FeelsBadMan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά κι εγώ. Μπορεί κάποιος που την έχει να μετρήσει και να δει πόσο είναι το βάθος απο εκει που τελειώνει το stand μέχρι εκει που αρχίζει η οθόνη? (αυτό που δείχνω στην εικόνα 😅) Επίσης πως είναι απο θέμα uniformity, backlight bleeding και ghosting με τα 4ms? Spoiler Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2019 από FeelsBadMan
chek2fire Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, FeelsBadMan είπε Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά κι εγώ. Μπορεί κάποιος που την έχει να μετρήσει και να δει πόσο είναι το βάθος απο εκει που τελειώνει το stand μέχρι εκει που αρχίζει η οθόνη? (αυτό που δείχνω στην εικόνα 😅) Επίσης πως είναι απο θέμα uniformity, backlight bleeding και ghosting με τα 4ms? Απόκρυψη περιεχομένων περίπου στα 23-24 εκατοστά είναι που το μέτρησα. Τώρα για τα bleeding και τα ghost τι να σου πω. Εγώ για gaming και για καθημερινές εφαρμογές είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Την δουλεύω στα 100hz με response time στο fast. Για οθόνη είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κανει. Στο gaming είναι απλά απόλαυση. Δες και το review του tft center https://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_alienware_aw3418dw.htm συν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το καλιμπράρισμα που προτείνουν εκεί. Θα δεις τεράστια διαφορά αν και έχει μέσα κάποια mode έτοιμα για gaming κτλ. 1
Agony Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Κάτοχος και εγω λοιπον πλέον της aw3418dw λατρευω τα ultrawide monitor . Στην δουλεια και το σπιτι δουλευω μονο ultrawide. Στα δια ταύτα . Παράγγειλα την LG34GK950g πρίν το καλοκαιρι δυστηχως πολυ κακο πανελ με blb και ips glow υπεροχο ομως το gsync ξενερωσα ομως με χρωματα εχω και μια 34uc88 και περίμενα πολλα παραπάνω. Με τα πολλά αλλαγή σε LG34wk95c πολυ ποιο κυριλε ομορφη θυμιζε την παλια μου 33uc88 την βάζω και βλεπω 5 κολλημένα πιξελ λεω οκ αστο gsync αλλα μεχρι εκει ,ξενερωνω την βαζω στην κούτα . Παω στο Mall βλεπω την aw3418dw απο.κοντα και λεω ααα μια χαρα φαινεται τέλεια αυτη θα παρω. Μου έρχεται λοιπον σε ενα τεραστιο κουτι με μια βαση οχι πλαστικόυρα οπως η απαισια gk950g. Και.λεω αυτο ειναι την βαζω ανοίγει κανενα προβλημα στο.λευκο ομοιομορφία ολα τέλεια μεχρι που ανοιξα το osd menu ... Λεω οκ μου κανουν πλακα ? Δεν εχει απολυτος τιποτα ουτε καν gamma. Το παλεψα λιγο οκ μετρια εικόνα μια χαρουλα... Κλεινω τα φωτα και βλεπω.κατω αριστερα ενα κιτρινο ips glow (οχι blb) . Λεω οκ αστο ουτος η αλλος ηξερα οτι δεν υπαρχει τελειο πανελ θα το κρατησω σπιτι να παιζω κανα παιχνιδι μιας και το g sync οντος ειναι οτι καλυτερο για παιχνιδια . Μετα την ξενερα που εχω φαει λεω οκ va η ips ολες εχουν προβληματα τουλαχιστον με τα ips θα βλεπω αποδεκτα χρώματα. Μέχρι που ειδα απο κοντα την Asus pa34vc και εκει τα ειδα ολα ναι ειναι σχεδον τελειο με ενα μενού που κανεις τα πάντα. Βαζουμε και τα 3 πανελ διπλα διπλα κλεινουμε τα φώτα με μαυρο background. Το 34uc88 εχει ips glow οριζοντια δλδ το πάνω μισό μπλεδιζει και το κατω μισο ασημιζει . Το aw3418dw κατα ενα περιεργο λογο εχει καθετο ips glow δλδ το μισο αριστερό κιτρινιζει και το μισο δεξι μπλεδιζει , επισης στο aw3418dw με κλειστα φωτα οταν το βλεπεις δεξια δλδ να πας υπο γωνια τοτε βλεπεις να ασπρίσει το πανελ και οταν το βλεπεις απο γωνια και αριστερα σκοτεινιάζει.Το pa34vc ηταν ουδετερο παντου σε ολες τις γωνιες απλα εβλεπες μια γυαλαδα ελαχιστη να ασημιζει ομως ελάχιστα. Τελικα αυτο που καταλαβαμε μετα απο ωρες διαβασματος και κοιτώντας φορουμ και αλλα πανελ ειναι οτι τα φτηνιαρικα gaming panel οπως το δικο μου aw3418dw εχουν ενα antiglare φιλτρο κακης ποιοτητας. Η Asus pro art απλα εχει πολυ καλυτερη ποιοτητα προφανώς antiglare polarize filter. Σε εναν έλεγχο ειδα οτι οντος στα επαγγελματικα πανελ οπως κατι Nec ips εχουν και αυτα advanced polarized antiglare filters και ουσιαστικά σχεδον μηδενικό ips glow. Προτείνω λοιπόν όσοι ψάχνεται μονιτορ για ταινίες και γενικοτερα σκοτεινο content να πανε σε κάτι διαφορετικό .Σε φωτεινά παιχνιδια και περιεχόμενο δεν καταλαβαίνεις μεγαλη διαφορα , και γενικότερα οι περισσότεροι δεν.θα δωσουν και σημασία. Στις 28/9/2019 στις 2:13 ΠΜ, chek2fire είπε περίπου στα 23-24 εκατοστά είναι που το μέτρησα. Τώρα για τα bleeding και τα ghost τι να σου πω. Εγώ για gaming και για καθημερινές εφαρμογές είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Την δουλεύω στα 100hz με response time στο fast. Για οθόνη είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κανει. Στο gaming είναι απλά απόλαυση. Δες και το review του tft center https://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_alienware_aw3418dw.htm συν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το καλιμπράρισμα που προτείνουν εκεί. Θα δεις τεράστια διαφορά αν και έχει μέσα κάποια mode έτοιμα για gaming κτλ. Στα 100hz την δουλευω και εγω μιας και εχω 1080ΤΙ.και ουτος η αλλος δεν παει πανω απο αυτα στα παιχνιδια που παιζω πχ dirt rally 2.0 maxed.out . το θέμα ειναι οτι fast response εχει blur και το εβαλα πισω στο normal. Ρε παιδιά μηπως εχει κανα κρυφο μενού ? Με καποιο συνδυασμό απο κουμπιά οπως πχ οι LG με το joystick ? Στις 27/9/2019 στις 10:57 ΜΜ, FeelsBadMan είπε Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά κι εγώ. Μπορεί κάποιος που την έχει να μετρήσει και να δει πόσο είναι το βάθος απο εκει που τελειώνει το stand μέχρι εκει που αρχίζει η οθόνη? (αυτό που δείχνω στην εικόνα 😅) Επίσης πως είναι απο θέμα uniformity, backlight bleeding και ghosting με τα 4ms? Απόκρυψη περιεχομένων Για games ειναι μια χαρα . εγω που την μετρησα ειναι 27 εκατοστα απο την βαση πισω.μεχρι το πανελ οχι στο κεντρο αλλα στην ακρη τερμα δεξια στοντελος της καμπύλης. Απο uniformity ειμαι τυχερος εχω πανελ 07 version και ειναι αψογο .blb οκ δεν έχω καθολου μονο λιγο στο κουμπομα της οθονης πανω απο το κουμπί δεξια που ανοιγει ευτυχώς κατάφερα να ανοιξω λιγο με πιεση την ενωση εκει και έφτιαξε. Απο ips glow κλασικά έχει αρκετά οποτε για να το μειώσεις πρεπει να βλεπεις στην ευθεία και απόσταση πανω απο 50 εκατοστα , επισης εγω εδωσα μια ελαφρυα κλήση 1 εκατοστό προς τα πανω και ετσι το μαζεύω λίγο. Ghosting δεν εχω καθολου ουτε image retention που ειχαν τα πρώτα 2017 πάνελ. 2
KrisDs Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 H LG 34GK950 είναι εξαιρετική αλλά η F με το Freesync όχι η B, η οποία μάλιστα έρχεται και με καλό calibration απευθείας από το εργοστάσιο. Όλα τα IPS πανελ δυστυχώς είναι θέμα λοταρίας. Για την ιστορία, το πάνελ που φοράει η AW3418DW είναι το προηγούμενο της LG και η καινούργια Alienware που θα βγει, η AW3420DW, θα φοράει κατά πάσα πιθανότητα το πάνελ της 34GK950G. Το πανελ της AW3418DW δεν είναι φτηνιάρικο, απλά η Alienware έκανε λάθος επιλογές στα features, τα αντίστοιχα της LG δεν έχουν τέτοιο φίλτρο.
