Προς το περιεχόμενο

Dell Alienware AW3418DW

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτοχος πλέον αυτής της οθόνης και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την αγορά και την ποιότητα της. 

Γενικά ήθελα να πάω σε ένα τόσο μεγάλο panel και νομίζω ήμουν διστακτικός στην αρχή μήπως είναι αρκετά μεγάλο για ένα γραφείο τελικά είναι μια χαρά ακόμα και για καθημερινές δουλειές.

Επειδή έχω δει και τα αντίστοιχα 34 άρια panel της asus και lg νομίζω η Dell με το συγκεκριμένο έχει πολύ καλή εργονομία καθώς είναι ποιο κυρτή η οθόνη της κάτι που βοηθάει αρκετά.

Εδώ είναι το setup μου με την οθόνη

pEBS5X3h.jpg

Στα settings την έχω στα 100hz ενώ λέω να την ανεβάσω που κάνει overclocking στα 120hz αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό για το panel και αν γενικά αξίζει να ανέβω άλλα 20hz.

Στο response time το έχω στο super fast στα 4.

Για τα setting τώρα να γράψω ότι η οθόνη θέλει οπωσδήποτε ένα καλιμπράρισμα η τουλάχιστον να χρησιμοποιήσει κάποιος τα έτοιμα profile που υπάρχουν στο internet. 

Το default της στα setting είναι ok αλλά αρκετά φωτεινό για τα γούστα μου και σε αρκετές περιπτώσεις αρκετά υπερβολικά τα χρώματα και γίνετε κουραστικό μετά από ώρα χρήσης. Υπάρχουν και άλλα setting που είναι για gaming αν και αυτά θεωρώ ότι είναι τελέιως ακατάλληλα για καθημερινή χρήση.

Εγώ προσωπικά δοκίμασα τα τρία profile του tftcenter από εδώ

https://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm

βρήκα το πρώτο του tft center αρκετά καλό με πολύ ισσοροπημένα χρώματα ακόμα και στο gaming αν και χρησιμοποιώ το τρίτο της σειράς που έχει γίνει με Spyder 5 Express καθώς το θεωρώ ένα σκαλί παραπάνω από αυτό της ttt center. 

• Like 5
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οπως εχω ξανααναφερει και παλιοτερα το προβλημα αυτων των monitor ειναι η ιδια η αναλογια που δεν υποστηριζεται απο ολα τα νεα παιχνιδια.

Βλεπω δηλαδη σε κυκλοφοριες νεων παιχνιδιων καθε φορα να τρωγονται πολλοι στο steam που το χ παιχνιδι(πχ το προσφατο Sekiro)δεν υποστηριζει αυτη την αναλυση και αρα ειτε θα ψαξεις καποιο fix αν υπαρχει(που και παλι τα fix αυτα δεν λυνουν παντα το προβλημα 100%)ή θα παιζεις με μαυρες μπαρες σε αυτα τα παιχνιδια.

Για productivity αυτες οι οθονες προφανως και ειναι λουκουμι οπως και για multitasking.

Δημοσ.

γενικά σαν πρώτο σετάρισμα θέλουν διόρθωση τα font σε όλα τα προγράμματα και καθολικά στο desktop γιατι αν προέρχεσαι από μικρότερο panel απλά θα σου εμφανίζονται παρά πολύ μικρά σε μερικά σημεία να είναι κουραστικό να τα διαβάσεις

Παντως το συγκεκριμένο panel και και φοβερό ποιοτικό σε στιβαρή κατασκευή και σε χαρακτηριστικά 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, chek2fire είπε

γενικά σαν πρώτο σετάρισμα θέλουν διόρθωση τα font σε όλα τα προγράμματα και καθολικά στο desktop γιατι αν προέρχεσαι από μικρότερο panel απλά θα σου εμφανίζονται παρά πολύ μικρά σε μερικά σημεία να είναι κουραστικό να τα διαβάσεις

Παντως το συγκεκριμένο panel και και φοβερό ποιοτικό σε στιβαρή κατασκευή και σε χαρακτηριστικά 

Έχοντας το μικρό αδερφάκι της, AW2518 το μόνο ενοχλητικό είναι η τεράστια βάση, η οποία αν και τσίλικη , μου φαίνεται ότι καταναλώνει άσκοπα χώρο στο γραφείο μου...

Δημοσ.

Έχω την 34άρα/1440p. Πράγματι, η βάση της, αν και στιβαρή, είναι ογκώδης και σίγουρα δεν θα διέπρεπε σε καλλιστεία οθονών.

Αν ο διαθέσιμος χώρος στο γραφείο είναι περιορισμένος, πας καρφί για monitor stand.

Έχω περάσει το profile του tftcentral.

Τώρα, για την υποστήριξη στα παιχνίδια: 5 λεπτά υπόθεση είναι να βρεις το κατάλληλο fix (πολλά παιχνίδια υποστηρίζουν τις ultrawide έτσι κι αλλιώς).

Όποιος δεν αντέχει τις μαύρες μπάρες (που αναπόφευκτα θα εμφανιστούν) ή βαριέται να κάνει edit 2 αρχεία, ας πάρει μια 16:9 and call it a day.

Δεν είναι οι ultrawide για όλους...

• Like 4
Δημοσ.

Παντως το superfast λογικα θα εχει αρκετο overshoot.Τρεξε τα σχετικα τεστ για να δεις.Λογικα το πιο νορμαλ θα ειναι το μεσαιο.

Δε νομιζω να εχει και καμια αξιοσημειωτη διαφορα στο χρονο αποκρισης εξαλλου για να το εχεις στο πιο γρηγορο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Έχω την 34άρα/1440p. Πράγματι, η βάση της, αν και στιβαρή, είναι ογκώδης και σίγουρα δεν θα διέπρεπε σε καλλιστεία οθονών.

Αν ο διαθέσιμος χώρος στο γραφείο είναι περιορισμένος, πας καρφί για monitor stand.

Έχω περάσει το profile του tftcentral.

Τώρα, για την υποστήριξη στα παιχνίδια: 5 λεπτά υπόθεση είναι να βρεις το κατάλληλο fix (πολλά παιχνίδια υποστηρίζουν τις ultrawide έτσι κι αλλιώς).

Όποιος δεν αντέχει τις μαύρες μπάρες (που αναπόφευκτα θα εμφανιστούν) ή βαριέται να κάνει edit 2 αρχεία, ας πάρει μια 16:9 and call it a day.

Δεν είναι οι ultrawide για όλους...

Εγω παλι τη θεωρω κουκλα την οθονη.

Δημοσ.

Δε θα ήταν καλύτερη κάτι σαν τις καινούριες της lg με nanoips ή τα quantum dot της samsung;

Ρωτάω γιατί τη σκέφτηκα και γω. Το contrast καλό; Τα χρώματα είναι αρκετά ζωντανά;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Δε θα ήταν καλύτερη κάτι σαν τις καινούριες της lg με nanoips ή τα quantum dot της samsung;

Ρωτάω γιατί τη σκέφτηκα και γω. Το contrast καλό; Τα χρώματα είναι αρκετά ζωντανά;

Έχει βγάλει η lg τη δική της 1440p@144hz/freesync. Η μοναδική ultrawide στα 144hz. Αν τη βρεις σε καλή τιμή (καθώς πριν λίγο καιρό κόστιζε 300 ευρώ παραπάνω σε σχέση με την alienware, λεφτά που δεν αξίζει σε καμία των περιπτώσεων να δώσεις), χτύπα την.

Έχω περάσει το profile του tftcentral και είδα διαφορά. Default, τα χρώματά της μου φάνηκαν έντονα και κάπως ενοχλητικά. Με το προαναφερόμενο profile, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Δημοσ.

ναι σε default και τα υπόλοιπα mode είναι υπερβολικά τα χρώματα της. Και εγώ με την προτιμώ με το καλιμπράρισμα που υπάρχει στο tftcenter 

Δημοσ.

Να συμπληρώσω ότι όπως είπα προτιμώ το καλιμπράρισμα το τρίτο στην σείρα που έχει στην λίστα του tftcenter γιατί τα χρώματα είναι ποιο ζωντανά και ποιο φωτεινή η οθόνη σε σύγκριση με αυτό του tftcenter. Αντιθέτως όμως του tftcenter το μαύρο του είναι πολύ ποιο βαδύ. 

Είναι νομίζω θέμα γούστου το ποιο θα προτιμήσει κάποιος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, sezebo είπε

2019 non-4k FAIL

Ως κατοχος  4K monitor (32'' ΕΙΖΟ και 24'' DELL) και 34'' Acer Predator X34P  Θεωρω το 21/9 πιο σημαντικο στην εμπειρια gaming απο την υψηλότερη ανάλυση μιας κλασσικης 16/9 οθόνης. Ασε που κερδιζεις και fps :P .  Αμα θες γραφιστικά CAD κλπ. απλα δε πας σε τετοια οθόνη, (οχι οτι δε μπορεις να κανεις δουλεια, απλα ενα καλο 4K μονιτορ εχει αλλη χαρη)

chek2fire καλοριζικη, θα την ευχαριστηθεις άπειρα!

Επεξ/σία από pentraks
  • Like 7
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, άργησα να πάρω χαμπάρι το thread. Κάτοχος κι εγώ από τον Οκτώβρη που μας πέρασε. Η οθόνη είναι απόλαυση!

res.thumb.jpg.f210de4ad5cb89dc70c0a825be3ccacd.jpg

On 13/05/2019 at 15:51, chek2fire said:

Κάτοχος πλέον αυτής της οθόνης και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την αγορά και την ποιότητα της. 

Γενικά ήθελα να πάω σε ένα τόσο μεγάλο panel και νομίζω ήμουν διστακτικός στην αρχή μήπως είναι αρκετά μεγάλο για ένα γραφείο τελικά είναι μια χαρά ακόμα και για καθημερινές δουλειές.

Επειδή έχω δει και τα αντίστοιχα 34 άρια panel της asus και lg νομίζω η Dell με το συγκεκριμένο έχει πολύ καλή εργονομία καθώς είναι ποιο κυρτή η οθόνη της κάτι που βοηθάει αρκετά.

Εδώ είναι το setup μου με την οθόνη

pEBS5X3h.jpg

Στα settings την έχω στα 100hz ενώ λέω να την ανεβάσω που κάνει overclocking στα 120hz αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό για το panel και αν γενικά αξίζει να ανέβω άλλα 20hz.

Στο response time το έχω στο super fast στα 4.

Για τα setting τώρα να γράψω ότι η οθόνη θέλει οπωσδήποτε ένα καλιμπράρισμα η τουλάχιστον να χρησιμοποιήσει κάποιος τα έτοιμα profile που υπάρχουν στο internet. 

Το default της στα setting είναι ok αλλά αρκετά φωτεινό για τα γούστα μου και σε αρκετές περιπτώσεις αρκετά υπερβολικά τα χρώματα και γίνετε κουραστικό μετά από ώρα χρήσης. Υπάρχουν και άλλα setting που είναι για gaming αν και αυτά θεωρώ ότι είναι τελέιως ακατάλληλα για καθημερινή χρήση.

Εγώ προσωπικά δοκίμασα τα τρία profile του tftcenter από εδώ

https://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm

βρήκα το πρώτο του tft center αρκετά καλό με πολύ ισσοροπημένα χρώματα ακόμα και στο gaming αν και χρησιμοποιώ το τρίτο της σειράς που έχει γίνει με Spyder 5 Express καθώς το θεωρώ ένα σκαλί παραπάνω από αυτό της ttt center. 

Με 'γεια καλοδούλευτη! Εγώ δεν την δουλεύω στα 120, δεν χρειάζεται καν. Δεν παθαίνει τίποτα. Κι εγώ του tftcentral το icc profile χρησιμοποιώ.

On 13/05/2019 at 16:25, Fulgore said:

Οπως εχω ξανααναφερει και παλιοτερα το προβλημα αυτων των monitor ειναι η ιδια η αναλογια που δεν υποστηριζεται απο ολα τα νεα παιχνιδια.

Βλεπω δηλαδη σε κυκλοφοριες νεων παιχνιδιων καθε φορα να τρωγονται πολλοι στο steam που το χ παιχνιδι(πχ το προσφατο Sekiro)δεν υποστηριζει αυτη την αναλυση και αρα ειτε θα ψαξεις καποιο fix αν υπαρχει(που και παλι τα fix αυτα δεν λυνουν παντα το προβλημα 100%)ή θα παιζεις με μαυρες μπαρες σε αυτα τα παιχνιδια.

Για productivity αυτες οι οθονες προφανως και ειναι λουκουμι οπως και για multitasking.

Αυτό το αποδέχεσαι πριν την αγορά. Ναι κάποια ports δεν υποστηρίζουν, αλλά τα περισσότερα φτιάχνονται με πολύ απλά fixes. Εντυπωσιακό ότι πολλά παλαιότερα παιχνίδια υποστηρίζουν (με ή χωρίς fix).

On 14/05/2019 at 10:53, tsakfot said:

Έχοντας το μικρό αδερφάκι της, AW2518 το μόνο ενοχλητικό είναι η τεράστια βάση, η οποία αν και τσίλικη , μου φαίνεται ότι καταναλώνει άσκοπα χώρο στο γραφείο μου...

Η βάση είναι στιβαρότατη και δεν εξέχει, μια χαρά χωράω το πληκτρολόγιο ανάμεσα στα πόδια όταν θέλω το γραφείο για άλλη χρήση. :-)

On 14/05/2019 at 20:06, Dantε said:

Παντως το superfast λογικα θα εχει αρκετο overshoot.Τρεξε τα σχετικα τεστ για να δεις.Λογικα το πιο νορμαλ θα ειναι το μεσαιο.

Δε νομιζω να εχει και καμια αξιοσημειωτη διαφορα στο χρονο αποκρισης εξαλλου για να το εχεις στο πιο γρηγορο.

Ναι έχει, εγώ στο fast το έχω. To review του tftcentral παρουσιάζει ακριβώς και με κάθε λεπτομέρεια το προϊόν, εξαιρετική δουλειά.

• Like 2
Δημοσ.

να συμπληρώσω ότι μου αρέσει αρκετά και το coating που έχει και που δεν είναι τόσο aggressive όσο ήταν η προηγούμενη ultrasharp dell που είχα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...