Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίζει συχνά με 20% επιστροφή είτε yellows, είτε Go4More είτε Epistrofi Eurobank για όποιον δεν το προλάβει τώρα.  Εγώ το πήρα τον περασμένο Αύγουστο με 20% επιστροφή σε Yellows από Media Markt.

• Like 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, turbat0s είπε

Νομίζω είναι ασήμαντη η κατανάλωση.

Εμένα με προβληματίζει το πόσο εύκολα μπορείς να εμπλακείς σε ατύχημα (είτε να σε πάρει παραμάζωμα κάποιο αυτοκίνητο αν κινείσαι παράνομα στο δρόμο είτε να χτυπήσεις πεζό αν κινείσαι παράνομα σε πεζοδρόμιο) και το τί γίνεται μετά...

Επίσης λογικά με τους κραδασμούς που θα απορροφάς από τα ελληνικά οδοστρώματα θα μοιάζει σαν να δουλεύεις κομπρεσέρ!

Παίζει ρόλο η τελική ταχύτητα. Μέχρι 6 χλμ/ώρα είναι σαν να είσαι πεζός , οπότε υποχρεώσεις πεζού. Από 6 έως 25 χλμ/ώρα θεωρείται ποδήλατο , οπότε υποχρεώσεις ποδηλάτου. Από 25 χλμ/ώρα και άνω χρειάζεται δίπλωμα, ασφάλεια , κράνος κτλ. Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει πατίνι που πηγαίνει πάνω από 25 χλμ/ώρα , και αν υπάρχει εγώ τουλάχιστον δεν θα το αγόραζα με τους ελληνικούς δρόμους!

Απλώς να υπενθυμίσω ότι κανονικά τα ποδήλατα δεν κινούνται σε πεζόδρομους. Πρέπει ο αναβάτης να κατέβει από το ποδήλατο και να το σέρνει. Οπότε σε περίπτωση ατυχήματος που σε νοιάζει, θα εχεις θέμα. Θέλει προσοχή σε πεζόδρομους. Αστυνομία να σε γράψουν από μόνοι τους , λίγο δύσκολο.

Επεξ/σία από pankostas
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pankostas είπε

Παίζει ρόλο η τελική ταχύτητα. Μέχρι 6 χλμ/ώρα είναι σαν να είσαι πεζός , οπότε υποχρεώσεις πεζού. Από 6 έως 25 χλμ/ώρα θεωρείται ποδήλατο , οπότε υποχρεώσεις ποδηλάτου. Από 25 χλμ/ώρα και άνω χρειάζεται δίπλωμα, ασφάλεια , κράνος κτλ. Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει πατίνι που πηγαίνει πάνω από 25 χλμ/ώρα , και αν υπάρχει εγώ τουλάχιστον δεν θα το αγόραζα με τους ελληνικούς δρόμους!

Απλώς να υπενθυμίσω ότι κανονικά τα ποδήλατα δεν κινούνται σε πεζόδρομους. Πρέπει ο αναβάτης να κατέβει από το ποδήλατο και να το σέρνει. Οπότε σε περίπτωση ατυχήματος που σε νοιάζει, θα εχεις θέμα. Θέλει προσοχή σε πεζόδρομους. Αστυνομία να σε γράψουν από μόνοι τους , λίγο δύσκολο.

Υπάρχουν μέχρι 100χλμ/ώρα άμα δεις κάποια της dualtron. Εγω το m365 το έχω 3 βδομάδες και καίει όπως λέει περίπου μία κιλοβατώρα τις 4 φορτίσεις (100 χλμ με eco mode περίπου, άμα είσαι 75κιλα σε ευθεία αλλιώς πέφτει η αυτονομία). 

Επίσης πάνω από 250w θες όλα τα χαρτιά όχι μόνο ταχύτητα. Άσχετο που δε βγάζει κάνεις γιατί δεν γίνεται 😃

Δημοσ.

Στην Ελλαδα αυτα επρεπε να απαγορευτουν, εδω ο Ελληνας δεν εχει παιδεια να οδηγησει Αυτοκινητο, Μηχανη η Ποδηλατο και θα εχουμε και Πατηνια;

Εκτος αν βεβαια τα εχει ο κοσμος μονο για μεσα σε παρκα κατι που αμφιβαλω στο Ελλαντα (εδω ενας προχθες σταματησε μεσα σε κεντρικη αρτηρια στην Πετρουπολη και εβγαλε 2 ποδηλατακια για τα κοριτσια που ειχε στο αμαξι τα οποια μετα αρχισαν να κανουν ποδηλατο μεσα στην μεση του δρομου, εχει ξεφυγει ο κοσμος πραγματικα).

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pankostas είπε

Από ότι έχω δει υπάρχει firmware που απενεργοποιει το κόφτη στα 25χμ/ω και φτάνει τα 30χμ/ω. Αν και δεν θα το πρότεινα. 

9 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Στην Ελλαδα αυτα επρεπε να απαγορευτουν, εδω ο Ελληνας δεν εχει παιδεια να οδηγησει Αυτοκινητο, Μηχανη η Ποδηλατο και θα εχουμε και Πατηνια;

Εκτος αν βεβαια τα εχει ο κοσμος μονο για μεσα σε παρκα κατι που αμφιβαλω στο Ελλαντα (εδω ενας προχθες σταματησε μεσα σε κεντρικη αρτηρια στην Πετρουπολη και εβγαλε 2 ποδηλατακια για τα κοριτσια που ειχε στο αμαξι τα οποια μετα αρχισαν να κανουν ποδηλατο μεσα στην μεση του δρομου, εχει ξεφυγει ο κοσμος πραγματικα).

Εγώ λεω να απαγορευτούν και τα ποδήλατα, τρέχουν πολύ κι αυτά... Δεν διαφωνώ ότι δεν έχουμε παιδεία εδώ στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουμε ούτε τις υποδομές. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να λειτουργουμε με το σκεπτικό "πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι". 

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Αμερική που διάφοροι ούγκανοι παίρνουν τα σκούτερ της lime και τα πετάνε στη θάλασσα θα'χουν καλύτερη παιδεία. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gtoul είπε

Στην Αμερική που διάφοροι ούγκανοι παίρνουν τα σκούτερ της lime και τα πετάνε στη θάλασσα θα'χουν καλύτερη παιδεία. 

Καλά ναι δεν πάνε πίσω και σε κάποιες άλλες χώρες. Εδώ στην Θεσσαλονίκη πάντως έχουν βρεθεί στη θάλασσα πατινια της lime είτε και σε διάφορα άλλα μέρη. Βέβαια ο προσδόκιμος χρόνος ζωής από μια μελέτη που έχει γίνει είναι ένας μήνας και με κάποιες βελτιώσεις στην ποιότητα προσπαθούν να το φτάσουν στο εξάμηνο. Βέβαια θα τα έχουν ασφαλισμένα. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, xristoslet είπε

Από ότι έχω δει υπάρχει firmware που απενεργοποιει το κόφτη στα 25χμ/ω και φτάνει τα 30χμ/ω. Αν και δεν θα το πρότεινα. 

Εγώ λεω να απαγορευτούν και τα ποδήλατα, τρέχουν πολύ κι αυτά... Δεν διαφωνώ ότι δεν έχουμε παιδεία εδώ στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουμε ούτε τις υποδομές. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να λειτουργουμε με το σκεπτικό "πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι". 

Εγω δεν αναφερθηκα σε ταχυτητα αλλα παιδεια.

Ηδη εχουμε τον καθε χαζεμενο να ειναι με το ποδηλατο στην Εθνικη, φανταστειτε να αρχισουν να βγαινουν και με πατηνια τι εχει να γινει.

Χωρια το θεμα πεζοδρομων και πεζοδρομιων που οι ποδηλατες καπως την εχουν δει πως ειναι ποδηλατοδρομοι και δεν τους νοιαζει αν πεσουν πανω σε περαστικους, σιγα μωρε θα κανουν στην ακρη δεν εγινε κατι (ενας της προαλες που ειμουν στην Ερμου επεσε πανω σε μια κοπελα με καροτσι και ειχε και το θρασος να της πει οτι εκεινη δεν προσεχε που πηγαινε).

Αν ποτε ο Ελληνας μαθει να οδηγαει το οτιδηποτε (απο Πατηνι μεχρι Αυτοκινητο) και να σεβεται τον διπλανο του βλεπουμε, μεχρι τοτε ναι χιλιες φορες "ποναει κεφαλι, κοβεις κεφαλι".

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, xristoslet είπε

δωσε τα φωτα σου!!!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Donalhioy είπε

δωσε τα φωτα σου!!!

Με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα αυτό, αλλά υπάρχουν πολλά video και συζητήσεις γι αυτό το θέμα. 

Δεν θυμάμαι που το είχα πρωτοδιαβάσει. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, JoannisV είπε

Εκτός και αν κάνω κάποιο λάθος στους υπολογισμούς ή στον τύπο:

Watts = Amp x Volt , από έναν φορτιστή που βρήκα V= 42 και A= 2, άρα κατά την φόρτιση καταναλώνει ~85W και εφόσον χρειάζεται 5 περίπου ώρες να φορτίσει, μιλάμε για 425W.

Ένα gaming PC κάτι τέτοιο το καίει περίπου σε μία ώρα (εν ώρα gaming). Δεν νομίζω πως είναι φοβερή κατανάλωση.

Και πάλι, μπορεί να έχω κάνει λάθος στον τύπο/πράξεις, δεν είμαι γενικά της φυσικής.

Σωστοί οι υπολογισμοί (αλλά 425Wh ή 0,425kWh), αν η kWh έχει 0,20€ τότε κάθε φόρτιση κοστίζει ούτε 8,5 λεπτά. Το μοτέρ είναι 250w και η μπαταρία 280Wh. Οπότε μιλάμε για 65% efficiency, καθόλου άσχημα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

με το πρόγραμμα της εθνικής τράπεζας και τις εκπτώσεις είναι πολύ μεγάλη η έκπτωση, μέχρι σήμερα είναι το 20%.

πηγή για τους όρους

https://www.germanos.gr/corporate/may_sales/

Οι εκπτώσεις ισχύουν 01-15/05 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων
Οι τιμές είναι ενδεικτικές και συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.
Η προσφορά go4more ισχύει 01/05-15/05 για αγορές με κάρτες της Εθνικής Τράπεζας στο www.germanos.gr και στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα go4more. Η συλλογή των πόντων go4more ισχύει μόνο εφόσον η αγορά και η εξόφληση πραγματοποιηθεί μέσω του www.germanos.gr, εξαιρείται δηλαδή η συλλογή των πόντων, εφόσον η παραγγελία γίνει από το www.germanos.gr και η εξόφληση γίνει σε φυσικό κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
Για το www.germanos.gr ισχύει εφόσον η αγορά και η εξόφληση πραγματοποιηθούν μέσω του www.germanos.gr.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...