nikpoth Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 8 λεπτά πριν, chek2fire είπε για τα text στο desktop λες? Ναι,εφαρμογές κτλ., τα windows προτείνουν 100% αλλά νομίζω 125 δεν είναι το ιδανικό; Στο 100 είναι υπερβολικά μικρά.
chek2fire Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Ναι γιατί το 100% σε αρκετά πράγματα είναι δυσανάγνωστα. Αυτό πάντως είναι ότι σε βολεύει καλύτερα. Στον broswer πάντως τα έχω διορθώσει αρκετά προς τα πάνω. Οι μεγάλες οθόνες απαιτούν και μεγαλύτερα font size. 1
nikpoth Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Μάλιστα. Σήμερα δοκιμάζω το προφίλ 1 από tftc. Λέω να δοκιμάσω και του rtings ρυθμίσεις και icc μίας και ποιό πρόσφατο στα revision. 07 είναι και εσάς το μόνιτορ;
chek2fire Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 εγώ αρχικά δούλευα το τρίτο της σειράς από αυτά στο tftcenter αλλά τελικά κατέληξα στο πρώτο που είναι και το καλιμπράρισμα από το ίδιο το tftcenter καθώς έχει με διαφορά πολύ καλύτερο και βαθύ μαύρο.
DsLmAnIaC Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Στις 13/5/2019 στις 4:25 ΜΜ, Fulgore είπε Οπως εχω ξανααναφερει και παλιοτερα το προβλημα αυτων των monitor ειναι η ιδια η αναλογια που δεν υποστηριζεται απο ολα τα νεα παιχνιδια. Βλεπω δηλαδη σε κυκλοφοριες νεων παιχνιδιων καθε φορα να τρωγονται πολλοι στο steam που το χ παιχνιδι(πχ το προσφατο Sekiro)δεν υποστηριζει αυτη την αναλυση και αρα ειτε θα ψαξεις καποιο fix αν υπαρχει(που και παλι τα fix αυτα δεν λυνουν παντα το προβλημα 100%)ή θα παιζεις με μαυρες μπαρες σε αυτα τα παιχνιδια. Για productivity αυτες οι οθονες προφανως και ειναι λουκουμι οπως και για multitasking. Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με νέα η παλια παιχνίδια με την ultrawide. Απλά επέλεγα 2560x1080 και ήμουν οκ. Κανένα stretching και καμιά παραμόρφωση. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 hours ago, nikpoth said: Ναι,εφαρμογές κτλ., τα windows προτείνουν 100% αλλά νομίζω 125 δεν είναι το ιδανικό; Στο 100 είναι υπερβολικά μικρά. 14 hours ago, chek2fire said: Ναι γιατί το 100% σε αρκετά πράγματα είναι δυσανάγνωστα. Αυτό πάντως είναι ότι σε βολεύει καλύτερα. Στον broswer πάντως τα έχω διορθώσει αρκετά προς τα πάνω. Οι μεγάλες οθόνες απαιτούν και μεγαλύτερα font size. Σχεδόν ίδιο PPI με το 2560Χ1440 στις 27 ίντσες έχει, οι οποίες δεν χρειάζεται scaling. 😛 Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2019 από ThReSh 1
Babis_allos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Να έχετε υπόψην όσοι σκέφτεστε την συγκεκριμένη οθόνη ότι εγώ τον Ιούνιο είχα στείλει στην Dell τη Γερμανική και είχα ζητήσει έκπτωση 20% και μου την έκαναν. Κι αυτό πριν ανακοινωθεί η νεα οθόνη. Θυμάμαι είχε κοντά στα 1000 τοτε και την πηρα 798 απλά επειδή τους το ζήτησα... Τωρα εκ των πραγμάτων, δεν ξέρω αν εχω μετανιώσει ή οχι την αγορά μου. Σε games προς το παρον το UW δεν μ' έχει βολέψει. Παραείναι wide και όσο κι αν θέλω να πω 'ναι γαμαει βλεπω τα παντα' αυτό που βλέπω είναι ότι για να δώ κάτι στις άκρες τις οθόνης πρέπει να δώσω την προσοχή μου εκεί σε βαθμό που χάνω τεράστιο κομμάτι στην άλλη άκρη. Συχνά παίζω games σε 2560x1440 windowed και βάζω κάτι άλλο στο πλάι. Αλλά αν ηταν να παιζω 2560x1440 ισως καλύτερα να είχα οθόνη dedicated σ' αυτο και να κραταγα δίπλα μια αλλη οθονη. Τωρα φαντάζομαι σε παιχνίδια τύπου racing θα γαμαει οντως... Υπάρχει τρόπος να βαζω games σε 2560χ1440 αλλά να ξεφορτώνομαι την μπάρα πάνω στα games? Εννοώ την μπάρα του window με τα minimize/maximiaze/close window.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 On 17/10/2019 at 19:23, nikpoth said: Παίδες, scale και layout πόσο έχετε τα text? 125%? Το 100 που έχει προτεινόμενο σα να κουράζει λίγο. On 18/10/2019 at 13:25, ThReSh said: Σχεδόν ίδιο PPI με το 2560Χ1440 στις 27 ίντσες έχει, οι οποίες δεν χρειάζεται scaling. 😛 Αυτό. Είναι τα ιδανικά DPI για 100%, δηλαδή όχι scaling. Εγώ εκεί την έχω. Απλά σε gaming δεν κάθεσαι όσο κοντά σε browsing προφανώς. 20 minutes ago, Babis_allos said: Να έχετε υπόψην όσοι σκέφτεστε την συγκεκριμένη οθόνη ότι εγώ τον Ιούνιο είχα στείλει στην Dell τη Γερμανική και είχα ζητήσει έκπτωση 20% και μου την έκαναν. Κι αυτό πριν ανακοινωθεί η νεα οθόνη. Θυμάμαι είχε κοντά στα 1000 τοτε και την πηρα 798 απλά επειδή τους το ζήτησα... Τωρα εκ των πραγμάτων, δεν ξέρω αν εχω μετανιώσει ή οχι την αγορά μου. Σε games προς το παρον το UW δεν μ' έχει βολέψει. Παραείναι wide και όσο κι αν θέλω να πω 'ναι γαμαει βλεπω τα παντα' αυτό που βλέπω είναι ότι για να δώ κάτι στις άκρες τις οθόνης πρέπει να δώσω την προσοχή μου εκεί σε βαθμό που χάνω τεράστιο κομμάτι στην άλλη άκρη. Συχνά παίζω games σε 2560x1440 windowed και βάζω κάτι άλλο στο πλάι. Αλλά αν ηταν να παιζω 2560x1440 ισως καλύτερα να είχα οθόνη dedicated σ' αυτο και να κραταγα δίπλα μια αλλη οθονη. Τωρα φαντάζομαι σε παιχνίδια τύπου racing θα γαμαει οντως... Υπάρχει τρόπος να βαζω games σε 2560χ1440 αλλά να ξεφορτώνομαι την μπάρα πάνω στα games? Εννοώ την μπάρα του window με τα minimize/maximiaze/close window. Borderless window λέγεται αυτό που θες. Εγώ ό,τι δεν παίζει ultrawide (ούτε με mod) δεν τους δίνω δεκάρα τσακιστή . Μου το φέρνει ο θείος και το παίζω στον projectorα.
chek2fire Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 κοίτα το soulblade που δεν παίζει σε ultrawide δεν με ενοχλεί καθόλου που είναι και το game που παίζει. Τώρα σπάνια να βρεις game να μην έχει υποστήριξη και όντος στα racing και στο dirt 2.0 που παίζω εδώ και καιρό είναι πραγματικά απόλαυση αυτές οι οθόνες 1
Arkin Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Με hex editors το 99% των παιχνιδιών παίζουν σε UW χωρίς παραμόρφωση. Το wsgf είναι η καλύτερη πηγή για τέτοια fixes.
Agony Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Στις 16/10/2019 στις 11:59 ΜΜ, nikpoth είπε Ήρθε και εδώ το μόνιτορ πριν λίγες ώρες. Περιττό να πω πώς μου έφυγε η μέση.. Η βάση είναι ασήκωτη. Παίζω τώρα με τα 3 προφίλ από tftcentral και είμαι πολύ ικανοποιημένος με το μόνιτορ σαν Πρώτη επαφή. Το μόνο πρόβλημα..το γραφείο, μου έπιασε απίστευτα μεγάλο χώρο. Έρχεται πολύ έξω το μόνιτορ και αφήνει πολύ χώρο ανεκμετάλλευτο πίσω του. Επίσης τώρα έχω και θέμα με την ηχομπαρα,έφτασε στο πληκτρολόγιο. Νομίζω πρέπει να κοιτάξω κάποιο βραχίονα γραφείου. Αγόρασα 2 βραχιωνες brateck εναν ακριβο με τρόμπα που ομως δεν μου εκανε λογο του οτι δεν πηγαινε τερμα πισω και επισης δεν ευθυγραμιζοταν ο καθετος αξονας με την οθονη. Τελικα πειρα εναν φτηνό 19 ευρο brateck και ειναι αψογος. Δεν ξερω αν επιτρέπεται να βαλω λινκ. Στις 18/10/2019 στις 2:09 ΠΜ, nikpoth είπε Μάλιστα. Σήμερα δοκιμάζω το προφίλ 1 από tftc. Λέω να δοκιμάσω και του rtings ρυθμίσεις και icc μίας και ποιό πρόσφατο στα revision. 07 είναι και εσάς το μόνιτορ; Εμενα 07 ειναι ναι. Μπορεις να βγαλεις μια φωτο απο την οθονη σου ...παιζοντας youtube video που λεγεται blb test ? Να δω τα 07 αν ειναι ίδια ολα ? Στις 17/10/2019 στις 7:23 ΜΜ, nikpoth είπε Παίδες, scale και layout πόσο έχετε τα text? 125%? Το 100 που έχει προτεινόμενο σα να κουράζει λίγο. Περίεργο εμενα το 125 εχει σαν προτεινόμενο. Παιζει ρολο η gpu ? 1080ti ? 1
nikpoth Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Σε arctic z1 κατέληξα εγώ τελικά. Είσαι με hdmi η dp?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 2 hours ago, Agony said: Αγόρασα 2 βραχιωνες brateck εναν ακριβο με τρόμπα που ομως δεν μου εκανε λογο του οτι δεν πηγαινε τερμα πισω και επισης δεν ευθυγραμιζοταν ο καθετος αξονας με την οθονη. Τελικα πειρα εναν φτηνό 19 ευρο brateck και ειναι αψογος. Δεν ξερω αν επιτρέπεται να βαλω λινκ. Εμενα 07 ειναι ναι. Μπορεις να βγαλεις μια φωτο απο την οθονη σου ...παιζοντας youtube video που λεγεται blb test ? Να δω τα 07 αν ειναι ίδια ολα ? Περίεργο εμενα το 125 εχει σαν προτεινόμενο. Παιζει ρολο η gpu ? 1080ti ? 1080ti κι εγώ.
Agony Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε 1080ti κι εγώ. Περίεργο. Εχεις περασει τους drivers της οθονης απο το dell site να στην βρει δλδ στις συσκευες σαν aw3418dw 8bit ? Η αληθεια ειναι οτι πρην την aw3418dw ειχα την lg 950g πάνω και ηταν 125 recommended. Δεν έκανα format την εβαλα πανω περασα drivers και παλη 125 μου βγαζει. Οπως και να εχει 125 το έχω στο 100 δεν βλεπω τιποτα ειναι πολυ μικρα. 2 ώρες πριν, nikpoth είπε Σε arctic z1 κατέληξα εγώ τελικά. Είσαι με hdmi η dp? Dp. Η artic οταν την πας τερμα πίσω ειναι στην μεση της οθονης ο καθετος αξονας της ? Στις 23/10/2019 στις 1:22 ΜΜ, chek2fire είπε κοίτα το soulblade που δεν παίζει σε ultrawide δεν με ενοχλεί καθόλου που είναι και το game που παίζει. Τώρα σπάνια να βρεις game να μην έχει υποστήριξη και όντος στα racing και στο dirt 2.0 που παίζω εδώ και καιρό είναι πραγματικά απόλαυση αυτές οι οθόνες Αν σου πω οτι για το dirt rally 2.0 και μονο αποφάσισα να παρω 100hz gnsync θα το πιστεψεις ? Στα ultra settings 3440x1440 ειχα απο 80-110 fps τωρα με το g sync + v sync ειναι smooth.... Ασχετο εχει παρατηρήσει κανεις ρε παιδια στην οθονη μας παιχνιδια οπως το Raceroom. Sniper elite 4 . wrc8 με drivers nvdia καινούργιους να μην δουλεύει τον v sync ? Ητε απο inngame or control.panel με αποτελεσμα τρελο tearing ? Βαζοντας παλιους 431.60 δουλευει άψογα κλειδωνουν στα 100. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2019 από Agony
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 8 minutes ago, Agony said: Περίεργο. Εχεις περασει τους drivers της οθονης απο το dell site να στην βρει δλδ στις συσκευες σαν aw3418dw 8bit ? Η αληθεια ειναι οτι πρην την aw3418dw ειχα την lg 950g πάνω και ηταν 125 recommended. Δεν έκανα format την εβαλα πανω περασα drivers και παλη 125 μου βγαζει. Οπως και να εχει 125 το έχω στο 100 δεν βλεπω τιποτα ειναι πολυ μικρα. Ναι. Και το icc profile από tft central. Μια χαρά είναι στο 100%, ακριβώς σαν 27" 2560x1440.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα