pontez2 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Twoface είπε Επειδή βλέπω ότι κάποιοι είστε λίγο ειρωνική σε σχέση με τους μισθούς καλό θα είναι να ξέρατε πρώτα τι πληρώνει μια επιχείρηση και μετά να έχετε αυτό το ύφος ! Και είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι θα ψωνίζουν από τις μεγάλες αλυσίδες που νόμιμα κλέβουν φόρο και πληρώνουν με τον κατώτατο μισθό .. Από τη στιγμη που μια επιχείρηση ανοίγει στη συγκεκριμένη χώρα, γνωρίζει απ΄την αρχή ποιές ειναι οι υποχρεώσεις της και τα έξοδά της. Επίσης γνωριζει οτι η εργασία είναι αμοιβόμενη.
polaki Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 12 λεπτά πριν, Speculoos είπε Καλά εντάξει. Σύμφωνα με αυτό το site hahaha ok.. άρα γενικά αυτά τα site ας μην τα παίρνουμε υπόψην μας! Πάντως ο μέσος μισθός στη Λαχόρη σίγουρα δεν είναι τόσο χαμηλός.. και σίγουρα δεν είναι στην Ελλάδα 2800!!! hahahah
Twoface Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Και ακόμα δεν είδες τίποτα... Τώρα εκεί κόλλησες εσύ ; Δεν είδα τι κατάληξη έβαλε το τ9 3 λεπτά πριν, pontez2 είπε Από τη στιγμη που μια επιχείρηση ανοίγει στη συγκεκριμένη χώρα, γνωρίζει απ΄την αρχή ποιές ειναι οι υποχρεώσεις της και τα έξοδά της. Επίσης γνωριζει οτι η εργασία είναι αμοιβόμενη. Οπότε αυτοί που έχουν την κλείνουν και αυτοί που θέλουν να ανοίξουν απλά δεν ανοίγουν ;; Και ρωτάω. Με τα σημερινά δεδομένα ένας εμποροϋπάλληλος πόσο πιστεύεις ότι πρέπει να παίρνει το 8ωρο ; Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από Twoface
AristidisZ Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Twoface είπε Τώρα εκεί κόλλησες εσύ ; Δεν είδα τι κατάληξη έβαλε το τ9 Οπότε αυτοί που έχουν την κλείνουν και αυτοί που θέλουν να ανοίξουν απλά δεν ανοίγουν ;; Και ρωτάω. Με τα σημερινά δεδομένα ένας εμποροϋπάλληλος πόσο πιστεύεις ότι πρέπει να παίρνει το 8ωρο ; Πλάκα έκανα, προφανώς Από εκεί και πέρα δε συζητάμε αν μια επιχείρηση μπορεί να δώσει έναν μισθό παραπάνω από τον βασικό, συζητάμε ότι είναι γελοίο να ζητάνε προϋπηρεσίες κτλ, να "διαφημίζουν" ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών και εν τέλει να προσφέρουν 50€ παραπάνω από τον βασικό... (και άμα) 1
polaki Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, pontez2 είπε Από τη στιγμη που μια επιχείρηση ανοίγει στη συγκεκριμένη χώρα, γνωρίζει απ΄την αρχή ποιές ειναι οι υποχρεώσεις της και τα έξοδά της. Επίσης γνωριζει οτι η εργασία είναι αμοιβόμενη. Οι μεγάλες επιχειρήσεις και ειδικά αν μιλάμε για πολυεθνικές τα ξέρουν πολύ καλά όλα αυτά και δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, τουλάχιστον όχι όπως "μπορεί" μια μεσαία επιχείρηση με λαμογιές τύπου υπερτιμολόγιση, μη κόψιμο αποδείξεων κλπ. Ακόμα και σε Γρηγόρη (που θεωρείται μεγάλη αλλά όχι πολυεθνική) θα σου κόψουν απόδειξη μέχρι και για το μπουκαλάκι νερό. Κάτι το οποίο πολλές φορές τουλάχιστον σε μένα ΔΕΝ έχει γίνει σε πιο μικρα (αλλά όχι συνοικιακά) καφέ τύπου αλυσίδα με 15-30 μαγαζιά. Πάνε κατά γράμμα με το νόμο που υπάρχει για όλες τις υποχρεώσεις είτε φορολογικές είτε μισθολογικές, γι'αυτό και σπάνια θα πάρει κάποιος entry level εργαζόμενος παραπάνω χρήματα από τον κατώτερο μισθό που έχει θεσπιστεί με νόμο.
logistoulis Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, polaki είπε Όχι με τίποτα δεν ισχύει αυτό, έχω έναν συνεργάτη προγραμματιστή εκεί εδώ και 2.5 χρόνια και έχω αρκετά καλή εικόνα της συγκεκριμένης πόλης. Μιλάμε φυσικά για τον μέσω όρο σε δουλειά γραφείου. Όχι supermarket. Επίσης το συγκεκριμένο site δεν ξέρω πόσο ακριβές είναι γενικότερα. Λέει πχ meal inexpensive restaurant 12€ για Αθήνα. 8€ για Περιστέρι 23€ !!!!!!!!! για Γλυφάδα Μένω στη Γλυφάδα σχεδόν όλη μου τη ζωή, και η κοπέλα μου μένει Περιστέρι. Ούτε το 8€ ισχύει, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ όχι το 23 της Γλυφάδας, για γεύμα σε ΙΝΕΧPENSIVE εστιατόριο... Επίσης Αθήνα και Περιστέρι λέει 6€ για McDonalds.. και Γλυφάδα 7€. Δεν ήξερα ότι τα McDonald's αλλάζουν της τιμές ανάλογα την περιοχή. Συνεπώς μη δίνεις ιδιαίτερο βάρος στο συγκεκριμένο site... έλα τώρα που δεν μας πιάνουν το κώλο στη γλυφάδα, οκ δεν είναι υπερδιπλάσια από αλλού, αλλά πιο ακριβά είναι
pontez2 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Twoface είπε Με τα σημερινά δεδομένα ένας εμποροϋπάλληλος πόσο πιστεύεις ότι πρέπει να παίρνει το 8ωρο ; 1500 ευρώ μικτά το λιγότερο με πληρωμή ιδιωτικής ασφάλειας, ένσημα κτλ κτλ. 2
Twoface Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, polaki είπε Οι μεγάλες επιχειρήσεις και ειδικά αν μιλάμε για πολυεθνικές τα ξέρουν πολύ καλά όλα αυτά και δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, τουλάχιστον όχι όπως "μπορεί" μια μεσαία επιχείρηση με λαμογιές τύπου υπερτιμολόγιση, μη κόψιμο αποδείξεων κλπ. Ακόμα και σε Γρηγόρη (που θεωρείται μεγάλη αλλά όχι πολυεθνική) θα σου κόψουν απόδειξη μέχρι και για το μπουκαλάκι νερό. Κάτι το οποίο πολλές φορές τουλάχιστον σε μένα ΔΕΝ έχει γίνει σε πιο μικρα (αλλά όχι συνοικιακά) καφέ τύπου αλυσίδα με 15-30 μαγαζιά. Πάνε κατά γράμμα με το νόμο που υπάρχει για όλες τις υποχρεώσεις είτε φορολογικές είτε μισθολογικές, γι'αυτό και σπάνια θα πάρει κάποιος entry level εργαζόμενος παραπάνω χρήματα από τον κατώτερο μισθό που έχει θεσπιστεί με νόμο. Εκεί είναι το πρόβλημα φίλε μου. Ότι πολλοί δεν έχουν ιδέα τι γίνεται με τις πολυεθνικές όπως και εσύ ! Μάθε λοιπόν πως οι μεγαλύτεροι κλέφτες στην ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉ είναι οι πολυεθνικές και εταιρείες τύπου Jumbo Zara H&M και πάει λέγοντας και μάλιστα κλέβουν ΝΌΜΙΜΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ !!
logistoulis Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, pontez2 είπε 1500 ευρώ μικτά το λιγότερο με πληρωμή ιδιωτικής ασφάλειας, ένσημα κτλ κτλ. τόσα ούτε προ κρίσης δεν έπαιζαν ως λιγότερο, με ποια λογική να παίζουν τώρα; (δεν υποστηρίζω τον κατώτατο, είναι γελοίο σαν ποσό και τελείως μη ρεαλιστικό, αλλά μην πηγαίνουμε από τη μια άκρη στην άλλη)
polaki Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, Twoface είπε Με τα σημερινά δεδομένα ένας εμποροϋπάλληλος πόσο πιστεύεις ότι πρέπει να παίρνει το 8ωρο ; Μεγάλη κουβέντα.. Θα ακούσεις πολλές απόψεις οι οποίες θα είναι όλες διαφορετικές. Μια επιχείρηση έχει πάρα πολλούς παράγοντες να λάβει υπόψη, και είναι δεδομένο ότι κάποια καταστήματά της θα είναι πιο παραγωγικά από άποψη χρήματος. Ενδεχομένως δε και κάποια να είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ζημιογόνα, αλλά να τα συντηρεί για λόγους πρεστίζ. Όσο δυνατή ας πούμε και αν είναι η αγορά της Νέας Σμύρνης, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί αυτή της Γλυφάδας. Όμως ο εργαζόμενος εκεί παίρνει τα ίδια χρήματα με αυτόν στη Γλυφάδα. Επίσης μπορεί το ενοίκιο να είναι φθηνότερο, αλλά όχι πολύ φθηνότερο. Το ίδιο και σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύει οταν πάμε και σε άλλες πόλεις, όπου εκεί λόγω έλλειψης ανταγωνισμού μπορεί να είναι και τα κόστη χαμηλότερα, αλλά και η αγοραστική δύναμη της πόλης μεγαλύτερη. Και πάλι όμως οι υπάλληλοι παίρνουν τα ίδια με αυτούς στην Αθήνα. Προσωπικά θεωρώ ότι ένας ρεαλιστικός μισθός για υπάλληλο καταστήματος τύπου ρούχα είναι γύρω στα 700€ καθαρά. Δεν βλέπω δυστυχώς πώς θα μπορούσε να ήταν αρκετά παραπάνω στην εποχή μας, αν δούμε και το συνολικό ποσό που καλείται να πληρώσει η επιχείρηση (τα μικτά).
pontez2 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, logistoulis είπε τόσα ούτε προ κρίσης δεν έπαιζαν ως λιγότερο, με ποια λογική να παίζουν τώρα; (δεν υποστηρίζω τον κατώτατο, είναι γελοίο σαν ποσό και τελείως μη ρεαλιστικό, αλλά μην πηγαίνουμε από τη μια άκρη στην άλλη) Γελάω, οχι επειδη ειπες κάτι κακό, αλλά επειδη προφανως εγώ το εγραψα αστειευόμενος. Γενικά ειμαι της άποψης πως οτι ζητάς από τον υπάλληλο, πρέπει να του δινεις. Αν θες κουβαλητή, λογιστή, πωλητή, κλητήρα όλα σε ένα, θα δωσεις 2000 και θα σκάσεις. Αν θες τεμπέλη, θα δωσεις 450 ευρω και θα του κάνεις τον μπαμπούλα, να σου βγάλει λιγη δουλειά. Έτσι λειτουργει η αγορά πλέον. Με 400 ευρω κανεις δε δινει το 100% του. Βασικά ούτε το 10% δε δίνει και λειτουργει απλώς με τον φόβο. 5
polaki Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, logistoulis είπε έλα τώρα που δεν μας πιάνουν το κώλο στη γλυφάδα, οκ δεν είναι υπερδιπλάσια από αλλού, αλλά πιο ακριβά είναι Το site αναφέρεται σε inexpensive restaurants. Εξαιρώντας όλες τις αλυσίδες που έτσι κ αλλιώς έχουν ίδιες τιμές παντού, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση σε ένα φθηνό εστιατόριο στη Γλυφάδα δεν πληρώνεις 23€ σε σχέση με 8€ σε ένα φθηνό στο Περιστέρι. Είναι ξεκάθαρα λάθος τα νούμερα, δε βγαίνουν.
logistoulis Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, pontez2 είπε Με 400 ευρω κανεις δε δινει το 100% του. Βασικά ούτε το 10% δε δίνει και λειτουργει απλώς με τον φόβο. όχι απαραίτητα, απλά και να το κάνει θα το κάνει για λίγο, μόλις μάθει πράγματα θα αρχίσει να έχει απαιτήσεις (πράγμα που παραβλέπουν κάποιοι και αλλάζουν κόσμο ατελείωτα)
polaki Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, pontez2 είπε Γενικά ειμαι της άποψης πως οτι ζητάς από τον υπάλληλο, πρέπει να του δινεις. Αν θες κουβαλητή, λογιστή, πωλητή, κλητήρα όλα σε ένα, θα δωσεις 2000 και θα σκάσεις. Αν θες τεμπέλη, θα δωσεις 450 ευρω και θα του κάνεις τον μπαμπούλα, να σου βγάλει λιγη δουλειά. Έτσι λειτουργει η αγορά πλέον. Με 400 ευρω κανεις δε δινει το 100% του. Βασικά ούτε το 10% δε δίνει και λειτουργει απλώς με τον φόβο. Ισχύει 100%. Και έχω "τσακωθεί" αρκετές φορές με φίλους μου που κυρίως λόγο ηλικίας προλάβαμε να πιάσουμε μία καλύτερη θέση ή απλά να πάρουμε περισσότερα χρήματα εξ'αρχής τα οποία δεν μειώθηκαν πολύ, και έτσι γνωστοί μου που έχουν να μανατζάρουν άτομα ή απλά να συνεργαστούν με συναδέλφους τους μικρότερης ηλικίας και/ή χαμηλότερου μισθού γκρινιάζουν ότι δεν μπορούν να βασιστούν πάνω τους. Ε ναι ρε φίλε, όταν εσύ παίρνεις πχ 1200 γιατί "πρόλαβες" να τα πάρεις ή επειδή τα πήρες με την αξία σου και μπράβο ή WHATEVER, δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση ο άλλος με 500 να βγάζει την ίδια δουλειά. Είναι λογικό, και απορώ πώς δεν το καταλαβαίνουν.. ή ΚΑΝΟΥΝ ότι δεν καταλαβαίνουν,.... 8
logistoulis Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, polaki είπε Το site αναφέρεται σε inexpensive restaurants. Εξαιρώντας όλες τις αλυσίδες που έτσι κ αλλιώς έχουν ίδιες τιμές παντού, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση σε ένα φθηνό εστιατόριο στη Γλυφάδα δεν πληρώνεις 23€ σε σχέση με 8€ σε ένα φθηνό στο Περιστέρι. Είναι ξεκάθαρα λάθος τα νούμερα, δε βγαίνουν. ναι οκ οι διαφορές αυτές είναι αστείες, δεν υπάρχουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις