Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,πριν λιγες μερες στο iphone X μου σταματησε να λειτουργει η αφη,δοκιμασα οτι διαβασα στο ιντερνετ αλλα δεν εφτιαξε ποτε.Η οθονη δουλευει κανονικα.

Τωρα το μπερδεμα:

Αγόρασα το iphone απο εναν μεγαλοπωλητη στην γερμανια μεσω ebay (Kar-media λεγεται πουλανε πολλα/Υποθετω είναι εταιρια και οχι μεμονωμενος πωλητης)

Ο 1ος χρονος για apple care εχει περασει οποτε νομιζα δεν ειχα εγγυηση και το εστειλα να μου το φτιαξουν αλλα με πηραν τηλεφωνο και μου ειπαν οτι εντος Ε.Ε. δικαιουμε 2 χρονια εγγύηση.Έστειλα email στον πωλητη και περιμενω απαντηση.Ξερει κανεις τιποτα παραπανω να με βοηθήσει?Αν δεν βοηθησει ο πωλητης τι κανω?

Δημοσ.

Εάν το έχεις αγοράσει με απόδειξη αγοράς έχεις κανονικά 2 χρόνια εγγύηση, εφόσον μιλάμε για σφραγισμένη συσκευή μπορείς να μιλήσεις απευθείας με τους εξουσιοδοτημένους. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zenor είπε

Εάν το έχεις αγοράσει με απόδειξη αγοράς έχεις κανονικά 2 χρόνια εγγύηση, εφόσον μιλάμε για σφραγισμένη συσκευή μπορείς να μιλήσεις απευθείας με τους εξουσιοδοτημένους. 

Αποδειξη εχω απο το paypal.Εξουσιοδοτημενους εννοεις τον ebay user?

Επισκέπτης
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Turbani είπε

Εξουσιοδοτημενους εννοεις τον ebay user?

istorm, document, isystem κλπ, αυτα εννοεί...

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

istorm, document, isystem κλπ, αυτα εννοεί...

Πηρα μολις document και μου λεει 1.Αφου το πηρα απο Γερμανια οτι θα το κανουν σερβις μονο εκει και οχι εδω

2.Αν εχω συγκεκριμενα το ghosting issue που εχει το X τοτε μπορουν να το κανουν σερβις μεχρι και 3 χρονια μετα.

Γνωμες;Επεσα πανω στο ghosting? :pΑν οχι «μπορω» να πεσω;

Μου τα λεει καλα η κυρια για την Γερμανια;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Turbani είπε

Πηρα μολις document και μου λεει 1.Αφου το πηρα απο Γερμανια οτι θα το κανουν σερβις μονο εκει και οχι εδω

2.Αν εχω συγκεκριμενα το ghosting issue που εχει το X τοτε μπορουν να το κανουν σερβις μεχρι και 3 χρονια μετα.

Γνωμες;Επεσα πανω στο ghosting? :pΑν οχι «μπορω» να πεσω;

Μου τα λεει καλα η κυρια για την Γερμανια;

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό , αλλά δεν το ξέρω σίγουρα να σου πω. Ρώτησες για ποιον λόγο αφού η εγγύηση είναι ευρωπαική; 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Zenor είπε

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό , αλλά δεν το ξέρω σίγουρα να σου πω. Ρώτησες για ποιον λόγο αφού η εγγύηση είναι ευρωπαική; 

Μου ειπε δεν ειναι Ευρωπαικη αλλα σε καθε χωρα ξεχωριστα,εξου και το να το δω απο αλλη χωρα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Turbani είπε

Μου ειπε δεν ειναι Ευρωπαικη αλλα σε καθε χωρα ξεχωριστα,εξου και το να το δω απο αλλη χωρα.

Πράγματι θα πρέπει να μιλήσεις με Γερμανία για τον δευτερο χρόνο εγγύησης, μόλις το επιβεβαίωσα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο. Γιατι ισχυουν αλλα μετρα και αλλα σταθμα αναλογα την εταιρια ή τον προμηθευτη.

Δεν θα επρεπε ολες οι εταιριες να συμμορφωνονται με τον ευρωπαικο νομο εφοσον προκειται για ευρωπαικα μοντελα ;

Ας πουμε το δικο μου (s9+) ειναι παραεισαγωγης και προοριζοταν για Αυστρια. 

Μιλησα ομως με samsung και μου ειπαν κατηγορηματικα οτι μεχρι 1/9/2020 που καλυπτεται απο εγγυηση, μπορω να το παρω σε οποιοδηποτε εξουσιοδοτημενο σερβις εντος Ελλαδος.

Επεξ/σία από paris_chav
Δημοσ.
6 hours ago, paris_chav said:

Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο. Γιατι ισχυουν αλλα μετρα και αλλα σταθμα αναλογα την εταιρια ή τον προμηθευτη.

Δεν θα επρεπε ολες οι εταιριες να συμμορφωνονται με τον ευρωπαικο νομο εφοσον προκειται για ευρωπαικα μοντελα ;

Ας πουμε το δικο μου (s9+) ειναι παραεισαγωγης και προοριζοταν για Αυστρια. 

Μιλησα ομως με samsung και μου ειπαν κατηγορηματικα οτι μεχρι 1/9/2020 που καλυπτεται απο εγγυηση, μπορω να το παρω σε οποιοδηποτε εξουσιοδοτημενο σερβις εντος Ελλαδος.

Μήπως το s9+ έχει 2 χρόνια εμπορική εγγύηση;

Τα προϊόντα που έχουν 1 χρόνο εμπορική εγγύηση (π.χ. Apple), καλύπτονται στον 2ο χρόνο απ’ τον Ευρωπαϊκό κανονισμό (νομική εγγύηση), που λέει ότι υπεύθυνος είναι ο πωλητής (άρα θα πας στη χώρα που αγοράστηκε) και όχι ο κατασκευαστής. Επίσης λέει ότι ο αγοραστής πρέπει να αποδείξει ότι το ελλάτωμα υπήρχε κατά την παράδοση. Στην πράξη είναι θέμα καλής πίστης τού πωλητή αν θα το δεχθεί. Στην Ελλάδα η Apple καλύπτει συνήθως (αν δεν είναι προφανής η κακή χρήση) η ίδια τον 2ο χρόνο, μέσω των μεταπωλητών της (iSystem, Document κλπ). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...