Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω ένα iMac 2017, έχει και thunderbolt η απλό USB C?

θέλω έναν δίσκο για δεδομένα που απο εκει θα εντιτάρω πράγματα.

με ποιον θα έχω καλές ταχύτητες.

είδη έχω έναν fusion 2tb αλλά δεν θέλω να τον μαξάρω με σαβούρα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, γροσερισοπ said:

έχω ένα iMac 2017, έχει και thunderbolt η απλό USB C?

θέλω έναν δίσκο για δεδομένα που απο εκει θα εντιτάρω πράγματα.

με ποιον θα έχω καλές ταχύτητες.

Ποιο μοντέλο είναι ακριβώς;

Το USB-C είναι το βύσμα. Το TB και το USB 3/3.1, είναι πρωτόκολλα επικοινωνίας.
Στα Mac του 2017, απ' ό,τι βλέπω, το USB-C υποστηρίζει TB3 και USB3 (5Gbps) και όχι USB 3.1 (10Gbps).
Θεωρητικά το USB 3 (5Gbps) είναι αρκετό για έναν SSD. 

18 minutes ago, γροσερισοπ said:

είδη έχω έναν fusion 2tb αλλά δεν θέλω να τον μαξάρω με σαβούρα..

Ούτως ή άλλως, το SSD κομμάτι του Fusion που έχεις, θα είναι ήδη κατειλημμένο από apps, οπότε ό,τι data και να βάλεις, θα τρέχουν στο μηχανικό κομμάτι με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, CheOnWeb said:

Στα Mac του 2017, απ' ό,τι βλέπω, το USB-C υποστηρίζει TB3 και USB3 (5Gbps) και όχι USB 3.1 (10Gbps).

Ούτως ή άλλως, το SSD κομμάτι του Fusion που έχεις, θα είναι ήδη κατειλημμένο από apps, οπότε ό,τι data και να βάλεις, θα τρέχουν στο μηχανικό κομμάτι με τα ανάλογα αποτελέσματα.

1

Επεξ/σία από wayoflife
Δημοσ.
1 hour ago, CheOnWeb said:

και τι μου πρωτείνεις να πάρω;

1 hour ago, CheOnWeb said:

Mac (Retina 5K, 27-inch, 2017)

Δημοσ.
1 minute ago, γροσερισοπ said:

και τι μου πρωτείνεις να πάρω;

Πες μου λίγα παραπάνω. 

Ποιο ακριβώς είναι το μοντέλο; (Μηλαράκι, πάνω αριστερά, >About this Mac>System Information>Model Identifier. (Λογικά θα είναι 18.κάτι)

Ποιον δίσκο θέλεις να συνδέσεις; Τι χωρητικότητας;

Τι είδους data θα "εντιτάρεις";

Δημοσ.

iMac

Model Identifier: iMac18,3

Processor Name: Intel Core i5

8 minutes ago, CheOnWeb said:

Πες μου λίγα παραπάνω. 

Ποιο ακριβώς είναι το μοντέλο; (Μηλαράκι, πάνω αριστερά, >About this Mac>System Information>Model Identifier. (Λογικά θα είναι 18.κάτι)

Ποιον δίσκο θέλεις να συνδέσεις; Τι χωρητικότητας;

Τι είδους data θα "εντιτάρεις";

Photoshop, Illustrator, Indeisign δουλευω (indeisign λίγο λιγότερο.)

Δημοσ.
3 minutes ago, γροσερισοπ said:

iMac

Model Identifier: iMac18,3

Processor Name: Intel Core i5

Photoshop, Illustrator, Indeisign δουλευω (indeisign λίγο λιγότερο.)

Λοιπόν, το 18.3 (απ' ό,τι βλέπω στο Mactracker App) δεν υποστηρίζει USB 3.1. Άρα είσαι μεταξύ USB 3 και TB3.
Ένας SSD (π.χ. Sandisk Extreme Portable SSD 500GB) φτάνει μέχρι 550MB/sec, δηλαδή 4.4Gbps, δηλαδή λιγότερο από το Maximum του USB 3.
Επειδή όμως τα νούμερα είναι θεωρητικά και πολύ κοντά μεταξύ τους, θα ήταν ωραία να είχες USB 3.1 (10Gbps) αλλά δυστυχώς δεν έχεις.
(Παρόλα αυτά νομίζω ότι σε καλύπτει απόλυτα για τη χρήση που θες).

Έχεις όμως TB3 το οποίο σε συνδυασμό με SSD τύπου m2, η ταχύτητα εκτοξεύεται. Δεν πιστεύω ότι το έχεις ανάγκη αλλά αν σε παίρνει οικονομικά θα είσαι σίγουρος ότι θα σε καλύψει σε όποια μελλοντική εφαρμογή. π.χ. αυτός (που υποθέτω, απ' τις ταχύτητες που βλέπω ότι έχει m2 μέσα).
Οι δίσκοι που σου έδειξα δεν είναι δοκιμασμένοι από μένα και δεν τους προτείνω υπεύθυνα αλλά λόγω μάρκας και χαρακτηριστικών λογικά θα είναι καλοί.
Ως προς το θέμα χωρητικότητας, αυτό έχει να κάνει μόνο με τις ανάγκες και το πορτοφόλι σου.

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, CheOnWeb said:

Λοιπόν, το 18.3 (απ' ό,τι βλέπω στο Mactracker App) δεν υποστηρίζει USB 3.1. Άρα είσαι μεταξύ USB 3 και TB3.
Ένας SSD (π.χ. Sandisk Extreme Portable SSD 500GB) φτάνει μέχρι 550MB/sec, δηλαδή 4.4Gbps, δηλαδή λιγότερο από το Maximum του USB 3.
Επειδή όμως τα νούμερα είναι θεωρητικά και πολύ κοντά μεταξύ τους, θα ήταν ωραία να είχες USB 3.1 (10Gbps) αλλά δυστυχώς δεν έχεις.
(Παρόλα αυτά νομίζω ότι σε καλύπτει απόλυτα για τη χρήση που θες).

Έχεις όμως TB3 το οποίο σε συνδυασμό με SSD τύπου m2, η ταχύτητα εκτοξεύεται. Δεν πιστεύω ότι το έχεις ανάγκη αλλά αν σε παίρνει οικονομικά θα είσαι σίγουρος ότι θα σε καλύψει σε όποια μελλοντική εφαρμογή. π.χ. αυτός (που υποθέτω, απ' τις ταχύτητες που βλέπω ότι έχει m2 μέσα).
Οι δίσκοι που σου έδειξα δεν είναι δοκιμασμένοι από μένα και δεν τους προτείνω υπεύθυνα αλλά λόγω μάρκας και χαρακτηριστικών λογικά θα είναι καλοί.
Ως προς το θέμα χωρητικότητας, αυτό έχει να κάνει μόνο με τις ανάγκες και το πορτοφόλι σου.

ευχαριστώ πολυ!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O CheOnWeb  τα λέει σωστά. Απλά το USB C έχει διάφορες εκδόσεις: τo USB-C gen 1 (ταχύτητες μέχρις 5Gbps ) και το USB-C gen 2 (ταχύτητες μέχρι 10Gbps). Ουσιαστικά η πρώτη γενιά είναι ένα usb 3.0 με διαφορετικό βύσμα.

Εγώ σου προτείνω αυτό, που χρησιμοποιώ εγώ εδώ και κάποιους μήνες στο mac mini και είμαι πολύ ευχαριστημένος: Transcend M.2 SSD Conversion Kit. Πολύ όμορφη και κομψή θήκη και SSD m.2, πολύ οικονομική, είναι usb c αλλά έρχεται με καλωδιάκι usb-A, κοινώς το συνδέεις κανονικά σε κλασσική θύρα USB ή παίρνοντας ένα καλωδιάκι σαν και αυτό το συνδέεις στη thunderbolt (με ταχύτητες βέβαια usb 3.0, και εγώ αυτό έχω κάνει). Προσωπικά την έχω συνδέσει σε θύρα thunderbolt (δεν παίρνω τέτοιες ταχύτητες) και έχω βάλει έναν ssd 1 TB m.2 της Crucial και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχω εγκαταστήσει μέχρι και παιχνίδια στον εξωτερικό δίσκο και δεν δυσκολεύομαι να καταλάβω διαφορά και να σκεφθείς ότι το mac mini μου έχει εσωτερικο pcie ssd. Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει. Έχω ρίξει αρκετό πράγμα εκεί προκειμένου να μη γεμίσω τον εσωτερικό ssd του mac mini και δεν με έχει απογοητεύσει. Κατά τη χρήση του δε νιώθω ότι είναι εξωτερικός δίσκος αλλά εσωτερικός ssd.

Το καλό με τη θήκη αυτή είναι ότι είναι πολύ μικρή, μπορεί να την βάλεις πίσω από τον iMac χωρίς να φαίνεται και βέβαια μπορεί να αναβαθμιστεί βάζοντας μεγαλύτερη μνήμη.. Δεν παίρνει nvme ssd δίσκους αλλά τους απλούς. Άλλωστε, εάν έπαιρνε nvme τότε θα χρειαζόσουν thunderbolt ή πιο γρήγορες εκδόσεις του USB -C, αλλά θα ήταν και πολύ πιο ακριβή.

Επεξ/σία από lamargos
Δημοσ.
13 minutes ago, lamargos said:

O CheOnWeb  τα λέει σωστά. Απλά το USB C έχει διάφορες εκδόσεις: τo USB-C gen 1 (ταχύτητες μέχρις 5Gbps ) και το USB-C gen 2 (ταχύτητες μέχρι 10Gbps). Ουσιαστικά η πρώτη γενιά είναι ένα usb 3.0 με διαφορετικό βύσμα.

Εγώ σου προτείνω αυτό, που χρησιμοποιώ εγώ εδώ και κάποιους μήνες στο mac mini και είμαι πολύ ευχαριστημένος: Transcend M.2 SSD Conversion Kit. Πολύ όμορφη και κομψή θήκη και SSD m.2, πολύ οικονομική, είναι usb c αλλά έρχεται με καλωδιάκι usb-A, κοινώς το συνδέεις κανονικά σε κλασσική θύρα USB ή παίρνοντας ένα καλωδιάκι σαν και αυτό το συνδέεις στη thunderbolt (με ταχύτητες βέβαια usb 3.0, και εγώ αυτό έχω κάνει). Προσωπικά την έχω συνδέσει σε θύρα thunderbolt (δεν παίρνω τέτοιες ταχύτητες) και έχω βάλει έναν ssd 1 TB m.2 της Crucial και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχω εγκαταστήσει μέχρι και παιχνίδια στον εξωτερικό δίσκο και δεν δυσκολεύομαι να καταλάβω διαφορά και να σκεφθείς ότι το mac mini μου έχει εσωτερικο pcie ssd. Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει. Έχω ρίξει αρκετό πράγμα εκεί προκειμένου να μη γεμίσω τον εσωτερικό ssd του mac mini και δεν με έχει απογοητεύσει. Κατά τη χρήση του δε νιώθω ότι είναι εξωτερικός δίσκος αλλά εσωτερικός ssd.

Το καλό με τη θήκη αυτή είναι ότι είναι πολύ μικρή, μπορεί να την βάλεις πίσω από τον iMac χωρίς να φαίνεται και βέβαια μπορεί να αναβαθμιστεί βάζοντας μεγαλύτερη μνήμη.. Δεν παίρνει nvme ssd δίσκους αλλά τους απλούς. Άλλωστε, εάν έπαιρνε nvme τότε θα χρειαζόσουν thunderbolt ή πιο γρήγορες εκδόσεις του USB -C, αλλά θα ήταν και πολύ πιο ακριβή.

δηλαδή  πόσο σου βγηκε και τι ταχύτητες πιάνεις;

Δημοσ.

150 ευρώ όλα μαζί (καλώδιο, θήκη και δίσκος 1 tb). Ταχύτητες δεν έχω μετρήσει με κάποιο πρόγραμμα, σου λέω όμως ότι είναι σαν να έχω ssd εσωτερικά. Παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα και του ssd (crucial mx500, υπάρχουν και πιο γρήγοροι και πιο ακριβοί).Το έχω συνδέσει στο thunderbolt για να έχω ελεύθερη τη θύρα usb-A και ανοίγω παιχνίδι που έχω εγκαταστήσει στον εξωτερικό δίσκο και δεν αντιλαμβάνομαι καθυστέρηση ούτε έχω κάποιο πρόβλημα όταν παίζω. Ουσιαστικά τον χρησιμοποιώ σαν εσωτερικό. Εγώ για τη δουλειά που το θέλω είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Νομίζω και εσένα θα σε καλύψει και σε κάθε περίπτωση μπορείς να τον χρησιμοποιείς και σαν φορητό δίσκο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...