Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Twoface είπε

Polaki μια ερώτηση θα σου κάνω και από εκεί θα καταλάβω... 

Πιστεύεις ότι τα προϊόντα του jumbo με 1€ ( που τα βαράει όλα απόδειξη ) τα φορολογούν ;; 

Και ναι ΣΕ ΚΕΛΒΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ 

Τί εννοείς αν τα φορολογούν? Ότι μέσα σε αυτό το 1€ είναι εμφωλευμένος ο ΦΠΑ, σαφώς και είναι. 

Αν εννοείς φορολόγηση ΚΕΡΔΩΝ στο τέλος του οικονομικού έτους πάνω σε αυτό το 0,81€ που είναι η καθαρή αξία, σαφώς και φορολογείται. 

Φυσικά η φορολόγηση δεν γίνεται πάνω στο 0.81€ αλλά στα συνολικά ΚΕΡΔΗ, δηλαδή πούλησες πχ 10,000 κομμάτια, αφαιρείς κόστος αγοράς (όπου αγορά = καθαρή αξία από Κίνα + τελωνιακά τέλη εδώ Ελλάδα), αφαιρείς κτηριακές εγκαταστάσεις και λογαριασμοί, αφαιρείς και μισθοδοσίες κλπ, και τότε αν σου μείνει πχ καθαρό κέρδος στην τύχη λέω 100,000€, σε αυτά φυσικά και φορολογείται η επιχείρηση κανονικά. 

Το ότι υπάρχουν λογιστικά τρικ όπως πχ επανεπένδυση των "κερδών" ώστε να φαίνονται ως κόστος (πχ από τα 100,000€ που ανέφερα εσύ αντί να τα αφήσεις σε λογαριασμό εταιρικό πήγες και αγόρασες ένα κτήριο αξίας 60,000 άρα σου έμειναν "καθαρά" 40,000€ προς φορολόγηση) είναι ένα άλλο θέμα το οποίο όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. 

Για να σου δώσω να καταλάβεις πιο απλά... Εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Ως τέτοιος, οτιδήποτε έχει έστω ΥΠΟΨΙΑ ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη δουλειά μου, περνάει τιμολόγιο και άρα όχι μόνο δεν πληρώνω ΦΠΑ (άρα ουσιαστικά είναι σα να έχω έκπτωση το 24% του ΦΠΑ) αλλά μου αφαιρείται και η καθαρή αξία στο τέλος του έτους από τη φορολογία ως ΕΞΟΔΟ. 

Δηλαδή.... η φορολογία μου ως ελεύθερος πες οτι ειναι 22% επί του καθαρού μου εισοδήματος, και εγώ πες ότι φτιάχνω software και έβγαλα 20,000€ το χρόνο. 

Αγόρασα όμως 1 τηλεοραση, 2 κινητά, 1 λάπτοπ, και πηγαίνοντας διακοπές έμεινα και 7 μέρες στην Κρήτη. 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ φυσικά και μπορώ και να τα κόψω τιμολόγιο. Άρα αν πούμε ότι τα υλικά αγαθά κάνανε 3000 (καθαρή αξία, χωρίς ΦΠΑ δηλαδή που ήδη εκπίπτεται) και το ταξίδι μου αεροπορικά και ξενοδοχείο έκαναν 500€, η πραγματική μου φορολογία είναι το 22% του 20,000-3500=16,500. 

Αν λοιπόν εννοείς ότι με αυτόν τον τρόπο ΚΛΕΒΩ ΝΟΜΙΜΑ εγώ και οι αντίστοιχες εταιρείες που συζητάμε, τότε οκ έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη. 

Και να στο πάω ένα βήμα παραπέρα? Στο γραφείο που έχω δηλώσει ως έδρα επιχείρησης δεν κάνω κανένα έργο, και στο σπίτι επειδή μου τα ζάλισε η γυναίκα βάφω τοίχους και αλλάζω πλακάκια σε τουαλέτα κλπ, ΑΛΛΑ ΚΟΒΩ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Πάλι ΚΛΕΒΩ ΝΟΜΙΜΑ κατά την άποψη σου, αλλά σε όλο αυτό το σενάριο που ανέφερα, αν μου γίνει έλεγχος (που πλέον γίνεται αρκετά συχνά), την Π**ΤΣΙΣΑ.

Σε όλα αυτά όμως να θυμήσουμε ότι ο ΕΕ όπως και η κάθε εταιρία, φορολογείται από το 1ο €. Ενώ ένας υπάλληλος, έχει (τουλάχιστον ακόμα) τα πρώτα 6,000€ αφορολόγητα. Δηλαδή αν εσύ βγάλεις 20,000 καθαρά κάνοντας τις παραπάνω αγορές που ανέφερα, στην ουσία θα φορολογηθείς μόνο τα 14,000... Ενώ εγώ με τις ίδιες ακριβώς αγορές θα φορολογηθώ στα 17.500 (έχοντας όμως γλιτώσει έξτρα και ένα 24% του 3500 που ανέφερα πιο πάνω, δηλάδή κοντά 800).

Και στα 2 απλοϊκά σενάρια βέβαια έχω επίτηδες θεωρήσει ότι δεν έχουμε δηλώσει στην εφορία καμία απόδειξη και τίποτα από τις χρεώσεις που έχουμε κάνει για προσωπικό λόγο, κάποια εκ των οποίων φυσικά και μειώνουν το καθαρό εισοδημα προς φορολογηση...

22 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Διαφωνώ πλήρως με την άποψη ότι η σύσταση οικογένειας προϋποθέτει την ύπαρξη πρίκας από τους γονείς.

Αν είναι έτσι, να αποφασίσουμε και την θανάτωση των ηλικιωμένων που δεν προσφέρουν τίποτα και επιβαρύνουν τους πάντες.

Λυπάμαι πάρα πολύ όταν βλέπω τέτοιες σκληρές απόψεις.

Δεν ανέφερα καμία προϋπόθεση πρίκας κλπ. Αυτό που λέω και το πιστεύω ακράδαντα όσο σκληρό και αν εσύ το θεωρείς, είναι ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να μην θέλουν να πάρουν ένα ρίσκο το οποίο εκείνοι προσωπικά το θεωρούν μεγάλο βλέποντας ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Θα κράξεις εσύ πχ εμένα που δεν θέλω να κάνω παιδιά για να μη ρισκάρω να τα βγάλω στα φανάρια? Αυτό τί σημαίνει, ότι επειδή δεν ΘΕΛΩ να κάνω παιδιά, πρέπει να πηδήξω απτο γκρεμό? Τί σχέση έχει το ένα με το άλλο? Όποιος το πάρει το ρίσκο, ΜΑΓΚΙΑ του απ'τη μία, απ'την άλλη δεν μπορεί ΜΕΤΑ να γκρινιάζει ότι δεν έχει να φάει. Είναι παράλογο!!! Πήρε το ρίσκο, τέλος. 

Για τους γονείς του μεροκάματου σου που είπες, πώς μπορείς να συγκρίνεις τις εποχές του τότε, με το σήμερα? Τί συζητάμε για δικό τους διαμέρισμα έστω σε μεγάλη ηλικία τώρα? Αν κάποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει 30 χρονών στο ΣΗΜΕΡΑ, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, πώς είναι δυνατόν να μου λες για 3 παιδιά ΚΑΙ δικό του διαμέρισμα έστω στα 60 του??? Δηλαδή κάπου ας μιλάμε και με κοινά δεδομένα... Εδώ πλέον 30 χρονών με βασικό μισθό ζει ο κόσμος με τους γονείς του και παρόλαυτά δεν πάει καλά καλά ούτε σινεμά! Και μου λες εσύ για 3 παιδιά και σπίτι?

Μεροκαματιάρης του ΣΗΜΕΡΑ όιι 3 παιδιά δεν μπορεί να κάνει ΠΟΤΕ εκτός αν είναι τσιγγάνος και τα βάλει να πουλάνε χαρτομάντηλα, αλλά σπίτι δικό του δεν θα μπορέσει να δει ούτε σε 7 ζωές. 

Ας ξυπνήσουμε λίγο... και εγώ έχω ένα φίλο απ'το σχολείο που έπαιξε μπάσκετ στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ενώ όταν ήμασταν σχολείο φορούσε σχεδόν σκισμένα αθλητικά. Δε σημαίνει ότι μπορούν να το κάνουν όλοι!!!!

3 ώρες πριν, Aigeas είπε

Μια καλή λύση θα ήταν τα αυστραλέζικα συστήματα: ασφάλιση πληρώνουν όλοι. Σύνταξη παίρνουν όμως αυτοί που έχουν ανάγκη όχι αυτοί που χέστηκαν στο χρήμα. Στο κάτω-κάτω αυτή είναι και η λογική που ασφαλίζεις το αυτοκινητό σου. Ασφάλεια πληρώνουν όλοι. Χρήματα παίρνουν αυτοί που παθαίνουν ατύχημα.

Το ότι το κάνει αν όντως το κάνει η Αυστραλία δε σημαίνει ότι είναι καλή λύση. Ποιός προεξοφλεί ότι αυτός που "έβγαλε λεφτά" τα έχει ακόμα. Δηλαδή δεν έχει το δικαίωμα να τα χαρεί? Δεν έχει το δικαίωμα να θέλει να τα αφήσει στα παιδιά του όταν πεθάνει? Ποιός προεξοφλεί ότι αυτά τα "λεφτα που έβγαλε" θα τον ζήσουν για τις ανάγκες που έχει στο υπόλοιπο της ζωής του, δηλαδή περίπου για 20 χρόνια ακόμα? Και αν εγώ πχ "εβγαλα λεφτά" τα οποία τα έφαγα σε 10 χρόνια? Τα υπόλοιπα 10 που θα ζήσω τί θα κάνω? Θα μένω στο δρόμο?

Όχι μόνο είναι λάθος σύστημα και αυτό, αν υπάρχει, αλλά είναι και τελείως παράλογο ως σκέψη. 

Απ'τη στιγμή που πληρώνεις μια ζωή, το κράτος οφείλει να σου επιστρέψει μέρος τον χρημάτων ως σύνταξη. Το αν εγώ ζήσω 30 χρόνια περισσότερο δεν έχει σημασία. Κάποιος άλλος θα πεθάνει 1 χρόνο μετά τη σύνταξη του από καρδιά. Το κράτος λοιπόν "κέρδισε" τα λεφτά απ'τον πεθαμένο, άρα σαφώς και οφείλει να μου καλύψει εμένα τα έξτρα 10 χρόνια ζωής. Και πάνω σε αυτό που είπα μόλις τώρα, όποιος θεωρεί ότι ΤΥΧΑΙΑ ο τομέας υγείας πάει κατά διαόλου επειδή μονίμως του κόβουν απ'τον προϋπολογισμό, ας ξαναδιαβάσει την προηγούμενη πρόταση μου για να καταλάβει τον πραγματικό λόγο..

Επεξ/σία από polaki
  • Confused 1
  • Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ με καλύψες.

Για την ιστορία το μισό μου σόι είναι στο ΣΔΟΕ οπότε άσε με να ξέρω κάτι παραπάνω ! 

Δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στις μεγάλες εταιρείες. Αν νομίζεις ότι αποδίδουν ΦΠΑ η πληρώνουν τους φόρους για τα κέρδη του είσαι πολύ γελασμενος.

Ένα μικρό παράδειγμα και απο εκεί και πέρα δεν θα σου ξανά απαντήσω. 

Το 1€ η εταιρία το παρουσιάζει ως ζημιά !!! 

Όλη η κουμπινα γίνεται στο εργοστάσιο παραγωγής και στην μεταφορά και όλα ΝΟΜΙΜΑ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ !!

Το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι εταιρείες στα ρούχα. 

Εταιρίες με αλυσίδες λιανικής και από πίσω ναρκωτικά....

Τέλος οβερ 

Επεξ/σία από Twoface
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, polaki είπε

Δεν ανέφερα καμία προϋπόθεση πρίκας κλπ. Αυτό που λέω και το πιστεύω ακράδαντα όσο σκληρό και αν εσύ το θεωρείς, είναι ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να μην θέλουν να πάρουν ένα ρίσκο το οποίο εκείνοι προσωπικά το θεωρούν μεγάλο βλέποντας ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Θα κράξεις εσύ πχ εμένα που δεν θέλω να κάνω παιδιά για να μη ρισκάρω να τα βγάλω στα φανάρια? Αυτό τί σημαίνει, ότι επειδή δεν ΘΕΛΩ να κάνω παιδιά, πρέπει να πηδήξω απτο γκρεμό?

Διαπιστώνω ένα σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας. Συμφορουμίτης θεωρεί δεδομένο ότι στην Ελλάδα του σήμερα οι νέοι είναι καβατζωμένοι με σπίτια από τους γονείς τους, οι οποίοι την περίοδο του 90 επένδυαν σε ακίνητα.

Απάντησα ότι αυτό δεν ισχύει. Και ο συμφορουμίτης απάντησε, ότι τότε αυτοί που δεν είναι καβατζωμένοι από του γονείς να μήν παντρεύονται. Με το οποίο διαφωνώ.

Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχει η σύσταση οικογένειας, δικαίωμά του. Είναι απόφαση δική του. Συμφωνώ ότι τα πράγματα είναι πολύ πιό δύσκολα σήμερα. Αν όμως ένα ζευγάρι αγαπιέται και θέλει να κάνει οικογένεια, έχεις το δικαίωμα να τους πείσεις για το αντίθετο?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Και ένα τελευταίο polaki. 

Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναφέρω κάποια εταιρεία αλλά θα σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα. 

Ξαφνικά οι γύφτοι έχουν ανοίξει σε όλες τις περιοχές ( στην δικιά μου αγορά 10!!!!!!!!) καταστήματα με ρούχα που πουλάνε 0.99€.

Τα βαρανε όλα απόδειξη. 

Τι πιστεύεις ; Ότι ξαφνικά οι γύφτοι γίνανε νόμιμοι και αποδίδουν ΦΠΑ και φορολογουντε ; 

Ότι έχουν τόσο κέρδος ;; 

Νόμιμα ξεπλένουν και δεν του κάνει κανείς τίποτα !!!! 

Ακίνητα που να νοικιάζουν και δίνουν προκαταβολή 50.000 και 100.000 , κλείνει hondo center και το παίρνεις γύφτος !! 

Κλείνει alpha bank και δίνει 80.000 ο γύφτος ! 

Τα λέμε .. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νεοφιλελευθεροι ...ελευθεροι επαγγελματιες απο την ανω τραχανοπλαγια που αποφασισαν τρωγωντας το πιτογυρο οτι το καλυτερο ασφαλιστικο συστημα ειναι το κεφαλαιοποιητικο και η επιβιωση του αριστουχου 😂

Δεν λενε να ερθει 20 τοσο του μηνος να παρουν τα παππουδια την συνταξη μπας και δουν και αυτοι λεφτα στην τσεπη 😂

Ετσι νομιζουν οτι ειναι στας Ευρωπας και στις Αυστραλιες,ο Μητσος ο ελευθερος επαγγελματιας και ο Νικολης ο μικρομαγαζατορας ειναι η...ραχοκοκκαλια της οικονομιας .😂

Και οσο πιο πολλοι...τοσο μεγαλυτερη παραγωγη νεου πλουτου 😂

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Διαπιστώνω ένα σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας. Συμφορουμίτης θεωρεί δεδομένο ότι στην Ελλάδα του σήμερα οι νέοι είναι καβατζωμένοι με σπίτια από τους γονείς τους, οι οποίοι την περίοδο του 90 επένδυαν σε ακίνητα.

Απάντησα ότι αυτό δεν ισχύει. Και ο συμφορουμίτης απάντησε, ότι τότε αυτοί που δεν είναι καβατζωμένοι από του γονείς να μήν παντρεύονται. Με το οποίο διαφωνώ.

Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχει η σύσταση οικογένειας, δικαίωμά του. Είναι απόφαση δική του. Συμφωνώ ότι τα πράγματα είναι πολύ πιό δύσκολα σήμερα. Αν όμως ένα ζευγάρι αγαπιέται και θέλει να κάνει οικογένεια, έχεις το δικαίωμα να τους πείσεις για το αντίθετο?

οχι αλλα η οικογενεια δεν μεγαλωνει με την αγαπη αλλα με χρημα 

οταν σου λεει το παιδι τι θα φαμε τι απαντας εσυ σε αγαπω ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαίνω τί εξυπηρετούν τα ακραία παραδείγματα. Οπότε εσύ παρουσιάζεις μία περίπτωση όπου ενα ζευγάρι δεν έχει να φάει και πάρα ταύτα επιλέγουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδί?

Οκ, εκείνοι οι άνθρωποι χρειάζονται και δικαιούνται στήριξης. Πάρα κάτω.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Twoface είπε

Οκ με καλύψες.

Για την ιστορία το μισό μου σόι είναι στο ΣΔΟΕ οπότε άσε με να ξέρω κάτι παραπάνω ! 

Δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στις μεγάλες εταιρείες. Αν νομίζεις ότι αποδίδουν ΦΠΑ η πληρώνουν τους φόρους για τα κέρδη του είσαι πολύ γελασμενος.

Όλη η κουμπινα γίνεται στο εργοστάσιο παραγωγής και στην μεταφορά και όλα ΝΟΜΙΜΑ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ !!

Τέλος οβερ 

Ανοίγεις browser, "χτυπάς" Jumbo ισολογισμός, ανοίγεις το pdf και βλέπεις πως ο όμιλος είχε κέρδη 151,10 εκατ. μετά φόρων στην τελευταία χρήση, ελεγμένη από την Grant Thornton. Αλλά ο Twoface με το μισό σόι στο ΣΔΟΕ ξέρει καλύτερα σύμφωνα με τη λογική έχω μπαμπά γιατρό, έχω θείο γιατρό άρα είμαι και εγώ γιατρός. Βάζω μέσα Jumbo, γύφτους, ναρκωτικά, λίγο εξωγήινους και voila, ένα ποστ αμάθειας (ούτε καν ημιμάθειας). Σε μια ιδεατή κοινωνία θα έπρεπε ήδη να σου έρθει mail ότι αποκλείεσαι από την εκλογική διαδικασία μέχρι το IQ να φτάσει σε επίπεδο που να μην αποτελεί κίνδυνο για τους υπόλοιπους. Και επειδή α) δεν θέλω να βγούμε περαιτέρω off topic, β) δεν είσαι σε ικανή θέση να παρουσιάσεις στοιχεία, γ) όλοι ξέρουν πως οι μεγάλες εταιρίες χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους φοροαποφυγής-φοροδιαφυγής χωρίς να μπλέκονται γύφτοι και δ) δεν θέλω να καταστρέψω εγκεφαλικά κύτταρα χωρίς τουλάχιστον να έχω "καπνίσει" για να πεις ότι ίσως αξίζει τον κόπο, ότι και να γράψεις υπόσχομαι πως δεν θα απαντήσω. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Twoface είπε

Οκ με καλύψες.

Τέλος οβερ 

Μάλλον ανάποδα πάει. Όσο μεγαλύτερη εταιρεία είσαι τόσο δυσκολότερο ν' αποφύγεις την απόδοση φόρων (κι έχεις και μπάρμπα στο ΣΔΟΕ...).

• Like 1
Δημοσ.

Αν όμως ένα ζευγάρι αγαπιέται και θέλει να κάνει οικογένεια, έχεις το δικαίωμα να τους πείσεις για το αντίθετο?

28 λεπτά πριν, tsipakis είπε

οχι αλλα η οικογενεια δεν μεγαλωνει με την αγαπη αλλα με χρημα 

οταν σου λεει το παιδι τι θα φαμε τι απαντας εσυ σε αγαπω ;

Αυτό ακριβώς καλή η αγάπη και χρυσή αλλά πιο πολύ στέκει η σχέση και η συνεννόηση μεταξύ του ζευγαριού η αγάπη με τα χρόνια μένει αν υπάρχει το παραπάνω γιατί πρώτα από όλα πρέπει να τον καταλαβαίνεις τον άλλον πως νιώθει, τι χρειάζεται κλπ, στο παιδί προφανώς όση αγάπη και να του δώσεις πατέρα και μάνα μια και εναν θα έχει αλλά τα χρήματα είναι βασικό, πολλοί δεν έχουν λεφτά ούτε για γάλα να αγοράσουν, πολλοί που έχουν μαγαζιά κλπ προτιμούν προσωπικό που δεν μιλάει δεν λαλεί αρκεί να δουλεύουν 12ωρα για 400 και 500 ευρώ εκεί έχει κατάληξη η Ελλάδα. 

Δημοσ.

Και ο συμφορουμίτης απάντησε, ότι τότε αυτοί που δεν είναι καβατζωμένοι από του γονείς να μήν παντρεύονται. Με το οποίο διαφωνώ.

Προσωπικά δεν είπα να μην παντρεύονται, αντέδρασα σε αυτό που του είπες όμως ότι "μήπως να πηδήξει και απτον γκρεμό" το οποίο είναι απόλυτο, όπως απόλυτο είναι και το ότι δεν πρέπει να παντρεύονται. Το να κάνουμε κουβέντα με θεωρητικά παραδείγματα του ενός στις 10 επιτυχίας δεν εξοφλεί την επιτυχία και στις άλλες 9/10 περιπτώσεις. 

Και επίσης πάλι εγώ δεν είπα ότι θέλω να τους πείσω να κάνουν το αντίθετο. Είπα όμως ότι όποιος γνωρίζει από ΠΡΙΝ την κατάστασή του, δεν μπορεί ΜΕΤΑ να κράζει. Ήξερες το ρίσκο, το πήρες, δε σου βγήκε, καλή καρδιά.. Αλλιώς γίνονται γραφικοί. 

Δημοσ.

Εσεις που εχετε ονειρο να κανετε οικογενεια με γεια σας με χαρα σας. Εαν θελετε να το πατε ομως ενα βημα παραπερα και να κανετε παιδι(α) θα πρεπει να πατατε γερα στα ποδια σας. Να εχετε καλη δουλεια , σωστη κοινωνικη μορφωση (τα πτυχια τα εχω χεσμενα) και κουραγια.

Δεν συμφωνω με τον κυριο παραπανω που θεωρει οτι αφου ειναι ονειρο καποιου να κανει παιδια πρεπει να τα κανει και να βοηθηθει απο το κρατος. Αλλος αυτωνει αλλος πληρωνει?

Θα πληρωσει το κρατος -αρα ολοι εμεις -για να κανεις εσυ παιδι? Και τι ειναι το παιδι στην τελικη? Ειμαστε ολοι τοσο ουαου-ψαγμενοι-αντισυμβατικοι που θελουμε με ενα παιδι να βοηθησουμε τον κοσμο να γινει καλυτερος? Μπα... Ατυχηματα που οδηγουν στον γαμο και φυσικα η αλλη παρτιδα που θεωρει οτι ξεπληρωνει καποια κοινωνικη επιταγη. Γιατι ετσι συνδιασαν στο μυαλο τους τις καταστασεις. Παντρευεσαι μονο για να κανεις παιδια και δεν θεωρειται οικογενεια 2 ανθρωποι που αποφασισαν να ζησουν μαζι και παντρευτηκαν.

Για γελια απλα...

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Δεν καταλαβαίνω τί εξυπηρετούν τα ακραία παραδείγματα. Οπότε εσύ παρουσιάζεις μία περίπτωση όπου ενα ζευγάρι δεν έχει να φάει και πάρα ταύτα επιλέγουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδί?

Οκ, εκείνοι οι άνθρωποι χρειάζονται και δικαιούνται στήριξης. Πάρα κάτω.

Χρειάζονται, ναι... αλλά δικαιούνται στήριξης, ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ το ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ? 

Ψυχολογικής ναι. Οικονομικής, ΓΙΑΤΙ δικαιούνται όταν (στο ακραίο παράδειγμα που λες, που δεν ειναι και τόσο ακραίο στην κοινωνία του "εσύ πότε θα νοικοκυρευτείς" της Ελλάδας μας) γνωρίζοντας ότι δεν έχουν να φάνε πάνε και κάνουν οικογένεια? 

Να τους στηρίξει ποιός? Εγώ?

1 ώρα πριν, Twoface είπε

Και ένα τελευταίο polaki. 

Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναφέρω κάποια εταιρεία αλλά θα σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα. 

Ξαφνικά οι γύφτοι έχουν ανοίξει σε όλες τις περιοχές ( στην δικιά μου αγορά 10!!!!!!!!) καταστήματα με ρούχα που πουλάνε 0.99€.

Τα βαρανε όλα απόδειξη. 

Τι πιστεύεις ; Ότι ξαφνικά οι γύφτοι γίνανε νόμιμοι και αποδίδουν ΦΠΑ και φορολογουντε ; 

Τα λέμε .. 

Δεν μπορώ να βάλω σε σοβαρή συζήτηση 3 κατηγορίες. 

Τους μαφιόζους, τους τσιγκανογύφτους και τους ασιάτες/αραβόφωνους αλλοδαπούς, ειδικά αν πρόκειται για ψευτό-"ταλαίπωρους" από χώρες που (ΚΑΙ ΚΑΛΑ) έχουν πόλεμο. Ναι, πόλεμο στο CounterStrike ίσως.. anyway.

Για διαφορετικούς λόγους κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες "επιχειρηματιών" δεν αγγίζονται ούτε από νόμο αλλά σίγουρα ούτε από οικονομικές υπηρεσίες. 
Οπότε το να μου λες για τον Ρομά που νοίκιασε το ακίνητο της Alphabank τί θες να σου πω εδώ για να κάνουμε διάλογο?... στην τελική αν είναι τόσο απλά έτσι όπως τα λες, κάντα και συ και νοίκιασε ακίνητο 50,000€. 

Εσύ όμως δεν είσαι ούτε μαφιόζος για να σε φοβούνται, ούτε τσιγκανογυφτορομά για να σε φοβούνται και να θεωρείσαι "μειονότητα ειδικής μεταχείρισης", ούτε απ'τη Λαχόρη για να σε ξελασπωνουν αλληλέγγυες ψεύδο ΜΚΟ.... Οπότε και δεν μπορείς να νοικιάσεις το ακίνητο που λες, ΚΑΙ να κόβεις και απόδειξη..

Αν θες να μιλήσουμε με στοιχεία άλλης επιχείρησης που να μπορούμε να βρούμε και τα οικονομικά στοιχεία αναρτημένα όπως οφείλουν και έχουν, οκ. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 14/5/2019 στις 12:33 ΜΜ, polaki είπε

hahah, θα ήθελες φίλε μου.... 

ΟΥΤΕ ΙNΔΙΑ ΠΛΕΟΝ δεν ειμαστε!!!

17zIxg.jpg

iybokx.jpg

Άμα φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο είναι να το κλείσουμε το μαγαζί...πωπω... αυτοί που πληρώναν 90 λεπτά μεροκάματο... εξακριβωμένο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...