chek2fire Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Τα gama μια χαρά τα φτιάχνεις και έχεις επιλογές. Ετσι και αλλιώς όλοι όσοι την έχουμε τη σετάρουμε με το καλιμπράρισμα του tftenter. Απλά για να σου εμφανιστεί το gama επιλέγεις το custom
Agony Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Στις 12/10/2019 στις 2:01 ΠΜ, KrisDs είπε H LG 34GK950 είναι εξαιρετική αλλά η F με το Freesync όχι η B, η οποία μάλιστα έρχεται και με καλό calibration απευθείας από το εργοστάσιο. Όλα τα IPS πανελ δυστυχώς είναι θέμα λοταρίας. Για την ιστορία, το πάνελ που φοράει η AW3418DW είναι το προηγούμενο της LG και η καινούργια Alienware που θα βγει, η AW3420DW, θα φοράει κατά πάσα πιθανότητα το πάνελ της 34GK950G. Το πανελ της AW3418DW δεν είναι φτηνιάρικο, απλά η Alienware έκανε λάθος επιλογές στα features, τα αντίστοιχα της LG δεν έχουν τέτοιο φίλτρο. Δυστηχως δεν υπηρχε η F Ελλάδα οταν την παράγγειλα . αυτο που λες με την λοταρια ισχύει. Τελικα δεν ξανα μπαινω σε διαδικασία αλλαγής πανελ αστα ετσι οπως ειναι. Ελεγα να παω στο aw3420dw ομως δεν το κανα για 3 λογους αργει παρα πολυ , εχει το ιδιο πανελ με την 950g που ειχα κακη εμπειρία και τελος εχει το ιδιο gsync module δλδ πάλη native 100 hz χωρίς hdr κτλ κτλ. Στις 12/10/2019 στις 2:23 ΠΜ, chek2fire είπε Τα gama μια χαρά τα φτιάχνεις και έχεις επιλογές. Ετσι και αλλιώς όλοι όσοι την έχουμε τη σετάρουμε με το καλιμπράρισμα του tftenter. Απλά για να σου εμφανιστεί το gama επιλέγεις το custom Το custom πατάω στο μονιτορ και μου βγαζει μονο RGB επιλογες. Καλιμπραρισμα απο πανελ σε πανελ εχει διαφορά και στα aw3418dw που εχω δει 4 απο κοντα τα 2 μεταξυ τους ειχαν μςγαλη διαφορα με το default standar ηταν ποιο θερμο το ενα. Οποτε δεν παιρνω ετοιμα files. Θα μπορουσα απο windows να κανω gama ομως σε πολλα games και εφαρμογες παρακάμπτεται. Οποτε μονο η λυση του gama απο πανελ osd ειναι λύση. Υπαρχει καποιο μενου κρυφο οπως λες στο custom ? Περα απο το red green blue ?
chek2fire Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 όχι γιαυτό μιλάω για το red green blue. Σε μένα πάντως δουλεύει μια χαρά με το έτοιμο file από tftcenter. Πάντως αν έχεις τόσο μεγάλη απαίτηση από τα panel θα έπρεπε να είχες και ένα tool για καλιμπράρισμα. Προσωπικά έχω αλλά δεν το χρησιμοποιώ αλλά κάνει φοβερή δουλειά για όσους τους αρέσει τόσο η τελειότητα σε τηλεοράσεις η monitor. 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ τη δουλεύω με 100Hz normal. Στην αρχή έλεγα ότι σίγουρα θα τη δουλέψω στα 120Hz και στο fast αλλά στην πράξη αυτό δε μου χρειάστηκε πουθενά. Η συγκεκριμένη η δική μου, είναι ακριβώς ό,τι δείχνει στο review του tftcentral. Ακριβώς όμως, κάθε πρόταση ισχύει. Το μόνο αρνητικό είναι το κάποιο glow που βλέπεις από το πλάι (αλήθεια ποιος θα πάρει curved ultrawide PC monitor για να βλέπει από το πλάι? ) καθώς και backlight bleeding κυρίως στις 4 γωνίες, με την κάτω αριστερή να γίνεται αντιληπτή μόνο σε σκοτεινές σκηνές ταινιών σε σκοτεινό δωμάτιο. Αυτό ακριβώς που φαίνεται στο review δηλαδή. Γενικά ναι το ξέρω ότι με τόσα έπαινα 60ρα μούφαπλεξ τηλεόραση ή 49ρα καλή ή ό,τι, ωστόσο και πάλι αυτή θα προτιμούσα αν ήμουν στο ίδιο δίλημμα τώρα, δεν το μετάνιωσα καθόλου. Επίσης μου τη σπάει ο αναγραμματισμός στον τίτλο 😛 Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2019 από GeorgeMan 1
nikpoth Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 49αρα καλη ανάλογη ποιά όμως; Μέχρι Παρασκευή σκέφτομαι να την αποκτήσω και εγώ την aw3418dw. Βραχίονα έχουμε κάτι υπόψιν; για την συγκεκριμένη; Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2019 από nikpoth
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δεν έχω ιδέα τι παίζει σήμερα από μοντέλα, πέρσι που έψαχνα σου λεω. Πάντως με χιλιάρικο παίρνεις ακόμα και OLED TV... Αλλά PC monitor δεν είναι. Και όντως το icc profile από το tftcentral τη ζωντανεύει κι άλλο! 1
nikpoth Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ήρθε και εδώ το μόνιτορ πριν λίγες ώρες. Περιττό να πω πώς μου έφυγε η μέση.. Η βάση είναι ασήκωτη. Παίζω τώρα με τα 3 προφίλ από tftcentral και είμαι πολύ ικανοποιημένος με το μόνιτορ σαν Πρώτη επαφή. Το μόνο πρόβλημα..το γραφείο, μου έπιασε απίστευτα μεγάλο χώρο. Έρχεται πολύ έξω το μόνιτορ και αφήνει πολύ χώρο ανεκμετάλλευτο πίσω του. Επίσης τώρα έχω και θέμα με την ηχομπαρα,έφτασε στο πληκτρολόγιο. Νομίζω πρέπει να κοιτάξω κάποιο βραχίονα γραφείου. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2019 από nikpoth 3
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 26 minutes ago, nikpoth said: Ήρθε και εδώ το μόνιτορ πριν λίγες ώρες. Περιττό να πω πώς μου έφυγε η μέση.. Η βάση είναι ασήκωτη. Παίζω τώρα με τα 3 προφίλ από tftcentral και είμαι πολύ ικανοποιημένος με το μόνιτορ σαν Πρώτη επαφή. Το μόνο πρόβλημα..το γραφείο, μου έπιασε απίστευτα μεγάλο χώρο. Έρχεται πολύ έξω το μόνιτορ και αφήνει πολύ χώρο ανεκμετάλλευτο πίσω του. Επίσης τώρα έχω και θέμα με την ηχομπαρα,έφτασε στο πληκτρολόγιο. Νομίζω πρέπει να κοιτάξω κάποιο βραχίονα γραφείου. Άσε τη μίρλα και φχαριστήσου το! 2
chek2fire Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 ασύκωτη η βάση αλλά δεν έχω δει ποιο στιβαρή σε monitor. Δλδ πάει στην θέση που θέλεις και μένει εκεί. Αν ήταν η apple θα χρέωνε μόνο την βάση δύο χιλιάρικα για τέτοια ποιότητα 1
nikpoth Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2019 Παίδες, scale και layout πόσο έχετε τα text? 125%? Το 100 που έχει προτεινόμενο σα να κουράζει λίγο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα