giannaros_io Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Θέλω να δημιουργήσω συνάρτηση η οποία να δέχεται μία μήτρα και να επιστρέφει το άθροισμα των στοιχείων των στηλών της με περιττό δείκτη, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί η εγγενής συνάρτηση sum. Επίσης να δημιουργήσω script που να δημιουργεί μία μήτρα nxm με τυχαίους ακέραιους αριθμούς μεταξύ του -100 και του 100, όπου τα n και m θα τα δίνει ο χρήστης, και στη συνέχεια να καλεί την παραπάνω συνάρτηση και να εμφανίζει το αποτέλεσμα στην εξής μορφή: Το άθροισμα της 1ης στήλης είναι: 389 Το άθροισμα της 3ης στήλης είναι: 21
Moderators Kercyn Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Έφτασεεεε! Φίλε μου για να σε βοηθήσω πρέπει να μου πεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες. Επειδή δυστυχώς αυτόν τον καιρό έχω πολύ περιορισμένο χρόνο, μήπως έχεις γράψει καθόλου κώδικα, έστω την αρχή, να πάρω μια ιδέα λίγο πού βρίσκεσαι; Επίσης, αν είναι εργασία, έχεις κάποια καταληκτική ημερομηνία, αν είναι μήπως προλάβω να την κάνω πριν λήξει (αν είναι θέμα εξετάσεων μπορεί να προλάβω το Σαββατοκύριακο).
pmav99 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Επίσης, πες και ποιο είναι το επίπεδο σου για να προσαρμόσουμε το επίπεδο της απάντησης Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από pmav99
giannaros_io Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Εχω γραψει ως εδω s=0; k=input('Dwse grammes'); t=input('Dwse sthles'); for i=1:k for j=1:t A(i,j)=input('Dwse parametrus'); end end for i=1:k for j=1:t fprintf('%d ',A(i,j)) end fprintf('\n') end for i=1:k for j=1:2:t s=s+A(i,j); end end disp(s) Μετα εφτιαξα ενα script το οποιο ειναι: n=input('dose grammes n'); m=input('dose stiles m'); B=randi([-100 100] ,n,m) project2ask2 s=0; for k=1:2:m fprintf('to athrisma ths %d stilis=',k) for j=1:2:m for i=1:n s=s+A(i,j); end disp(s) s=0; end end KAI MOY ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: to athrisma ths 1 stilis= 12 18 to athrisma ths 3 stilis= 12 18 (Θελω να μου εμφανιζει ενα αποτελεσμα για την στηλη ενα, και ενα για την στηλη τρια)
ManFromEarth Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 22 ώρες πριν, giannaros_io είπε Θέλω να δημιουργήσω συνάρτηση η οποία να δέχεται μία μήτρα και να επιστρέφει το άθροισμα των στοιχείων των στηλών της με περιττό δείκτη, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί η εγγενής συνάρτηση sum. Επίσης να δημιουργήσω script που να δημιουργεί μία μήτρα nxm με τυχαίους ακέραιους αριθμούς μεταξύ του -100 και του 100, όπου τα n και m θα τα δίνει ο χρήστης, και στη συνέχεια να καλεί την παραπάνω συνάρτηση και να εμφανίζει το αποτέλεσμα στην εξής μορφή: Το άθροισμα της 1ης στήλης είναι: 389 Το άθροισμα της 3ης στήλης είναι: 21 Καλησπερα, ενδιαφερομαι να βοηθησω. να σου στειλω την οικονομικη μου προσφορα με ενα mail?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα