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 6αρια καλώδια μπαίναν σε παροχή 3 Χ 25   = 15KVA . 

Τώρα πια δεν δεχονται 3 Χ 6 ακόμα και αν είναι να ζητήσεις 3Χ 25.

Η ελάχιστη αποδεκτή διατομή πια είναι 3 Χ 10 για τριφασικό.

Υπάρχουν βέβαια ακόμα παλαιές παροχές. 

Επεξ/σία από Vasileios-gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...