Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους τους insomniacs. Εχω βοηθηθεί άπειρες φορές διαβάζοντας ποστ από την κοινότητα, συνεχώς ψάχνομαι σε google, forums κλπ και σπάνια ρωτάω, αλλά χρειάζεται να μαζέψω κάποιες προσωποποιημένες πληροφορίες για να συνεχίσω.

Με ενδιαφέρει το web development και να μπορώ να φτιάχνω μια ολοκληρωμένη σελίδα με όλα τα σύγχρονα πρότυπα μιας σύγχρονης σελίδας. Έχω φτιάξει κάποια project πιο πολύ για εκμάθηση, αλλά θεωρώ οτι έχω μείνει πίσω. Vanilla php χωρίς MVC, url του τύπου index.php, φόρμες που στέλνουν σε php και redirect, ίσως όχι και την καλύτερη ασφάλεια σε sql injection κλπ.

Θέλω λοιπόν να αγοράσω κάποια course από udemy για να φτιάχνω κάτι σύγχρονο από το μηδεν. Θέλω όμως όσο γίνεται να είναι πιο μαζεμένα αυτά τα tutorials*, και για τα λεφτα αλλά πιο πολύ και για τον χρόνο που έχω να τα μελετήσω. Εννοείται οτι όσο πιο γενικά είναι, τόσο δεν θα καλύπτουν λεπτομέρειες. Στη φάση που είμαι όμως, δεν χρειάζομαι πιστεύω να μάθω και τα πάντα σε μια τεχνολογία. Θέλω να μάθω να φτιάχνω ενα ολοκληρωμένο  project από το μηδέν και σιγά σιγα θα προχωρίσω σε πιο εξειδίκευση.

* Εννοώ οτι φυσικά και θα πάρω ένα course για serverside γλώσσα framework, ενοείται για javascript, απλά αν μπορούσα να βρω κάτι που να δένει μαζί ξερωγω οσο αφορά το κομμάτι js (jquery, ajax, json, api) αντί για ένα course μονο jquery, ένα μόνο με ajax, ένα μονο με json, api κλπ.

Δηλαδή με λίγα λόγια θα ήθελα οποιος μπορεί να μου προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλάνο και αν μπορεί κάποια προτινόμενα course για να με βοηθήσει. 

• Την γνώμη του σχετικά με γλώσσα, framework και κάποιο course για server side με mvc pattern καλύτερα. (Django, Node.js ?)? Αν και προτιμώ να μην φύγω από την php, αφενός επειδή ήδη ξέρω κάποια πράγματα και αφετερου γιατι μου αρέσει η ευκολία εγκατάστασης. Πχ στηνεις ενα xamp και είσαι έτοιμος ή σε ένα share host, φτιάχνεις ενα .php αρχείο και παίζει αμέσως. Οπότε όσοι προτίνετε σε php (laravel, Symfony, codeigniter, cakephp?)
  • Την γνώμη του  και κανα course σχετικά με όλο το παρεδώσε  client-side / server-side. (jquery, react?), (rest api, soap api), (json, xml)???

Αυτά προς το παρόν. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, τον ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Επεξ/σία από milionak
Δημοσ.

Ζητάς ένα tutorial που θα σε μετατρέψει από αρχάριο-intermediate σε full stack developer.

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ξεκινάς από τα βασικά, freecodecamp , codeacademy και προχωράς σιγά σιγά όσο χτίζεις projects σε πράγματα που σε ενδιαφέρουν.

Το udemy καλό χρυσό, αλλά είναι περισσότερο για μαθήματα σε αντικείμενα που δεν γνωρίζεις καθόλου και θες να ξεκινήσεις να μαθαινεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...