green gordon Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, pontez2 είπε Γενικά ειμαι της άποψης πως οτι ζητάς από τον υπάλληλο, πρέπει να του δινεις. Το 99% των Ελλήνων αφεντικών αδυνατεί να κατανοήσει τι έγραψες. 5
logistoulis Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, green gordon είπε Το 99% των Ελλήνων αφεντικών αδυνατεί να κατανοήσει τι έγραψες. βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς , είναι αδύνατο να είσαι και ικανοποιημένος, πάντα θες περισσότερα, πράγμα λογικό από τη στιγμή που ως υπάλληλος παράγεις πιο πολλά από όσα βγάζεις (χωρίς βέβαια το ρίσκο κτλ.. ) θεωρείς ότι πρέπει να καρπώνεσαι περισσότερα αντίστοιχα και ο εργοδότης σου προσπαθεί να κερδίσει από σένα όσο το δυνατόν περισσότερο.. ακόμα και σε καλοπληρωμένες δουλειές δηλαδή θα ακούσεις παράπονα είναι λογική αυτή η αντιμετώπιση των πραγμάτων Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από logistoulis 1
ikaruga24 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, logistoulis είπε βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς , είναι αδύνατο να είσαι και ικανοποιημένος, πάντα θες περισσότερα, πράγμα λογικό από τη στιγμή που ως υπάλληλος παράγεις πιο πολλά από όσα βγάζεις (χωρίς βέβαια το ρίσκο κτλ.. ) θεωρείς ότι πρέπει να καρπώνεσαι περισσότερα αντίστοιχα και ο εργοδότης σου προσπαθεί να κερδίσει από σένα όσο το δυνατόν περισσότερο.. ακόμα και σε καλοπληρωμένες δουλειές δηλαδή θα ακούσεις παράπονα είναι λογική αυτή η αντιμετώπιση των πραγμάτων Η πληρωμή έχει σημασία όπως και να το κάνουμε. Μπορείς να δελεάσεις τον άλλον να ρισκάρει κυριολεκτικά την ζωή του με το κατάλληλο αντίτιμο. Το να θεωρεί ο οποιοσδήποτε ότι θα πιάσει κότσο κάποιους κακομοίρηδες με τα ψίχουλα που θα τους δίνει για να βγάλουν δουλειά τότε κοροϊδεύουν μόνο τους εαυτούς τους. Σε όσες δουλειές έχω εργαστεί που αισθανόμουν ότι ο εργοδότης μου ξεκάθαρα με κοροϊδεύει έκανα και εγώ αυτό ακριβώς....έκανα ότι δουλεύω μέχρι να βρω κάτι άλλο. Βλέπε παράδειγμα τα καημένα τα παιδιά που λιώνουν στα τηλεφωνικά κέντρα. Στόχοι εντελώς εκτός πραγματικότητας, καθεστώς τρομοκρατίας και ψυχολογική πίεση που σε στέλνει νοσοκομείο με κρίσεις πανικού και πρόθυρα εγκεφαλικού σε μια "κακή" μέρα (όπου κακή βάλε το ότι ο υπεύθυνος τμήματος ή ο leader της Χ ομάδας μπορεί να στραβογαμήθηκε) για 3-4 κατοστάρικα. Μάντεψε τι κάνουν το 95% των υπαλλήλων σε αυτές τις θέσεις. 6
greengr21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 19 λεπτά πριν, polaki είπε Όχι με τίποτα δεν ισχύει αυτό, έχω έναν συνεργάτη προγραμματιστή εκεί εδώ και Επίσης Αθήνα και Περιστέρι λέει 6€ για McDonalds.. και Γλυφάδα 7€. Δεν ήξερα ότι τα McDonald's αλλάζουν της τιμές ανάλογα την περιοχή. Off topic αλλά μια χαρά αλλάζουν τα McDonald's τιμή από περιοχή σε περιοχή.
logistoulis Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, greengr21 είπε Off topic αλλά μια χαρά αλλάζουν τα McDonald's τιμή από περιοχή σε περιοχή. το cheese (το πιο βασικό αγαθό), 1€ το θυμάμαι γλυφ, 1€ κάνει και άλιμο 5 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Η πληρωμή έχει σημασία όπως και να το κάνουμε. Μπορείς να δελεάσεις τον άλλον να ρισκάρει κυριολεκτικά την ζωή του με το κατάλληλο αντίτιμο. Το να θεωρεί ο οποιοσδήποτε ότι θα πιάσει κότσο κάποιους κακομοίρηδες με τα ψίχουλα που θα τους δίνει για να βγάλουν δουλειά τότε κοροϊδεύουν μόνο τους εαυτούς τους. Σε όσες δουλειές έχω εργαστεί που αισθανόμουν ότι ο εργοδότης μου ξεκάθαρα με κοροϊδεύει έκανα και εγώ αυτό ακριβώς....έκανα ότι δουλεύω μέχρι να βρω κάτι άλλο. Βλέπε παράδειγμα τα καημένα τα παιδιά που λιώνουν στα τηλεφωνικά κέντρα. Στόχοι εντελώς εκτός πραγματικότητας, καθεστώς τρομοκρατίας και ψυχολογική πίεση που σε στέλνει νοσοκομείο με κρίσεις πανικού και πρόθυρα εγκεφαλικού σε μια "κακή" μέρα (όπου κακή βάλε το ότι ο υπεύθυνος τμήματος ή ο leader της Χ ομάδας μπορεί να στραβογαμήθηκε) για 3-4 κατοστάρικα. Μάντεψε τι κάνουν το 95% των υπαλλήλων σε αυτές τις θέσεις. καταλαβαίνω τι λες, κατανοώ μια χαρά από ιδία πείρα τι σημαίνει επιχείρηση που έπαιξε με τη φωτιά παίρνοντας άτομα με ψίχουλα και ο κόσμος έμπαινε και έβγαινε και όλα αυτά για λίγα ψωροκατοστάρικα, αντί να υπάρχει σταθερότητα και όρεξη προτίμησαν τη μείωση του κόστους (που κατά την άποψή μου είναι μύθος μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα) εγώ πιο παλιά ακόμα και με τα ψίχουλα έκανα τη δουλειά μου όσο πιο καλά μπορούσα, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα άρχισα να έχω απαιτήσεις οπότε την έκανα δεν δικαιολογώ απόλυτα αυτόν που δεν κάνει τη δουλειά του σωστά ακόμα και αν παίρνει ψίχουλα (εσύ το συμφώνησες στην τελική κανείς δεν σε ανάγκασε) , τον καταλαβαίνω όμως και ας μην το έκανα ποτέ εγώ ο ίδιος αν δε σου αρέσει κάπου απλά (όσο και ας μην είναι απλό στις μέρες μας) φεύγεις Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από logistoulis
panther_512 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 10 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Η πληρωμή έχει σημασία όπως και να το κάνουμε. Μπορείς να δελεάσεις τον άλλον να ρισκάρει κυριολεκτικά την ζωή του με το κατάλληλο αντίτιμο. Το να θεωρεί ο οποιοσδήποτε ότι θα πιάσει κότσο κάποιους κακομοίρηδες με τα ψίχουλα που θα τους δίνει για να βγάλουν δουλειά τότε κοροϊδεύουν μόνο τους εαυτούς τους. Σε όσες δουλειές έχω εργαστεί που αισθανόμουν ότι ο εργοδότης μου ξεκάθαρα με κοροϊδεύει έκανα και εγώ αυτό ακριβώς....έκανα ότι δουλεύω μέχρι να βρω κάτι άλλο. Βλέπε παράδειγμα τα καημένα τα παιδιά που λιώνουν στα τηλεφωνικά κέντρα. Στόχοι εντελώς εκτός πραγματικότητας, καθεστώς τρομοκρατίας και ψυχολογική πίεση που σε στέλνει νοσοκομείο με κρίσεις πανικού και πρόθυρα εγκεφαλικού σε μια "κακή" μέρα (όπου κακή βάλε το ότι ο υπεύθυνος τμήματος ή ο leader της Χ ομάδας μπορεί να στραβογαμήθηκε) για 3-4 κατοστάρικα. Μάντεψε τι κάνουν το 95% των υπαλλήλων σε αυτές τις θέσεις. Η εκμετάλλευση και η εργασιακή πίεση επιφέρουν τα ίδια αποτελέσματα, ανεξαρτήτως μισθού και θέσης εργασίας. Απλά στους χαμηλούς μισθούς έχεις καί σοβαρά θέματα διαβίωσης καί δεν έχεις λεφτά για τα ψυχοσωματικά που αποκτάς.
archer100 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 55 λεπτά πριν, Twoface είπε Με τα σημερινά δεδομένα ένας εμποροϋπάλληλος πόσο πιστεύεις ότι πρέπει να παίρνει το 8ωρο ; 1200 μεικτα για τον Ιδιωτικο Τομεα Αρκει βεβαια ο μεσος μισθος στο Δημοσιο να πεσει στα 900 μεικτα και η μεση συνταξη στα 700 μεικτα, οπως ειναι το κανονικο και ισχυει σε ολον τον κοσμο Αλλα αυτα για την Ελλαδα ειναι ονειρα θερινης νυχτος 2
Tenshi Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 58 λεπτά πριν, polaki είπε Επίσης Αθήνα και Περιστέρι λέει 6€ για McDonalds.. και Γλυφάδα 7€. Δεν ήξερα ότι τα McDonald's αλλάζουν της τιμές ανάλογα την περιοχή. 10 λεπτά πριν, greengr21 είπε Off topic αλλά μια χαρά αλλάζουν τα McDonald's τιμή από περιοχή σε περιοχή. 9 λεπτά πριν, logistoulis είπε το cheese (το πιο βασικό αγαθό), 1€ το θυμάμαι γλυφ, 1€ κάνει και άλιμο Franchisee,όπου το συμβόλαιο δίνει το ελεύθερο ή υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη αναλόγως. πχ. Κοτσόβολος Κεφαλονιάς.Βλέπεις έως και 30% καπέλο στο ίδιο προϊόν,ενώ δέν εμφανίζεται κάν ως κατάστημα στο εργαλείο διαθεσιμότητας βάση ΤΚ.Το ονοματάκι όμως φέρνει κόζμο...
Liapisftw Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα ζευγάρι δουλεύοντας και οι 2 με βασικό ( "τυχεροί" με τόση ανεργία ) μπορούν να κάνουν κάτι στην ζωή τους. Είτε αυτό λέγεται οικογένεια είτε σπίτι είτε οτιδήποτε. Πώς δηλαδή να παντρευτεί ένας νέος αν δεν έχει κάτι πίσω του από γονείς κλπ. Πώς θα κάνει ένα παιδί και θα το ζήσει αξιοπρεπώς.. Ότι και να λέμε οι μισθοί της Ελλάδας σε συνδιασμό με εισφορές φορολογία και λοιπά είναι για κλάματα και τις επιπτώσεις θα τις δούμε εν καιρό. Ο κατώτατος μισθός θα έπρεπε να εξασφαλίζει την διαβίωση, δεν λέω για πολυτέλειες αλλά τουλάχιστον τα βασικά. Αυτό δεν γίνεται ούτε με 500 ούτε με 600 ούτε με 700€. 11
Twoface Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, archer100 είπε 1200 μεικτα για τον Ιδιωτικο Τομεα Αρκει βεβαια ο μεσος μισθος στο Δημοσιο να πεσει στα 900 μεικτα και η μεση συνταξη στα 700 μεικτα, οπως ειναι το κανονικο και ισχυει σε ολον τον κοσμο Αλλα αυτα για την Ελλαδα ειναι ονειρα θερινης νυχτος Τα 1200€ μεικτά πάνω κάτω είναι 1350+ € κόστος στον εργοδότη. Δηλαδή σχεδόν 19.000€ το χρόνο. Με ένα ενοίκιο στα 1000€ και ξέροντας το εμπόριο οι μεσαίοι με το ζορι κάνουν 10.000€ το μήνα , οπότε οι αριθμοί δεν βγαίνουν ! Επίσης σύνταξη με 700€ απλά δεν υφίστανται. Γιατί κάποιος που έχει πληρώσει από την τσέπη του χιλιάρικα να πάρει στο τέλος 700€;;; 1
AristidisZ Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, Twoface είπε Γιατί κάποιος που έχει πληρώσει από την τσέπη του χιλιάρικα να πάρει στο τέλος 700€;;; Γιατί το λένε κάτι φιλελέδες, τι δε καταλαβαίνεις ;
ikaruga24 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 21 λεπτά πριν, panther_512 είπε Η εκμετάλλευση και η εργασιακή πίεση επιφέρουν τα ίδια αποτελέσματα, ανεξαρτήτως μισθού και θέσης εργασίας. Απλά στους χαμηλούς μισθούς έχεις καί σοβαρά θέματα διαβίωσης καί δεν έχεις λεφτά για τα ψυχοσωματικά που αποκτάς. Ακριβώς, από εκεί και βγαίνει το κατάλληλο αντίτιμο. Θυμάσαι τότε που μιλούσαμε για τα ορυχεία στο Ντουμπάι που σκεφτόμουν να πάω; Τα 9 χιλιάρικα τον μήνα όπως και να το κάνεις τα σκέφτεσαι. Ευτυχώς με είχες πείσει για το ανάποδο καθώς τα αποτελέσματα μιας τέτοιας εργασίας μάλλον θα κόστιζαν πολλαπλάσια στην υγεία μου. Μετά από μερικούς μήνες τα 9 χιλιάρικα έγιναν 14 χιλιάρικα τον μήνα αλλά και πάλι μακριά.
archer100 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, Twoface είπε Τα 1200€ μεικτά πάνω κάτω είναι 1350+ € κόστος στον εργοδότη. Δηλαδή σχεδόν 19.000€ το χρόνο. Με ένα ενοίκιο στα 1000€ και ξέροντας το εμπόριο οι μεσαίοι με το ζορι κάνουν 10.000€ το μήνα , οπότε οι αριθμοί δεν βγαίνουν ! Επίσης σύνταξη με 700€ απλά δεν υφίστανται. Γιατί κάποιος που έχει πληρώσει από την τσέπη του χιλιάρικα να πάρει στο τέλος 700€;;; Για να γινει αυτο που ειπα, πρεπει να αλλαξουν πολλα και πρωτα απ ολα οι φοροι, δε γινεται σε μια βραδια 'Γιατί κάποιος που έχει πληρώσει από την τσέπη του χιλιάρικα να πάρει στο τέλος 700€;;; ' Οι περισσοτεροι συνταξιουχοι, ειδικα αυτοι με τις υψηλες συνταξεις, εχουν πληρωσει πολυ λιγοτερες εισφορες αναλογικα, ειναι ευρεως γνωστο αυτο, με το δικο σου σκεπτικο θα επρεπε να παιρνουν 100 ευρω το πολυ η ακομα και -100 για τα επομενα χρονια 1
Twoface Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Το πιο λογικό θα ήταν να έπαιρναν το αντίστοιχο από αυτό που έχουν δώσει ! Ας μην μιλήσουμε περί εφάπαξ...
lary7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, Twoface είπε Γιατί κάποιος που έχει πληρώσει από την τσέπη του χιλιάρικα να πάρει στο τέλος 700€;;; Αν είσαι νέος άνθρωπός αυτή η λογική δεν είναι υπέρ σου. Αυτός που αναφέρεις 1) Έχει πληρώσει από την τσέπη του πολύ λιγότερα από όσα θα λάβει σε σύνταξη ( λόγω τύπου ασφαλιστικού συστήματος) 2)Αυτά που όντος έχει πληρώσει τα έφαγαν οι κυβερνήσεις που ψήφισε λόγω κακοδιαχείρησης, άρα αυτά που έχει πληρώσει χάθηκαν. Γιατί να φορτωθεί το βάρος στους νέους; 3)Όσο δούλευε έβγαλε καλά λεφτά από μισθούς-κέρδη που προήλθαν από τα δανεικά που πήρε το κράτος και καλούμαστε τώρα να ξεχρεώσουμε. Για να είναι το σύστημα υγιής πρέπει ο συνταξιούχος να πέρνει το 60-70% του μισθού του εργαζόμενου. Το παράλογο ο δάσκαλος στο ξερονήσι να παίρνει 950Ε μισθό και ο συνταξιούχος αραχτός 1250Ε σύνταξη είναι ένα ακόμα από τα ελληνικά παράλογα. Το τί μισθό έπαιρνε πριν την σύνταξη είναι άσχετο γιατί ο εργοδότης του φαλίρισε. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις