Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για εμένα τα πράγματα είναι απλά.  Κόψιμο στο 1/3 των εισφορών ισα ισα να δίνουν κατι στους συνταξιούχους αφου πτωχεύσαμε και ΚΑΜΊΑ ΠΑΡΟΧΉ στους νέους.  Ούτε σύνταξη,  ούτε κατώτερος μισθός, ούτε νοσοκομεία.  Δουλεύεις και πληρώνεις τα πάντα μόνος σου. Όπως πρέπει να είναι. Να δούμε πόσα beach bar θα είναι γεμάτα Κυριακή στις 10 το βράδυ.....

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ μαζί σας είμαι 

καμια περίθαλψη (ούτως ή άλλως και τώρα από τη τσέπη μας τα πληρώνουμε) και καμία σύνταξη 

Αλλα τέλος του μήνα θέλω 50% του μισθού πάνω, να τα κάνω ότι θέλω, όχι να πληρώνω ένα χιλιάρικο το μήνα σήμερα, με την «υπόσχεση» ότι μετά από 25,30 χρόνια θα μου δώσουν 300 ευρώ σύνταξη 

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

360 είναι αν πάρεις σύνταξη νωρίτερα επειδη συμπληρωσες τα χρόνια  @AristidisZ το έψαξα. Κατρουγκαλος speaking....

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα αναλογικά. Δηλαδή πόσο % ποσοστό του ΑΕΠ είναι οι συντάξεις ? 7 σε μια χώρα για να είναι βιώσιμη.  Άρα θα δίνεις 7% , το αν αυτό συνεπάγεται 1300 ευρώ ή 500 αυτό είναι άλλο θέμα.  Θες να δώσεις παραπάνω συντάξεις? ΜΟΝΟ με αύξηση του ΑΕΠ. Το ίδιο για όλα τα επιδόματα και παροχές.

Διαφωνώ να πληρώνεις τα πάντα μόνος γιατί αν χρειαστείς είτε νέος είτε γέρος φάρμακα ακριβά , θα πεθάνεις.  Πολιτισμός φαίνεται από το πώς αντιμετωπίζουμε τους πιο αδύναμους.  Μη πεις ιδιωτική ασφαλίση νοσοκομείο, δεν υπάρχει σε ακριβά πράματα και σε χρεοκοπία θα μείνεις στον αέρα. Το νεοφιλελεύθερο είναι μεγάλο κακό.

Και φυσικά πάντα πρέπει -> μισθός ιδιωτικού υπαλλήλου > δημοσίου > σύνταξης. Κρατήσεις ελεύθερου επαγγελματία < 40% κι αυτό άμα βγάζει πολλά (80.000) φυσικά μεγάλη ελάφρυνση σε οικογένειες με παιδιά ως κίνητρο.

Βγαίνει αυτό? Ναι αλλά θα πέσει η κυβέρνηση γιατί τα 2.000.000 συνταξιούχοι + δημόσιοι θα δουν μείωση. Προτιμουν αυτοί το iPhone παρά αύξηση πληθυσμού - γεννήσεις, δυστυχώς. 

Επεξ/σία από georgewww
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, georgewww είπε

Και φυσικά πάντα πρέπει -> μισθός ιδιωτικού υπαλλήλου > δημοσίου > σύνταξης

Δηλαδή ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα που παίρνει ένα 5χιλιαρο το μήνα και δίνει άλλα 3 -3,5 στο ΙΚΑ, πρέπει να πάρει σύνταξη 350 ευρώ 

Ωραία λογική έχετε ορισμένοι

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όχι πριν 10 αιώνες αλλά μόλις 2 γενιές πριν δεν υπήρχε εθνικό σύστημα υγείας  και οι άνθρωποι είτε ψόφαγαν για ασήμαντους λόγους είτε έπρεπε να έχουν το μπαούλο με τις λίρες. Είναι η μανουλίτσα μου άρρωστη και είμαι λουστράκος και τέτοια πράγματα. 
Εύκολα το λες ''δώσε τα μου σε μετρητά και δεν θέλω ασφάλιση'' αυτό όμως είναι μέχρι να σε πιάσει κόψιμο και να καταλάβεις πόσο ακριβά είναι τα φάρμακα.
Το πονάει χέρι, κόψει χέρι σίγουρα δεν είναι λύση. Και ούτε ο ιδιώτης είναι λύση ως ασφάλιση γιατί ο ιδιώτης βαράει κανόνι το κλείνει το μαγαζί και μετά τρέχα-γύρευε. 

Μια καλή λύση θα ήταν τα αυστραλέζικα συστήματα: ασφάλιση πληρώνουν όλοι. Σύνταξη παίρνουν όμως αυτοί που έχουν ανάγκη όχι αυτοί που χέστηκαν στο χρήμα. Στο κάτω-κάτω αυτή είναι και η λογική που ασφαλίζεις το αυτοκινητό σου. Ασφάλεια πληρώνουν όλοι. Χρήματα παίρνουν αυτοί που παθαίνουν ατύχημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Aigeas είπε

Μια καλή λύση θα ήταν τα αυστραλέζικα συστήματα: ασφάλιση πληρώνουν όλοι. Σύνταξη παίρνουν όμως αυτοί που έχουν ανάγκη όχι αυτοί που χέστηκαν στο χρήμα. Στο κάτω-κάτω αυτή είναι και η λογική που ασφαλίζεις το αυτοκινητό σου. Ασφάλεια πληρώνουν όλοι. Χρήματα παίρνουν αυτοί που παθαίνουν ατύχημα.

Αυτό είναι η μεγαλύτερη μαλακία που υπάρχει (αν υπάρχει) ποτέ.

Και ΟΧΙ δεν είναι αυτή η λογική όταν ασφαλίζεις το αυτοκίνητό σου. Είναι χαζό μόνο και να το λέει κανείς. Όταν τρακάρεις το αυτοκίνητό σου σε αποζημειώνει η ασφαλιστική σου είτε είσαι συνατξιούχος είτε εφοπλιστής. Δε σε ρωτάνε εισοδηματικά κριτήρια. Αντίστοιχα στη σύνταξη βγαίνουν οι πάντες και οι φτωχοί και οι πλούσιοι.

Γι αυτή τη δουλειά υπάρχουν οι φόροι εισοδήματος και η κοινωνική πρόνοια. Τιποτα από όσα φαντάζεσαι δεν έχουν σχέση με ασφάλιση, διασπορά ρίσκου κλπ. Είναι χειρότερο και από τα αναδιανεμητικά συστήματα ασφάλισης και από τα κεφαλαιοποιητικά.

ΥΓ:

Πιθανόλογώ ότι κάτι έχεις καταλάβει λάθος σε αυτό πυο φαντάζεσαι.

/ontopic

Το "ανταγωνιστικός μισθός" δε σημαίνει τίποτα απολύτως. Κάποιος HR (τρομάρα του) το έγραψε 1η φορά και από τότε οι HR το κάνει copy-paste αφού κατά κανόνα οι HR και όσοι γράφουν αγγελίες είναι εντελώς άσχετοι. Κάνουν με λίγα λογια ότι κάναμε όσοι αντιγράφαμε παλιές εργασίες στο πανεπιστήμιο όταν δε ξέραμε τι να γράψουμε.

Είναι μία ακόμα βλάκεία σαν κάτι του τύπου "παρέχεται laptop, κινητό κλπ" σε αγγελίες για πωλητές τα οποία είναι τα εργαλεία της δουλειάς τους. Είναι σαν να γράφεις "Ζητείται σκαφτιάς, παρέχεται φτυάρι". Όταν βλέπεις τέτοια καταλαβαίνεις ότι αυτός που έγραψε την αγγελία είναι άσχετος και απλά βρήκε μια άλλη και την αντέγραψε.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Δηλαδή ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα που παίρνει ένα 5χιλιαρο το μήνα και δίνει άλλα 3 -3,5 στο ΙΚΑ, πρέπει να πάρει σύνταξη 350 ευρώ 

Εδώ του πατέρα μου ακόμα του κρατάνε λεφτά για να τα πάρω εγώ όταν κλείσω τα 25 που περίπου κανονικά βγαίνουν στα 25.000 ο αδερφός μου πριν περίπου 6 χρόνια πήρε μόνο τα 17.000 και έτσι όπως πάει εγώ ούτε τα 7.000 αλλά τα κρατάνε κανονικά κάθε μήνα 2κ19 Ελλάδα. 

ΥΓ. Αν πάρω και τα 7.000 θα είναι θαύμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Εδώ του πατέρα μου ακόμα του κρατάνε λεφτά για να τα πάρω εγώ όταν κλείσω τα 25 που περίπου κανονικά βγαίνουν στα 25.000 ο αδερφός μου πριν περίπου 6 χρόνια πήρε μόνο τα 17.000 και έτσι όπως πάει εγώ ούτε τα 7.000 αλλά τα κρατάνε κανονικά κάθε μήνα 2κ19 Ελλάδα. 

ΥΓ. Αν πάρω και τα 7.000 θα είναι θαύμα. 

νομίζω παίζει  γερός φόρος σε κάτι τέτοια (και προκαταβολή φόρου λες και είσαι ελευθερος επαγγελματίας) , ισχύει ακόμα; 

σε κάτι οτεδες έπαιζε αυτό 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, logistoulis είπε

νομίζω παίζει  γερός φόρος σε κάτι τέτοια (και προκαταβολή φόρου λες και είσαι ελευθερος επαγγελματίας) , ισχύει ακόμα; 

σε κάτι οτεδες έπαιζε αυτό 

Και σε αστυνομικους.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Μαλλον δε καταλαβες τι ειπα, το θεώρησα αυτονόητο αλλα ας το εξηγήσω,  ... μιλαω ΠΑΝΤΑ για το ίδιο πόστο ίδια θέση, δηλαδή αν εισαι γιατρος στο δημοσιο προφανως θα παίρνεις παραπανω λεφτα απο τον ιδιωτικο που δουλεύει ιδιες ώρες στο ταμειο του σκλαβενίτη, αλλά για 5ωρο ή 7ωρο ή 10ωρο πχ θέσης κατώτατου μισθού δημοσίου θα παίρνει λιγότερα απο τον κατώτατο του ιδιωτικού γιατι έχει το πλεονεκτημα της ασφαλειας/μονιμότητας. Αν γινει αυτο που λέω δε θα δινει 3000 στο ΙΚΑ ... θα δινει οπως γραφω.. το 40% το πολύ δηλαδη 2.000 και θα παρει συνταξη ανάλογα με την δυνατότητα που θα έχει το κράτος εκείνη στην στιγμή ... ο "3000 έδεινα στο ικα" θα παρει διπλασια απο τον "1500 έδεινα στο ικα" (στο περίπου) αλλα στο 7% του ΑΕΠ αλλιώς θα διαλύσεις το κράτος και τα παιδιά σου, αν εσυ θελεις 3000 σύνταξη ... πες αντιο στην Ελλαδα γιατι σε λιγα χρονια δε θα υπάρχει :) 

Έχουμε όλοι ευθύνη (όχι το ίδιο ποσοστό) για το κρατος που ζουμε και αν ο "βγαζω 5000 δινω 3000 στο ικα" επελεξε να μείνει (αρα επενδύσει τι ζωή του) σε αυτό το κράτος.. αν καταρεύσει το κρατος δε σημαίνει οτι οι υπόλοιποι που βγαζαμε 1000 το μηνα και διναμε 200 στο ικα να πεθανουμε για να παρει αυτος 3000 σύνταξη. Αν εχει το κρατος να δωσει οκ αν οχι ... λυπουμε, η ζωη ερχεται πρώτη. Αλλιως θα ηταν 90% ΑΕΠ σε συνταξη.. δεν νομιζω να συμφωνει κανεις. Μονο συνταξ θα ειχε η Ελλαδα χαααχχα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, georgewww είπε

Μαλλον δε καταλαβες τι ειπα, το θεώρησα αυτονόητο αλλα ας το εξηγήσω,  ... μιλαω ΠΑΝΤΑ για το ίδιο πόστο ίδια θέση, δηλαδή αν εισαι γιατρος στο δημοσιο προφανως θα παίρνεις παραπανω λεφτα απο τον ιδιωτικο που δουλεύει ιδιες ώρες στο ταμειο του σκλαβενίτη, αλλά για 5ωρο ή 7ωρο ή 10ωρο πχ θέσης κατώτατου μισθού δημοσίου θα παίρνει λιγότερα απο τον κατώτατο του ιδιωτικού γιατι έχει το πλεονεκτημα της ασφαλειας/μονιμότητας. Αν γινει αυτο που λέω δε θα δινει 3000 στο ΙΚΑ ... θα δινει οπως γραφω.. το 40% το πολύ δηλαδη 2.000 και θα παρει συνταξη ανάλογα με την δυνατότητα που θα έχει το κράτος εκείνη στην στιγμή ... ο "3000 έδεινα στο ικα" θα παρει διπλασια απο τον "1500 έδεινα στο ικα" (στο περίπου) αλλα στο 7% του ΑΕΠ αλλιώς θα διαλύσεις το κράτος και τα παιδιά σου, αν εσυ θελεις 3000 σύνταξη ... πες αντιο στην Ελλαδα γιατι σε λιγα χρονια δε θα υπάρχει :) 

Έχουμε όλοι ευθύνη (όχι το ίδιο ποσοστό) για το κρατος που ζουμε και αν ο "βγαζω 5000 δινω 3000 στο ικα" επελεξε να μείνει (αρα επενδύσει τι ζωή του) σε αυτό το κράτος.. αν καταρεύσει το κρατος δε σημαίνει οτι οι υπόλοιποι που βγαζαμε 1000 το μηνα και διναμε 200 στο ικα να πεθανουμε για να παρει αυτος 3000 σύνταξη. Αν εχει το κρατος να δωσει οκ αν οχι ... λυπουμε, η ζωη ερχεται πρώτη. Αλλιως θα ηταν 90% ΑΕΠ σε συνταξη.. δεν νομιζω να συμφωνει κανεις. Μονο συνταξ θα ειχε η Ελλαδα χαααχχα

Πρέπει να είσαι ο πρώτος φιλελεύθερος καπιταλιστής κομμουνιστής που υπάρχει στην Ελλάδα, να το ψάξεις 

Αυτό που προτείνεις είναι εντελώς παράλογο, δε μπαίνω καν στη διαδικασία να στο εξηγήσω...

Επεξ/σία από AristidisZ
Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πρέπει να είσαι ο πρώτος φιλελεύθερος καπιταλιστής κομμουνιστής που υπάρχει στην Ελλάδα, να το ψάξεις 

Αυτό που προτείνεις είναι εντελώς παράλογο, δε μπαίνω καν στη διαδικασία να στο εξηγήσω...

χαχαχα Συμφωνω παντως για το "φιλελεύθερος καπιταλιστής κομμουνιστής" και πιστευω εκει βρισκεται  η λυση, δηλαδη περα απο ιδεολογικες παρωπιδες, αλλα με λογική - ισορροπία.

Δε πειράζει που δε το καταλαβαίνεις αυτο που γράφω και σου φαινεται παράλογο, αλλος μπορει να διαφωνεί, δεκτο, γιαυτό τα γραφουμε, αν συμφωνούσαμε ολοι ... δε θα χρειαζόταν να συζηταμε :)

Αλλωστε δε κατεβαίνω για πολιτικός ;) 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, panther_512 είπε

Μήπως να πηδηξουν και από κανένα γκρεμό να μην παιδευονται? 

Δεν καταλαβαίνω γιατί ειρωνεύεσαι. 

Αν κάποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του ως ΜΟΝΑΔΑ, τί τον κάνει να πιστεύει ότι θα μπορεί να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις μίας οικογένειας?

Κανείς δεν είπε να πηδήξουν φυσικά από κανένα γκρεμό, αλλά όταν έχεις ένα ρίσκο και είσαι διατεθειμένος να το πάρεις, δεν μπορείς εκ των υστέρων να διαμαρτύρεσαι για το πώς σε κατάντησε το κράτος που δεν μπορείς να πάρεις ένα παγωτό στο παιδί σου. Που πάει το παιδί σου νοσοκομείο να βγάλει πχ αμυγδαλές, και ζητάς δανεικά από 17 παππούδες και εύχεσαι να ζούσε και ο προπάππους για να τσόνταρε κ αυτός. Κανένα κράτος δεν σε κατάντησε έτσι ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ. Σε είχε καταντήσει έτσι από ΠΡΙΝ κάνεις οικογένεια, και επέλεξες να πάρεις το ρίσκο να προχωρήσεις με αυτά τα δεδομένα. 

Συνεπώς, ΝΑΙ, καθαρά αντικειμενικά και χωρίς ίχνος συναισθηματισμού, όποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα του θα πρέπει να σκεφτεί ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το αν πρέπει να κάνει οικογένεια ή όχι. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαφωνώ πλήρως με την άποψη ότι η σύσταση οικογένειας προϋποθέτει την ύπαρξη πρίκας από τους γονείς.

Αν είναι έτσι, να αποφασίσουμε και την θανάτωση των ηλικιωμένων που δεν προσφέρουν τίποτα και επιβαρύνουν τους πάντες.

Λυπάμαι πάρα πολύ όταν βλέπω τέτοιες σκληρές απόψεις.

Προέρχομαι από γονείς του μεροκάματου που μετα βίας απέκτησαν σε μεγάλη ηλικία ένα διαμέρισμα για τους ίδιους. Αυτό δεν τους εμπόδισε να κάνουν 3 παιδιά. Και τα 3 αυτά παιδιά έκαναν τα δικά τους παιδιά και ας μήν έχουμε ακίνητη περιουσία. Και ναί, υπάρχουν χίλιες δυο δυσκολίες. Εγώ ίσως είμαι ο πιό τυχερός διότι άφησα την Ελλάδα πίσω μου εδώ και πολλά χρόνια.

Η ζωή δεν είναι εύκολη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποτελεί προνόμιο αυτών που έχουν την οικονομική άνεση. 

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...