Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Θέλω τη βοήθειά σας σε κάτι που παρατήρησα σε σχέση με τη λειτουργία της κάρτας γραφικών μου μετά από format που έκανα. Το σύστημα μου είναι 

MOBO: Gigabyte Z370 HD3P (rev. 1.0)
CPU: i5 8600k με AIO Cooling System
RAM: 16GB
GPU: Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 8GB
PSU: 750 Watt
SSD: έχω 4 (οκ), τον έναν μόνο για λειτουργικό και κάποια προγράμματα
ΟΘΟΝΕΣ
Monitor 1: Asus VG279Q (144 Hz) Main monitor με display port καλώδιο.
Monitor 2: Μια απλή LG οθόνη 27" (60 Hz) Secondary monitor με HDMI καλώδιο μέσω αντάπτορα για να μου βγάλει το Display Port της GPU σε HDMI.
Monitor 3: Oculus Rift (αν το θεωρήσουμε και αυτό ως monitor) με HDMI καλώδιο. Το έχω βάλει στη μοναδική HDMI θήρα που έχει η GPU και δεν το αφήνω κουμπομένο πάνω της όταν δεν το χρεισιμοποιώ.

Επειδή έκανα μια αναδιάρθρωση στους σκληρούς μου έπρεπε να κάνω Format στο μηχάνημα μου.

Αφού πέρασα όλους τους drivers από τις σελίδες των κατασκευαστών και ολοκλήρωσα το στησιμο παρατήρησα  τα εξής:

1. Όταν η κάρτα γραφικών μου από κατάσταση στρεσαρίσματος (μετά από gaming klp klp) θα πρέπει να μπει σε κατάσταση ηρεμίας, πλέον ΔΕΝ το κάνει, παρά μόνο εάν το PC κλείσει ή μπει σε sleep mode και το ξανά ανοίξω. Πιο συγκεκριμένα, πριν το Φορματ άνοιγα το PC και τα φαν της κάρτας δεν δουλεύανε παρά μόνο όταν είχε ανάγκη η κάρτα. Μετά έμπαινα σε παιχνιδί δουλεύανε και όταν σταμάταγα μετά από λίγο αφού έπιανε τη σωστή θερμοκρασία σταματάγανε. Τώρα μετά την βαριά εργασία μένει κολλημένη σε πλήρη λειτουργία εκτός αν κλείσει το PC και ξανά ανοίξει.
  2. Την ώρα του Gaming όταν κάνω εναλλαγή στις οθόνες (Alt TAB ή Shift F2 ανάλογα το παιχνίδι) για να πάω τον κέρσορα στην Δεύτερη γιατί μπορεί να χρειαστεί να γράψω κάτι στο discord πχ, παρατηρώ ένα πάγωμα στο main monitor 1-2 δευτερόλεπτα κάτι το οποίο δεν γινόταν πριν από το φορματ. Θα μου πει κάποιος σιγά και τι έγινε... Είναι και ενοχλητικό αλλά στην τελική και γιατί να το κάνει.

Έχει κανείς καμία ιδέα? Παίζει να είναι οι Drivers? Υπάρχει καμία ρύθμιση για όλα αυτά που δεν έχω πάρει χαμπάρι?

Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι μέσα από τα Settings της NVidia το Main monitor μου αναγνωρίζεται σαν G-Sync compatible ενώ δεν είναι. Είναι FreeSync monitor. (Ναι έχω δοκιμάσω να ξεκλικάρω την επιλογή του G-Sync μέσα από τις επιλογές της NVidia και δεν έκανε κάτι).

Αν κάποιος ξέρει κάτι ας με βοηθήσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...