insomnia888 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Στις 13/5/2019 στις 7:41 ΜΜ, zoranb είπε Σε όλες τις αγγελίες λένε για μισθό ανταγωνιστικό... τι εννοούνε με τον όρο ανταγωνιστικό; απολύτως τίποτα. Το αντίθετο, όπου διαβάζεις αγγελία που αναφέρει "ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών", "μπόνους" μεταφράζεται ως μισθός βασικός του βασικού που σου πληρώνουν κάθε μήνα ένα "έναντι" του προ-προηγούμενου μήνα, μη αναγνώριση πτυχίων και προυπηρεσίας και λοιπά απατεωνίστικα και κομπινάτα. Tip: δώσε βάρος στις αγγελίες που λένε τί ζητάνε αλλά όχι τί προσφέρουν.
vasilllis Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, lary7 είπε Αν είσαι νέος άνθρωπός αυτή η λογική δεν είναι υπέρ σου. Αυτός που αναφέρεις 1) Έχει πληρώσει από την τσέπη του πολύ λιγότερα από όσα θα λάβει σε σύνταξη ( λόγω τύπου ασφαλιστικού συστήματος) 2)Αυτά που όντος έχει πληρώσει τα έφαγαν οι κυβερνήσεις που ψήφισε λόγω κακοδιαχείρησης, άρα αυτά που έχει πληρώσει χάθηκαν. Γιατί να φορτωθεί το βάρος στους νέους; 3)Όσο δούλευε έβγαλε καλά λεφτά από μισθούς-κέρδη που προήλθαν από τα δανεικά που πήρε το κράτος και καλούμαστε τώρα να ξεχρεώσουμε. Για να είναι το σύστημα υγιής πρέπει ο συνταξιούχος να πέρνει το 60-70% του μισθού του εργαζόμενου. Το παράλογο ο δάσκαλος στο ξερονήσι να παίρνει 950Ε μισθό και ο συνταξιούχος αραχτός 1250Ε σύνταξη είναι ένα ακόμα από τα ελληνικά παράλογα. Το τί μισθό έπαιρνε πριν την σύνταξη είναι άσχετο γιατί ο εργοδότης του φαλίρισε. Το 1 απο που προκυπτει? επειδη τα εφαγαν οι κυβερνησεις να μην παρει συνταξη? ή να παρει την μιση? και οι νεοι που απο οτι βλεπω συνεχιζεται το φαγοποτι δεν θα παρουν τιποτα? Και εμενα παραλογο μου φαινεται.Εχεις αναρωτηθει τι κρατησεις ειχε ενας ναυτικος 1ος μηχανικος και παιρνει τωρα 800€? 4 ώρες πριν, sezebo είπε ολοι εχουν σπιτι ετοιμο απο γονεις..... ενα σπιτι ο γαμπρος και αλλο ενα η νυφη. Στο ενα για να μενουν, το αλλο να παιρνουν ενα ενοικιο. Μη τα ισοπεδονουμε ολα, 30 χρονια πριν ερθει η κριση ο ελληνας επένδυε σε ακινητα. Πες και το αλλο με τα 7 κατσικακια.:) 4 ώρες πριν, sezebo είπε Τότε κακώς παντρεύονται Κακως γενννιουνται κιολας. 3 ώρες πριν, sezebo είπε ρε παιδια η ζωη ειναι αδικη τι να κανουμε? αυτα για την τυχη κλπ μαρξιστικα να τα λετε εκει στο δωματιακι που μαζευεστε οκ 2 ώρες πριν, kogba είπε Αν δεν βγαίνουν, απλούστατα θα ψάξουν και για δεύτερη δουλειά, τουλάχιστον ο ένας τους. Αυτό έκανα και εγώ κάποτε. Ούτε διακοποδανεια, κινητά καινούργια κάθε χρόνο η την 2080ti sli, ούτε αυτοκίνητα με 100 δόσεις. Μάζευα, υπομονή και τα πλήρωνα μετρητοίς. Αρχή σε όλο το σόι. Δάνειο μόνο για κατοικία και αν έχεις ένα μεγάλου μέρος του ποσού αγοράς. Δουλεύω εδώ και 15 χρόνια κυλιόμενα ωράρια, αργίες κ.λ.π. σε διάφορες δουλειές. Δεν ζητησα ποτέ από τους δικούς μου χρήματα για διακοπές, το θεωρούσα ντροπή. μάζευα το χαρτζιλίκι, δούλευα 1-2 μήνες το καλοκαίρι και πήγαινα, αν ΔΕΝ είχα, απλά ΔΕΝ πήγαινα διακοπές. Οι δικοί μας πέρασαν ΠΟΛΥ δύσκολα χρόνια, το ίδιο και οι παππούδες και εμείς θα το βάλουμε κάτω; Βαρια η καλογερικη,Δυστηχως. 1 ώρα πριν, lary7 είπε Άποψή σου. Ας είχες και εσύ 31% των κερδών για ασφάλεια να δεις αν θα σου φαίνονταν τόσο λανθασμένη, αν προσπαθούσες να κάνεις δουλειές με 50+% να πάνε στα χέρια του κράτους. Μιλας προφανως σαν ελευθ,επαγγελματιας.Συμφωνω στις παρατηρησεις σου ,αλλα αυτο και παλι δεν δινει κανενα δικαιωμα να σου στερει λεφτα που εχεις καταθεσει για συνταξη.Αυτα τα λεφτα που εδωσε ο συνταξιουχος,προσοχη μιλαω για τους νομιμους ιδιωτικους υπαλληλους,δεν τα εκανε δωρο ,ουτε απο το περισευμα του τα εδινε.Τα πρακρατουσε το κρατος για τα γηρατεια του. 25 λεπτά πριν, The_Judas είπε και τώρα βέβαια καλείσαι να σώσεις και να πληρώσεις για τα δάνεια των άλλων... Για να μην χάσουν το σπίτι για το οποίο έδωσαν 2-3 δόσεις και μετά το κράτησαν τζάμπα ενώ εσύ έχεις δώσει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες χιλιάδες σε ενοίκια. Αδικο .Και παλι καποιοι βγαινουν λαδι.
polaki Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, greengr21 είπε Off topic αλλά μια χαρά αλλάζουν τα McDonald's τιμή από περιοχή σε περιοχή. Μπορείς να μου δείξεις ένα παράδειγμα? Μη μου πεις αεροδρόμια ή τυχόν fast food αλυσίδες σε εθνική οδό. Εντός Αθήνας πες μου. Ίδιες τιμές είναι παντού, μην το αναλύσουμε περισσότερο εκτός αν υπάρχουν στοιχεία. 8 ώρες πριν, Twoface είπε Εκεί είναι το πρόβλημα φίλε μου. Ότι πολλοί δεν έχουν ιδέα τι γίνεται με τις πολυεθνικές όπως και εσύ ! Μάθε λοιπόν πως οι μεγαλύτεροι κλέφτες στην ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉ είναι οι πολυεθνικές και εταιρείες τύπου Jumbo Zara H&M και πάει λέγοντας και μάλιστα κλέβουν ΝΌΜΙΜΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ !! Μπορείς να μιλήσεις με στοιχεία? Συγκεκριμένα. Και μη μου πεις για την Follie Follie, αυτοί το τερμάτισαν. Μίλησέ μου για τις εταιρίες τύπου Zara H&M κλπ που είναι πραγματικές πολυεθνικές, και όχι απ'το Ελληνιστάν και ας έχουν παρουσία σε άλλες 17 χώρες. Καταλαβαίνεις ότι η λέξη ΚΛΕΒΟΥΝ και η λέξη ΝΟΜΙΜΑ δεν ταιριάζει στην ίδια πρόταση. Οπότε άσε τους λαϊκισμούς, και δώσε μας αν θες κάποια στοιχεία. Σε λίγο θα μας πεις ότι κλέβουν και οι ναυτιλιακές επειδή δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα.... 7 ώρες πριν, Twoface είπε Επίσης σύνταξη με 700€ απλά δεν υφίστανται. Γιατί κάποιος που έχει πληρώσει από την τσέπη του χιλιάρικα να πάρει στο τέλος 700€;;; Γιατί δεν υπάρχουν άλλα λεφτά για να δωθούν. Το γιατί δεν υπάρχουν (ενώ έχουν πληρωθεί απτους ανθρώπους) μπορεί να αναλυθεί σε 17 τόμους. Το αποτέλεσμα όμως που δεν αλλάζει είναι ότι δεν υπάρχουν. Άρα και δεν μπορούν να δωθούν. Ο πατέρας μου πλήρωνε ΤΡΙΑ ταμεία! Εμπόρων, ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικών) και το ΤΕΒΕ, και βάλε κάτι ψιλά στο ΙΚΑ όταν πρωτοξεκίνησε. Στο δε ταμείο εμπόρων είχες δυνατότητα αν θυμαμαι καλά να πληρώνεις 3 διαφορετικές κλίμακες, με αντίστοιχα φυσικά προτερήματα όταν ερθει η ώρα της σύνταξης (δηλαδή.. ποτέ). Μαντέψτε τί πήρε... Έχει πληρώσει κερατιάτικα για πάνω από 35 χρόνια, καθώς μπήκε στη δουλεια ως ελεύθερος επαγγελματίας από μικρός. Δεν τα λέω και χαίρομαι, τα λέω με λύπη. Αλλά δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και άρα ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ περισσότερα. 7 ώρες πριν, Liapisftw είπε Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα ζευγάρι δουλεύοντας και οι 2 με βασικό ( "τυχεροί" με τόση ανεργία ) μπορούν να κάνουν κάτι στην ζωή τους. Είτε αυτό λέγεται οικογένεια είτε σπίτι είτε οτιδήποτε. Πώς δηλαδή να παντρευτεί ένας νέος αν δεν έχει κάτι πίσω του από γονείς κλπ. Πώς θα κάνει ένα παιδί και θα το ζήσει αξιοπρεπώς.. Μπορεί να παντρευτεί όπως λες, αλλά σίγουρα όχι να ζει αξιοπρεπώς αν θέλει να κάνει παιδί. Δεν βγαίνουν τα κουκιά δυστυχώς, ειδικά αν όπως λες δεν υπάρχει πίσω τίποτα από γονεις, ένα σπίτι ή ένα τσοντάρισμα 200-300 ευρώ από σύνταξη γονέων. Τα ζούμε καθημερινά. Από κει και πέρα αν δεν ΔΕΝ μιλάμε για παιδί, υπάρχουν τρόποι να ευχαριστηθούν κάποια πράγματα στη ζωή, σε μικρότερο σίγουρα βαθμό, αλλά γίνεται, ακόμα και οικονομικές διακοπές, αν κάνεις κουμάντο τα καταφέρνεις να ξεσκάσεις λίγο. Δυστυχώς ένα παιδί πιέζει απίστευτα την κατάσταση όχι μόνο γιατί πρέπει να το φροντίζεις με λεφτά που δεν υπάρχουν, αλλά να κάνεις και ένα κουμάντο για ένα μελλοντικό απρόβλεπτο. Δεν μπορείς να έχεις παιδί και να ζεις με 5€ στην τσέπη στις 28 του μήνα, και να παρακαλάς να μη σε καθηστερίσουν στην πληρωμή 2 μέρες επειδή 1η του μήνα που θα πληρωνόσουν έτυχε να πέσει Σάββατο και άρα θα πληρωθείς 3 του μήνα Δευτέρα. Δεν πρέπει. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από polaki 1
MikeJ Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Άλλο στανταρακι στις αγγελίες, είναι όταν βλέπεις να λέει "Όχι πλασιέ, όχι τηλεφωνικές πωλήσεις" τότε ξέρεις 100% ότι πρόκειται για ακριβώς αυτό. Είναι η λογική άντε μπας και καταφέρουμε να κάνει κάποιος αίτηση. 2
Twoface Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Polaki μια ερώτηση θα σου κάνω και από εκεί θα καταλάβω... Πιστεύεις ότι τα προϊόντα του jumbo με 1€ ( που τα βαράει όλα απόδειξη ) τα φορολογούν ;; Και ναι ΣΕ ΚΕΛΒΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από Twoface
lary7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 31 λεπτά πριν, vasilllis είπε Το 1 απο που προκυπτει? επειδη τα εφαγαν οι κυβερνησεις να μην παρει συνταξη? ή να παρει την μιση? και οι νεοι που απο οτι βλεπω συνεχιζεται το φαγοποτι δεν θα παρουν τιποτα? Και εμενα παραλογο μου φαινεται.Εχεις αναρωτηθει τι κρατησεις ειχε ενας ναυτικος 1ος μηχανικος και παιρνει τωρα 800€? Αυτό που λέω προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αλλά και απο τον τρόπο που λειτουργούσε το ασφαλιστικο (αναδιανεμητικό). Για τον ναυτικό δεν γνωρίζω, αλλά οι ναυτικοί δεν είναι η μεγάλη μερίδα. Η συντριπτική πλειοψηφία παίρνει σύνταξη που δεν έχει καμία σχέση με τις εισφορές. Δεν έχω την γνώση να σου πώ τι πρέπει να πάρει ο καθένας, αλλά σε ένα χρεωκοπημένο κράτος κάποιος πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα, το βλέπεις εσύ σωστό να τα πληρώσει ο νέος που δεν εφταιξε; Και όταν λέω νέους εννοώ ακόμα και τους αγέννητους. Μια πυραμίδα είναι το ελληνικό συνταξιοδοτικό που απλά το κράτος ρίχνει οτι χρήματα μπορεί για να μην καταρέυσει. Αναφορά σε κείμενο Μιλας προφανως σαν ελευθ,επαγγελματιας.Συμφωνω στις παρατηρησεις σου ,αλλα αυτο και παλι δεν δινει κανενα δικαιωμα να σου στερει λεφτα που εχεις καταθεσει για συνταξη.Αυτα τα λεφτα που εδωσε ο συνταξιουχος,προσοχη μιλαω για τους νομιμους ιδιωτικους υπαλληλους,δεν τα εκανε δωρο ,ουτε απο το περισευμα του τα εδινε.Τα πρακρατουσε το κρατος για τα γηρατεια του. Εγώ συμφωνώ πως κάποια πλήρωσε, αλλά αν σήμερα τμήμα αυτών των χρημάτων δεν υπάρχει, τι πρέπει να γίνει; Να φορτώσουμε το χρέος στις επόμενες γενιές; Εγώ δεν το δέχομαι να πληρώνω στην πιο παραγωγική ηλικία μου κερατιάτικα προκειμένου να πληρώνονται συντάξεις "υψηλές" για να μην χάσει ψήφους η εκάστοτε κυβέρνηση. Και δεν μιλάω για συντάξεις 500-600Ε, αναφέρωμε στα 1000+ όπου εκεί είναι το θέμα.
greengr21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, polaki είπε Μπορείς να μου δείξεις ένα παράδειγμα? Μη μου πεις αεροδρόμια ή τυχόν fast food αλυσίδες σε εθνική οδό. Εντός Αθήνας πες μου. Ίδιες τιμές είναι παντού, μην το αναλύσουμε περισσότερο εκτός αν υπάρχουν στοιχεία. Δε μιλησα για Αθηνα αλλα για Κρητη,Ηρακλειο με Χερσονησσος-Μαλια εχουν αλλες τιμες(ουτε αεροδρομια ουτε εθνικες οδοι).Για αυτο δεν μου φαινεται απιθανο να υπαρχουν διαφορετικες τιμες απο μαγαζι σε μαγαζι.Οπως εγραψε καποιος και πιο πανω το πιθανοτερο να ειναι franchise καταστηματα. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από greengr21
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Σημαίνει ότι το πολύ μπλα-μπλα και η παραμύθα μαστίζει ακόμη και τις αγγελίες. Φαντάσου πως μας φαίνεται εμάς που παίρναμε τηλ και μας έλεγαν ''ωραία! Δευτέρα έλα για δουλειά και βλέπουμε αν μας κάνεις'' η κατάσταση που πας σε 2-3 συνεντεύξεις για να σε ρωτήσουν ποιο φρούτο σου αρέσει και ποιο είναι το μεγαλύτερο προσόν σου. Κι άμα είναι καμιά 22χρονη που με ρωτάει τέτοια στο τσακ είμαι να απαντήσω ''Η ΨΩΛ@$@Α ΜΟΥ". Με το ζόρι κρατιέμαι! Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
AristidisZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, lary7 είπε Άποψή σου. Ας είχες και εσύ 31% των κερδών για ασφάλεια να δεις αν θα σου φαίνονταν τόσο λανθασμένη, αν προσπαθούσες να κάνεις δουλειές με 50+% να πάνε στα χέρια του κράτους. Και τι σχέση έχει αυτό με την πατάτα που έγραψες ; Ή μήπως ας πούμε το κράτος ήταν εργοδότης των ναυτικών που πλήρωναν μια ζωή εισφορές στον θεό και βρέθηκαν εν μια νυκτι με τη μισή σύνταξη ; Edit: τώρα είδα ότι στα έγραψαν και άλλοι Αλλα εκεί δε ξέρεις να απαντήσεις, πετάς την μπαλλα στην εξέδρα και κανεις την πάπια Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από AristidisZ
bluesattack Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Τι παιζει ? Αν μειωθουν οι συνταξεις και ο μισθοι οι επενδυτες θα παρουν την οικονομια στα στιβαρα τους χερια, θα ανθισει η μικρη επιχειρηματικοτητα και θα μοσχοβολησει το ελευθερο επαγγελμα ? 😂 Κοριτσιαααα.....ο επενδυτης !! 😂
parlapipas25 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 15 λεπτά πριν, bluesattack είπε Τι παιζει ? Αν μειωθουν οι συνταξεις και ο μισθοι οι επενδυτες θα παρουν την οικονομια στα στιβαρα τους χερια, θα ανθισει η μικρη επιχειρηματικοτητα και θα μοσχοβολησει το ελευθερο επαγγελμα ? 😂 Κοριτσιαααα.....ο επενδυτης !! 😂 Θα ανθίσουν και οι startups εταιρείες.Θα ξεβλαχέψουμε. 1
lary7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 55 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Και τι σχέση έχει αυτό με την πατάτα που έγραψες ; Ή μήπως ας πούμε το κράτος ήταν εργοδότης των ναυτικών που πλήρωναν μια ζωή εισφορές στον θεό και βρέθηκαν εν μια νυκτι με τη μισή σύνταξη ; Edit: τώρα είδα ότι στα έγραψαν και άλλοι Αλλα εκεί δε ξέρεις να απαντήσεις, πετάς την μπαλλα στην εξέδρα και κανεις την πάπια Για δώσε εσύ που είσαι γνώστης μια ανάλυση για το συνταξιοδοτικό του ΝΑΤ αφού τα ξέρεις τόσο καλά. Με μια μικρή έρευνα βλέπω ότι : Αναφορά σε κείμενο -Το ΝΑΤ είχε το 1981 πλεόνασμα 350 εκατ. δολαρίων (!) σε συνάλλαγμα, το οποίο έγινε στη συνέχεια έλλειμμα, το οποίο το 1989 έφθασε το 1989 στα 108 δισ. δραχμές. -Το ΝΑΤ είχε τότε 21.211 ασφαλισμένους και 49.358 συνταξιούχους από τους οποίους μόνο 18.000 ήταν πραγματικοί… ναυτικοί! Αναφορά σε κείμενο Τέλος, στην αρμοδιότητα του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ι. Διαμαντίδη περιλαμβάνεται και το ελλειμματικό ΝΑΤ, ένα Ταμείο που βρίσκεται «στο κόκκινο» εδώ και δεκαετίες. Το προσχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει επιχορήγηση του ΝΑΤ με 1,2 δισ. ευρώ. Πέρυσι το Δημόσιο στήριξε το ΝΑΤ με 1,31 δισ. ευρώ, ενώ για εφέτος προβλέπεται επιχορήγηση 1,21 δισ. ευρώ. Το ποιός έριξε στα βράχια το ΝΑΤ και τα περισσότερα ταμεία δεν είναι δική μου δουλειά να το βρώ. Αν θες εσύ να πληρώσεις τα σπασμένα μπορείς να δουλεψεις διπλα και να ζητήσεις να πληρώνεις διπλες εισφόρές και σίγουρα θα σου στήσουν και ανδριάντα.
panther_512 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 14 ώρες πριν, sezebo είπε Τότε κακώς παντρεύονται Μήπως να πηδηξουν και από κανένα γκρεμό να μην παιδευονται?
Haldol Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Εγώ πάντως παρατηρώ μία τάση στον περίγυρό μου (άνθρωποι ηλικίας 18- 35): Υπάρχει ολοένα και μικρότερο ενδιαφέρον για "νόμιμη" εργασία, για ασφάλιση, σύνταξη, κλπ. Σίγουρα δε μπορώ να μπω στο μυαλό του καθνεός, αλλά επειδή πιάνω και τον εαυτό μου να λέει "έλα μωρέ" σε τέτοια θέματα, μπορώ να κάνω μία υπόθεση για το τι το προκαλεί. Η μικρή ή ελάχιστη απόδοση. Γιατί να πετάω το 30-50 % των εσόδων μου για να μη πάρω ποτέ σύνταξη, ή να πάρω μία πετσοκομμένη στα... 70+ χρόνια ζωής μου; Δουλεύοντας "μαύρα," αυτά τα Χ παραπάνω χρήματα που κερδίζω, μπορώ να τα διαθέσω για να προγραμματίσω καλύτερα το μέλλον μου (including σύνταξη) μόνος μου. Με πιο... σίγουρα αποτελέσματα.
LIGHT1NG Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Θα γίνει πιο ανταγωνιστικος όταν θα δουλεύουμε 7 στα 7.
Προτεινόμενες αναρτήσεις