Προς το περιεχόμενο

Tim Cook: Ο CEO της Apple πιστεύει ότι δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να διαπρέψεις στον προγραμματισμό

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
16 ώρες πριν, Talepwros είπε

Αυτο θελω να μου το αναλυσεις, και θελω να μου πεις και δυο τρεις μεγαλες εταιριουλες που δεν εχουν προσλαβει ποτε κανεναν που δεν εκανε για τη θεση. Η εμπειρια μου λεει οτι η μεγαλη επιχειρηση πιο ευκολα κανει λαθος και πιο δυσκολα καταλαβαινει το λαθος της.
Στη μικρη εταιριουλα που δεν συμβαδιζει με την εποχη οπως λες (πιο πολλες startup απο τα επεισοδια της Λαμψης) αν δεν κανεις για τη δουλεια σε δυο μηνες εχεις παρει ποδι.

Εφοσον η μεγαλη εταιρεια κανει περισσοτερα σταδια συνεντευξης ειναι πιο πιθανο να διαλεξει τον καταλληλο εργαζομενο, ειναι απλο. Το ουπς λαθος καναμε ισχυει πιο πολυ στις μικρες και ισχυει εκει  αυτο που λες και συ, οτι το καταλαβαινουν γρηγορα αν δεν αξιζεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, AonDuine είπε

Κρίνεις με βάση την χώρα σου. Στο εξωτερικό αν τους αποδείξεις 'οτι το χεις θα σε πάρουν στην δουλειά και θα σου δώσουν μια χαρα λεφτά . 

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, AonDuine είπε

Στην ΧΩΡΑ ΜΑΣ , ο αδελφός μου, που μετά απο το πανεπιστήμιο (Πάντειο)  , αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση και ασχολήθηκε με Cisco (cnnp , security , linux ) απo καύλα, εργασία  δεν μπορούσε να βρεί γιατί έχει μονο certification και όχι πανεπιστημιακή γνώση.

Οι μισθοί , 'οπου βρήκε , πείνας .....

Έφυγε (ευτυχώς ) και ζει με την μισθάρα του .

Οι διαφορά που είδε στις συνεντεύξεις με εδώ ήταν ότι εκεί ασχολήθηκαν να δουν αν όντως ξέρει αυτά που λεέι . (AT&T)

Φιλάκια , τυχάρπαστε γραφικέ  είρωνα του διαδικτύου.

εγώ θα πάω για μπάνιο θάλασσα μετά τη δουλειά, όχι σε άλλη χώρα αλλά ούτε καν σε άλλο δήμο 

Επεξ/σία από logistoulis

28 λεπτά πριν, infamousjohn είπε

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι

Έγραψα συγκεκριμένο παράδειγμα . 

Εσυ απλά ειρωνία . Έχεις κάποιο παράδειγμα αντίθετο ;; 

4 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εγώ θα πάω για μπάνιο θάλασσα μετά τη δουλειά, όχι σε άλλη χώρα αλλά ούτε καν σε άλλο δήμο 

Καλό μπανάκι ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, ethereum είπε

άντε ζήσε στο Σαν Φρανσίσκο με 140.000 , θα νοικιάζεις κανένα μισό γκαράζ με κοινή τουαλέτα και κουζίνα , είναι σαν να παίρνεις 15.000 εδώ , ζούν οι άνθρωποι σε αυτοκίνητα για να μαζέψουν κάποιες οικονομίες , δεν έχεις ακούσει για τους εργαζόμενους άστεγους την αμερικής ? η οικονομία τους είναι απάνθρωπη , ειδικά για το Silicon Valley ξέχασέ το , με 300.000 επιβιώνεις , έχουν οδηγήσει το ντόπιο πληθυσμό σε μαζική έξοδο αφού οδήγησαν τις τιμές στα ύψη τα στελέχη των εταιριών της κοιλάδας

Φαντάζομαι από προσωπική εμπειρία μιλάς. Γιατί αλλιώς είναι θεωρίες. Πάντως το παρακάτω σπίτι δεν το λες και γκαράζ για 3,200$. Θυμίζω ότι στα 140000 το έτος ο μηνιαίος μισθός είναι κοντά 11500$. Το κόστος διαβίωσης (σουπερ μαρκετ, φαγητό κτλ. δε νομίζω να έιναι ακριβότερο απο εδώ)

https://www.zillow.com/homedetails/737-31st-Ave-San-Francisco-CA-94121/2084435774_zpid/

Αλλωστε απο κάπου ξεκινάς, οπότε ξεκίνα από τα 11500$ τον μήνα και θα ανέβεις. Αλλιώς μείνε Ελλάδα στα 700€.

Πέρα από τον μισθό, σε αυτές τις δουλειές οι εταιρείες θέλουν ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά και όχι απαραίτητα μέσα στα πλαίσια του πανεπιστημίου. Δεν τους λέει και πολλά το πτυχίο. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα ως ένα βαθμό σε αυτές τις δουλειές. Δεν πα να έχεις 3 πτυχία, θα σου πουν έλα δείξε μας τι ξέρεις.

Επεξ/σία από stef157

23 ώρες πριν, logistoulis είπε

όχι πτυχίο, πιο φθηνά εργατικά χέρια.. οκ το πιάσαμε 

Να σε ενημερώσω σύντροφε πως στον πραγματικό κόσμο ο μισθός είναι ανάλογος της παραγωγικότητας κάποιου. 

1 λεπτό πριν, RoUf1An0s είπε

Να σε ενημερώσω σύντροφε πως στον πραγματικό κόσμο ο μισθός είναι ανάλογος της παραγωγικότητας κάποιου. 

ναι, είπα εγώ το αντίθετο; 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/5/2019 στις 10:06 ΠΜ, SiLeNtOne-- είπε

Επίσης, δεν χρειάζεται πια πτυχίο για να γίνεις χειρούργος

Sure.

Χωρις να θελω να σε προσβαλλω φιλε μου και λεγοντας την αποψη μου εδω κανεις λαθος για παραπανω απο εναν λογους.

Εχω γνωρισει οντας ασχολουμενος 25+ χρονια με την πληροφορικη ανθρωπους που στην καλυτερη δεν ειχαν παει ποτε πανεπιστημιο στην χειροτερη δεν ειχαν τελειωσει κατι περισσοτερο απο γυμνασιο και εγιναν επιτυχημενοι στον τομεα της πληροφορικης (μιλωντας για προγραμματιστες).

Να σημειωσω εδω οτι το πτυχιο δεν ειναι το τελος μιας πορειας ή επιλογης ουτε φυσικα εγγυηση για τιποτε  ειναι απλα η αποδειξη και κυριως η απαρχη μιας νεας φασης ζωης την οποια εαν ενδεχομενα ενας ανθρωπος  ακολουθησει και κυριως  αγαπησει αυτη θα τον βοηθησει να εχει μια καλυτερη ζωη (με οτι αυτο συνεπαγεται) και πιθανοτητα να γινει και καλυτερος ανθρωπος.

Μαλιστα εδω στο εξωτερικο που ζω (Αγγλια) εχω γνωρισει ανθρωπους απο το Μπαγκλαντες που δουλευαν ταξι και τωρα ειναι DEVOPS engineers με μισθο 70.000+ .Και πιστεψε με (εαν δεν γνωριζεις ηδη)  εδω μπορει να υπαρχει μεν ευμαρια και ασυγκριτα καλυτερες αμοιβες σε σχεση με την χωρα μας αλλα οι σχεσεις εργαζομενου εταιριας ειναι κοφτες και απολυτες.

Ενα μονο παραδειγμα . Ψαξε στο δυκτιο για :Paul Dragoonis 

https://www.google.ie/search?q=paul+dragoonis&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwipyqfpop3iAhV3VxUIHT9GDwYQsAR6BAgJEAE&biw=1200&bih=473

Αυτο το παλικαρακι δεν εχει τελειωσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτε. Το γνωριζω διοτι ειχα συνεργστει μαζι του .

Υποθετω πως γραφεις οτι γραφεις  λοιπον διοτι απλα εισαι  μη σχετικος με την πληροφορικη. (απολυτα αποδεκτο και σεβαστο)

Απο την αλλη θα συμφωνησω μαζι σου οτι χειρουργος δεν γινεσαι χωρις πτυχιο και περαν τουτου - και αυτο μπορουν να το αντιληφθουν ολοι - ο γιατρος ειναι υπευθυνος απεναντι στο ΝΟΜΟ σε ολες τις περιπτωσεις με αυτη να ειναι ισως και η ποιο ουσιαστικη διαφορα. 

Να μην το πλατιασω ομως . Αυτο που ολοι ξερουμε  η μπορουμε να αντιληφθουμε ειναι οτι πολυ απλα οταν αγαπας αυτο που κανεις σαν επαγγελμα σιγουρα θα σε παει καπου ψηλα και καλυτερα . Και αυτο προσπαθει να πει κατα πασα πιθανοτητα ο Θωμας με αλλα λογια αντι να λεει αμεσα ασχοληθειτε ολοι με την τεχνολογια της Apple (και οτι απορρεει απο αυτη ) για να τα οικονομησει το μαγαζι και να βγαλετε και κανα φραγκο και εσεις.

Φιλικα 

Στελιος 

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, logistoulis είπε

Ευτυχώς θα πας και θα απολάυσεις και τον ήλιο και την παραλία και το πολύ ωραίο φτηνό φαγητό και την καφεδάρα σου την κρύα ... όντως ισχύει για την χώρα μας. Και να περάσεις σουπερ, ειλικρινά το λέω.

Όσοι φύγαμε, αύτα δεν τα έχουμε, είναι αλήθεια. Μόνο τις 15 μερούλες που θα έρθουμε διακοπές το καλοκαίρι. Στη ζωή δεν γίνεται όμως να τα έχεις όλα (και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους οι Έλληνες). Όμως στο εξωτερικό το επίπεδο ζωής σε άλλα πράγματα είναι πιο ανθρώπινο. Η δική μου λοιπόν ιστορία: Αφού πήρα ότι πτυχίο πληροφορικής υπάρχει και δεν υπάρχει στην χώρα μας (διαβαστερός,  έξυπνος, κορόιδο, βλάκας ... κάτι από αυτά θα είμαι :P) δλδ πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό ... και αφού το πάλεψα όσο δεν παίρνει να μείνω στην χώρα και μάλιστα σε όχι κακά αμοιβώμενες θέσεις (γιατί όντως μου αρέσει ο ήλιος, η θάλασσα και τα σουβλάκια) .... κάποια στιγμή σιχάθηκα τα μπλοκάκια του ελέυθερου επαγγελματία, τα ΦΠΑ, τα ΕΝΦΙΑ και γενικά όλο αυτό το άγχος στη τραγική καθημερινότητα της Ελλάδας για να δουλέψεις σαν άνθρωπος (και χωρίς να μένει και τίποτα πρακτικά) ... πήρα το CV μου και πήγα σε μια εταιρία εκτός. Χρειάστηκαν τεστ στη συνέντευξη (φυσικά στις πρώτες θέσεις δεν πας καλά και στην πορεία μαθαίνεις) και προσαρμογή στη δουλειά, αλλά όχι κάτι τραγικό. 

Και δεν γυρνάει πίσω για κανένα λόγο να δουλέψω Ελλάδα ... εδώ επιτέλους δουλεύω 8ωρό, κερδίζω τα τριπλά πλέον (γιατί εκτιμήθηκε ο κόπος μου), οδηγώ στον δρόμο σαν άνθρωπος και όχι σαν ζουλού, ξέρω κάθε χρόνο πόσα κερδίζω και πόσο φόρο θα πληρώσω χωρίς εκπλήξεις, πήρα και ένα λογικό δάνειο να αγοράσω ένα σπίτι, και οι λογαριασμοί μου για το σπίτι φως νερό νετ θέρμανση κινητό είναι μισοί της Ελλάδας (ω ναι, με τριπλο μισθό). Ναι μου λείπει ο ήλιος το καλοκαίρι και τα μπάνια ... αλλά τουλάχιστον ζεσταινόμαστε με την σύντροφο μου και το παιδάκι μας σαν άνθρωποι τον χειμώνα χωρίς να πλήρώνουμε ένα νεφρό για θέρμανση χωρίς να το βγάζουμε κιόλας όπως στην ηλιόλουστη πατρίδα ...

Επεξ/σία από gthe
  • Like 4

η συζητηση εχει παει αλλου προ πολλου, το θεμα ειναι οτι τετοιες δηλωσεις εχουν καποιο στοχο παντα και κατι κρυβεται απο πισω.

οσον αφορα το αν καποιος εχει παρει πτυχιο η οχι υπαρχουν επαγγελματα που οντως δε χρειαζεται πτυχιο αλλα αυτο δε σημαινει οτι ειναι αχρηστο να εχεις ενα πτυχιο. παντως σε επαγγελματα τετοιας φυσεως αυτος που εχει πτυχιο εφοσον το γουσταρει κανει πολυ πιο προσεγμενη δουλεια απο καποιον που απλα εμαθε μονος του. τωρα με βαση το προγραμματισμο καλα τα λεει ο κυριος apple μεχρι ενος σημειου, γτ κυριε apple εσεις ζητατε βελτιστοποιηση εφαρμογης οχι απλα μια εφαρμογη, επομενως καποιος που προγραμματιζει μονος του θα χρειαστει περισσοτερο χρονο για να μαθει να κανει βελτιστοποιηση και debugging σε σχεση με καποιον με πτυχιο, επισης παιζει ρολο και τι προγραμματιζεις, γτ η μοδα των εφαρμογων στα store ειναι κατι σχετικα απλο, δε νομιζω οτι οι ιδιοι που προγραμματιζουν για apps ειναι οι ιδιοι που παιρνουν την ευθιυνη για την αναπτυξη ενος λογισμικου τυπου σουιτας η ενος ΛΣ, επομενως ας προσεχουμε τι λεμε και πως το λεμε και βεβαια να ειμαστε περιεκτικοι και να μην βαζουμε ολα τα απιδια στον ιδιο σακο, αυτα!!!

27 λεπτά πριν, gthe είπε

Ευτυχώς θα πας και θα απολάυσεις και τον ήλιο και την παραλία και το πολύ ωραίο φτηνό φαγητό και την καφεδάρα σου την κρύα ... όντως ισχύει για την χώρα μας. Και να περάσεις σουπερ, ειλικρινά το λέω.

Όσοι φύγαμε, αύτα δεν τα έχουμε, είναι αλήθεια. Μόνο τις 15 μερούλες που θα έρθουμε διακοπές το καλοκαίρι. Στη ζωή δεν γίνεται όμως να τα έχεις όλα (και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους οι Έλληνες). Όμως στο εξωτερικό το επίπεδο ζωής σε άλλα πράγματα είναι πιο ανθρώπινο. Η δική μου λοιπόν ιστορία: Αφού πήρα ότι πτυχίο πληροφορικής υπάρχει και δεν υπάρχει στην χώρα μας (διαβαστερός,  έξυπνος, κορόιδο, βλάκας ... κάτι από αυτά θα είμαι :P) δλδ πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό ... και αφού το πάλεψα όσο δεν παίρνει να μείνω στην χώρα και μάλιστα σε όχι κακά αμοιβώμενες θέσεις (γιατί όντως μου αρέσει ο ήλιος, η θάλασσα και τα σουβλάκια) .... κάποια στιγμή σιχάθηκα τα μπλοκάκια του ελέυθερου επαγγελματία, τα ΦΠΑ, τα ΕΝΦΙΑ και γενικά όλο αυτό το άγχος στη τραγική καθημερινότητα της Ελλάδας για να δουλέψεις σαν άνθρωπος (και χωρίς να μένει και τίποτα πρακτικά) ... πήρα το CV μου και πήγα σε μια εταιρία εκτός. Χρειάστηκαν τεστ στη συνέντευξη (φυσικά στις πρώτες θέσεις δεν πας καλά και στην πορεία μαθαίνεις) και προσαρμογή στη δουλειά, αλλά όχι κάτι τραγικό. 

Και δεν γυρνάει πίσω για κανένα λόγο να δουλέψω Ελλάδα ... εδώ επιτέλους δουλεύω 8ωρό, κερδίζω τα τριπλά πλέον (γιατί εκτιμήθηκε ο κόπος μου), οδηγώ στον δρόμο σαν άνθρωπος και όχι σαν ζουλού, ξέρω κάθε χρόνο πόσα κερδίζω και πόσο φόρο θα πληρώσω χωρίς εκπλήξεις, πήρα και ένα λογικό δάνειο να αγοράσω ένα σπίτι, και οι λογαριασμοί μου για το σπίτι φως νερό νετ θέρμανση κινητό είναι μισοί της Ελλάδας (ω ναι, με τριπλο μισθό). Ναι μου λείπει ο ήλιος το καλοκαίρι και τα μπάνια ... αλλά τουλάχιστον ζεσταινόμαστε με την σύντροφο μου και το παιδάκι μας σαν άνθρωποι τον χειμώνα χωρίς να πλήρώνουμε ένα νεφρό για θέρμανση χωρίς να το βγάζουμε κιόλας όπως στην ηλιόλουστη πατρίδα ...

φίλε μαζί σου ο,τι σε κάνει ευτυχισμένο, το ζητούμενο είναι να μην αναγκάζεσαι να κάτι και να μη νιώθεις πιεσμένος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dancer είπε

η συζητηση εχει παει αλλου προ πολλου, το θεμα ειναι οτι τετοιες δηλωσεις εχουν καποιο στοχο παντα και κατι κρυβεται απο πισω.

οσον αφορα το αν καποιος εχει παρει πτυχιο η οχι υπαρχουν επαγγελματα που οντως δε χρειαζεται πτυχιο αλλα αυτο δε σημαινει οτι ειναι αχρηστο να εχεις ενα πτυχιο. παντως σε επαγγελματα τετοιας φυσεως αυτος που εχει πτυχιο εφοσον το γουσταρει κανει πολυ πιο προσεγμενη δουλεια απο καποιον που απλα εμαθε μονος του. τωρα με βαση το προγραμματισμο καλα τα λεει ο κυριος apple μεχρι ενος σημειου, γτ κυριε apple εσεις ζητατε βελτιστοποιηση εφαρμογης οχι απλα μια εφαρμογη, επομενως καποιος που προγραμματιζει μονος του θα χρειαστει περισσοτερο χρονο για να μαθει να κανει βελτιστοποιηση και debugging σε σχεση με καποιον με πτυχιο, επισης παιζει ρολο και τι προγραμματιζεις, γτ η μοδα των εφαρμογων στα store ειναι κατι σχετικα απλο, δε νομιζω οτι οι ιδιοι που προγραμματιζουν για apps ειναι οι ιδιοι που παιρνουν την ευθιυνη για την αναπτυξη ενος λογισμικου τυπου σουιτας η ενος ΛΣ, επομενως ας προσεχουμε τι λεμε και πως το λεμε και βεβαια να ειμαστε περιεκτικοι και να μην βαζουμε ολα τα απιδια στον ιδιο σακο, αυτα!!!

επεισης μην ξεχναμε οτι , αλλο πραγμα ειναι το πανεπιστημιο του εξωτερικου και αλλο της ψωροκωσταινας

αυτο παει για τους pure self taught devs/university flamers

Επεξ/σία από Bloodskin

Αυτό το πράγμα που πλέον "μετράμε" τους ανθρώπους με βάση το τι πτυχία εχουν (σε πολλούς τομείς της ζωής μας), πρέπει να σταματήσει. 

(Ναι.. κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ εδω). 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...