Touch_Gold Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Καλησπερα παιδια . Θελω να μετονομασω εναν πινακα που εχω και να δωσω το καινουργιο ονομα του απο μια μεταβλημα. Το κανω αυτο για να περνει συνεχεια διαφορετικο ονομα ο καθε πινακας που δημιουργειται . Ανακτηση της μεταβλητης γινεται αλλα οταν βαζω την μεταβλητη στην θεση για να παρει την καινουργια ονομασια δεν το κανει . Δεν μου βγαζει καποιο λαθος αλλα δεν γινεται και η αλλαγη που θελω . Ο κωδικας που χρησιμοποιησα ειναι ο : $rename_table = mysqli_query ($conn_2,"ALTER TABLE first RENAME TO $date"); Αν αλλαξω την μεταβλητη με μια ονομασια γινεται η αλλαγη , οποτε δουλευει ο κωδικας το προβλημα ειναι στο τι πρεπει να κανω για να παρει το ονομα απο την μεταβλητη . Ευχαριστω.
marios28 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δοκίμασε το $date σε `$date` σε backticks (αριστερά από το πλήκτρο [1!]). Ή και με μονά εισαγωγικά. 1
Touch_Gold Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Το προβλημα ειναι οτι ενας πινακας δεν μπορει να παρει σαν ονμασια εναν αριθμο ή να εχει μεσα στην ονομασια του σημεια στιξης (/.-) και κενο . Πρεπει αναγκαστικα να ξεκιναει με ενα γραμμα μπροστα και μετα ο αριθμος που θα ακολουθει θα πρεπει να ειναι κολλημενος χωρις κενα και σημεια στιξης . Οποτε προσπαθω να βρω εναν αλλον τροπο . Θα γραψω αργοτερα λεπτομεριες για τον τροπο .
pmav99 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1. Είσαι βέβαιος ότι θες να κάνεις αλλαγές στο schema της βάσης μέσα από την PHP; 2. Έχεις ακουστά τον Little Bobby Τables? Δες και αυτό 3. Από εκεί και πέρα, αν κατάλαβα καλά τι ρωτάς, τι σε εμποδίζει να φτιάξεις μια συνάρτηση που θα δέχεται ως ορίσματα το όνομα του πίνακα και το $date ή ό,τι άλλο θέλεις και θα επιστρέφει ένα valid όνομα πίνακα; 1
Touch_Gold Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, pmav99 είπε 1. Είσαι βέβαιος ότι θες να κάνεις αλλαγές στο schema της βάσης μέσα από την PHP; 2. Έχεις ακουστά τον Little Bobby Τables? Δες και αυτό 3. Από εκεί και πέρα, αν κατάλαβα καλά τι ρωτάς, τι σε εμποδίζει να φτιάξεις μια συνάρτηση που θα δέχεται ως ορίσματα το όνομα του πίνακα και το $date ή ό,τι άλλο θέλεις και θα επιστρέφει ένα valid όνομα πίνακα; Η ονομασια που θα περνει ο πινακας θα ειναι μια ημερομηνια . Οποτε οταν θα δημιουργειται ενας καινουργιος πινακας θα δινεται αυτοματα η ημερομηνια σε μια μεταβλητη και μετα αυτη θα κανει RENAME τον πινακα . Αρα ο καθε καινουργιος πινακας θα εχει την ημερομηνια που θα δημιουργειται . Ημερομηνια δεν μπορει να παρει ειτε σε date() ειτε σαν string() . Δεν μπορει να παρει αριθμο ειτε σαν int ειτε σαν varchar. Το μονο που μπορω να κανω μεχρι στιγμης δεν ξερω εαν βρω κατι αλλο ή εαν υπαρχει κατι αλλο ειναι να βαλω ενα προθεμα μπροστα π.χ (ΗΜ) και μετα να περασω την ημερομηνια κολλητα ενωμενα χωρις κενο και στιγματα. . Θα δοκιμασω να περνω την ημερομηνια σε συμβολοσειρα αλλα και παλι δεν θα ειναι αυτο που θελω γιατι θα πρεπει να ειναι και ευαναγνωστο
pmav99 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί θες να δημιουργείς πίνακες το όνομα των οποίων είναι μια ημερομηνία. Γιατί να μην αποθηκεύεις τα δεδομένα σου σε ένα πίνακα ο οποίος θα περιέχει την ημερομηνία ως στήλη; Αυτό ειναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις πρώτα και όχι το πως θα το κάνεις τη μετονομασία. Διάβασε και αυτό: http://xyproblem.info/ 3
Touch_Gold Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, pmav99 είπε Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί θες να δημιουργείς πίνακες το όνομα των οποίων είναι μια ημερομηνία. Γιατί να μην αποθηκεύεις τα δεδομένα σου σε ένα πίνακα ο οποίος θα περιέχει την ημερομηνία ως στήλη; Αυτό ειναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις πρώτα και όχι το πως θα το κάνεις τη μετονομασία. Διάβασε και αυτό: http://xyproblem.info/ Αυτος ο κωδικας ειναι σε ενα στοιχηματικο site ο οποιος ο χρηστης θα συμπληρωνει τις ομαδες που θα θελει να παιξει . Ο πινακας θα συμπληρωνεται με τους αγωνες που θελει αυτος να στοιχηματιση . Οποτε αυτο θα δημιουργη ενα ιστορικο στοιχηματων που θα εχει παιξει . Καθε ενα κουπονι που θα κλεινει θα δημιουργει και εναν πινακα με τις ομαδες οποτε πρεπει να εχει και την ημερομηνια ο πινακας αυτος ωστε οταν θελει να κανει αναζητηση για να δει ο χρηστης τι παιχνιδια ειχε παιξει ποια μερα . Γι αυτο θελω να εχουν σαν ονομασια την ημερομηνια .
pmav99 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Database design 101 (η έμφαση δική μου): Quote Within a database, related data are grouped into tables, each of which consists of rows (also called tuples) and columns, like a spreadsheet. To convert your lists of data into tables, start by creating a table for each type of entity, such as products, sales, customers, and orders. Θα έχεις λοιπόν 1 και μόνο πίνακα με στοιχήματα/κουπόνια. Ο πίνακας αυτός πέρα από τις άλλες πληροφορίες που θα περιέχει θα πρέπει να έχει 2 έξτρα στήλες: "date" και "player_id" μέσω των οποίων θα μπορείς να φιλτράρεις την πληροφορία που θέλεις για τον κάθε παίκτη. Για την ιστορία, οι έξτρα αυτές στήλες θα πρέπει να είναι FOREIGN KEY και να έχουν και index, αλλά αν δεν ξέρεις τι είναι αυτά, άστα και θα τα δεις στην πορεία. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από pmav99 1
Touch_Gold Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 22 ώρες πριν, pmav99 είπε Database design 101 (η έμφαση δική μου): Θα έχεις λοιπόν 1 και μόνο πίνακα με στοιχήματα/κουπόνια. Ο πίνακας αυτός πέρα από τις άλλες πληροφορίες που θα περιέχει θα πρέπει να έχει 2 έξτρα στήλες: "date" και "player_id" μέσω των οποίων θα μπορείς να φιλτράρεις την πληροφορία που θέλεις για τον κάθε παίκτη. Για την ιστορία, οι έξτρα αυτές στήλες θα πρέπει να είναι FOREIGN KEY και να έχουν και index, αλλά αν δεν ξέρεις τι είναι αυτά, άστα και θα τα δεις στην πορεία. Τελικα χωρισα την ημερομηνια με μερα μηνα και χρονο την αποθηκευσα την αποθηκευσα στα κρατημενα παιχνιδια του χρηστη και οταν ηταν αποφασισμενος να κλειση το κουπονι την ενωσα με "_" ευτυχως δλδ που πηρε αυτο και ο καθε πινακας εχει την ονομασια π.χ 12_04_2019 και εαν θελει να παιξει και αλλα παιχνιδια την ιδια ημερομηνια τοτε μπαινει ενας μετρητης στο τελος ωστε να ξεχωριζει το καθε κουπονι π.χ 12_04_2019_1....12_04_2019_2.....12_04_2019_3 . Για να ειναι αυτο ακομα πιο ευκολο θα βαλω και την μερα ολογραφος μπροστα π.χ τριτη_12_04_2019_1 . Οποτε θα ειναι ακομα πιο ευκολο καποιος να βρει την ημερα που επαιξε και πιο κουπονι . Θα μπορουσα να το κανω με αναζητηση οπως εχουν τα πιο πολλα site αλλα εαν θελεις να ψαξεις εαν κουπονι που επαιξες πριν 10-12 μερες πως το κανεις ? Ειναι πολυ πιο δυσκολο απο το να πατας ενα κουμπι και να σου εμφανιζει ολα τα κουπονια που εχεις παιξει με την μερα και την ημερομηνια ολη και εσυ απλα με το που πατας μια ημερομηνια να σου βγαζει το κουπονι .
albNik Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 τριτη_12_04_2019_1 Δεν τολμω να φανταστω πως θα ειναι ενα query που θα επιστρεφει τα bets ενος παίχτη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 1
Touch_Gold Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, albNik είπε τριτη_12_04_2019_1 Δεν τολμω να φανταστω πως θα ειναι ενα query που θα επιστρεφει τα bets ενος παίχτη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν ειναι δυσκολο απλος κανεις show ολη την βαση η οποια εκει θα αποθηκευοντε ολα και μονο τα τελικα κουπονια που θα εχει παιξει ο χρηστης . Θα πρεπει να υπαρχει και ενα ξεχωριστω κλειδει που θα αντιπροσωπευει τον καθε χρηστη οκ ναι . Αλλα η διαδικασια θα ειναι τοσο ευκολη το να βρει καποιος ενα παιχνιδι. Θα ανεβασω σε λιγο και καποιο screenshot. Με μια select-option οπως φαινεται περασα μονο 3 κουπονια που εχει παιξει σαν παραδειγμα παταει οκ και απο κατω εμφανιζει το κουπονι . Νομιζω οτι ειναι πολυ ευκολο ετσι να βρει την ημερομηνια γιατι εχει να κανει μονο με ημερομηνιες που εχει παιξει και οχι απλα με ενα ημερολογιακο calendar που εχει ολες τις ημερομηνιες και ψαξε γυρευε. Το ολο εγχειρημα ειναι υπο κατασκευει, οτι βλεπεται ειναι εικονικο . Προσθετεις μια WHERE στην SHOW με το player_id και τελος . Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από Touch_Gold
Xvipes Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Μιας και το thread νομίζω εξυπηρέτησε τον σκοπό του ας βγω offtopic. Σε φάση εσύ είσαι ο ξάδερφος/ανιψιός που όλοι έχουν και σιγά μωρέ μη πληρώσω εταιρία να μου το φτιάξει. Το emoticon που μου κολλάει εδώ είναι: 2
Salecon Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, Xvipes είπε Μιας και το thread νομίζω εξυπηρέτησε τον σκοπό του ας βγω offtopic. Σε φάση εσύ είσαι ο ξάδερφος/ανιψιός που όλοι έχουν και σιγά μωρέ μη πληρώσω εταιρία να μου το φτιάξει. Το emoticon που μου κολλάει εδώ είναι: Και μία καλή προσέγγιση δόθηκε παραπάνω, αλλά ο TS χαμπάρι. Εκεί. Να ονομάσει τους πίνακες με ημερομηνία. 1
Touch_Gold Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, Xvipes είπε Μιας και το thread νομίζω εξυπηρέτησε τον σκοπό του ας βγω offtopic. Σε φάση εσύ είσαι ο ξάδερφος/ανιψιός που όλοι έχουν και σιγά μωρέ μη πληρώσω εταιρία να μου το φτιάξει. Το emoticon που μου κολλάει εδώ είναι: Μην εισαι τοσο αυστηρος και απολυτος . οκ το ξερω οτι ολο αυτο που κανω δεν ειναι αμιγως επαγγελματικου επιπεδου . Αλλα ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ πολλα κομματια απο επαγγελματικα BET site και τα εχω προσαρμοση σε αυτο που κανω . Στατιστικη μηχανισμους κ.τ.λ. Δεν χρησιμοποιω πλατφορμες και εφαρμογες που πατας κουμπακια και σου εμφανιζουν 100δες γραμμες κωδικα . Ειναι γραμμενο ολο στο χερι γραμμουλα γραμμουλα και μιλαμε για 1000 γραμμες κωδικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα